Με μια αίσθηση γιορτής ο φετινός Διαγωνισμός Χορού «Veria Dance» 27-30 Απριλίου

Με μια αίσθηση γιορτής ο φετινός Διαγωνισμός Χορού «Veria Dance» 27-30 Απριλίου

Σε εξέλιξη της διοργάνωσης του Πανελλήνιου Διαγωνισμού χορού που διοργανώνει η ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας τα τελευταία χρόνια, έρχεται η φετινή διοργάνωση με το διακριτικό τίτλο «Veria Dance» σε συνεργασία με το «Δίκτυο Διαχείρισης Πολιτισμού», για την οποία δόθηκε χθες το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΠΑ Γ. Σοφιανίδης δήλωσε την ικανοποίησή του για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στη Βέροια οι άνθρωποι του χορού, από όλη την Ελλάδα, αλλά και για την φιλοξενία 300 περίπου παιδιών με τους συνοδούς τους που θα βρίσκονται για 4 ημέρες στην πόλη, από τις 27-30 Απριλίου.

«Για πολλοστή φορά η Βέροια με αφορμή τις πολιτιστικές δραστηριότητες που αναπτύσσει, θα απασχολήσει θετικά το πανελλήνιο και αυτό το έχει ανάγκη.Η Βέροια πρέπει να καταγράψει τη θετική και διαρκή παρουσία της και στη σύγχρονη πολιτιστική δημιουργία. Στη λογική αυτή κατευθύνονται όλες οι πολιτιστικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ή πρόκειται να αναλάβει η ΚΕΠΑ, η οποία προγραμματίζει να αναλάβει παρόμοιες πανελλαδικής αλλά και διεθνούς εμβέλειας δράσεις και πρωτοβουλίες. Αναζητά συνεργάτες και χρηματοδοτήσεις γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι όλα αυτά αποτελούν μια σημαντική άυλη επένδυση, που θα αποδώσει πολλαπλά στο άμεσο μέλλον.  Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Οι οικονομικές μας δυνατότητες περιορίζονται καθημερινά, αυτό όμως δεν πρέπει να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα σε ότι προγραμματίζουμε. Έχουμε ανάγκη να επεξεργαστούμε τα νέα δεδομένα, ώστε με ένα νέο σχεδιασμό να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες αυτής της προσπάθειας» ανέφερε ο διευθυντής Γιάννης Καμπούρης τονίζοντας ότι όλα αυτά είναι μονόδρομος, εάν θέλει η ΚΕΠΑ να είναι παρούσα και στο αύριο.

Εκ μέρους του Δικτύου Διαχείρισης Πολιτισμού, μίλησαν για τον Διαγωνισμό, ο πρόεδρος Αχιλλέας Λέρας και η αντιπρόεδρος Κατερίνα Τσιάρα, χαρακτηρίζοντας κυρίως, ως γιορτή, τον φετινό διαγωνισμό που συνδέεται χρονικά και μ την παγκόσμια ημέρα χορού.

«Πρόκειται για διαγωνισμό χορού στο κλασσικό, σύγχρονο, καρακτέρ και νεοκλασσικό χορό. Ο διαγωνισμός αφορά σε ερασιτέχνες των ηλικιακών κατηγοριών από 7 ετών και άνω, φοιτητές Ανώτερων Σχολών Χορού και επαγγελματίες χορευτές οι οποίοι μπορούν να διαγωνιστούν σε σόλο, ντουέτο και ομαδική χορογραφία». 

Γενικότερα στις 27 Απριλίου θα γίνουν σεμινάρια κλασικού και σύγχρονου χορού από τα μέλη της κριτικής επιτροπής του «Veria Dance Competition» για παιδιά ηλικίας 14 ετών και άνω. 

Η έναρξη του διαγωνισμού θα γίνει στις 28 Απριλίου στο Χώρο Τεχνών ενώ το αναλυτικό πρόγραμμα θα διαμορφωθεί ανάλογα με τη συμμετοχή και την πλήρωση των θέσεων.

«Πρόκειται για μια φιλόδοξη διοργάνωση, η οποία ευελπιστούμε να τύχει της ανάλογης ανταπόκρισης, τόσο των συμμετεχόντων και κυρίως του φιλοθεάμονος κοινού. Μια διοργάνωση που θα ανάγει τη Βέροια εκτός από «εύηχη πόλη» και σε «Βέροια. Η πόλη που χορεύει...». Ήδη πάντως έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον, τόσο από σχολές χορού της περιοχής, αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας, όπως Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Δράμα, Τρίκαλα, Κρήτη, κ.α. ενώ ήδη η διοργάνωση έχει απονείμει «τιμητικές συμμετοχές» σε δύο χορογραφίες που διακρίθηκαν σε Διεθνές Διαγωνισμό Χορού στην Ιταλία».

Η καλλιτεχνική δ/ντρια της Σχολής Χορού της ΚΕΠΑ Μαυρέτα Λενικάνη, ενημέρωσε για τη συμμετοχή των μαθητών της Σχολής ενώ όπως ανέφερε η Νανά Καραγιαννίδου θα προσκληθούν και όλες οι Σχολές Χορού της Βέροιας, που αναμένεται να συμμετάσχουν.

Τα έσοδα της ανοιχτής για το κοινό εκδήλωσης θα διατεθούν στο Σύλλογο «Φλόγα», για παιδιά με καρκίνο.

(Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες σχετικά με τη διοργάνωση, τους όρους και τις δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να αναζητήσετε στη σελίδα στο facebook : Veria Dance Competition ή να επικοινωνήσετε ηλεκτρονικά με : veriadance @gmail.com.)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανθοέκθεση στον πεζόδρομο Πλατέος

Ανθοέκθεση στον πεζόδρομο Πλατέος

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού...

Πρόσκληση της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος σε εκδήλωση στην Βέροια

Πρόσκληση της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος σε...

Η ομάδα γυναικών Βέροιας, μέλος της Ομοσπονδίας...

Το Σάββατο 30 Μαρτίου στην Βιβλιοθήκη Βέροιας η παρουσίαση του βιβλίου «Ο πόλεμος των κάστρων!» της Εύας Ιεροπούλου

Το Σάββατο 30 Μαρτίου στην Βιβλιοθήκη Βέροιας η...

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας και οι εκδόσεις ...

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στην εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως για την 25η Μαρτίου

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στην εκδήλωση της...

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας συμμετείχε το Σάββατο...

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ: Ενημερωτική εκδήλωση του 2ου Γυμνασίου Βέροιας «ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ»

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ: Ενημερωτική εκδήλωση του 2ου...

Η Εθελοντική Δωρεά Μυελού των Οστών χαρίζει νέα ελπίδα...

7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας - Εκδήλωση αφιερωμένη στην 25η Μαρτίου 1821

7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας - Εκδήλωση αφιερωμένη...

Το Σάββατο 16-3-2024 στις 18.30 πραγματοποιήθηκε στην ...

ΚΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΙΙ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ - Διακρίσεις στο BCC FESTIVAL

ΚΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΙΙ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ - Διακρίσεις στο BCC...

Στο  Balkan Classic Contemporary Festival στο Μέγαρο Μουσικής...

Με 2 παραστάσεις την Κυριακή 31 Μαρτίου:  Το έργο

Με 2 παραστάσεις την Κυριακή 31 Μαρτίου: Το έργο "Μας...

Θεατρική Παράσταση με το έργο "Μας χωρίζει μια...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...