Στη Βέροια και στα 31 χωριά του ευρύτερου Δήμου - Αντικατάσταση πινακίδων, στηθαίων, κολωνάκια και διαβάσεις στο πλάνο της υπηρεσίας μέχρι το καλοκαίρι

Στη Βέροια και στα 31 χωριά του ευρύτερου Δήμου - Αντικατάσταση πινακίδων, στηθαίων, κολωνάκια και διαβάσεις στο πλάνο της υπηρεσίας μέχρι το καλοκαίρι

Ο καιρός ανοίγει, το συνεργείο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βέροιας βγαίνει στους δρόμους και βάσει των προτεραιοτήτων, αρχίζουν να τοποθετούνται καινούργιες πινακίδες σήμανσης, κολωνάκια, στηθαία σε αρδευτικά κανάλια και έπονται οι διαβάσεις, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία για την εργολαβία.

Συγκεντρώσαμε  ερωτήσεις, επισημάνσεις και παρατηρήσεις αναγνωστών καθώς και σχόλια του «Λαού» για όλες αυτές τις αναγκαίες εργασίες και τις θέσαμε στο αρμόδιο τμήμα συγκοινωνιών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Αφορμή, η χθεσινή αντικατάσταση του stop στη γωνία των οδών Καρακωστή και Κωττουνίου, για τη οποία είχαμε γράψει σχετικό σχόλιο μετά και από τηλεφωνήματα των κατοίκων, καθώς πολύ συχνά βλέπουν τρακαρίσματα στο σημείο αυτό, υποστηρίζοντας ότι μία από τις βασικές αιτίες ήταν η ξεθωριασμένη πινακίδα.

«Έχουμε 50-80.000 ευρώ κάθε χρόνο για συντηρήσεις πινακίδων του ΚΟΚ και διαβάσεων. Το ποσό είναι μικρό ανάλογα με τις ανάγκες που καλύπτει η υπηρεσία όχι μόνο στη Βέροια αλλά και σε όλα τα χωριά (31) του Δήμου. Έχουμε ήδη προμηθευτεί 400 περίπου πινακίδες αλλά μπλοκάραμε από την έλλειψη προσωπικού. Αυτές τις μέρες που ξεκίνησαν τα 8μηνα, και ήρθαν άτομα, το συνεργείο άρχισε να υλοποιεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που εκκρεμούσαν εδώ και δύο χρόνια» μας είπε ο προϊστάμενος του Τμήματος Μάρκος Κακοδήμος τονίζοντας ότι ο όγκος της δουλειάς είναι πολύ μεγάλος, αφού αντικαθίστανται όλες οι ξεθωριασμένες πινακίδες του ευρύτερου Δήμου και αυτό είναι χρονοβόρο. «Ελπίζουμε ότι με τα δύο οκτάμηνα που ήρθαν στο συνεργείο, στη διάθεση του Γιάννη Μαυροκεφαλίδη, θα μπορέσουμε να συνεφέρουμε την κατάσταση. Μόνο στο Μακροχώρι μαζέψαμε μέσα σ’ ένα χρόνο πάνω από 200 καταστραμμένες πινακίδες, που πρέπει να αντικατασταθούν».

Το συνεργείο βρίσκεται αυτές τις ημέρες στις οδούς Ανοίξεως και Πιερίων, ενώ για λόγους αναγκαιότητας δόθηκε χθες προτεραιότητα στη γωνία της Κωττουνίου-Καρακωστή, μετά και το πρόσφατο τροχαίο που σημειώθηκε στο σημείο.

 

Τοποθέτηση στηθαίων

Η Υπηρεσία προγραμματίζει και εργασίες που αφορούν  την ασφάλεια των διερχόμενων από τα αρδευτικά κανάλια, όπου λόγω ατυχημάτων ή κλοπής του υλικού, έχουν καταστραφεί ή εξαφανιστεί. Εξάλλου τα στηθαία είναι μια άλλη αμαρτία της περιοχής μας. «Πέρυσι ξεκινήσαμε με το κανάλι και παράλληλα τη διώρυγα από το Μακροχώρι μέχρι την Κουλούρα. Στην αυτοψία που κάναμε στα κανάλια του κάμπου τρόμαξε το μάτι μας. Έτσι, είπαμε ότι πρέπει να βάλουμε στηθαία για την ασφαλέστερη κίνηση και διέλευση των οχημάτων, καθ’ ότι το καλοκαίρι υπάρχει μεγάλος κυκλοφοριακός φόρτος. Όμως και στα ορεινά, το πρόβλημα και η επικινδυνότητα των δρόμων, καθιστά επίσης αναγκαία την τοποθέτηση στηθαίων».

Στον προγραμματισμό της Υπηρεσίας, υπάρχει η τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων στους δρόμους καθώς και οι διαγραμμίσεις των διαβάσεων οι οποίες όμως αναμένεται να γίνουν το καλοκαίρι που οι θερμοκρασίες είναι υψηλές για να στεγνώνει αμέσως το χρώμα.

«Τριάντα ένα χωριά και η Βέροια θέλουν διαγραμμίσεις. Μέχρι να ολοκληρώσουμε όλο τον κύκλο ξεθωριάζει το χρώμα, λόγω της κυκλοφορίας, οπότε θέλει φρεσκάρισμα. Είναι ένα συνεχές ζήτημα, δεν έχει τελειωμό...» προσθέτει ο προϊστάμενος, επισημαίνοντας ότι μόνο η ασφάλιση των δρόμων (πινακίδες ΚΟΚ, στηθαία) και οι διαγραμμίσεις χρειάζονται πάρα πολλά χρήματα, αλλά και άτομα στα συνεργεία. «Εάν είχαμε περισσότερα χρήματα θα μπορούσαμε να δώσουμε ένα μεγαλύτερο μέρος σε εργολάβους. Όμως δεν είναι μόνο το κομμάτι της ασφάλισης των δρόμων. Είναι και η κατασκευή… Λακκούβες, άσφαλτοι κ.ά. Γι’ αυτό βάζουμε προτεραιότητες ώστε να καλυφθούν έστω τα επικίνδυνα σημεία. Να καλύψουμε δηλαδή με ασφάλεια, κατ’ αρχάς όλα τα κανάλια που είναι ασφαλτοστρωμένα, μετά να πάμε σ’ αυτά με αμμοχάλικο, στους δρόμους στα ορεινά και μετά να μπούμε στην πόλη ξεκινώντας από τα σημεία αιχμής που είναι τα σχολεία, οι διαβάσεις και οι κεντρικοί δρόμοι (Σταδίου, Μπότσαρη, Μητροπόλεως κ.ά.) που έμειναν λίγο πίσω».

Συνοψίζοντας δηλαδή, η αρμόδια Υπηρεσία αυτές τις ημέρες αντικαθιστά καταστραμμένες και ξεθωριασμένες πινακίδες του ΚΟΚ ενώ παράλληλα διενεργεί δημοπρασία για προμήθεια νέου υλικού, στη συνέχεια θα προχωρήσει στην αντικατάσταση στηθαίων και προς το καλοκαίρι, με τη ζέστη, θα διαγραμμίσει τις διαβάσεις.

Σε αναμονή βρίσκεται επίσης, μία νέα εργολαβία για τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων στην περιοχή Παπάγου, στα τοιχεία του δρόμου προς το Νοσοκομείο της Βέροιας.

Σοφία Γκαγκούση

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ημαθίας: Την Τετάρτη 8 Μαΐου ομιλία του υπ. Ευρωβουλευτή Γιάννη Μανιάτη στην Βέροια

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ημαθίας: Την Τετάρτη 8 Μαΐου ομιλία του υπ....

Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ημαθίας διοργανώνει την Τετάρτη 8 Μαΐου και...

Στα Μονόσπιτα για την εορτή των Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας ο κ. Παντελεήμων

Στα Μονόσπιτα για την εορτή των Αγίων Τιμοθέου και...

Την Τρίτη της Διακαινησίμου 7 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος...

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ 3ου ΠΑΥΛΕΙΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 2024

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ 3ου ΠΑΥΛΕΙΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 2024

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας σε...

Έφυγε από τη ζωή η Σοφία Νάνου

Έφυγε από τη ζωή η Σοφία Νάνου

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024...

Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου στη Βέροια

Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου στη Βέροια

Τη Δευτέρα της Διακαινησίμου 6 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος...

Συνελήφθη ανήλικος για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών και φωτοβολίδων

Συνελήφθη ανήλικος για παράβαση της νομοθεσίας περί...

Συνελήφθη στις 4 Μαΐου 2024 το πρωί σε περιοχή της...

Έφυγε από τη ζωή η Αντωνία Μπορδένα σε ηλικία 92 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Αντωνία Μπορδένα σε ηλικία 92 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Δευτέρα 6 Μαΐου 2024...

Απονομή Προσκοπικού μεταλλίου στον Τάκη Βλαχόπουλο

Απονομή Προσκοπικού μεταλλίου στον Τάκη Βλαχόπουλο

Σε μια μικρή και σεμνή τελετή τιμήθηκε την Πέμπτη 2-5-2024...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...