ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ: “Ποιον προσπαθείτε να ξεγελάσετε κύριοι της Ν.Δ. με την συμφωνία που υπογράψατε για την ελληνική φέτα;

ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ: “Ποιον προσπαθείτε να ξεγελάσετε κύριοι της Ν.Δ. με την συμφωνία που υπογράψατε για την ελληνική φέτα;

Από την Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας γνωστοποιούνται τα εξής:

Κάποιοι μας κάνουν πλάκα από την ΝΔ . Αν θυμόμαστε καλά, πριν λίγες μέρες  τη συμφωνία CETA στην ευρωβουλή την ψήφισαν οι εξής ευρωβουλευτές: Κεφαλογιάννης, Κύρτσος, Σπυράκη, Βόζενμπεργκ, Ζαγοράκης. Ποιανού κόμματος ευρωβουλευτές είναι αυτοί; Της Ν.Δ.. Φυσικά την ψήφισαν και οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού.

Αρνητικά ψήφισαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Δημήτρης Παπαδημούλης, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Κωνσταντίνος Χρυσόγονος, Στέλιος Κούλογλου , οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, της ΛΑΕ και οι ανεξάρτητοι.

Τι κάνει η συμφωνία CETA για την ελληνική φέτα; Αφήνει  μία καναδική εταιρία, η οποία είχε αρχίσει πριν από το 2013 να παρασκευάζει τυρί που ονομάζει «φέτα», μπορεί να συνεχίσει την παραγωγή του για την αγορά του Καναδά,  και να το εξάγει αλλά όχι  στην Ευρώπη.

Με την συμφωνία  CETA  (ΕΕ-Καναδά) κατοχυρώνονται πλήρως η παρμεζάνα και το ροκφόρ απαγορεύοντας στις Πολυεθνικές να διακινούν στον Καναδά απομιμήσεις τυριών τους, ενώ δεν κατοχυρώνεται   η   Φέτα. 

Με την συμφωνία CETA (ΕΕ-Καναδά) κατοχυρώνονται πλήρως η παρμεζάνα και το ροκφόρ απαγορεύοντας στις Πολυεθνικές να διακινούν στον Καναδά απομιμήσεις τυριών τους, ενώ δεν κατοχυρώνεται η Φέτα.

Η δήλωση του κοινοτικού επιτρόπου εμπορίου, ότι μετά από την 5ετία θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση για κατοχύρωση, δεν είναι δεσμευτικό νομικό κείμενο και δεν διασφαλίζει την μελλοντική κατοχύρωση της Φέτας.

Ουσιαστικά με τις ως άνω διεθνείς εμπορικές συμφωνίες νομιμοποιείται, με την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωκοινοβουλίου και ακολούθως της Ελληνικής Κυβέρνησης (αν εγκριθεί η CETA όπως προτείνεται στην Ελληνική Βουλή), ο υπάρχον αθέμιτος ανταγωνισμός λευκών τυριών όπου Πολυεθνικές εταιρείες θα συνεχίσουν να κερδοσκοπούν στην παγκόσμια αγορά εκμεταλλευόμενες καταχρηστικά το όνομα και την ποιότητα της Φέτας.

Αν προστατεύονταν η Φέτα στις διεθνείς αγορές των 12 χωρών που διαπραγματεύεται η ΕΕ θα είχε ως αποτέλεσμα την διακριτότητά της και την εκτόπιση από την αγορά των απομιμήσεων φέτας, άρα και την αύξηση των τιμών της Φέτας στις εξαγόμενες ποσότητες με συνέπεια την αύξηση της Ελληνικής παραγωγής και απασχόλησης στον τομέα της Φέτας και των 21

Το άρθρο 20 της συμφωνίας (σελίδα 157 της συμφωνίας) λέει ρητά για το δικαίωμα των Καναδών να παράγουν feta made in Canada και τύπου φέτα. Το σημαντικότερο είναι ότι το καθεστώς αυτό δημιουργεί προηγούμενο για τις άλλες 12 χώρες που διαπραγματεύεται τώρα η ΕΕ. Σύμφωνα με τον ΠΟΕ ισχύει το Most Favoured Nation δηλαδή πλεονέκτημα που δίνεις σε μία χώρα το δίνεις και σε άλλες. Άρα οι παγκόσμιες αγορές χάνονται άμεσα εκτός ΕΕ και μακροπρόθεσμα και εντός της ΕΕ αφού οι Πολυεθνικές θα μπορούν αργότερα και στην ΕΕ να πουλούν τύπου φέτα με εισροές μεταλλαγμένων ζωοτροφών μάλιστα καλυπτόμενες από την εταιρική επιδιαιτησία που θα ισχύει μετά την 3ετία προσωρινής εφαρμογής.

Τα ΠΟΠ προϊόντα δεν είναι απλά εμπορεύματα προς κερδοσκοπία των Πολυεθνικών, γιατί ενσωματώνουν τον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής, την βιοποικιλότητα και τον πολιτισμό των τοπικών κοινωνιών όπου παράγονται.

Τι δήλωσε ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ κ. Κεφαλογιάννης, αμέσως μετά τη συμφωνία; «Κοιτάξτε, ο καθένας μπορεί να κάνει τη δική του οικονομική ανάλυση, αλλά όταν υπάρχει κίνηση εμπορίου σίγουρα δημιουργούνται θέσεις εργασίας,  Τα καλύτερα πανεπιστήμια, οι καλύτερες μελέτες, οι μελέτες της Κομισιόν, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύουν ότι είναι μία ωφέλιμη συμφωνία και για τα δύο μέρη»!

Τι λέει ο ΣΕΒΓΑΠ

``Εκφράζει την αντίθεσή του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ) για την εξαίρεση της φέτας από τη λίστα των προστατευμένων ευρωπαϊκών τυριών, στην εμπορική συμφωνία (CETA) που υπέγραψε η ΕΕ με τον Καναδά΄΄. Αυτή την ανάλυση δεν την έλαβε υπόψη ο κ. Κεφαλογιάννης.

Ποιος καταδίκασε την συμφωνία στο Δημοτικό Συμβούλιο της Βέροιας, κατονομάζοντας τα κόμματα που την ψήφισαν; Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων κ. Κύρτσος , ο οποίος κατέθεσε και ανάλογο ψήφισμα. Αν δεν κάνουμε λάθος είναι μέλος του κόμματος.

 Μιλώντας σε πάνελ για την αγροτική παραγωγή κατά την τρίτη ημέρα του 2ου Delphi Economic Forum,  5-3-2017 ο Ευάγγελος Αποστόλου δήλωσε ότι το «μεγάλο στοίχημα της ανάταξης της χώρας και της οικονομίας δεν μπορεί να κερδηθεί, αν δεν κερδηθεί πρωτίστως στην ύπαιθρο». Δουλεύουμε με την Κομισιόν για να απαγορευτεί η χρήση του όρου φέτα από οποιαδήποτε άλλη χώρα», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Αποστόλου, στον απόηχο του θέματος που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τη χρήση του όρου ‘φέτα’ από Καναδούς παραγωγούς στο πλαίσιο της συμφωνίας CETA της Ε.Ε. με τον Καναδά.

Φαίνεται λοιπόν καθαρά ποιος υποστηρίζει τα ελληνικά παραδοσιακά προίόντα.

Ποιόν νομίζετε ότι δουλεύετε εκεί στη ΝΔ; Προσπαθείτε να κρύψετε το αντεθνικό σας προσωπείο, λέγοντας ότι, ``δεν φταίμε εμείς (που την ψηφίσαμε) , αλλά οι χειρισμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ; (που δεν την ψήφισαν)΄΄ . Μάλιστα διοργανώσατε σύσκεψη για την ελληνική φέτα και δεν ντρέπεστε. 

Η υποκρισία σ΄αυτόν τον τόπο περίσσεψε. Σας το επαναλαμβάνουμε για μία κόμη φορά.

Η δική σας αλήθεια είναι το Ψέμα. Τις μάσκες των δήθεν αγωνιστών , των δήθεν υποστηρικτών των ελληνικών συμφερόντων θα σας τις πετάξουμε. Οι πράξεις σας το αποδεικνύουν, ποιοι πραγματικά είστε.

Ο Ελληνικός λαός, που τόσα υποφέρει όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, γνωρίζει την αλήθεια. Εδώ και 40 χρόνια οι δικές σας πολιτικές φέρανε, την οικονομία σ΄αυτήν την κατάσταση, οι δικές σας πολιτικές κατέστρεψαν την αγροτική παραγωγή.

Δεν είστε από παρθενογέννηση. Έχετε τεράστιες ευθύνες και ο ελληνικός λαός τον Γενάρη και τον Σεπτέμβρη του 2015 σας τις απέδωσε και να είστε σίγουροί ότι το ίδιο θα πράξει και το 2019.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλεξάνδρεια την Κυριακή 21 Απριλίου

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλεξάνδρεια...

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας, λόγω εργασιών διαγράμμισης

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας,...

 Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ,...

Δικογραφία σε βάρος 4 μελών εγκληματικής οργάνωσης για 20 απάτες, απο το 2022,  σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας -Κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματά τους πάνω από 138.000 ευρώ

Δικογραφία σε βάρος 4 μελών εγκληματικής οργάνωσης για...

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των...

Νέα παράταση  για τον κανονισμό  Πυροπροστασίας  Ακινήτων  εντός ή πλησίον  δασικών εκτάσεων

Νέα παράταση για τον κανονισμό Πυροπροστασίας ...

Ο Δήμος Βέροιας ενημερώνει τους δημότες του, ότι με την...

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 Στη Βέροια η Ολυμπιακή Φλόγα - Το Πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 Στη Βέροια η Ολυμπιακή Φλόγα -...

Την Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, θα φτάσει στην πόλη της...

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης  κ. Παντελεήμων για τη χειροτονία  του Επισκόπου Διοκλείας κ. Νεκταρίου

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων για τη...

Κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως και 16 Απριλίου ο...

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Μπουλασίκη σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Μπουλασίκη σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Παρασκευή 19...

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την ασφάλεια  των μαθητών

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την...

Σε καθημερινή βάση με μέριμνα την ασφάλεια των μαθητών...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...