Η Μ.Α.μ.Α. συνθέτει το «Παζλ των συναισθημάτων» στην ημερίδα για παιδιά με αυτισμό

Η Μ.Α.μ.Α. συνθέτει το «Παζλ των συναισθημάτων» στην ημερίδα για παιδιά με αυτισμό

Τα κομμάτια του παζλ των συναισθημάτων θα συνθέσουν ειδικοί εισηγητές, στην ημερίδα του Συλλόγου «Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό» (ΜΑμΑ), που ιδρύθηκε στη Βέροια το 2015 και χαρακτηρίζεται για την έντονη δράση του κατά τη διετή παρουσία του.

Η ημερίδα θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή στον κινηματογράφο ΣΤΑΡ, με τη συνεργασία της Α/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας, του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας, του ΚΕΔΔΥ και του Συλλόγου Γονέων Ειδικού Σχολείου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού.

Για την εκδήλωση δόθηκε χθες το πρωί συνέντευξη Τύπου από εκπροσώπους των διοργανωτών. Η πρόεδρος του ΜΑμΑ Ελένη Γεωργιάδη Στεφανάκη μίλησε για το σκοπό της ημερίδας αλλά και τις εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν τον Απρίλιο και ευχαρίστησε όλους όσοι στηρίζουν και βοηθούν τις δράσεις του Συλλόγου. Ο κ. Παγκράτης Παυλίδης μίλησε για την εφαρμογή της τεχνολογίας στην εκπαίδευση παιδιών με μαθησιακές και άλλες δυσκολίες και τη χρήση εφαρμογών λογισμικού μέσα στην εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ η ψυχολόγος Ειρήνη Αναγνώστου στάθηκε στη συναισθηματική προσέγγιση των παιδιών που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

 

Πρόγραμμα ημερίδας

Το «Παζλ των συναισθημάτων» ξεκινάει στις 4.00 του απόγευμα με ελεύθερη είσοδο και το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει:

16:00-16:10 Σύντομο χαιρετισμό από τη κ. Ελένη Γεωργιάδου -Στεφανάκη, Πρόεδρο Μέριμνας Ατόμων με Αυτισμό. Σύντομο χαιρετισμό της Ειρήνης Αναγνώστου, εθελόντριας επιστημονικής συμβούλου της Μ.Α.μ.Α, αναπληρώτριας προϊσταμένης Κ.Ε.Δ.Δ.Υ Ημαθίας.

16:15-17:45 Εισήγηση κ. Όλγας Πάίζη, ψυχοπαιδαγωγό με θέμα: «Δυσκολίες στην κατανόηση και έκφραση συναισθημάτων στα άτομα με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές»

17:50-19:10 Εισήγηση κ. Παγκράτη Παυλίδη και κ. Χρήστου Μπίτση, δασκάλων Ειδικής Αγωγής με θέμα : «Η τεχνολογία μικραίνει τη διαφορά»

19:10 -19:30 Συζήτηση με το κοινό, Στρογγυλό τραπέζι

Συντονίζει η κυρία Έφη Γώτη, Σχολική Σύμβουλος της 36ης Περιφέρειας

 

Πασχαλινό παζάρι

Παράλληλα ο Σύλλογος ετοιμάζεται πυρετωδώς για το πασχαλινό παζάρι που θα ξεκινήσει την ημέρα  της ημερίδας στο καφέ του «ΣΤΑΡ» και θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Απριλίου.

Η πασχαλινή έκθεση του ΜΑμΑ περιλαμβάνει δημιουργίες φίλων και μελών του συλλόγου, λαμπάδες, σπιτικά λικέρ, γλυκίσματα, διακοσμητικά, κοσμήματα, ζωγραφιστά πιάτα, χειροποίητες κούκλες και πολλά άλλα όλα φτιαγμένα με αγάπη. Επίσης, έργα του Κωνσταντίνου Αρώνη (αρχιτέκτων, εικαστικός, σκηνογράφος, κομίστας) θα ομορφύνουν το χώρο που θα γίνει το μπαζάρ ενώ έργα των τμημάτων ενηλίκων του εργαστηρίου εικαστικών του κ. Αρώνη, θα δοθούν στο Σύλλογο προς πώληση για το πασχαλινό τους μπαζάρ.

 

Άλλες εκδηλώσεις

Οι δράσεις που αφορούν τη ΜΑμΑ συνεχίζονται και περιλαμβάνουν: Στις 29 Μαρτίου, επίδειξη μόδας στο Μπόουλιγκ, από μαγαζιά της Βέροιας, προς ενίσχυση και του Συλλόγου. Στις 2 Απριλίου, το μπλε χρώμα του αυτισμού θα καλύψει τον φωτισμό της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Βέροιας, ενώ ο σύλλογος συμμετέχει και φέτος στον 2ο Μαραθώνιο του Ομίλου Ντόπιων Μακροχωρίου στη μνήμη των 21 μαθητών που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα των Τεμπών. Επίσης θα συμμετάσχει σε πρόγραμμα του Πανεπιστημίου του Χιούστον όπου η Ελληνίδα κ. Τσιάμη θα εκπαιδεύει με δωρεάν σεμινάρια, εθελοντές και γονείς στις αρχές της συμπεριφορικής ανάλυσης, μέσω διαδικτύου.

Σοφία Γκαγκούση

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ΝΑΟΥΣΑΣ Πρόσκληση για τον εορτασμό 20 χρόνων από την ίδρυσή του

Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ΝΑΟΥΣΑΣ Πρόσκληση για τον εορτασμό 20 χρόνων...

Εκδήλωση εορτασμού για την συμπλήρωση 20 χρόνων από την...

ΓΕΛ Πλατέος Κορυφής:  Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας,  στο Πνευματικό  Κέντρο Αλεξάνδρειας

ΓΕΛ Πλατέος Κορυφής: Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας, στο...

Την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 στις 09.00 π.μ. στο Πνευματικό...

«Ερχόμενος ο Κύριος»: Μουσική παράσταση από τον Ερυθρό  Σταυρό Βέροιας

«Ερχόμενος ο Κύριος»: Μουσική παράσταση από τον Ερυθρό...

Το Περιφερειακό Τμήμα  Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού...

Την Δευτέρα 22 Απριλίου:  Ομιλία  του π. Γεώργιου Σχοινά στον  Ι. Ναό   Αγίου Αντωνίου

Την Δευτέρα 22 Απριλίου: Ομιλία του π. Γεώργιου Σχοινά...

Η Ένωση Θεολόγων Νομού Ημαθίας σε συνεργασία με την...

Σύλλογος Μέριμνας Ατόμων με Αυτισμό: Παρουσιάζεται «Το βάζο με τα μοναχικά μπισκοτάκια» στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

Σύλλογος Μέριμνας Ατόμων με Αυτισμό: Παρουσιάζεται...

Το παραμύθι της ΜΑμΑ «Το βάζο με τα μοναχικά...

Η επανέκδοση του δίτομου έργου του Γεωργίου Χ. Χιονίδη  «Ιστορία της Βέροιας: της πόλεως και της περιοχής»,  παρουσιάζεται αύριο Σάββατο στη Δημόσια Βιβλιοθήκη

Η επανέκδοση του δίτομου έργου του Γεωργίου Χ. Χιονίδη ...

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας σας...

 26, 27 και 28 Απριλίου στο Χώρο Τεχνών- Veria Dance για 7η χρονιά, με τη συμμετοχή  άνω των 400 χορευτών

26, 27 και 28 Απριλίου στο Χώρο Τεχνών- Veria Dance για 7η...

Για 7η χρονιά η Βέροια διοργανώνει το Veria Dance. Πρόκειται...

Το βιβλίο του Πάνου Δημάκη «Το ποτάμι των χιλίων τυφλών» παρουσιάζεται το Σάββατο 20 Απριλίου

Το βιβλίο του Πάνου Δημάκη «Το ποτάμι των χιλίων...

Οι εκδόσεις Διόπτρα και το βιβλιοπωλείο Ηλιοτρόπιο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...