Πυροδότησε εντάσεις η διήμερη αναστολή λειτουργίας του Νοσοκομείου Νάουσας

Πυροδότησε εντάσεις η διήμερη αναστολή λειτουργίας του Νοσοκομείου Νάουσας

Αναστάτωση για μια ακόμη φορά στη Νάουσα σχετικά με το νοσοκομείο της πόλης, με αφορμή απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου Ημαθίας για αναστολή της λειτουργίας των εφημεριών της καρδιολογικής κλινικής (και κοντά σε αυτήν όλων των τμημάτων του νοσοκομείου) για προχθές Πέμπτη και αύριο Κυριακή, λόγω της έλλειψης καρδιολόγου (η πρόσληψη μιας γιατρού καθυστερεί). Η δημοσιοποίηση της απόφασης του διοικητή κ. Μαυρογιώργου οδήγησε το απόγευμα της Πέμπτης σε αντιδράσεις του Σωματείου Εργαζομένων, του δημάρχου και άλλων φορέων της πόλης, με συνέπεια να ανασταλεί η απόφαση χάρις στην τοποθέτηση καρδιολόγου από το νοσοκομείο Βέροιας για τις εφημερίες της Πέμπτης και της Κυριακής.

Αντίδραση Κουτσογιάννη

Η δήλωση του δημάρχου έχει ως εξής:

«Αποτελεί όνειδος για την Ελληνική Πολιτεία εν έτει 2017 να αδυνατεί να λειτουργήσει μια νοσοκομειακή μονάδα που καλύπτει τις ανάγκες τουλάχιστον 35.000 κατοίκων. Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες που τις αναλογούν και να φροντίσει για τη στελέχωση του Νοσοκομείου της Νάουσας με προσωπικό. Ταυτόχρονα, είναι αδιανόητο το Νοσοκομείο Ημαθίας να είναι... Ημαθίας μόνο για το διοικητικό του συμβούλιο. Είναι απαράδεκτο να μην επικρατεί η λογική της συλλειτουργίας και της αλληλοστήριξης των δυο νοσοκομειακών μονάδων Βέροιας και Νάουσας. Η σημερινή αδιανόητη εξέλιξη ξεχείλισε το ποτήρι. Περιμένουμε ΑΜΕΣΑ από την κυβέρνηση και την 3η ΥΠΕ να δώσουν λύση στο ζήτημα των εφημεριών του Νοσοκομείου της Νάουσας.»

Σειρά δηλώσεων

Συνέχεια στο θέμα είχαμε χθες, με δηλώσεις του διοικητή Δημήτρη Μαυρογιώργου, του βουλευτή Απόστολου Βεσυρόπουλου και του αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη. (Δήλωση για το ίδιο θέμα από τον πρ. δήμαρχο Τάσο Καραμπατζό δημοσιεύτηκε στο χθεσινό φύλλο).

Διοικητής Νοσοκομείου: «Εκτός πραγματικότητας όσα ακούστηκαν»

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Ημαθίας Δημήτρης Μαυρογιώργος  αναφέρει σε ανακοίνωσή του στα ΜΜΕ: «Με αφορμή τη χθεσινή μας απόφαση για αναστολή της εφημέρευσης της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Νάουσας, εκφράσθηκαν χθες μεγαλοστομίες που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

1. Το Νοσοκομείο Νάουσας ούτε κλείνει ούτε υποβαθμίζεται.

2. Οι προσλήψεις ιατρικού δυναμικού στα Νοσοκομεία γίνονται με συγκεκριμένη νόμιμη διαδικασία, όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, που κατά την προσωπική μου γνώμη πρέπει να αλλάξει.

3. Προκηρύξεις – προσλήψεις μόνιμων θέσεων γίνονται σχεδόν καθημερινά σ’ όλα τα νοσοκομεία της χώρας και φυσικά της Ημαθίας. 

4. Προκηρύξεις παλαιότερων ετών του 2010-2011 υλοποιήθηκαν σήμερα και είναι στο στάδιο της δημοσίευσης για την πλήρωση των κενών που τότε δημιουργήθηκαν.

5. Εάν κάποιοι με αφορμή την δυσκολία εφημέρευσης πολλές φορές λόγω των κενών που δημιουργήθηκαν παλαιότερα, θέλουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, ας κάνουν πρώτα την αυτοκριτική τους για τη στάση που είχαν όταν δημιουργήθηκαν τα ανωτέρω κενά.

6. Σήμερα παρ’ όλες τις δημοσιονομικές δυσκολίες γίνεται μια τιτάνια προσπάθεια να ξαναστηθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας και πρωτοβάθμιας και στα Νοσοκομεία.

7. Η προσπάθεια να υποβαθμιστεί το Γ.Ν. Νάουσας σε κέντρο υγείας είναι εγγεγραμμένη στο πρόγραμμα υγείας της Ν.Δ. και φυσικά όλων των οργάνων της. Οι αρνητικές συζητήσεις στην Περιφέρεια της Κ. Μακεδονίας για χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ ιατρικών εξοπλισμών του Νοσοκομείου Νάουσας επιβεβαιώνουν αυτή την πολιτική πρόθεση.

Εν κατακλείδι φαίνεται σαφώς πως οι «κακές προθέσεις» για το μέλλον του Νοσοκομείου Νάουσας έχουν άλλο «πατέρα» και όχι τη σημερινή διοίκηση του Υπουργείου Υγείας.

Κάποιοι λοιπόν καλά θα κάνουν να βλέπουν το φεγγάρι όταν τους το δείχνουν και όχι το δάκτυλο, για να θυμηθώ την αγαπημένη έκφραση του αείμνηστου παλαιού Δημάρχου της Νάουσας του Δημήτρη Βλάχου.    

Όσον αφορά τα θέματα λειτουργίας της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Νάουσας, αυτά είναι αναρτημένα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και μπορεί να τα δει οποιοσδήποτε».

Απ. Βεσυρόπουλος «Η διήμερη αναστολή είναι το πρώτο βήμα για το οριστικό κλείσιμο»

Ο Αν. Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με το πρόβλημα που έχει ανακύψει με το Νοσοκομείο Νάουσας:

«Η οριακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Νοσοκομείο της Νάουσας, λόγω της υποστελέχωσής του, οδήγησε στην πρωτοφανή απόφαση να αναστείλει τις εφημερίες του και να στέλνει τους ασθενείς στο Νοσοκομείο της Βέροιας.

Εδώ και αρκετό καιρό είναι γνωστό σε όλους ότι, η Παθολογική και η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου της Νάουσας λειτουργούν με δύο γιατρούς, οι οποίοι είναι φύσει αδύνατον να ανταποκριθούν, αφού οι ανάγκες που υπάρχουν υπερβαίνουν τα όρια της ανθρώπινης αντοχής. Το Υπουργείο Υγείας όμως, αδιαφορεί για το πρόβλημα. Η αναστολή, ουσιαστικά, λειτουργίας του Νοσοκομείου Νάουσας για δύο ημέρες, είναι το πρώτο βήμα για να κλείσει οριστικά. Καλώ την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να προχωρήσει άμεσα στην απόσπαση ιατρών, με ειδικότητα παθολόγου και καρδιολόγου, για να διασφαλιστεί η λειτουργία του Νοσοκομείου, που καλύπτει τις ανάγκες μιας ευρείας γεωγραφικά περιοχής».

Κ. Καλαϊτζίδης: «Υπεύθυνες οι κομματικές ηγεσίες»

Στη δήλωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καλαϊτζίδης αναφέρει:

«Τον καθορισμό για την ενίσχυση και τον εξοπλισμό των Νοσοκομειακών Ιδρυμάτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας , τον έχει αποκλειστικά ως αρμοδιότητα το Υπουργείο Υγείας.

Ως διοίκηση της ΠΚΜ έχουμε αποστείλει πέντε (5) επιστολές στον κ. Υπουργό προκειμένου να μας καθορίσει τις προτεραιότητες του.

Οι επιστολές δεν έχουν ακόμη απαντηθεί.

Είναι αδιανόητο να εμπλέκεται η λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με κομματικές αντιπαραθέσεις. 

Αν κάποιοι αναζητούν ευθύνες για τις παραλείψεις της διοίκηση τους, ας απευθυνθούν  στις κομματικές ηγεσίες που τους διόρισαν.

Η διοίκηση της ΠΚΜ έχει αποδεδειγμένα δείξει το ενδιαφέρον της για τις Νοσοκομειακές μονάδες της Ημαθίας, τόσο της Νάουσας, όσο και της Βέροιας, όπου μέσα από τα επιχειρησιακά της προγράμματα υλοποιείται η νέα πτέρυγα του».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα...

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «ατέχνως» το νέο (11ο)...

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Νάουσας

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20...

Σε κλίμα συγκίνησης, ανθρωπιάς και περηφάνιας για το...

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του Πάσχα από τον Όμιλο Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του...

Πέραν τον προϊόντων που διανέμει σε μηνιαία βάση, ο...

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου  -Ειδική συνεδρίαση με λογοδοσία και τακτική με 33 θέματα στην ημερήσια διάταξη

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την...

Διπλή συνεδρίαση για  το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας,...

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία  των ονομάτων στους δρόμους και στις πλατείες

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία των ονομάτων...

Γράφει ο Αναστάσιος Βασιάδης Η καθιέρωση των...

Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή: Δίνουμε νέα πνοή στις  επενδύσεις σε κινηματογράφο και νέους δημιουργούς

Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή: Δίνουμε νέα πνοή στις ...

Από το βήμα της Ολομέλειας, ο Αν. Γενικός Γραμματέας...

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΒΕΡΟΙΑΣ: Πασχαλινό ωράριο στην Αγορά  από τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Πασχαλινό ωράριο στην...

Από τη  Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου τίθεται σε ισχύ το...

Σε συνέχεια της αντιπαράθεσης για την κατανομή του ΕΣΠΑ- Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: «Καμία αδικία, προσχηματική προσπάθεια Βοργιαζίδη να δημιουργήσει εντυπώσεις  για να καλύψει αδυναμίες και ανεπάρκειες της διοίκησής του»  -Απάντηση της ΠΕ Ημαθίας κ

Σε συνέχεια της αντιπαράθεσης για την κατανομή του...

Απάντηση με καταλογισμό ευθυνών στον δήμαρχο και την...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός επιχειρηματίας, Άκης Τσιρίκας, από την Αλεξάνδρεια. @@ads-588@@Το τροχαίο έγινε στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του στο Νησί. Το...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...