Ο Αλέκος Κοντός πρόεδρος του ΣΑΣΟΕΕ. Πλειοψηφών σύμβουλος στο πρώτο δ.σ. ο Χρήστος Γιαννακάκης

Ο Αλέκος Κοντός πρόεδρος του ΣΑΣΟΕΕ. Πλειοψηφών σύμβουλος στο πρώτο δ.σ. ο Χρήστος Γιαννακάκης

Με τον Χρήστο Γιαννακάκη στην πρώτη θέση ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη οι αρχαιρεσίες για το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΑΣΟΕΕ (Σύνδεσμος Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος), της οργάνωσης δηλαδή που δημιουργήθηκε μετά τη διάσπαση της ΠΑΣΕΓΕΣ. Στη θέση του προέδρου είναι ο πρώην υπουργός Γεωργίας Αλέκος Κοντός, ενώ τα μέλη που αναδείχτηκαν στις αρχαιρεσίες με βάση τους σταυρούς προτίμησης είναι κατά σειρά οι εξής:

 

1) Χρήστος Γιαννακάκης, 2) Χρήστος Τσιχήτας, 3) Νίκος Στεργίου, 4) Νικήτας Πρίντζος και Κωνσταντίνος Λεπίδας (ισοψήφισαν), 6) Ευθύμης Φωτεινός, 7) Αχιλλέας Λιούτας και Αθανάσιος Παπαθανασόπουλος (ισοψήφισαν), 9) Διονύσης Φόλιος, 10) Χρήστος Μπαρλιάς, 11) Δημήτρης Ντούρος, 12) Θανάσης Τσιοτίνας, 13) Νικήστρατος Χαροκόπος και Ανδρέας Στρατάκης (ισοψήφισαν), 15) Νίκος Δασκαλάκης, 16) Νίκος Κουτλιάμπας, 17) Βασίλης Παρόλας, 18) Γιώργος Κατσούλης, 19) Νίκος Γκίζας, 20) Διονύσης Κακολύρης.

Αναπληρωματικά μέλη: 21) Γιώργος Ξυλούρης, 22) Μάρκος Λέγγας, 23) Χρυσόστομος Παυλίδης, 24) Κωνσταντίνος Παπαβασιλείου.

Τις επόμενες μέρες το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΑΣΟΕΕ θα συγκροτηθεί σε σώμα.

 

Κοντός: Να ενώσουμε την Ελλάδα

Στις μεγάλες προσπάθειες που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα αναφέρθηκε εισηγητικά ο Αλέκος Κοντός, ξεκινώντας τις διαδικασίες της γενικής συνέλευσης. «Η προσπάθεια που κάναμε ήταν να ενώσουμε όλη την Ελλάδα και σήμερα βρίσκονται εδώ εκπρόσωποι συνεταιριστικών οργανώσεων από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο. Πλησιάζουμε τις 90 οργανώσεις και ευελπιστούμε και πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα θα καλύψουμε το σύνολο σχεδόν των Συνεταιριστικών οργανώσεων της χώρας μας», σημείωσε.

«Είναι μεγάλη ικανοποίηση μετά από τόσους μήνες να βλέπουμε μια προσπάθεια να αποδίδει καρπούς. Με λίγα λόγια τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Έχουμε τεράστιες προκλήσεις, το συνεταιριστικό κίνημα έχει μείνει πίσω σε σχέση με αυτά που έπρεπε να κάνει και εδώ είμαστε για να μπορέσουμε να τα διορθώσουμε», σημείωσε στην συνέχεια της διαδικασίας ο Βασίλης Παρόλας, γενικός διευθυντής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θεσπρωτίας και γραμματέας του προσωρινού ΔΣ του ΣΑΣΟΕΕ, ενώ αναφέρθηκε και στις βασικές αρχές που θα κινηθεί η νέα διοίκηση.

Στην ανάγκη ενός χώρου με ισχυρή παρουσία στα κέντρα αποφάσεων, αναφέρθηκε ο Θανάσης Τσιοτίνας, πρόεδρος του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αρκαδίας «Η Ένωση» και ταμίας στο προσωρινό ΔΣ του ΣΑΣΟΕΕ, σημειώνοντας επίσης την ανάγκη ύπαρξης πρότυπων συνεταιρισμών.

Ο νομικός Κώστας Παρηγόρης τόνισε ότι «η ενέργεια που αντλήσαμε για να επιτευχθεί όλη αυτή η προσπάθεια σήμερα έρχεται από σας τους ίδιους, οι οποίοι έχετε μία ιστορία, εκφράζεται όλοι σας τις αρχές του συνεργατισμού. Έχετε πολύ μέλλον και θα πάτε πολύ μπροστά».

 

Στην συνέχεια παίρνοντας τον λόγο ο Χρήστος Μπαρλιάς, πρόεδρος της ΕΑΣ Κορινθίας, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια μέχρι και σήμερα: «Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα, μια μεγάλη ιστορική στιγμή. Πριν από κάποιους μήνες μια ομάδα …ξυπόλητων Συνεταιριστών αφού είδαμε ότι δεν πάει άλλο με το παλιό ήρθαμε εδώ σε αυτή την αίθουσα και ξεκινήσαμε μια πορεία. Η πορεία έφερε όλον αυτόν τον κόσμο, που θα βάλει τις βάσεις, τον θεμέλιο λίθο και μετά θα μπορέσει να εμπλουτιστεί και με καινούργιους ανθρώπους. Πιστεύω να γίνουμε ένα μεγάλο ρεύμα και να τους πάρουμε όλους μαζί μας και να βρούμε λύσεις στα προβλήματα του συνεταιριστικού κόσμου», τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την Πέμπτη 25 Απριλίου: Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας

Την Πέμπτη 25 Απριλίου: Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού...

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67Α του Ν. 3852/2010,...

Δήμος Νάουσας: Ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής

Δήμος Νάουσας: Ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας της...

Ειδική δημόσια συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής...

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 4ο Παιδαγωγικό Συνέδριο Ημαθίας, με θέμα «Νέοι Γραμματισμοί στη Σχολική Πράξη» (ΦΩΤΟΣ)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 4ο Παιδαγωγικό Συνέδριο...

Την Παρασκευή 12 Απριλίου και το Σάββατο 13 Απριλίου 2024...

 Μ.Α.μ.Α :Βιωματική δράση στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας:

Μ.Α.μ.Α :Βιωματική δράση στο 5ο Δημοτικό Σχολείο...

Στα πλαίσια των επισκέψεων της Μ.Α.μ.Α. σε σχολεία...

Σε ομαδική έκθεση καλλιτεχνών συμμετέχει η εικαστικός Δήμητρα Κούλα

Σε ομαδική έκθεση καλλιτεχνών συμμετέχει η εικαστικός...

Σε ομαδική έκθεση καλλιτεχνών, με τίτλο: «freedom to say what I...

Παρέμβαση-επιστολή του Επιμελητηρίου  Ημαθίας στο ΥΠΑΑΤ για τις επικείμενες απεργίες των Γεωπόνων δημοσίων υπαλλήλων

Παρέμβαση-επιστολή του Επιμελητηρίου Ημαθίας στο...

Επιστολή – παρέμβαση προς τον Υπουργό Αγροτικής...

Συνελήφθη στην Ημαθία  για ναρκωτικά

Συνελήφθη στην Ημαθία για ναρκωτικά

Συνελήφθη στις 13 Απριλίου 2024 το μεσημέρι, σε περιοχή...

Η Γ. Γρ. Εμπορίου απαντά στην Ερώτηση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ: «Η λειτουργία ενός cargo αεροδρομίου στην Ημαθία  θα είναι μία από τις προτάσεις  που θα εξεταστούν προσεκτικά»

Η Γ. Γρ. Εμπορίου απαντά στην Ερώτηση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ...

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...