Μαθητική επίσκεψη στο “Λαό”  και τον  “Άκου 996”  - Πάνω από 40 παιδιά εκπαιδεύονται φέτος στο Επαγγελματικό  Γυμνάσιο - Λύκειο Βέροιας (ΒΙΝΤΕΟ)

Μαθητική επίσκεψη στο “Λαό” και τον “Άκου 996” - Πάνω από 40 παιδιά εκπαιδεύονται φέτος στο Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Βέροιας (ΒΙΝΤΕΟ)

Με νέο όνομα και νέο κτίριο κατάφερε επιτέλους να λειτουργήσει το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Βέροιας, μετά από σειρά διαδικασιών εκ μέρους του Δήμου, της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και του ΚΕΔΔΥ.

Το σχολείο πέρυσι ξεκίνησε με 15 παιδιά και φέτος φοιτούν σ’ αυτό 41 μαθητές και μαθήτριες, ενώ η πρόβλεψη για την επόμενη σχολική χρονιά είναι ένας αριθμός που θα ξεπερνάει τα 60 άτομα!

Για τη συγκεκριμένη δομή μίλησαν στην πρωινή εκπομπή του “Άκου 996”, η φιλόλογος Γεωργία Θεοδωρίδου και η μουσικός Πελαγία Κακαρίκα, στο πλαίσιο της επίσκεψης των παιδιών του σχολείου στο ραδιόφωνο και την εφημερίδα “Λαός”. Τους μαθητές συνόδευαν επίσης  οι καθηγητές Δημήτρης Θεοδώρου, Μαριάννα Ρούσσου και  Βάσια Πιπέρη.

Το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο, είναι μια εκπαιδευτική δομή, ανάμεσα στη γενική και την ειδική, για παιδιά που φοιτούσαν σε τμήματα ένταξης γενικών σχολείων και το επιλέγουν για να ακολουθήσουν κάποια επαγγελματικά τμήματα γεωπονίας και μηχανολογίας. Οπως ενημέρωσε η κα Θεοδωρίδου υπάρχουν ήδη τα ΦΕΚ ίδρυσης για λειτουργία 4 ακόμη τομέων, πολύ σημαντικών, για την επόμενη χρονιά. “Οι μαθητές μας έχουν ανάγκη να βγουν στην κοινωνία με ένα επαγγελματικό εφόδιο που παίρνουν από το συγκεκριμένο σχολείο, αφού τελειώνοντας τις τέσσερις τάξεις, παίρνουν ένα χαρτί Β2 που τους δίνει επαγγελματικό δικαίωμα”.

Μεταξύ των μαθημάτων υπάρχει η μουσική, αλλά και ένα τμήμα δημιουργικής απασχόλησης με κατασκευές των παιδιών, όπως είπε η καθηγήτρια μουσικής κ. Κακαρίκα, η οποία διηύθυνε στο τέλος της επίσκεψης μια μικρή ομάδα παιδιών, που τραγούδησαν για τους ακροατές , το παραδοσιακό “μήλο μου κόκκινο” ενώ αφιέρωσαν ένα τραγούδι και στη διευθύντριά τους Άννα Ασλανίδου.

Τα παιδιά όμως έχουν εκτός απο το ωρολόγιο καθημερινό πρόγραμμα κι άλλες δραστηριότητες. Παρακολουθούν προγράμματα αγωγής σταδιοδρομίας με τεχνολόγους γεωπόνους ή μηχανικούς, αλλά και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ιδιαίτερη κλήση έχουν στην πρακτική ενασχόληση, σε ότι πιάνουν δηλαδή με τα χέρια τους. Κάτι που τους χαροποιεί ιδιαίτερα και το κάνουν με επιμέλεια, όπως επεσήμαναν οι καθηγήτριές τους, ώστε τα έργα τους να τα εκθέσουν στο πασχαλινό τους παζάρι, που έχει ήδη ξεκινήσει στο σχολείο τους, στο χώρο των Πολυκλαδικών.

Σοφία Γκαγκούση

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόγραμμα κίνησης του  Μητροπολίτου κ. Παντελεήμονος για τη Μεγάλη Εβδομάδα 2024

Πρόγραμμα κίνησης του Μητροπολίτου κ. Παντελεήμονος...

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και...

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ   Ν.  ΗΜΑΘΙΑΣ:  Ενημέρωση για τα μέτρα  της  αντιπυρικής  περιόδου

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ: ...

Στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης προς τους πολίτες,...

Η Αρχή Πολιτικής  Αεροπορίας απαντάει στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» για τη Δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας απαντάει στην Ερώτηση...

Στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» που συνυπογράφει...

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας...

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Ημαθιώτης δικηγόρος Κώστας Γιοβανόπουλος

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Ημαθιώτης δικηγόρος Κώστας...

Ο πρώην βουλευτής Ημαθίας και στέλεχος του κόμματος...

Εορτασμός  202ης επετείου  ολοκαυτώματος της Νάουσας κατά την  επανάσταση του 1822-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εορτασμός 202ης επετείου ολοκαυτώματος της Νάουσας...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2024• Χώρος Τέχνης «Ναϊάς», ώρα 18:00:...

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο 35χρονος επιχειρηματίας Άκης Τσιρίκας από την Αλεξάνδρεια

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο 35χρονος επιχειρηματίας Άκης...

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός...

Απομακρύνει  εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας

Απομακρύνει εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική...

 Άλλο ένα όχημα εγκαταλελειμμένο απομακρύνθηκε με...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός επιχειρηματίας, Άκης Τσιρίκας, από την Αλεξάνδρεια. @@ads-588@@Το τροχαίο έγινε στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του στο Νησί. Το...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...