Κουτσογιάννης: Λύση στο θέμα της ΕΤΑ Α.Ε. μέχρι τις 15 Μαΐου με τον προσφορότερο τρόπο για όλες τις πλευρές

Κουτσογιάννης: Λύση στο θέμα της ΕΤΑ Α.Ε. μέχρι τις 15 Μαΐου με τον προσφορότερο τρόπο για όλες τις πλευρές

Για λύση στο θέμα της ΕΤΑ Α.Ε. μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου μίλησε ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Μ. Τετάρτης. «Με τον πλέον πρόσφορο τρόπο για όλες τις πλευρές» απάντησε ο κ. Κουτσογιάννης, απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Σάκη Τσίτση.

Το θέμα τέθηκε στη συνεδρίαση με αφορμή εξώδικη δήλωση του Δημήτρη Δημησκή της Κοινωνίας Πολιτών για την παραίτησή του από τη θέση του εκκαθαριστή της ΕΤΑ Α.Ε., όπως είχε αποφασιστεί στην προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπως και του δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Γιώργου Βασιλείου.

«Παραιτήθηκα επειδή διαπίστωσα τεράστια διαφορά απόψεων σε σχέση με τον χρόνο ολοκλήρωσης της εκκαθάρισης από την πλευρά του δημάρχου» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βασιλείου.

«Ο χρόνος είναι χρήμα» είπε με τη σειρά του ο κ. Δημησκής, υπονοώντας ότι θα παραιτηθεί ακόμη και από δημοτικός σύμβουλος αν το θέμα δεν πάρει τον δρόμο του σύντομα και όπως πρέπει.

Τη βαθιά του θλίψη για τις δύο παραιτήσεις εξέφρασε ο κ. Κουτσογιάννης, «… που σε μια κρίσιμη ώρα επιλέγουμε να αποφύγουμε το βάρος της ευθύνης. Ο καθένας κρίνεται στην κρίση των δημοτών μας» είπε ο δήμαρχος, σημειώνοντας ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί με κανονικούς εκκαθαριστές.

Να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες διαγωνισμού, ώστε να σταματήσει η εκροή χρημάτων και να γίνει άμεσα η μετακίνηση των εργαζομένων στον δήμο, με αναγνώριση των υποχρεώσεων, ζήτησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Τάσος Καραμπατζός.

«Πήρατε μια χειροβομβίδα, αλλά την απασφαλίσατε με το κλείσιμο του ξενοδοχείου. Θα είναι πολλά τα οφέλη από την έλευση των εργαζομένων στον δήμο, συν το ότι σώζουμε τη δημοτική περιουσία» σημείωσε ο επικεφαλής της Κοινωνίας Πολιτών Δημήτρης Ρίζος, ζητώντας την άμεση εφαρμογή της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου. «Ποια είναι τα σχέδιά σας αν δεν χρηματοδοτήσει η κυβέρνηση; Υπάρχει δεύτερο σχέδιο; Ακόμη δεν τελείωσε η εκκαθάριση στα 3-5 Πηγάδια. Τέτοιους εκκαθαριστές θα βάλουμε και εδώ; Να σταθούμε υπεύθυνα στο ζήτημα με πρώτο τον δήμαρχο» είπε ο κ. Ρίζος.

Το σχέδιο λύσης του δήμου μέχρι τις 15 Μαΐου που ανέφερε ο δήμαρχος ζήτησε να μάθει ο επικεφαλής της ΛΑΣ Γιώργος Καρτσιούνης, με τον Λάκη Λακηνάνο να ρωτά ξεκάθαρη απάντηση για το πότε θα μεταφερθούν οι εργαζόμενοι της ΕΤΑ στον δήμο για να εκλείψει ο κίνδυνος εκποίησης της δημοτικής περιουσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεδριάζει  τη  Δευτέρα το  Δημοτικό Συμβούλιο  Βέροιας 23/2

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο ...

Τακτική συνεδρίαση, θα γίνει στις 25-2-2019 ημέρα Δευτέρα...

Ο όρκος του Μεγάλου Αλεξάνδρου
Π. Γκυρίνης:

Π. Γκυρίνης: "Ούτε κουβέντα για την «ταμπακιέρα» ο κ....

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο κ. Ναλμπάντης απέφυγε να...

Συνεδριάζει  την Τετάρτη  η Επιτροπή  Ποιότητας Ζωής 23/2

Συνεδριάζει την Τετάρτη η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής...

Τακτική Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής θα...

ΠΕΡΠΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΛΥΜΠΑ!

ΠΕΡΠΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΛΥΜΠΑ!

Του Ιωάννη Ιασ. ΒελέντζαΔιπλ. Ηλεκτρολόγος...

Η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή την Κυριακή στη Βέροια

Η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή την Κυριακή στη Βέροια

Πολιτική εκδήλωση του «Κινήματος Αλλαγής», παρουσία...

Με δικηγόρους της Ημαθίας χθες το μεσημέρι ο Απ. Βεσυρόπουλος

Με δικηγόρους της Ημαθίας χθες το μεσημέρι ο Απ....

Μια ζεστή και φιλική μάζωξη δικηγόρων έγινε χθες...

Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στη Βεργίνα - Το πρόγραμμά του  για τον Τουρισμό και τους πρώτους υποψήφιους παρουσιάζει ο υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας  Παύλος Παυλίδης

Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στη Βεργίνα - Το πρόγραμμά...

Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019, στις 11 το πρωί, ο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Τακτική συνεδρίαση, θα γίνει στις 25-2-2019 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:- Έγκριση ή μη καταρχήν εκποίησης τμήματος του υπ’ αριθ. 36 αγροτεμαχίου της Δ.Κ. Βέροιας.- Διαπίστωση υπέρ...

Γράφει η Νανά Στ. ΠαπαϊωάννουΦιλόλογος- λογοτέχνιςΣτο συμπόσιο, που έγινε στην πόλη Ώπις της Ασσυρίας, το 324 π.Χ, ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Μακεδόνας, εκφώνησε έναν σημανικό όρκο, μπροστά στους προσκεκλημένους...