Κουτσογιάννης: Λύση στο θέμα της ΕΤΑ Α.Ε. μέχρι τις 15 Μαΐου με τον προσφορότερο τρόπο για όλες τις πλευρές

Κουτσογιάννης: Λύση στο θέμα της ΕΤΑ Α.Ε. μέχρι τις 15 Μαΐου με τον προσφορότερο τρόπο για όλες τις πλευρές

Για λύση στο θέμα της ΕΤΑ Α.Ε. μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου μίλησε ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Μ. Τετάρτης. «Με τον πλέον πρόσφορο τρόπο για όλες τις πλευρές» απάντησε ο κ. Κουτσογιάννης, απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Σάκη Τσίτση.

Το θέμα τέθηκε στη συνεδρίαση με αφορμή εξώδικη δήλωση του Δημήτρη Δημησκή της Κοινωνίας Πολιτών για την παραίτησή του από τη θέση του εκκαθαριστή της ΕΤΑ Α.Ε., όπως είχε αποφασιστεί στην προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπως και του δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Γιώργου Βασιλείου.

«Παραιτήθηκα επειδή διαπίστωσα τεράστια διαφορά απόψεων σε σχέση με τον χρόνο ολοκλήρωσης της εκκαθάρισης από την πλευρά του δημάρχου» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βασιλείου.

«Ο χρόνος είναι χρήμα» είπε με τη σειρά του ο κ. Δημησκής, υπονοώντας ότι θα παραιτηθεί ακόμη και από δημοτικός σύμβουλος αν το θέμα δεν πάρει τον δρόμο του σύντομα και όπως πρέπει.

Τη βαθιά του θλίψη για τις δύο παραιτήσεις εξέφρασε ο κ. Κουτσογιάννης, «… που σε μια κρίσιμη ώρα επιλέγουμε να αποφύγουμε το βάρος της ευθύνης. Ο καθένας κρίνεται στην κρίση των δημοτών μας» είπε ο δήμαρχος, σημειώνοντας ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί με κανονικούς εκκαθαριστές.

Να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες διαγωνισμού, ώστε να σταματήσει η εκροή χρημάτων και να γίνει άμεσα η μετακίνηση των εργαζομένων στον δήμο, με αναγνώριση των υποχρεώσεων, ζήτησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Τάσος Καραμπατζός.

«Πήρατε μια χειροβομβίδα, αλλά την απασφαλίσατε με το κλείσιμο του ξενοδοχείου. Θα είναι πολλά τα οφέλη από την έλευση των εργαζομένων στον δήμο, συν το ότι σώζουμε τη δημοτική περιουσία» σημείωσε ο επικεφαλής της Κοινωνίας Πολιτών Δημήτρης Ρίζος, ζητώντας την άμεση εφαρμογή της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου. «Ποια είναι τα σχέδιά σας αν δεν χρηματοδοτήσει η κυβέρνηση; Υπάρχει δεύτερο σχέδιο; Ακόμη δεν τελείωσε η εκκαθάριση στα 3-5 Πηγάδια. Τέτοιους εκκαθαριστές θα βάλουμε και εδώ; Να σταθούμε υπεύθυνα στο ζήτημα με πρώτο τον δήμαρχο» είπε ο κ. Ρίζος.

Το σχέδιο λύσης του δήμου μέχρι τις 15 Μαΐου που ανέφερε ο δήμαρχος ζήτησε να μάθει ο επικεφαλής της ΛΑΣ Γιώργος Καρτσιούνης, με τον Λάκη Λακηνάνο να ρωτά ξεκάθαρη απάντηση για το πότε θα μεταφερθούν οι εργαζόμενοι της ΕΤΑ στον δήμο για να εκλείψει ο κίνδυνος εκποίησης της δημοτικής περιουσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μάθετε Ρώσικα & Γερμανικά μέσα σε 6 μήνες 17/11

Μάθετε Ρώσικα & Γερμανικά μέσα σε 6 μήνες 17/11

 Το ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος- Κέντρο Δια Βίου Μάθησης με ...

Σεμινάριο για τον σχολικό εκφοβισμό

Σεμινάριο για τον σχολικό εκφοβισμό

 Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου...

Από την καρδιά στο νου - Σωπαίνουν   οι λέξεις

Από την καρδιά στο νου - Σωπαίνουν οι λέξεις

Γράφει η Όλγα  Κουτμηρίδου - ΜεταξάΟι λέξεις άνοιξαν...

Για οριστική άδεια λειτουργίας πάει το   Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου

Για οριστική άδεια λειτουργίας πάει το Χιονοδρομικό...

Την έγκριση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών...

Συνεδριάζει την Τρίτη η Δημοτική   Κοινότητα   Βέροιας

Συνεδριάζει την Τρίτη η Δημοτική Κοινότητα Βέροιας

Τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας...

Μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

17 Νοέμβρη 2018.Φέτος συμπληρώνονται 45 χρόνια από την...

Εκδήλωση με ομιλητή   τον Κωσταντίνο Τσιάρα,   για τις προκλήσεις   του νέου μοντέλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην σημερινή εποχή

Εκδήλωση με ομιλητή τον Κωσταντίνο Τσιάρα, για τις...

ΑΠΟ ΤΗ  ΔΗΜ.ΤΟ ΒΕΡΟΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟ.Δ.Ε ΗΜΑΘΙΑΣ Την...

Για την 45η επέτειο   από την εξέγερση   του Πολυτεχνείου

Για την 45η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Το Πολυτεχνείο ως σύμβολο παραμένει διαχρονικά...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

 Το ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος- Κέντρο Δια Βίου Μάθησης με τις πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας και νέων προγραμμάτων,προσφέρει στην κοινωνία της Ημαθίας δυο ταχύρυθμα προγράμματα εκμάθησης Ρωσικών και ...

 Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Νάουσας  διοργανώνει σεμινάριο με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό (bulling) -σε συνεργασία με την κα Τασιώνα Αθηνά (επισκέπτρια υγείας) και το Πανεπιστήμιο Κύπρου-...

Γράφει η Όλγα  Κουτμηρίδου - ΜεταξάΟι λέξεις άνοιξαν την πόρτα της καρδιάς και άρχισαν να ανεβαίνουν τον ανήφορο τρέχοντας. Το πρόσωπο έγινε κατακόκκινο από θυμό, το σάλιο στέγνωσε στο στόμα. Και όταν οι...

Την έγκριση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (Α.Ε.Π.Ο.) του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ανακοινώνει με δελτίο τύπου η Επιτροπή Διοίκησης του φορέα. Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί την απόκτηση...