Απ. Βεσυρόπουλος στον «Άκου 99,6» με αφορμή την επίσκεψη Μητσοτάκη: «Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από πολλούς για το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στην Ημαθία»

Απ. Βεσυρόπουλος στον «Άκου 99,6» με αφορμή την επίσκεψη Μητσοτάκη: «Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από πολλούς για το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στην Ημαθία»

«Τιμή για την Ημαθία, που υποδέχθηκε τον αυριανό πρωθυπουργό”, χαρακτήρισε την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Νομό μας, την Κυριακή του Θωμά, ο βουλευτής Ημαθίας της Ν.Δ., Απόστολος Βεσυρόπουλος μιλώντας χθες το πρωί στον  «Άκου 99,6» στη Σοφία Γκαγκούση.

«Η αποδοχή του προέδρου μας από τον κόσμο της Ημαθίας αποτελεί την πιο αυθεντική αλλά και την πιο αξιόπιστη δημοσκόπηση, επιβεβαιώνει και τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, που δείχνουν πλέον μια παγιωμένη εικόνα στο εκλογικό σώμα».

 

-Τι διαπιστώσατε προσωπικά ως αποτέλεσμα της επίσκεψης;

«Αυτό που διαπίστωσα εγώ, είναι ότι ο πολίτης ζητάει πλέον αλήθεια και ρεαλιστικές προτάσεις, έχει απορρίψει τον λαϊκισμό και έχει πλήρη συναίσθηση της πραγματικότητας. Η Ν.Δ. αποτελεί πλειοψηφικό ρεύμα, σ’ αυτήν ελπίζουν οι πολίτες και δεν έχουμε το δικαίωμα να διαψεύσουμε αυτές τις ελπίδες».

 

-Πιστεύετε ότι η χώρα χρειάζεται άμεσα εκλογές ή πρέπει να γίνουν στην ώρα τους σε σχέση πάντα και με το θέμα της αξιολόγησης;

«Οι εκλογές θα έπρεπε να γίνουν χθες. Υπενθυμίζω ότι η αξιολόγηση έπρεπε να κλείσει τον Φεβρουάριο του 2016. Τα μέτρα που θα  πάρουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,όπως  η μείωση των συντάξεων και η μείωση του αφορολόγητου και όχι μόνο, δεν θα χρειαζόταν να ληφθούν αν είχε κλείσει η αξιολόγηση πριν  από ένα χρόνο. Όσο παραμένει στην εξουσία αυτή η κυβέρνηση, δημιουργούνται πρόσθετα βάρη για την ελληνική οικονομία. Οι εκλογές, όπως είπα, έπρεπε να γίνουν χθες. Δεν είναι απαίτηση μόνο για να γίνει κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, είναι απαίτηση για να ‘ρθει η ανάπτυξη στην χώρα».

 

-Αυτή την ανάπτυξη την περιμένουμε κάθε χρόνο, αλλά ακόμα δεν είδαμε τίποτα. Γιατί;

«Το 2014 υπήρχε μία σταθερά αυξητική τάση στις εξαγωγές, υπήρχε ένα αισιόδοξο μήνυμα στην ελληνική οικονομία. Όλοι βλέπαμε το τελευταίο 4μηνο του 2014 ότι κάτι αλλάζει, ήταν ιδιαίτερα σημαντικό ότι το 2014 έκλεισε για πρώτη φορά με θετικό ρυθμό ανάπτυξης. Ήρθε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και επέστρεψε η ύφεση και η αβεβαιότητα στην οικονομία. Επιβλήθηκαν  capital controls, έκλεισαν οι τράπεζες, έφεραν το πιο δύσκολο και το πιο επώδυνο μνημόνιο που συνδέθηκε με άγρια υπερφορολόγηση.Ακόμα και το τελευταίο τρίμηνο του 2016 έχουμε ύφεση. Γυρίσαμε στα προ του 2014 επίπεδα».

 

-Εκτιμάτε ότι εάν δινόταν λίγος χρόνος ακόμη στην κυβέρνηση Σαμαρά θα είχε προχωρήσει η οικονομία;

«Αυτό το βλέπουν όλοι πλέον… Ο κόσμος πιστεύει πως αν έμενε η κυβέρνηση Σαμαρά τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά σήμερα. Όλη αυτή η καθυστέρηση της πρώτης αξιολόγησης και της δεύτερης, όλη αυτή η ακυβερνησία το πρώτο χρονικό διάστημα οδήγησε στο  τρίτο μνημόνιο και την οικονομία σε  τέλμα . Σήμερα ο κόσμος βλέπει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα το μόνο που κάνει είναι να επιβαρύνει την ελληνική οικονομία, τίποτα άλλο. Τί ελπίζουμε; Τί περιμένουμε περισσότερο; Για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση θα επιβαρυνθεί ο κόσμος άλλα 3,6 δισεκατομμύρια μέτρα. Είχαν υποσχεθεί 12 δισεκατομμύρια παροχές στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και αντ’ αυτού έχουν επιβάλει μέτρα 9 δισεκατομμύρια, συν αυτά που θα ψηφίσουν τις επόμενες μέρες, εάν τα φέρουν στη Βουλή για να κλείσει η αξιολόγηση… Πάμε δηλαδή στα 12 δις. Οι παροχές έγιναν δυσβάσταχτα μέτρα και ασφυξία στην ελληνική οικονομία, με υπερφορολόγηση, με συντελεστές φορολόγησης που δεν μπορεί να σηκώσει ο επιχειρηματικός κόσμος με ασφαλιστικές εισφορές, με προκαταβολές φόρου, με τον ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσαν… Τί να πρωτοπούμε…».

 

-Ισχύει το ότι όσο πιο υψηλοί είναι οι φόροι, τόσο πιο δύσκολη είναι η εισπραξιμότητά τους;

«Αυτό είναι δεδομένο. Όσο αυξημένοι οι φορολογικοί συντελεστές τόσο λιγότερα τα έσοδα… Εμείς τί λέμε στο πρόγραμμά μας; Αυτό που υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη το Σεπτέμβριο. Δηλαδή κοστολογημένα, μέσα στα δύο πρώτα χρόνια, θα μειώσουμε τους φορολογικούς συντελεστές από το 29% στις επιχειρήσεις στο 20%, θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 30%, θα μειώσουμε το φόρο στα μερίσματα από το 15 στο 5% για να δώσουμε μια αναπτυξιακή ώθηση στην οικονομία. Κοστολογημένα μέτρα 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ με μείωση αντίστοιχων δαπανών, 1,9 δισεκατομμυρίων ευρώ, που μπορούν να υλοποιηθούν την επόμενη μέρα. Και μόλις αρχίσει να αποδίδει η ελληνική οικονομία θα μπορούμε να πάρουμε μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης  και για τα φυσικά πρόσωπα. Από τα 6 νομοσχέδια που είναι έτοιμα να κατατεθούν το πρώτο τρίμηνο, το πρώτο νομοσχέδιο είναι ο κώδικας φορολογικού εισοδήματος. Είναι έτοιμος να κατατεθεί την επόμενη μέρα. Δεν θα περιμένουμε ούτε θα χάσουμε χρόνο. Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε».

 

-Σε τοπικό επίπεδο από τις επαφές Μητσοτάκη με στελέχη της Ημαθίας, τί προέκυψε; Αρχίζουν οι εκλογικές λίστες;

«Ξέρετε πως όταν ένα κόμμα έχει δυναμική, την οποία επιβεβαιώνουν οι δημοσκοπήσεις, τότε ενδιαφέρονται πάρα πολλά στελέχη και αυτό είναι θεμιτό. Ενδιαφέρονται πάρα πολλοί να είναι υποψήφιοι σε ένα κόμμα που εν δυνάμει θα είναι η επόμενη κυβέρνηση.

 

-Δηλαδή πολλά κοστούμια θα αρχίσουν να ράβονται;

Είναι πάρα πολλοί οι ενδιαφερόμενοι αλλά αυτό, σας ξαναλέω, πως είναι θεμιτό. Είναι καλό για το κόμμα να υπάρχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον, όχι μόνο για τη λίστα των  υποψηφίων  βουλευτών. Εγώ θα σταθώ σε πολλά στελέχη που χρόνια είχαμε να τα δούμε στο χώρο μας, που είχαν αποστασιοποιηθεί για διάφορους λόγους και σήμερα επέστρεψαν. Είμαστε όλοι μαζί και η συσπείρωση της Ν.Δ. είναι στον απόλυτο βαθμό. Αυτό τί δείχνει; Ότι ο πρόεδρός μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμπνέει. Αυτό επιβεβαιώνεται από την εικόνα  προχθές στη Νάουσα, την τεράστια αποδοχή και αγάπη του κόσμου στο πρόσωπο του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

 

 -Είναι καλές οι τοπικές ισορροπίες;

«Επειδή έχω γυρίσει ως τομεάρχης φορολογικής πολιτικής σχεδόν όλη την Ελλάδα εδώ κι ένα χρόνο και συνεχίζουμε τις περιοδείες, μπορώ να πω ότι η Ημαθία είναι από τους καλύτερους Νομούς όσον αφορά τη συνεργασία σε τοπικό επίπεδο, με τη ΝΟΔΕ με τις τοπικές οργανώσεις και με τα στελέχη.

 

-Το τελικό ψηφοδέλτιο θα καταρτισθεί από την Αθήνα, έτσι;

Το ψηφοδέλτιο είναι αρμοδιότητα του προέδρου μας, Κυριάκου Μητσοτάκη  και των αρμοδίων οργάνων του κόμματος.».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άμεσα οι προκηρύξεις για 7.500 μόνιμες προσλήψεις σε Ειδική Αγωγή  & «Βοήθεια στο Σπίτι»

Άμεσα οι προκηρύξεις για 7.500 μόνιμες προσλήψεις σε...

Την άμεση έναρξη των διαδικασιών για την έκδοση...

«Από το τούνελ της ύφεσης … στο φως της ανάπτυξης»

«Από το τούνελ της ύφεσης … στο φως της ανάπτυξης»

Γράφει ο Λευτέρης Αυγενάκης*Η Ελλάδα επί των ημερών...

Έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία από κλιμάκια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία από κλιμάκια της...

Από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών και...

Ν.Ε. ΚΙ.ΝΑΛ. ΗΜΑΘΙΑΣ:   Ξεπούλημα!!! 126   ακίνητα στην   Ημαθία   στο Υπερταμείο

Ν.Ε. ΚΙ.ΝΑΛ. ΗΜΑΘΙΑΣ: Ξεπούλημα!!! 126 ακίνητα στην ...

Από τη Ν.Ε. ΚΙ.ΝΑΛ. Ημαθίας δόθηκε η παρακάτω...

Έπεσε το «διατηρητέο» Τουρώνη στην οδό Σοφού  - Χάθηκε ένα ακόμα κομμάτι από την παλιά Βέροια

Έπεσε το «διατηρητέο» Τουρώνη στην οδό Σοφού - Χάθηκε...

Αναμενόμενο ήταν και δεν ξάφνιασε κανέναν από...

Συνεδριάζει την Παρασκευή   η Δημοτική Κοινότητα Βέροιας 19/9

Συνεδριάζει την Παρασκευή η Δημοτική Κοινότητα...

Τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας ...

Επίσκεψη του 2ου  Γυμνασίου Νάουσας στη  Διεθνή Έκθεση  Θεσσαλονίκης

Επίσκεψη του 2ου Γυμνασίου Νάουσας στη Διεθνή Έκθεση ...

Μια αξέχαστη εμπειρία είχαν οι μαθητές και οι...

24χρονος καλλιεργούσε χασίς στην αυλή του και 23χρονος συνελήφθη για κατοχή κάνναβης

24χρονος καλλιεργούσε χασίς στην αυλή του και 23χρονος...

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Την άμεση έναρξη των διαδικασιών για την έκδοση προκηρύξεων από το ΑΣΕΠ που θα αφορούν μόνιμες προσλήψεις συνολικά 7.500 ατόμων για την κάλυψη των αναγκών της Ειδικής Αγωγής αλλά και των προγράμματος «Βοήθεια...

Γράφει ο Λευτέρης Αυγενάκης*Η Ελλάδα επί των ημερών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καταγράφει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης έχει καταστεί ουραγός σε μια Ευρώπη...

Από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Κ. Πάλλα  ανακοινώνονται τα εξής σχετικά με τη διενέργεια ελέγχων σε σχολικά λεωφορεία,  με την έναρξη...

Από τη Ν.Ε. ΚΙ.ΝΑΛ. Ημαθίας δόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:«Από τη  πιο μαύρη σελίδα της διακυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου, που αφορά στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο για 99 χρόνια αρχίζει σιγά...