Συνάντηση του δημάρχου Νάουσας με τον πρόεδρο του Κοι.Σ.Π.Ε. Ημαθίας ΄Δεσμός΄

Συνάντηση του δημάρχου Νάουσας με τον πρόεδρο του Κοι.Σ.Π.Ε. Ημαθίας ΄Δεσμός΄

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κοι.Σ.Π.Ε. Ημαθίας “Δεσμός” κ. Γραμματικόπουλος Ηλίας συναντήθηκε σε θερμό και εγκάρδιο κλίμα με τον Δήμαρχο της ηρωικής πόλης της Νάουσας κ. Κουτσογιάννη Νικόλαο και με την Ειδική Σύμβουλο σε θέματα υγείας κ. Αραμπατζή Στέλλα, για να τους ενημερώσει σχετικά με τους Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς Περιορισμένης Ευθύνης και να αναπτύξουν συνεργασίες με τον Δήμο Νάουσας σε θέματα κοινωνικής πολιτικής και ενσωμάτωσης στην εργασία των ευπαθών ομάδων πληθυσμού με σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

 

Ο Πρόεδρος του Κοι.Σ.Π.Ε. “Δεσμός”, αρχικά τόνισε ότι ο κοινωνικός συνεταιρισμός αποτελεί τη μοναδική στην Ημαθία Μονάδα Ψυχικής Υγείας που σκοπό έχει την κοινωνική ενσωμάτωση και καταπολέμηση της φτώχειας ως κεφαλαιώδη αρχή για τη στήριξη των συνανθρώπων μας που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη, όπως είναι οι λήπτες των υπηρεσιών ψυχικής υγείας, και στόχο έχει την ανάπτυξη δράσεων και στη Νάουσα με την υποστήριξη του Δήμου.

Ο κ.Κουτσογιάννης ενημερώθηκε επίσης για τις έως τώρα δράσεις του κοινωνικού συνεταιρισμού (συνεργείο καθαριότητας, ανάθεση κυλικείου από ΚΕΠΑ στο Χώρο Τεχνών, κατασκευές ξύλου με χρήση CnC μηχανήματος) και την αναγκαιότητα περαιτέρω έμπρακτης στήριξης από μέρους του Δήμου Νάουσας σε δράσεις που μπορούν να ωφελήσουν άμεσα και να εξασφαλίσουν θέσεις προστατευμένης εργασίας σε λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Η ανάδειξη της διττής ιδιότητάς του Κοι.Σ.Π.Ε. “Δεσμός” ως κοινωνική επιχείρηση αλλά και ταυτόχρονα ως μονάδα ψυχικής υγείας, όπως επίσης και η αξιοποίηση του ρόλου των Κοινωνικών Συνεταιρισμών ως την περισσότερο “καθαρή” περίπτωση κοινωνικής επιχειρηματικότητας, τονίστηκε από τον κ.Γραμματικόπουλο, σημειώνοντας ότι χρειάζεται η παρότρυνση του ευρύτερου δημόσιου τομέα για επιχειρησιακή στήριξη των Κοι.Σ.Π.Ε. μέσω της αξιοποίησης των υπηρεσιών και των προϊόντων που προσφέρουν.

 

Συζητήθηκε επίσης πρόταση υπό την αιγίδα του Δήμου Νάουσας, σε συνεργασία με τον Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ημαθίας και τον Κοι.Σ.Π.Ε. “Δεσμός” να οργανωθεί μια ημερίδα για την ψυχική υγεία και την κοινωνική επιχειρηματικότητα στην Νάουσα, ενώ ο Δήμαρχος Νάουσας ανταποκρίθηκε θετικά και στις μελλοντικές προτάσεις δυνατότητας ανάθεσης έργων στον Κοι.Σ.Π.Ε. Ημαθίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί κατεψυγμένα θαλασσινά

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί κατεψυγμένα θαλασσινά

Στην ανάκληση κατεψυγμένων θαλασσινών προχωράει...

Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδα φαρμάκων - Τι βρέθηκε στον έλεγχο

Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδα φαρμάκων - Τι βρέθηκε στον...

Ανακαλούνται τα φαρμακευτικά προϊόντα Lucidel 150 mg, Lucidel 300...

Προσοχή: Κίνδυνος από κάποια τάπερ που βάζετε φαγητό - Τι ισχύει

Προσοχή: Κίνδυνος από κάποια τάπερ που βάζετε φαγητό -...

Σε κάθε σπίτι υπάρχουν τα γνωστά σε όλους δοχεία τύπου ...

Έκφραση της Ψυχής  ως σύμμαχος της Υγείας… - «Γίνε η φωνή, όχι   ο αντίλαλος των άλλων…»
ΦΥΣΗ ΖΩΪΚΟ  ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ. ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΙ

ΦΥΣΗ ΖΩΪΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ. ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ...

Γράφει η Ευδοξία Δαβόρα μουσικοπαιδαγωγός-...

Έξι άνθρωποι στην εντατική. ''Θερίζει'' η εποχική γρίπη

Έξι άνθρωποι στην εντατική. ''Θερίζει'' η...

Διπλασιάστηκαν μέσα στην πρώτη εβδομάδα του 2019 οι...

Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Γράφει ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ         Η καινούργια...

Η Διακήρυξη της Μάλτας για Καθολική Ψυχική Υγεία:  μια διακήρυξη για ψυχική υγεία  με ισότητα στη θεραπεία και αξιοπρέπεια στην εμπειρία.

Η Διακήρυξη της Μάλτας για Καθολική Ψυχική Υγεία: μια...

Στο Συνέδριο «Καθολική Κάλυψη Υγείας και Ψυχικής...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Γράφει η Ευδοξία ΔαβόραΜουσικοπαιδαγωγός - μουσικοθεραπεύτρια Όταν ο τρόπος της ζωής και η καθημερινότητά μας, μας επιτάσσουν γρήγορους ρυθμούς, άμεσες αποφάσεις, και περιορισμένο χώρο και χρόνο για τον...

Στην ανάκληση κατεψυγμένων θαλασσινών προχωράει ο ΕΦΕΤ.Πρόκειται για το προϊόν «Γαριδομπουκιές παναρισμένες σε γαλέτα με σπανάκι» το οποίο περιέχει αυγό, χωρίς αυτό να αναγράφεται στα συστατικά του. Το...

Ανακαλούνται τα φαρμακευτικά προϊόντα Lucidel 150 mg, Lucidel 300 mg και Lucidel Plus (150+12,5) mg, προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων.Ειδικότερα, ανακαλούνται οι παρτίδες, Lucidel F.C.TAB 150 mg με αριθμό 181247 και ημερομηνία λήξης 06/2020,...

Σε κάθε σπίτι υπάρχουν τα γνωστά σε όλους δοχεία τύπου “τάπερ”, στα οποία αποθηκεύουμε τροφές και συνήθως τα βάζουμε στο ψυγείο.Αν, όμως, τα τάπερ που χρησιμοποιείτε τα έχετε πολλά χρόνια, τότε μπορεί να...