Μαυρογιώργος: Σε λιγότερο από χρόνο ο νέος αξονικός στο νοσοκομείο Νάουσας μέσω υπουργείου. Αναθεώρησε πολιτική ο δήμαρχος για τα χρήματα του ιδρύματος Δημούλα (ΒΙΝΤΕΟ)

Μαυρογιώργος: Σε λιγότερο από χρόνο ο νέος αξονικός στο νοσοκομείο Νάουσας μέσω υπουργείου. Αναθεώρησε πολιτική ο δήμαρχος για τα χρήματα του ιδρύματος Δημούλα (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε λιγότερο από έναν χρόνο μπορεί να βρίσκεται στο νοσοκομείο Νάουσας ο νέος αξονικός τομογράφος, σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Ημαθίας Δημήτρη Μαυρογιώργο κατά τη συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Τετάρτης. Πρόκειται για απόφαση ένταξης από την πλευρά του υπουργείου 20 αξονικών σε νοσοκομεία όλης της χώρας, ανάμεσα στα οποία και της μονάδας Νάουσας, μετά από παρέμβαση του διοικητή και της βουλευτίνας Φρόσως Καρασαρλίδου στον αρμόδιο υπουργό.

Ο κ. Μαυρογιώργος σημείωσε ότι είναι ασύμφορη η μετακίνηση του αξονικού της μονάδας Βέροιας στο διάστημα μέχρι την έλευση του νέου στη Νάουσα, αφού το ετήσιο κόστος λειτουργίας είναι 70-75.000 ευρώ και το κόστος μετακίνησης άλλα 50, σε βαθμό να είναι προτιμότερο να γίνει ανταλλακτικά. Έτσι, η διοίκηση του νοσοκομείου Ημαθίας τον δίνει στην Περιφέρεια (3η ΥΠΕ) και ας αποφασίσει αυτή για το μέλλον του.

Αναφορικά με τον σχεδιασμό αγοράς νέου αξονικού σε ταχύτερο χρόνο μέσω των δωρεών που εξασφάλισε ο ίδιος ο διοικητής (30.000 οι φίλοι του νοσοκομείου, 45.000 δεσμεύσεις κοινωνικών φορέων και 10.000 επιχειρηματιών) και ποσού από το Ίδρυμα Δημούλα για το οποίο δεσμεύθηκε ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης, ο διοικητής τόνισε ότι μετά την πρόσφατη επίσκεψη του δημάρχου στον υπουργό υπάρχει αναθεώρηση πολιτικής από την πλευρά του δημάρχου, σημειώνοντας επίσης ότι το δημόσιο δεν αγοράζει με λίζινγκ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Μαυρογιώργος ανέφερε επίσης ότι η πολιτική του εδώ και περίπου έναν χρόνο για άμεση αγορά αξονικού είχε μεταξύ άλλων και τη φιλοσοφία ενδυνάμωσης του νοσοκομείου Νάουσας, σε μια περίοδο που σχεδιαζόταν η κατάργησή του, όπως είπε.

Αναφορικά τέλος με τον νέο αξονικό της Βέροιας (αξίας 270.000 ευρώ) που προήλθε από δωρεά, ο διοικητής ενημέρωσε ότι αυτός θα εγκατασταθεί μέχρι 24 Αυγούστου, θα είναι ιδιαίτερης οικονομίας (30.000 ετησίως στη σύμβαση του δωρητή με την εταιρεία κατασκευής).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ένας Βεροιώτης  διαπρέπει στο Βερολίνο

Ένας Βεροιώτης διαπρέπει στο Βερολίνο

Καλημέρα «ΛΑΕ», καλημέρα ωραία μου Βέροια. Αν και...

Συμπληρωματική  σύμβαση για την  ολοκλήρωση της μελέτης γεωλογικής  καταλληλότητας  περιοχών της Βέροιας

Συμπληρωματική σύμβαση για την ολοκλήρωση της...

Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 υπογράφηκε...

Ενημερωτική  ημερίδα για  την στήριξη των ωφελούμενων  του ΤΕΒΑ

Ενημερωτική ημερίδα για την στήριξη των ωφελούμενων...

Σήμερα Τετάρτη στη Στέγη      Ο Δήμος Βέροιας στα...

Κάλεσμα μελών  στη συγκέντρωση  της Θεσσαλονίκης

Κάλεσμα μελών στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης

Το Σωματείο μας συμμετέχοντας στον αγώνα των...

Τα Νοσοκομεία Βέροιας  και Νάουσας επισκέφθηκε η  βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου

Τα Νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας επισκέφθηκε η ...

Η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου συνοδευόμενη από...

Ευχαριστήριο του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας

Ευχαριστήριο του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 2ου...

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού...

Επανεξετάζονται τα οστά των Βασιλικών Τάφων στη Βεργίνα!

Επανεξετάζονται τα οστά των Βασιλικών Τάφων στη...

 Νέα στοιχεία, τεκμηρίωση της ιστορικής αλήθειας και...

Τοποθέτηση του Δημήτρη Μούρνου στο Περιφερειακό Συμβούλιο κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2019

Τοποθέτηση του Δημήτρη Μούρνου στο Περιφερειακό...

Καλούμαστε για μια ακόμη χρονιά, να συζητήσουμε και να ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Καλημέρα «ΛΑΕ», καλημέρα ωραία μου Βέροια. Αν και δεκαετίες ζω μακριά σας εντούτοις ΟΛΗ η σκέψη μου είναι στα σοκάκια και τον κόσμο εκεί στην Βέροια. Τις προάλλες είχα δει σε γερμανική εφημερίδα με ιατρικό...

Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 υπογράφηκε συμπληρωματική σύμβαση  για την ολοκλήρωση της μελέτης «Κτηματογράφηση, Πολεοδόμηση, Μελέτη Γεωλογικής Καταλληλότητας και πράξη εφαρμογής στις Π.Ε. 25 και σε τμήματα...

Σήμερα Τετάρτη στη Στέγη      Ο Δήμος Βέροιας στα πλαίσια του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)» καλεί τους ωφελούμενους του...

Το Σωματείο μας συμμετέχοντας στον αγώνα των συνεργαζόμενων συνταξιοδοτικών οργανώσεων καλεί όλα τα μέλη του, καθώς και κάθε συνταξιούχο, στην Πανελλήνια συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης τηνΔΕΥΤΕΡΑ  19...