Αστόρια – Ελληνική Ομογένεια - Επιστολή του Αν. Κασαπίδη προς τον Διευθυντή του «Εθνικού Κήρυκα»

Αστόρια – Ελληνική Ομογένεια - Επιστολή του Αν. Κασαπίδη προς τον Διευθυντή του «Εθνικού Κήρυκα»

Οι Έλληνες της ομογένειας, δημιουργούν, προοδεύουν, προχωρούν και προ πάντως παραπάνω ενωμένοι στηρίζοντας όχι μόνο τους συμπατριώτες τους και την ελληνική κοινότητα, αλλά και την πατρίδα τους από την οποία ζουν μακριά, εδώ και χρόνια.

Ο γνωστός γιατρός της Ομογένειας Αναστάσιος Καρυπίδης, σ’ ένα ακόμα δημοσίευμά του, στον «Εθνικό Κήρυκα». Η αναφορά του είναι προς τον εκδότη-διευθυντή της εφημερίδας Αντ. Διαματάρη σε εκδήλωση στην Αστόρια και γράφει εν είδη επιστολής:

«Αξιότιμε κ. Διαματάρη,

Ήταν εορτή των εορτών. Ήταν κάτι που το περιμέναμε όλοι. Ποιο ήταν αυτό; Να βρεθεί κάποιος με τόλμη, με παρρησία να ομιλήσει νέτα σκέτα συλλήβδην για τα ομογενειακά, που δεν είναι μόνο ευθύνη ενίων παραγόντων που εμφανίζονται σαν παράγοντες της Ομογένειας αλλά θέλουν να εμφανίζονται θεληματικά σαν ηγήτορες.

Συγχαρητήρια στoυς υπευθυνους του Συλλόγου Ελλήνων Ακίνητης Περιουσίας. Οι κύριοι Γεώργιος Αλεξίου και ο πρόεδρος κ. Κίτσιος έχουν ανεβάσει προ πολλού το κύρος του Συλλόγου με τις άοκνες προσπάθειες που δεν είναι κομπλεξικοί αλλά νοήμονες με τις ενωτικές προσπάθειες για τους ομογενείς εν συνόλω μη φειδόμενοι κόπους αλλά μόνο για την προώθηση για την ενοποίηση του Ελληνισμού της Διασποράς.

Για ποιο θέμα γράφει πάλι ο Κασαπίδης που κανείς δεν τον ξέρει, όπως ανώνυμος μου γράφει τη στιγμή που κανείς από τους εδώ ομιλητές στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα ουδέποτε έχουν αναφέρει το όνομα Κασαπίδη; Οι κύριοι ας ερευνήσουν όλα τα χαρτιά για να μάθουν κάτι χωρίς να είναι φλύαροι. As εμφανίσουν όλα τα διπλώματα σε ανοικτό διάλογο. Ίδωμεν. Το θέμα είναι η ομιλία του κ. Διαματάρη εδώ στην Αστόρια, ημέρα Τετάρτη, Μαΐου 3, 2017. Πήγα νωρίς να βρω θέση μπροστά. Eνωρίς ήλθαν οι δημοσιογράφοι με πρώτο τον κ. Δ. Τσάκα που ευγενώς όλοι με χαιρέτησαν. Στο πα¬ρελθόν ο κ. Δ. Τσάκας με έβαλε στο σχολείο του κοινωνικού ομογενειακού Πανεπιστημίου σαν ο Μέντορας. Από τότε συνεχίστηκε ο αμοιβαίος σεβασμός, η αγάπη, με την αγαστή συνεργασία, γιατί είδα ότι εκεί στην κιβωτό, όχι του Νώε αλλά της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της ελληνικής αρετής, δεν υπάρχει ο τσαμπουκάς, το ναι μεν αλλά ούτε ο τυχοδιωκτισμός. Από τότε χωρίς να κάνω υποδείξει σαν το Μαντείο των Δελφών ή προβλέψει σαν το Μαντείο της Δωδώνης, τα όσα έγραψα για τον κ. Διαματάρη, όλα έχουν επαληθευτεί. Έτσι δεν υπήρχε λόγος να απουσιάσω από την ομιλία του κ. Δια-ματάρη. Η ομιλία του κ. Διαματάρη από την αρχή έως το τέλος ήταν ένα κύκνειο άσμα. Μέθυσα από πνευματικότητα και αγάπη που ο ομιλητής με δεξιότητα δεν προσέβαλε κανέναν. Ο σκοπός του ήταν να ενώσει τα αφεστώτα. Η ερώτηση είναι αν τα κατάφερε.

Η απάντηση δίνεται μόνο από το ακροατήριο. Η σιγή σε όλη τη διάρκεια έδειχνε πως όλοι ήθελαν να ακούσουν προσεκτικά τα λόγια του ομιλητή που κράτησε το ακροατήριο περισσότερο από μία ώρα πρώτη φορά σε αυτό το σχολείο του Ελληνισμού. Δεν ζήτησα τον λόγο για να προσθέσω κάτι. Ήθελα πρώτη φορά σε αυτό το σχολείο του Ελληνισμού. Δεν ζήτησα τον λόγο για να προσθέσω κάτι. Ήθελα αυτή η βραδιά να είναι του κ. Διαματάρη και μόνο. Κάθε άλλη κουβέντα εκεί από μένα θα ήταν ασχετοσύνη στην προσπάθεια του κ. Διαματάρη, που με παλμό, με αγάπη για τον Ελληνισμό της Διασποράς κτυπούσε η καρδιά. Εκείνον όμως όλων εμάς που τον ακούαμε. Ο ομιλητής έχει τους τίτλους, όπως είπε στην αρχή ο κ. Κίτσιος, πρόεδρος του Συλλόγου, που ζήτησε από το ακροατήριο να ακούουν προσεκτικά και στο τέλος να κάνουν ερωτήσεις. Αναφέρθηκε στον Ιάκωβο σαν μεγάλος Ιεράρχης. Εδώ θα γράψω μερικές αλήθειες. Μόνο οι μεγάλοι άνδρες παραδέχονται τα λάθη τους. Ήμουν πολέμιος του Ιακώβου. Έγραφα στις εδώ και στην Αθήνα στις εφημερίδες. Αναγνώρισε τις αλήθειες που γράφω. Στέλνει τον Δεσπότη Δρακωνάκη σπίτι μου με ανθοδέσμη με παράκληση, όχι γράμμα, θέλοντας τη συνεργασία μας.

Η απάντηση μου αν είναι καταφατική θα έπρεπε να πω στον δεσπότη. Τι έπρεπε να κάνει ο Κασαπίδης όταν ένας αρχιεπίσκοπος ζητάει βοήθεια. Αφού εκείνος έκανε τη θεάρεστη πράξη εγώ δέχθηκα.

Πρώτη συνάντηση στο σπίτι μας στον Kings Point με όλη την εκκλησιαστική συνοδεία. Μετά εγώ σε πρόσκληση στο County Club στο Rye. Αυτά έγιναν τρεις φορές. Διορίζει τη γυναίκα μου στο σχολείο του Καθεδρικού χωρίς μισθό σε θέση όπου ήταν τρία κόμματα, τα οποία ηρέμησαν. Εμένα με δεχότανε στο γραφείο του. Η Πωλέτ δεν με σταματούσε. Στο σχολείο γινότανε καλή δουλειά με την κ, Michael και τον μακαρίτη Νίκο Κλαδόπουλο. Ένα χελιδόνι δεν φέρνει την άνοιξη.

Η ομιλία του κ. Διαματάρη ας γίνει η αρχή, ας γίνει το έναυσμα για να συσπειρωθούμε όλοι σε αυ¬τοσκοπό. Μόνο με ομιλίες δεν πάμε πουθενά. Στο τέλος θα μείνουμε με ομιλίες χωρίς  διαδόχους, χωρίς την νεολαία. Η εκκλησία αραιώνει από νεολαία. Οι σύλλογοι το ίδιο. Στα σπίτια βάλτε τηλεοράσεις με ελληνικά προγράμματα, τον «Αντέννα», τον «Alpha». Στείλτε το καλοκαίρι τα παιδιά σας στην Ελλάδα. Προτιμάτε πάντα τα ελληνικά ονόματα σε κάθε περίπτωση. Ο αγώνας είναι πολύπλευρος. Άριστα ο λόγος του κ. Διαματάρη. Ενωμένοι μπορούμε ακόμα να ζωντανέψουμε και έτσι θα πιάσουν τόπο τα όσα καλά μας είπε ο κ. Διαματάρης που τα επικροτώ, που τον συγχαίρω για την ελληνοπρεπή παρουσίαση του στην πρώτη ομιλία του.

Του εύχομαι να συνεχίσει με τον ίδιο παλμό. Εμείς πήραμε το λίαν διδακτικό, το λίαν επίκαιρο μήνυμα με ένα ευχαριστώ, με μια ευχή «Το αιέν αριστεύειν» στον κ. Διαματάρη.

Να προσέχετε τα παιδιά σας από συναναστροφές, τα ναρκωτικά θερίζουν τη νεολαία. Οι γονείς έχουν την ευθύνη. Λοιπόν συσπείρωση - Εκκλησία, Οικογένεια και Ελληνισμός - μαζί με την εφημερίδα «Εθνικός Kήρυκας» σαν φάρος του Ελληνισμού.

Ευχαριστώ πάλι τον κ. Διαματάρη για τη διδακτική ομιλία του με παρότρυνση σε όλους.

Μετά τιμής

Αναστάσιος Κασαπίδης, 

MD Χειρουργός Astoria N.Y.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ   Ν.  ΗΜΑΘΙΑΣ:  Ενημέρωση για τα μέτρα  της  αντιπυρικής  περιόδου

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ: ...

Στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης προς τους πολίτες,...

Η Αρχή Πολιτικής  Αεροπορίας απαντάει στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» για τη Δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας απαντάει στην Ερώτηση...

Στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» που συνυπογράφει...

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας...

Εορτασμός  202ης επετείου  ολοκαυτώματος της Νάουσας κατά την  επανάσταση του 1822-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εορτασμός 202ης επετείου ολοκαυτώματος της Νάουσας...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2024• Χώρος Τέχνης «Ναϊάς», ώρα 18:00:...

Απομακρύνει  εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας

Απομακρύνει εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική...

 Άλλο ένα όχημα εγκαταλελειμμένο απομακρύνθηκε με...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ  ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ...

Από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας  στην πρώτη σύσκεψη  ως Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο.  της Νέας Δημοκρατίας

Ο Τάσος Μπαρτζώκας στην πρώτη σύσκεψη ως Αναπληρωτής...

Με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα της...

Η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ στην ολυμπιάδα ρομποτικής στην Κρήτη!

Η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ στην...

Η αγωνιστική ομάδα METASHIFTERS της ακαδημίας ρομποτικής...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...