Καίρια υγειονομικά ζητήματα στη σύνοδο της Ceom στη Μodena Ιταλίας - Τις θέσεις του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου παρουσίασε ο Αναστάσιος Βασιάδης

Καίρια υγειονομικά ζητήματα στη σύνοδο της Ceom στη Μodena Ιταλίας - Τις θέσεις του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου παρουσίασε ο Αναστάσιος Βασιάδης

Με συμμετοχή εκπροσώπων των Εθνικών Ιατρικών Συλλόγων ολόκληρης της Ευρωπαϊκής  Ένωσης, πραγματοποιήθηκε η Τακτική Συνδιάσκεψη των Ευρωπαϊκών Ιατρικών Συλλόγων (CEOM) στη Modena Ιταλίας. 

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος εκπροσωπήθηκε στην Συνδιάσκεψη από τους  Αναστάσιο Βασιάδη, Κωνσταντίνο Κουτσόπουλο, Βλαδίμηρο Παναγιωτίδη, Γρηγόριο Ροκαδάκη και  ΜαρίληΠασακιώτου.

Στην Συνδιάσκεψη πραγματοποιήθηκαν κύκλοι εργασιών με θέματα την βία κατά των Ιατρών, τις διαπραγματεύσεις για το Brexit και τον αντίκτυπο για το ιατρικό επάγγελμα, το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Ιατρικής Δημογραφίας,  την Ευρωπαϊκή Οδηγία για τον έλεγχο της αναλογικότητας των επαγγελμάτων, τον Ευρωπαϊκό Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας, την συνεργασία μεταξύ των Ευρωπαϊκών Ιατρικών Οργανώσεων, τις  κατευθυντήριες οδηγίες για τις CAM και τις εξελίξεις του προσφυγικού ζητήματος.

Κατά την διάρκεια των κύκλων εργασιών εγένοντο τεκμηριωμένες παρεμβάσεις επί του συνόλου των θεμάτων, εκ μέρους του επικεφαλής της Ελληνικής  Αντιπροσωπείας Αναστάσιου Βασιάδη. 

Πριν την εκκίνηση της διαδικασίας εκφράστηκαν εκ μέρους της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, προς τους Πορτογάλους Αντιπροσώπους, τα θερμότερα συλλυπητήρια για τα θύματα των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών στην χώρα τους. 

Μεγάλο μέρος της συνδιάσκεψης απασχόλησαν οι άμεσες και μακροχρόνιες επιπτώσεις  από την έναρξη του BREXIT, για τους κοινούς Ευρωπαϊκούς Ιατρικούς Κανονισμούς, τα κοινά  χρηματοδοτικά πρωτόκολλα ιατρικών ερευνών και θεραπευτικών μέσων και το μέλλον των αλλοδαπών ιατρών που απασχολούνται στην Βρετανία, για τους οποίους προβλέπεται  σταδιακά πλήρης αποχώρηση.

Ο επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας  Αναστάσιος Βασιάδης, επισήμανε  το φαινόμενο της μεγάλης ιατρικής μετανάστευσης στην Ελλάδα εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης, τονίζοντας   ότι η εκδίωξη των 3.500 Ελλήνων Ιατρών που απασχολούνται  στην Βρετανία, θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες.

Με ιδιαίτερη έμφαση επισημάνθηκαν από τον επικεφαλής της  Ελληνικής Αντιπροσωπείας, οι συνέπειες  από την γενική εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Οδηγίας  για τον έλεγχο της αναλογικότητας των επαγγελμάτων, η οποία δεν λαμβάνει   υπόψη την ιδιαιτερότητα του χώρου της Υγείας  και μετατρέπει την οικονομική κρίση σε ανθρωπιστική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υποβολή Δηλώσεων ζημιάς από χαλάζι

Υποβολή Δηλώσεων ζημιάς από χαλάζι

Ανακοινώνεται ότι το υποκατάστημα ΕΛΓΑ ΒΕΡΟΙΑΣ,...

Δωρεάν rapid tests στη Νάουσα από τον ΕΟΔΥ

Δωρεάν rapid tests στη Νάουσα από τον ΕΟΔΥ

Δωρεάν τεστ ελέγχου για Covid θα πραγματοποιηθούν αυτήν...

Τροχαίο στην Αλεξάνδρεια - Έχασε την μάχη με τη ζωή και ο 18χρονος συνεπιβάτης της μηχανής

Τροχαίο στην Αλεξάνδρεια - Έχασε την μάχη με τη ζωή και...

Tην 16η Ιουνίου 2021 και ώρα 13.50΄περίπου, στην Αλεξάνδρεια...

Κυριακή της Πεντηκοστής στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου Βεροίας

Κυριακή της Πεντηκοστής στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου...

ην Κυριακή της Πεντηκοστής 20 Ιουνίου το πρωί ο...

Νικόλας Καρανικόλας: Κανένα σενάριο για κλείσιμο του Νοσοκομείου δεν ευσταθεί. Μοναδικός δρόμος είναι η ενίσχυση του Νοσοκομείου Νάουσας και η θωράκιση της δημόσιας υγείας

Νικόλας Καρανικόλας: Κανένα σενάριο για κλείσιμο του...

Ακολουθεί δήλωση  του Δημάρχου Νάουσας αναφορικά με...

Εστία ρύπανσης τα κτίσματα των πρώην στάβλων του Σπανού στον οικισμό Πανοράματος στον Δήμο Βέροιας

Εστία ρύπανσης τα κτίσματα των πρώην στάβλων του...

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς τους Υπουργούς...

Το ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ κατά την επανάσταση - ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ ΤΟΥ ΜΑΧΜΟΥΤ ΔΡΑΜΑΛΗ ΕΩΣ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Το ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ κατά την επανάσταση - ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ ΤΟΥ...

Υπάρχουν πληροφορίες ότι κι άλλα πολυάριθμα οθωμανικά...

Ο ΘΕΟΣ ΕΡΜΗΣ ΤΙΜΩΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ

Ο ΘΕΟΣ ΕΡΜΗΣ ΤΙΜΩΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ

Γράφει οΘωμάςΓαβριηλίδηςΠΕΡΑΣΤΙΚΕ,ΑΛΛΑΞΕΔΡΟΜΟ…1....

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021, στις 17:30 μ.μ. θα γίνει η κηδεία του Ιωάννη Χασιώτη. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Βέροιας. 

Συνελήφθη χθες (14 Ιουνίου 2021) το απόγευμα σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι...

 Με  δύο συγκεντρώσεις  στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και όλα τα σωματεία -συνδικάτα και εργατικά κέντρα της χώρας., συμμετείχαν  στις κινητοποιήσεις της Βέροιας,...

Η διαχείριση των αποβλήτων αποτελεί ένα από τα σημαντικά προβλήματα που καλούνται να επιλύσουν οι σύγχρονες κοινωνίες καθώς αντιλαμβάνονται πλέον πως τα απόβλητα δεν αποτελούν ένα άχρηστο βάρος αλλά ένα...