Γ. Κάκαρης μετά την ανακοίνωση της διαγραφής του: ΄Όταν ρωτάς, διαγράφεσαι... τάδε έφη Βοργιαζίδης΄

Γ. Κάκαρης μετά την ανακοίνωση της διαγραφής του: ΄Όταν ρωτάς, διαγράφεσαι... τάδε έφη Βοργιαζίδης΄

Αντί απάντησης στα ερωτήματα που έθεσα, ήρθε διαγραφή, αυτή είναι η δημοκρατία του Βοργιαζίδη. Η σημερινή διαγραφή μου αποτελεί ακόμη ένα παράσημο για εμένα στην 17 χρονη πορεία μου στα κοινά, πραγματικά ήταν το καλύτερο δώρο που μπορούσε να μου κάνει ο Κώστας Βοργιαζίδης. 

Πληροφορήθηκα από χτες τις προθέσεις του δεν θα σας κρύψω ότι χάρηκα γιατί πολύ απλά μου επιβεβαίωσε πόσο μα πόσο αγνοεί τη πολιτική αλλά κυρίως πόσο μακριά είναι η λογική του από το συμφέρον της πόλης και των δημοτών της αδιαφορώντας για την εντιμότητα και την διαφάνεια στη λειτουργία του δήμου.

Έτη φωτός απέχει η λογική μου και οι αρχές μου από την δική του, όπου κέντρο έχω τον άνθρωπο, τις ξεκάθαρες θέσεις και την ειλικρίνεια.

Με αυτό το δήμαρχο δυστυχώς προκύπτει ότι οι αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής λαμβάνονται από ένα στενό ηγετικό πυρήνα και όχι συλλογικά.

Νομίζω ότι έδωσα με το παραπάνω τον απαραίτητο χρόνο για να αλλάξουν τα πράγματα. Δυστυχώς, δεν άλλαξε κάτι προς το καλύτερο και η στενή ηγετική ομάδα συνεχίζει με την καταστροφική λειτουργία και τον ίδιο τρόπο λήψης των αποφάσεων και πορείας στο γκρεμό.

Ποτέ δεν συμμετείχα σε αυτές τις κλειστές, μικρές ομάδες για την λήψη αποφάσεων που αφορούν την τύχη του τόπου μας.

Ουδέποτε ζήτησα ανταλλάγματα για την συμμετοχή μου στα κοινά του Δήμου.

Η συνείδησή μου και η ιδεολογία μου δεν ταυτίζονται πλέον με τον τρόπο προσέγγισης και μελέτης από τη Δημοτική Αρχή των πολλών και διαφόρων σοβαρών θεμάτων που απασχολούν τον Δήμο μας.

Είμαι απελευθερωμένος πλέον γιατί αισθανόμουν την έστω τυπική συμμετοχή μου σε αυτή υπό του Βοργιαζίδη σαν θηλιά, όμως δεν ήθελα να  του κάνω την χάρη να πει ότι εγώ έφυγα. Ηθελα να δείξω πως βλέπει την δημοκρατική λειτουργία του θεσμού και των συνεργατών του, πόσο αντέχει στην καλοπροαίρετη κριτική, δυστυχώς έριξε την μάσκα και έδειξε το πραγματικό πρόσωπο.

Κατάφερε μέσα σε 2,5 χρόνια να διαλύσει μια παράταξη μια ομάδα με ιστορία…από τον Ανδρέα Βλαζάκη.

Δυστυχώς για την πόλη ο Κώστα Βοργιαζίδης θα περάσει ως ένα δήμαρχος άχρωμος, άοσμος , αόρατος, άτολμος, αναποφάσιστος.

Πλανάτε πλάνην οικτρά αν νομίζει ότι με μια τυπική διαγραφή από μια ομάδα μου κάνει κακό ή με φιμώνει. Εμένα με ενδιαφέρει να μην με διαγράφουν οι άνθρωποι από την καρδιά τους και από το μυαλό τους. 

Τα δείγματα γραφής της προσωπικότητας του πολιτικού ανδρός και του τρόπου που αντιμετωπίζει του δημότες του ήταν στις αρχές τις θητείας όταν στην παρέμβαση του συνδημότη μας κ.Καπετανάκη και επειδή δεν άρεσε κάτι στο Κώστα Βοργιαζίδη, όρμησε ως Παλαιστής στο τσιφλίκι του να δείρει το συνδημότη. Απλά τραγικό !!!

Το επόμενο ξεκάθαρο δείγμα γραφής του Βοργιαζίδη είναι η απίστευτη φίμωση και πολιτικό μπουλινγκ που δέχτηκε μια νεα κοπέλα η πρόεδρος της κοινότητος Ν.Νικομήδειας κ.Σταφυλίδου επειδή τόλμησε θεσμικά να βάλει θέματα του χωριού της στο δημοτικό συμβούλιο.

Πάντα λειτούργησα θεσμικά και όλα αυτά τα οποία πλέον καταγγέλω ανοιχτά τα έβαλα στον ίδιο πρώτα επίμονα.

Γιατί διαγράφομαι ? Αν κοιταχτούν στον καθρέφτη οι συνάδελφοι μπορούν να απαντήσουν?

Πάντα πίστευα και εφάρμοζα στην ζωή μου και εδώ και 17 χρόνια στην ενασχόληση μου με τα κοινά αρχές δημοκρατίας.

Εντιμότητα πάνω από όλα, ίση μεταχείριση, σεβασμό στο δημόσιο χρήμα, αλλεργία στη λαμογιά και την αδικία.

Στήριξα απόλυτα τον δήμαρχο σε όλα (τελωνείο, αναοριοθέτηση της εφορείας αρχαιοτήτων κ.α.) δεν σκέφτηκα ποτέ να το χρησιμοποιήσω ή να εκβιάσω.

Έκανα το λάθος από ότι κατάλαβα αργότερα να ενημερώνω το δήμαρχο για όλα αυτά τα  κακώς κείμενα της ΚΕΠΑ, φοβήθηκε να σπάσει αυγά και υπέκυψε σε πιέσεις και δεν είχε ουτε το σθένος να με κοιτάξει στα μάτια και να πει την αλήθεια.

Κατηγορήθηκα και προσπάθησαν να με αποδομήσουν αντί απαντήσεων λέγοντας ότι το κάνω αυτό γιατί δεν έγινα πρόεδρος. Ναι είχε εδώ και μήνες τελειώσει το θέμα ΚΕΠΑ για συγκεκριμένο λόγο για να ξεκαθαρίσω και να δώσω τέλος σε όλες αυτές τις αδιαφανείς διαδικασίες, την κακοδιαχείριση και την μη χρηστή διοίκηση των τελευταίων ετών. 

Συνήθως όταν λές αλήθειες που ενοχλούν σε βαφτίζουν γραφικό, με εμμονές, κόμπλεξ και σύνδρομα…Αυτό δεν είχε γίνει άλλωστε και με το συνάδελφο Νίκο Μαυροκεφαλίδη πριν ένα χρόνο περίπου ; Γιατί και αυτός κατήγγειλε παρόμοια φαινόμενα υπερεξουσιών και πολέμου στο ΔΗΠΕΘΕ κάποιων?

Ποια ομάδα με διέγραψε αυτή που η μισή από αυτούς μου έχουν κάνει κριτική για το δήμαρχο από πίσω του?

Αυτή που άκουσε το δήμαρχο να λέει ότι είμαι ο πιο ικανός και έμπειρος? Και όπως είπε σε εμένα ότι έχω πολλές ικανότητες και μπορώ να κάνω τα πάντα άριστα σε οποιοδήποτε τομέα?

Είχαν το θράσος κάποιοι να πούνε σε εμένα ότι δεν είσαι πρόεδρος για να λύσεις τα προβλήματα σου αλλά του θεσμού….σ εμένα που αρνήθηκα τη θέση του προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ και ότι προβλέπεται από αυτή, γιατί είχα πολιτική αξιοπρέπεια.

Όταν θέτεις θέματα κατ ιδίαν στον δήμαρχο και αυτός καταλαβαίνεις ότι δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει και δεν υπάρχει διάθεση αλλαγής καταστάσεων τι σου μένει να κάνεις? Να θέσεις απλά και κατανοητά τα ερωτήματα αναγκαστικά δημόσια.

Μένοντας σταθερός στις αξίες και στα πιστεύω μου θα συνεχίσω να δίνω το παρόν και τον αγώνα μου από τη θέση του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου σεβόμενος τους ανθρώπους που με τοποθέτησαν Δημοτικό Σύμβουλο. Θα συμβάλλω ώστε μαζί μου να στοιχηθούν όλες οι δημοκρατικές, έντιμες, σοβαρές δυνάμεις που αγαπάνε τον τόπο και επιθυμούν να προσφέρουν με  ουσιαστικό και αποφασιστικό τρόπο στην προσπάθεια να αλλάξει κάτι στο Δήμο μας. Από τη θέση αυτή θα συνεχίσω να εκφράζομαι δημόσια , να υποστηρίζω ιδέες και δράσεις προς την σωστή κατεύθυνση, να ασκώ την καλοπροαίρετη κριτική, να καταθέτω τις προτάσεις που κρίνω ουσιαστικές και να προσπαθώ για το καλό της πόλης και τα συμφέροντα των δημοτών.

Εύχομαι, έστω και αυτή τη στιγμή η σημερινή διαγραφή μου από την ομάδα να αποτελέσει την αφορμή να ανοίξει το απόστημά που χρόνια τώρα, άλλοτε εντονότερα (όπως τα τελευταία 2.5 χρόνια) άλλοτε πιο ήπια, δημιουργήθηκε στην ΚΕΠΑ και αποτέλεσε μια αρρωστημένη κατάσταση, σε βάρος του πολιτισμού του Δήμου Βέροιας.

Θα κλείσω λέγοντας στο δήμαρχο ότι του είπα στην τελευταία μας συνάντηση με μάρτυρα τον Β.Παπαδόπουλο. Εγώ έχω απόλυτα ήσυχη συνείδηση γιατί σου φέρθηκα έντιμα και στήριξα όπου μου ζητήθηκε με την ψυχή μου, εσύ φέρθηκες ανέντιμα. 

 

ΚΑΚΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 

Δημοτικός σύμβουλος Βέροιας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του Διαβατού Ημαθίας

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του...

Στα πλαίσια της δράσης μας "Το Λ.Ε.Β ντύνει τα νιάτα...

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας  στο Νηπιαγωγείο Ασωμάτων

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο Νηπιαγωγείο...

Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, μέλη του Δ.Σ. του Λυκείου των...

Η  ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ  ΤΟΥΣ  ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Η ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Με μεγάλη μας χαρά, υποδεχτήκαμε και φέτος, τους...

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

Την  Κυριακή 24 Μαρτίου στο  Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο...

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης με έμφαση στην πράσινη οικονομία και τις γυναίκες  -Για κάθε θέση εργασίας η επιχορήγηση ανέρχεται σε 12.264 ευρώ

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα...

Την Παρασκευή 5 Απριλίου, λήγει η προθεσμία υποβολής...

Παρά τις παρεμβάσεις,  συνεχίζονται εσπευσμένα  και ανεξέλεγκτα οι εργασίες στον χώρο της Παλιάς Μητρόπολης Βέροιας

Παρά τις παρεμβάσεις, συνεχίζονται εσπευσμένα και...

Από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας ανακοινώνονται...

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: Επίσκεψη κλιμακίου της  Γ.Σ.Ε.Ε. στη Βέροια, ενόψει της Γενικής  Απεργίας στις 17 Απριλίου 2024

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: Επίσκεψη κλιμακίου...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη κλιμακίου της...

Στις 29 και 30 Μαρτίου: Εκπαιδευτική Διημερίδα Εσωτερικής Παθολογίας στη Βέροια

Στις 29 και 30 Μαρτίου: Εκπαιδευτική Διημερίδα...

Εκπαιδευτική Διημερίδα Εσωτερικής Παθολογίας,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...