Λ. Αυγενάκης: Πριν από 2,5 χρόνια ανεβαίναμε στον 2ο όροφο για να βγούμε στις Αγορές. Σήμερα είμαστε στο -2 υπόγειο

Λ. Αυγενάκης: Πριν από 2,5 χρόνια ανεβαίναμε στον 2ο όροφο για να βγούμε στις Αγορές. Σήμερα είμαστε στο -2 υπόγειο

Μια συνέντευξη για την πολιτική και οικονομική κατάσταση, την κυβέρνηση, τη Ν.Δ. και την απόγνωση της χώρας στα χρόνια των μνημονίων, δίνει στο «Λαό» ο βουλευτής της Ν.Δ. και Γραμματέας Π.Ε. της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης, υποστηρίζοντας την ανάγκη της Ελλάδας και της κοινωνίας για μεταρρυθμιστική αξιοπιστία...

 

- Κατηγορείτε την Κυβέρνηση για οπισθοχώρηση και εθνική ήττα. Τι περιθώρια θεωρείτε ότι είχε πραγματικά η ελληνική πλευρά απέναντι στους εταίρους; 

Η β’ αξιολόγηση ήταν να κλείσει τον Φεβρουάριο του 2016. Έκλεισε τον Ιούνιο του 2017 με 16 μήνες καθυστέρηση, με ένα 4ο Μνημόνιο και επιπλέον μέτρα. Και αυτό γιατί η Κυβέρνηση ήθελε να πείσει τα στελέχη της ότι τάχα «διαπραγματεύεται».

Ο κ. Τσίπρας ανήλθε στην Κυβέρνηση με υποσχέσεις για παροχές 12 δις. Παραμένει στην εξουσία υπογράφοντας μέτρα λιτότητας 14,5 δις ευρώ!

 Οι εταίροι είχαν απέναντί τους έναν Πρωθυπουργό, ανεύθυνο και επιπόλαιο, που ήταν έτοιμος να δώσει τα πάντα. Έτσι, η Ελλάδα απέσπασε μια συμφωνία που ανταποκρίνεται πλήρως στα χαρακτηριστικά της Κυβέρνησης. Μια συμφωνία λίγη… ανεπαρκής, μια συμφωνία χειρότερη από αυτή που θα μπορούσε να πάρει η Κυβέρνηση τον Δεκέμβρη και πολύ χειρότερη από μια συμφωνία που θα μπορούσε να έχει επιτύχει μια σοβαρή, φερέγγυα κυβέρνηση με συγκεκριμένο πρόγραμμα, στόχους και όραμα.

 

- Οι εταίροι  έχουν ευθύνες; Τήρησαν τα συμφωνηθέντα απέναντι στην χώρα μας;

Κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Ωστόσο, οι εταίροι μας δεν είχαν απέναντι τους έναν αξιόπιστο και σοβαρό συνομιλητή. Απέναντί τους έχουν έναν Πρωθυπουργό που δεν είχε και δεν έχει ούτε στρατηγική, ούτε σχέδιο για τη χώρα. Έναν άνθρωπο που αποτελεί την επιτομή της προχειρότητας και αναβλητικότητας. Έναν πολιτικό ‘χαμαιλέοντα’ που αλλάζει θέσεις για την ‘…πλάκα’ του σε βάρος πάντα που ελληνικού λαού.

Αυτή η ‘πλάκα’ έφερε δύο νέα μνημόνια. Το 4ο Μνημόνιο έχει ήδη ψηφιστεί και εφαρμόζεται από μια Κυβέρνηση που όχι μόνο δεν έχει ηθικό πλεονέκτημα, αλλά έχει ηθική γύμνια. 

Οι ίδιοι οι Υπουργοί του, ο κ. Τσακαλώτος, ο κ. Χουλιαράκης, είχαν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και είχαν πει, ο μεν ένας ότι «καήκαμε αν η αξιολόγηση προχωρήσει πέραν του Μαΐου» και ο άλλος «καλύτερα μια χειρότερη λύση νωρίτερα, από μια καλύτερη αντιπρόταση». Η χώρα με τον κ. Τσίπρα έχει απωλέσει το κύρος και την διαπραγματευτική της ισχύ. Η Ελλάδα του κ. Τσίπρα είναι ο παρίας της Ευρώπης και αυτό δεν της αξίζει.

 

- Μετά την αξιολόγηση φαίνεται ότι στην Κυβέρνηση δόθηκε μια κάποια πίστωση χρόνου. Εσείς εξακολουθείτε να ζητάτε εκλογές ;

Σαφώς και επιμένουμε σε πολιτική αλλαγή. Ο λαός απαιτεί να εγκαταλείψει την εξουσία το γκρουπούσκουλο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που παραμένει γαζωμένο στην καρέκλα πίσω από ένα τοίχος  εξαπάτησης, λασπολογίας και  ψεμάτων.

Ο κ. Τσίπρας μπορεί να παρουσιάζει ένα αφήγημα νίκης, όμως κανείς δεν τον πιστεύει. Δυσκολεύονται πλέον να τον παρακολουθήσουν ακόμα και οι Υπουργοί του. Οι πολίτες του έχουν γυρίσει την πλάτη διότι είναι αναξιόπιστος και οι εκλογές είναι πέρα και πάνω απ’ όλα απαίτηση της κοινωνίας. Η χώρα αυτή τη στιγμή χρειάζεται μεταρρυθμιστική αξιοπιστία και ένα συνολικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στο κράτος και την κοινωνία. Δε χρειάζεται μια Κυβέρνηση που με το δεξί χέρι υπογράφει μεταρρυθμιστικά νομοσχέδια και με το αριστερό κάνει ακριβώς τα ανάποδα.

 

- Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν διαρκώς ένα σταθερό προβάδισμα της ΝΔ. Είναι πραγματικό το νούμερο της διαφοράς; Μήπως συνιστά απλά εκδήλωση μιας τάσης αντί- της Κυβέρνησης και όχι υπέρ- της Νέας Δημοκρατίας;

Η πολιτική κυριαρχία της ΝΔ και του Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη και η κατάρρευση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και του κ. Τσίπρα, επιβεβαιώνονται σε κάθε νέα δημοσκόπηση. 

Στη χώρα δημιουργείται ένα κίνημα πολιτών, ένα κοινωνικό μέτωπο που υποστηρίζει την Δημοκρατία, την ευρωπαϊκή ταυτότητα της Ελλάδας και την αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Ένα ρεύμα που ταυτίζεται με τις θέσεις τις ΝΔ. Αν οι πολίτες ήθελαν να  ‘τιμωρήσουν’ τον ΣΥΡΙΖΑ, θα επέλεγαν την αποχή ή άλλα κόμματα. 

Η σημερινή Κυβέρνηση είναι ασταθής. Ο Πρωθυπουργός γίνεται αποδέκτης εντονότατων αποδοκιμασιών και γιουχαϊσμάτων, ενώ οι Βουλευτές δεν τολμούν να πατήσουν στις περιφέρειές τους. Η σταθερότητα της Κυβέρνησης δεν εξαρτάται από το πόσο υπάκουος είναι ο Βουλευτής, αλλά από την εμπιστοσύνη της κοινωνίας.

Βλέποντας προσεκτικά, τις τελευταίες έρευνες (ΜRB) παρατηρούμε πως στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. προηγείται με διαφορά καταγράφοντας ποσοστό 29,7%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί από μακριά με 17,8%.

Στην παράσταση νίκης προβάδισμα έχει η Ν.Δ. με 58,4%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 14,8%.

Καταλληλότερος για Πρωθυπουργός, θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 31,6%, ενώ ο κ. Τσίπρας ακολουθεί με πάνω από 11 μονάδες διαφορά, κάτι το πρωτοφανές για εν ενεργεία πρωθυπουργό. 

Στο ερώτημα, μάλιστα, «ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ ή Ν.Δ. μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου», το 31,9% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η ΝΔ μπορεί να έχει καλύτερη αντιμετώπιση.

Ενώ, το 58,3% των πολιτών επιθυμεί άμεση προκήρυξη εκλογών εντός 12 μηνών.

Το μήνυμα είναι σαφές: η πλειονότητα των πολιτών ζητά άμεσα πολιτική αλλαγή και πιστεύει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ μπορούν να βγάλουν τη χώρα από το τέλμα που την έχουν οδηγήσει οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος.     

 

- Πώς θα βλέπατε μια συνεργασία με άλλες δυνάμεις ή με άλλες προσωπικότητες που στο παρελθόν βρίσκονταν ή ακόμα βρίσκονται απέναντι στο κόμμα της ΝΔ;

Η ΝΔ ιστορικά έχει αποδείξει ότι προέχει το συμφέρον της χώρας και των πολιτών. Ουδέποτε ήταν προτεραιότητα για εμάς το κομματικό ή το μικροπολιτικό συμφέρον. Στην κρίσιμη περίοδο που διανύει η χώρα μας είναι όχι απλά θεμιτό, αλλά αναγκαίο να υπάρξει συνεργασία όλων των υγιών δυνάμεων του τόπου που πιστεύουν στις μεταρρυθμίσεις, στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, στην έξοδο από την κρίση και στην αυγή μιας νέας περιόδου ανάπτυξης κι ευημερίας για όλους τους πολίτες.   

Η ΝΔ θα πετύχει την αυτοδυναμία, αλλά, παράλληλα, επιδιώκει τη μέγιστη δυνατή συνεργασία με προοδευτικές, φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις και προσωπικότητες και την αξιοποίηση στελεχών για τη δημιουργία όσο το δυνατόν πιο ευρείας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και, κυρίως, μιας δυναμικής κοινωνικής πλειονότητας απέναντι στην καταστροφική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Με όλα όσα έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες όλοι μας  - όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις και ο ελληνικός λαός - οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτή η Κυβέρνηση, προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία, απεργάζεται και υλοποιεί διάφορα σχέδια, παρακρατικού - καθεστωτικού χαρακτήρα. Δεν πρόκειται να τους το επιτρέψουμε. Θα ενώσουμε όλους τους Έλληνες και θα θωρακίσουμε τη Δημοκρατία μας.

 

- Πιστεύετε ότι οι  αγρότες, που είναι από τις ελάχιστες παραγωγικές τάξεις στην χώρα μας πρέπει να έχουν ειδικό αφορολόγητο για να μπορούν να επιβιώσουν;

Για τη ΝΔ ο Πρωτογενής Τομέας αποτελεί, εξίσου μαζί με τον Τουρισμό και την Ναυτιλία, βασικό πυλώνα για την οικονομική ανάπτυξη της Χώρας. Έχοντας βαθιά γνώση των προβλημάτων και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει καθημερινά ο αγροτικός κόσμος, καθώς και το πόσο δύσκολο είναι να καταστεί κερδοφόρο το επάγγελμα, εκπονήσαμε σε συνεργασία με παραγωγικούς φορείς ένα ολοκληρωμένο, μετρημένο και άμεσα εφαρμόσιμο σχέδιο δράσης.

Ήδη από την ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβριο είχαμε προτείνει:

- Μείωση στους φορολογικούς συντελεστές• μείωση του Φ.Π.Α. στα αγροτικά εφόδια (μηχανήματα, εξοπλισμό, ζωοτροφές, κλπ) από το 24% στο 13%,  

- Την κατάργηση της παράλογης επιβολής του ΕΦΚ στο κρασί. 

- Μείωση μεσοσταθμικά του ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός 2 ετών.

- Μείωση του φορολογικού συντελεστή στα επιχειρηματικά κέρδη από το 29% στο 20% εντός δύο ετών.

- Αύξηση του ορίου υπαγωγής στο ΦΠΑ από τις 10,000 στις 25,000 Ευρώ.

- Ταχύτερη επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες, μέσα από τη ριζική απλούστευση των διαδικασιών και τη μείωση της γραφειοκρατίας.

- Να επιτευχθούν μειώσεις ακόμα και στο κόστος του ρεύματος μέσα από επιδοτούμενα προγράμματα (ΠΑΑ) για ιδιοπαραγωγή και ιδιοχρησία ρεύματος βάσει ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.   

 

- Υπάρχει περίπτωση η Νέα Δημοκρατία να ανεβάσει τα όρια του τζίρου των αγροτών και των επιδοτήσεων για να μπορέσουν να μπουν οι παραγωγοί σε καθεστώς ΦΠΑ και τήρησης βιβλίου;

Δεν θέλουμε να πούμε τίποτα παραπάνω, αυτή την ώρα, πέρα από τα όσα έχουμε ήδη ανακοινώσει, τα οποία είναι κοστολογημένα και άμεσα εφαρμόσιμα την αμέσως επόμενη μέρα. Στόχος μας, γρήγορα, να μπει μπροστά η οικονομία και να πετύχουμε ακόμα περισσότερες φορολογικές διευκολύνσεις για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της χώρας μας. 

 

- Για μια φορά ακόμα ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η χώρα θα βγει σύντομα στις αγορές και μάλιστα με το σπαθί της… Γιατί τόσα χρόνια, και επί Νέας Δημοκρατίας, δεν κατέστη αυτό εφικτό παρά τις συνεχείς αισιόδοξες πολιτικές δηλώσεις και προβλέψεις;

 Επιτρέψτε μου να σας θυμίσω ότι, επί ΝΔ είχαμε βγει δοκιμαστικά με επιτυχία στις αγορές το 2014. Τότε, λοιπόν, πραγματοποιήθηκε η πρώτη έξοδος (μετά τα μνημόνια) του ελληνικού Δημοσίου στις αγορές. Το ελληνικό πενταετές ομόλογο πέτυχε επιτόκιο 4,95%, η έκδοση «μάζεψε» 3 δισ. ευρώ και οι προσφορές ήταν 8 φορές πάνω, το 90% των αγοραστών ήταν ξένοι θεσμικοί «υψηλής ποιότητας» και με μακροπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα. Μια ελπιδοφόρα εξέλιξη η οποία ανεκόπη βίαια με την πρόκληση πρόωρων εκλογών από το ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα, αν η κυβέρνηση μπορεί να βγει στις αγορές ή όχι είναι ένα θέμα ανοιχτό το οποίο θα φανεί σύντομα. Δεν θέλω να κινδυνολογώ. Όμως, το ερώτημα δεν είναι μόνο αν μπορούμε να εκδώσουμε ομόλογο, αλλά με τι επιτόκιο και ποιο το ύψος του δανείου. Αυτό είναι το κρίσιμο. Αν είναι ελκυστικό ή όχι. Αυτό είναι το σοβαρό που πρέπει να εξετάσουμε, ώστε να μην φορτωθούμε πάνω μας χρέη, από ένα δάνειο που θα γίνει μόνο για λόγους εντυπώσεων και θα επιβαρύνει κι άλλο τις μελλοντικές γενιές.

Και κάτι ακόμα, ένα παράδειγμα για να γίνει κατανοητό από όσους διαβάσουν την συζήτησή μας. Πριν δυόμισι χρόνια είμασταν στον 1ο προς τον 2ο όροφο, έτοιμοι να βγούμε στις αγορές. Σήμερα, δυόμισι χρόνια μετά γυρίσαμε στο -2 υπόγειο. Τώρα, το να χαμογελούν οι κύριοι της Κυβέρνησης που ίσως βρεθούμε στο ισόγειο είναι ντροπή.

 

- Μια κυβέρνηση πιο φιλική στις επενδύσεις και τις μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι δανειστές, θα ήταν προφανώς αποτελεσματικότερη… Η Ν.Δ. στρέφεται περισσότερο προς αυτή την κατεύθυνση;

 Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε όσα χρειάζεται για να πάρει η οικονομία μας μπροστά προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να πετύχουμε. Το έχουμε ξανακάνει ως έθνος, μπορούμε και τώρα. Με σχέδιο, σκληρή δουλειά και με όπλο την πίστη των πολιτών θα κάνουμε ξανά την Ελλάδα φάρο ανάπτυξης στην περιοχή μας. Ειδικότερα, προτείνουμε: 

1) την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στις αγορές με την εφαρμογή της Συμφωνίας Αλήθειας.

2) τη βελτίωση της ρευστότητας της οικονομίας. 

3) την εμπροσθοβαρή εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην κατεύθυνση της αύξησης της εξωστρέφειας και των επενδύσεων.

4) την αλλαγή του μείγματος της δημοσιονομικής πολιτικής, με μείωση φόρων και δαπανών και αποτελεσματικότερο κράτος, με ταυτόχρονη διεκδίκηση τη μείωσης των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα τώρα και όχι από το 2023.

5) την αποσαφήνιση των παρεμβάσεων μείωσης του δημοσίου χρέους, ώστε να εξασφαλίζεται η βιωσιμότητά του με μεσοπρόθεσμα πρωτογενή πλεονάσματα στο 2% του ΑΕΠ και όχι στο 3,5%, που έχει αποδεχθεί η σημερινή Κυβέρνηση.

 

- Η Κυβέρνηση σας κατηγορεί ότι θέλετε να παραδώσετε τα σκουπίδια στους ιδιώτες. Τι απαντάτε, στο πλαίσιο και της πολιτικής σας για τον δημόσιο τομέα;

Η Κυβέρνηση και ο κ Τσίπρας συνεχίζουν να κινούνται στον δρόμο της άκρατης λασπολογίας και των ψεμάτων. Η ΝΔ, φυσικά, δεν ασπάζεται τις ιδεοληψίες των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τον «κακό» ιδιωτικό τομέα… την «γαλέρα» σε όρους Τζανακόπουλου. 

Πιστεύουμε πως πρέπει να στραφούμε σε εναλλακτικές και πιο οικονομικές μορφές παροχής υπηρεσιών και στον τομέα της καθαριότητας. Και αυτό μπορεί να γίνει μέσα από συμπράξεις του Δημοσίου με ιδιωτικούς φορείς, ενώ πρέπει να πριμοδοτηθεί σε αυτούς η απασχόληση όσων έχουν σχετική εργασιακή εμπειρία, ώστε να προστατευθούν αυτοί που εργάζονται ήδη στον κλάδο.

Είναι σαφές ότι την ευθύνη διαχείρισης των δημοτικών απορριμμάτων θα πρέπει να την έχει  αποκλειστικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η Πολιτεία παρέχει τα αναγκαία θεσμικά εργαλεία για να γίνει αυτό. Δεν είναι, όμως, δουλειά του Κράτους να καθορίζει πως θα μαζεύονται τα απορρίμματα στο Σουφλί, την Κυπαρισσία, τη Ρόδο ή τη Χερσόνησο.

Η Νέα Δημοκρατία έχει κρατήσει υπεύθυνη στάση όλο αυτό διάστημα. Δεν θα αποδεκατίσουμε τον Δημόσιο Τομέα. Δεν θα κάνουμε μαζικές απολύσεις. Πιστεύουμε όμως, σε έναν πιο ευέλικτο, αποτελεσματικό και αποδοτικό Δημόσιο Τομέα, που θα αποτελέσει βασικό συστατικό στοιχείο και πολύτιμο συνοδοιπόρο στις προσπάθειές μας για την επαναφορά της χώρας στην κανονικότητα και σε πορεία ανάπτυξης και προόδου.  

 

- Σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία θα είναι η επόμενη κυβέρνηση θα εφαρμόσετε τις νέες δεσμεύσεις της κυβέρνησης Τσίπρα και τα προαπαιτούμενα ή θα προχωρήσετε σε νέα διαπραγμάτευση;

Καταρχάς, θέλω να επισημάνω πως αν η χώρα είχε μια σοβαρή και φερέγγυα κυβέρνηση η αξιολόγηση θα είχε κλείσει στην ώρα της. Θα είχαμε μια καλύτερη συμφωνία, με προοπτικές για τους πολίτες. Ωστόσο, τώρα έχουμε μια επώδυνη συμφωνία βαριάς λιτότητας. Η «σκληρή διαπραγμάτευση» των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στοίχησε επιπλέον μέτρα ύψους 5,1 δις ευρώ, τα οποία ουδείς ζητούσε πριν ένα χρόνο. Ένα νέο Μνημόνιο που εισάγει στην χώρα λιτότητα διαρκείας. Η Κυβέρνηση πριν από 45 μέρες ψήφισε: 

- Μείωση συντάξεων. 

- Μείωση αφορολόγητου ορίου στις 6.000 ευρώ. 

- Μείωση ειδικών μισθολογίων. 

- Κατάργηση επιδομάτων ευπαθών ομάδων. 

- Αύξηση ασφαλιστικών εισφορών για 1.500.000 ελεύθερους επαγγελματίες.

Η Ελλάδα, όμως, μπορεί να αλλάξει. Εμείς αγωνιζόμαστε για: - Μια ευρεία κοινωνική - πολιτική συμμαχία που να στηρίζει ένα συγκεκριμένο αναπτυξιακό σχέδιο, πέρα και πάνω από τα κόμματα. Μια εθνική προσπάθεια ανασυγκρότησης όπου θα αξιοποιηθούν οι καλύτεροι και θα συμμετέχουν όλοι ισότιμα.

- Αλλαγή μείγματος πολιτικής: μείωση φόρων και δαπανών, μικρότερο και καλύτερο Κράτος, νοικοκύρεμα σε όλους του τομείς του Δημοσίου.

- Κινήσεις τόνωσης της ρευστότητας: δράσεις για επιστροφή καταθέσεων, ρύθμιση των κόκκινων δανείων και την άρση των capital controls. 

- Διαρθρωτικές αλλαγές, που θα στοχεύουν σε επενδύσεις και νέες δουλειές.

- Μείωση της γραφειοκρατίας, πολυνομίας και κακονομίας.  

- Συμπράξεις και συνέργειες με τον ιδιωτικό τομέα, όπου είναι απαραίτητο. 

- Επιτάχυνση στην απονομή Δικαιοσύνης.

 

- Πόσα χρόνια ύφεσης μπορεί να αντέξει ο Έλληνας και τι είναι αυτό που εμποδίζει την έξοδο της χώρας από την κρίση;

Οι Έλληνες δεν αντέχουν άλλο! Δεν αντέχουν την αστάθεια, την ανασφάλεια, την ύφεση που βαθαίνει μέρα με την μέρα. Δεν αντέχουν πρωτίστως να βλέπουν  το κύρος της χώρας τους να κουρελιάζεται προκειμένου να παραμείνει ο κ. Τσίπρας και οι ‘κολλητοί’ του στην εξουσία.

Ο ελληνικός λαός δεν ανέχεται να είναι το «πειραματόζωο» των ιδεοληπτικών και «υπερήφανων» πολιτικών της εθνο-λαϊκιστικής, αριστερής διακυβέρνησης. Οι Έλληνες βαρέθηκαν τον εμπαιγμό, την ταπείνωση και τη μιζέρια στην οποία τους έχουν ρίξει ο κ. Τσίπρας και η «παρέα» του. 

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση είναι αυτή που εμποδίζει την έξοδο της χώρας από την κρίση. Ο άκρατος λαϊκισμός, η προχειρότητα και η ανικανότητα, ο ακραίος κρατισμός, η «περήφανη» διαπραγμάτευση, η υπονόμευση και απαξίωση των δημοκρατικών θεσμών, η διγλωσσία, η αντίθεση μεταξύ λόγων και έργων, το χτίσιμο της νέας «αριστερής» διαπλοκής, η απουσία μεταρρυθμίσεων αποτελούν τα βαρίδια που μας κρατούν στο φαύλο κύκλο των μνημονίων και της ύφεσης. Μοναδική λύση η άμεση πολιτική αλλαγή. 

Η Νέα Δημοκρατία απευθύνεται σε όλη την κοινωνία.   Χωρίς εξαιρέσεις. Δε χαρίζουμε τίποτα στους ψευτοαριστερούς. Ούτε την κοινωνική ευαισθησία τους χαρίζουμε, ούτε τα ανθρώπινα δικαιώματα, ούτε την αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 Στη Βέροια η Ολυμπιακή Φλόγα - Το Πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 Στη Βέροια η Ολυμπιακή Φλόγα -...

Την Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, θα φτάσει στην πόλη της...

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης  κ. Παντελεήμων για τη χειροτονία  του Επισκόπου Διοκλείας κ. Νεκταρίου

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων για τη...

Κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως και 16 Απριλίου ο...

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την ασφάλεια  των μαθητών

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την...

Σε καθημερινή βάση με μέριμνα την ασφάλεια των μαθητών...

Ερώτηση Κοτίδη προς Μενδώνη:  «Τι σκοπεύετε να κάνετε με την  απαλλοτρίωση των προκτισμάτων  της Παλαιάς Μητρόπολης Βέροιας;»

Ερώτηση Κοτίδη προς Μενδώνη: «Τι σκοπεύετε να κάνετε...

Ερώτηση προς την  Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη,...

Τάσος Μπαρτζώκας :  Άλλη μία διεκδίκησή μας  γίνεται πραγματικότητα  για τις γυναίκες επαγγελματίες και αγρότισσες!

Τάσος Μπαρτζώκας : Άλλη μία διεκδίκησή μας γίνεται...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στην μεγάλη τομή που...

Με τον Σύλλογο Μηχανικών Δημ. Υπαλ. Κεντρικής Μακεδονίας συναντήθηκε ο Δήμαρχος Βέροιας

Με τον Σύλλογο Μηχανικών Δημ. Υπαλ. Κεντρικής...

Συνάντηση με το προεδρείο και τα μέλη του Συλλόγου...

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ:  «Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που εκσυγχρονίζουν το φορολογικό σύστημα της χώρας,  ενισχύουν την διαφάνεια των συναλλαγών,  αξιοποιούν νέες τεχνολογίες και βελτιώνουν  τις συνθήκες εξυπηρέτησης των πολιτών»

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις...

«Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει να...

Επίσκεψη κλιμακίου της ΝΕ στον Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας

Επίσκεψη κλιμακίου της ΝΕ στον Αστυνομικό Διευθυντή...

Στα πλαίσια των προγραμματισμένων επισκέψεων σε...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...