Δίκαιη τιμή για τον παραγωγό  στο συμπύρηνο υπόσχεται η Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδας

Δίκαιη τιμή για τον παραγωγό στο συμπύρηνο υπόσχεται η Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδας

Μια δίκαιη τιμή για τον παραγωγό στο συμπύρηνο, υπό τη γνώση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει, αλλά και χωρίς να υπονομεύεται ο σχεδιασμός των βιομηχανιών για τη φετινή περίοδο και το μέλλον, υπόσχεται για τη φετινή περίοδο η Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδας.

«Το 2008 και το 2009 με τις πολύ χαμηλές τιμές είχαμε μαζικές εκριζώσεις συμπύρηνων και στροφή πολλών παραγωγών στο επιτραπέζιο, που έφεραν τα σημερινά προβλήματα της υπερπαραγωγής και των κάκιστων τιμών. Εμείς δεν θέλουμε κάτι αντίστοιχο για το συμπύρηνο, γι’ αυτό θα επιδιώξουμε να επιτύχουμε μια δίκαιη τιμή, που και τους παραγωγούς θα καλύψει και εμάς, για να βγει η χρονιά χωρίς προβλήματα» είπε μιλώντας στον «Λαό» ο πρόεδρος της ΕΚΕ Κώστας Αποστόλου, προσδιορίζοντας ότι η φετινή τιμή θα βγει αμέσως μετά την υπογραφή των πρώτων μεγάλων συμβολαίων.

Αναφορικά με τις συγκρίσεις τιμών στο συμπύρηνο ροδάκινο που γίνονται με τις χώρες του εξωτερικού, ο κ. Αποστόλου απαντά ότι το ισπανικό συμπύρηνο σε συντριπτικό ποσοστό οδηγείται στην εσωτερική αγορά, καταγράφοντας ως κύριους αντιπάλους της χώρας μας την Κίνα, τη νότια Αμερική και τη Νότια Αφρική, όπου οι τιμές είναι πολύ χαμηλές.

Ο κ. Αποστόλου σημειώνει κλείνοντας ότι φέτος πρόκειται για μια πολύ περίεργη και δύσκολη χρονιά, αφού το ένα πρόβλημα διαδέχεται το άλλο: από τα μικρόκαρπα αυτής της περιόδου, στις χαμένες μέρες συγκομιδής λόγω της πρόσφατης βροχής, αλλά και το ότι δεν υπάρχει προσωπικό να καλύψει τις ανάγκες των βιομηχανιών.

 

Σύσκεψη για την τιμή στην Πέλλα

Η ανακοίνωση των τιμών στο συμπύρηνο θα είναι το πρώτο θέμα συνάντησης που θα γίνει σήμερα στις 2μμ στην Πέλλα, μετά από πρόσκληση της αντιπεριφερειάρχη Αθηνάς Αηδονά, με τη συμμετοχή των αγροτικών φορέων και συνεταιρισμών, αλλά και των δημάρχων του νομού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, οι αγρότες θα πάρουν τις αποφάσεις τους και εν συνεχεία θα καλέσουν στο τραπέζι την ΕΚΕ για να τις κοινοποιήσουν.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 Συνέντευξη της Φρόσως Καρασαρλίδου στο ΛΑΟ για ζητήματα της Ημαθίας  «Συμμαζεύουμε και οργανώνουμε τον αγροτικό και συνεταιριστικό χώρο στηρίζοντας παράλληλα το εισόδημα των αγροτών»

Συνέντευξη της Φρόσως Καρασαρλίδου στο ΛΑΟ για...

-Ευρεία  σύσκεψη σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής...

ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Η ενίσχυση της αγοράς ακινήτων,  της επιχειρηματικότητας και η προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων, είναι το μεγάλο στοίχημα για τη δημιουργική Ελλάδα του αύριο»

ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Η ενίσχυση της αγοράς ακινήτων, της...

Στο Συνέδριο του ΣΕΠΑΚ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων για...

Απ. Τζιτζικώστας: «Το θέμα έχει πάρει τραγικές   διαστάσεις και βλάπτει την πραγματική οικονομία»

Απ. Τζιτζικώστας: «Το θέμα έχει πάρει τραγικές ...

Σύσκεψη χθες στην Περιφέρεια για τη μάστιγα του...

 Ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ» ευχαριστεί

Ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ»...

Την κ. Παναγιώτα Εφραιμίδου για τη δωρεά των 100€ στη...

Δυναμική κινητοποίηση γονέων   στην Ειρηνούπολη για το   άλυτο ζήτημα της μεταφοράς μαθητών

Δυναμική κινητοποίηση γονέων στην Ειρηνούπολη για το...

-Δέσμευση αντιπεριφερειάρχη και μεταφορέων ότι το...

Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ: Ποιες είναι οι διαδικασίες  για την νόμιμη λειτουργία των Αθλητικών Σωματείων

Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ: Ποιες είναι οι διαδικασίες για την νόμιμη...

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας...

Σεμινάριο με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό διοργανώνει ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Νάουσας

Σεμινάριο με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό διοργανώνει ο...

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου...

Δυναμική κινητοποίηση Γονέων στην Ειρηνούπολη για το άλυτο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών

Δυναμική κινητοποίηση Γονέων στην Ειρηνούπολη για το...

Από τον σύλλογο Γονέων των Σχολείων Ειρηνούπολης...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

-Ευρεία  σύσκεψη σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το φορολογικό Τόνισε επίσης για Τελωνείο, Νοσοκομεία και Αυτοδιοικητικές εκλογές: -- Δεν είναι  έντιμο,  από όποια πλευρά και αν συμβαίνει, το...

Στο Συνέδριο του ΣΕΠΑΚ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων για Ποιότητα και Ανάπτυξη των Κατασκευών), όπου παρουσιάστηκε η μελέτη του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) για την Ποιότητα και Ανάπτυξη...

Σύσκεψη χθες στην Περιφέρεια για τη μάστιγα του παρεμπορίουΣύσκεψη για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου πραγματοποιήθηκε χθες στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής...

Την κ. Παναγιώτα Εφραιμίδου για τη δωρεά των 100€ στη μνήμη του συζύγου της.Την κ. Γκαϊτατζή Ελένη για την προσφορά γυναικείων ενδυμάτων που θα καλύψουν τις ανάγκες των φιλοξενούμενων του Ξενώνα. Τις κ. κ....