Τρία νέα προγράμματα απασχόλησης από τον ΟΑΕΔ

Τρία νέα προγράμματα απασχόλησης από τον ΟΑΕΔ

Την έναρξη τριών νέων προγραμμάτων απασχόλησης μέσα στις επόμενες ημέρες ανακοίνωσε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη. 

Το πρώτο αφορά στην πρόσληψη 10.000 μακροχρόνια ανέργων, 55-67 ετών, «στις επιχειρήσεις των ΟΤΑ 1ου και 2ου βαθμού, τουτέστιν στις επιχειρήσεις δήμων και περιφερειών, αλλά και δημόσιες επιχειρήσεις που έχουν τακτική οικονομική δραστηριότητα». 

Ο ΟΑΕΔ αναλαμβάνει την επιχορήγηση του 50% του μισθολογικού και του μη μισθολογικού κόστους, με τις επιχειρήσεις να δύνανται μετά την ολοκλήρωση του πρώτου 12μήνου «εφόσον έχουν τη δυνατότητα, να συνεχίσουν και να παρατείνουν τη διάρκεια του προγράμματος για άλλους 12 μήνες και για τους ίδιους ανέργους που έχουν προσλάβει αρχικά». 

Το δεύτερο πρόγραμμα, που αναμένεται να ξεκινήσει την εβδομάδα μετά την 21η Ιουλίου, αφορά απασχόληση στα Κέντρα Υποδοχής και Φιλοξενίας Προσφύγων και την «πρόσληψη ανέργων σε θέσεις εργασίας που θα υποστηρίζουν τη λειτουργία αυτών των Κέντρων». 

Πρόκειται για 1.639 θέσεις εργασίας πανελλαδικά σε ποικιλία ειδικοτήτων και μετά την αναμενόμενη έγκριση από το ΑΣΕΠ «ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα». 

Το τρίτο πρόγραμμα απασχόλησης αφορά στην πρόσληψη ανέργων στον τομέα της υγείας. Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος πρόκειται να στελεχωθούν δημόσιες μονάδες υγείας σε όλη τη χώρα. 

Το πρόγραμμα αφορά 1.135 θέσεις απασχόλησης, θέσεις υπολειπόμενες από πρόγραμμα που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2016 και αφορούσε 4.000 θέσεις εργασίας. 

Πρόκειται για νοσηλευτικό, βοηθητικό και παραϊατρικό προσωπικό, που θα στελεχώσει αυτές τις μονάδες και «αφορά 12μηνη πρόσληψη με αποδοχές τους εισαγωγικού κλιμακίου του δημόσιου τομέα της Υγείας». 

Το εν λόγω πρόγραμμα, όπως και τα άλλα δύο, αναμένεται να ξεκινήσει επίσης μέσα στην εβδομάδα μετά την 21 Ιουλίου, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία του ΑΣΕΠ. 

Ταυτόχρονα, σε εξέλιξη βρίσκεται ένα ακόμη, τέταρτο πρόγραμμα απασχόλησης, που ξεκίνησε στις 12 Ιουλίου, για ανέργους 25-29 ετών με τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν να δύνανται να κάνουν αιτήσεις μέχρι και την 1η Αυγούστου στην πλατφόρμα του ΟΑΕΔ, ώστε να «επιχορηγηθούν για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που θα απασχολήσουν τους νέους αυτής της ηλικίας που έχουν τελειώσει την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, έχουν δηλαδή κάνει την πρακτική τους εξάσκηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ισόβια κάθειρξη στη Ρούλα Πισπιρίγκου

Ισόβια κάθειρξη στη Ρούλα Πισπιρίγκου

Η ποινή της ισόβιας κάθειρξης αφορά και στις δυο...

Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Αύξηση 50 ευρώ που θα συμπαρασύρει τριετίες και επιδόματα

Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Αύξηση 50 ευρώ που θα...

Το εξ’ αναβολής υπουργικό συμβούλιο συγκέντρωσε...

ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ – ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΔΕΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ – ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΔΕΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Σε συνέχεια της από 13 Μαρτίου ανακοίνωσής μας με την...

Τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε σε ειδική συνεδρίαση στη Θεσσαλονίκη, παρουσία των 38 Δημάρχων ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας

Τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής...

Τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής...

ΚΕΔΕ: Προτάσεις για τη διαχείριση των υδάτων, με διατήρηση των ΔΕΥΑ και αντιμετώπιση των εγγενών αδυναμιών

ΚΕΔΕ: Προτάσεις για τη διαχείριση των υδάτων, με...

Η πρόταση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για...

Έκτακτες ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό, από Βέροια προς Αθήνα, με  εκτροπή από τον ανισόπεδο κόμβο Νησελίου

Έκτακτες ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό, από Βέροια προς...

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης...

 Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης που είχε προβλέψει την οικονομική κρίση του 2010

Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης που είχε...

Σήμερα το απόγευμα 27 Μαρτίου, έφυγε από τη ζωή σε...

Αργία διατραπεζικών συναλλαγών στις 29 Μαρτίου και 1 Απριλίου λόγω καθολικού Πάσχα

Αργία διατραπεζικών συναλλαγών στις 29 Μαρτίου και 1...

Το διευρωπαϊκό αυτοματοποιημένο σύστημα ταχείας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...