Διεθνής διαγωνισμός για ξενοδοχείο ΄Βέρμιον΄ και 3-5 Πηγάδια αμέσως μετά την εκκαθάριση της ΕΤΑ

Διεθνής διαγωνισμός για ξενοδοχείο ΄Βέρμιον΄ και 3-5 Πηγάδια αμέσως μετά την εκκαθάριση της ΕΤΑ

Ζήτημα 3-4 μηνών είναι η λύση και εκκαθάριση της ΕΤΑ Α.Ε., αμέσως μετά την οποία θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες του διαγωνισμού για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή, σύμφωνα με τον δήμαρχο Νάουσας Νίκο Κουτσογιάννη, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Τετάρτης.

Το θέμα τέθηκε στη διάρκεια του ορισμού των εκκαθαριστών της ΕΤΑ, που σύμφωνα με την εισήγηση του δημάρχου θα είναι ο ίδιος και ο κ. Τσιαμούλος, μετά την παραίτηση των δύο δημοτικών συμβούλων Γιώργου Βασιλείου και Δημήτρη Δημησκή που αρχικά είχαν οριστεί τον Μάρτιο, ωστόσο λίγες μέρες παραιτήθηκαν.

Κριτική ασκήθηκε από την πλευρά της μείζονος μειοψηφίας για την καθυστέρηση ορισμού των νέων εκκαθαριστών, με τον δήμαρχο να απαντά ότι οι λόγοι της καθυστέρησης είναι οι τακτικές της μείζονος μειοψηφίας σχετικά με την ανάγκη διαίρεσης των μετοχών στα 33 μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

«Δεν θέλετε τη λύση στο θέμα γι’ αυτό και καθυστερείτε. Για να μπορείτε να πείτε ότι ο Κουτσογιάννης φταίει και γι’ αυτό» είπε ο δήμαρχος, με τον κ. Καραμπατζό να κατηγορεί τη διοίκηση ότι έκλεισε την επιχείρηση με παράνομη και παράτυπη απόφαση και έχει αυτοδιοικητικές ευθύνες. 

«Εσύ βούλιαξες την επιχείρηση» απάντησε ο κ. Κουτσογιάννης.

 

Μία τουρμπίνα δώρο από τον ΤΑΡ!

Τα έργα στήριξης του δήμου Νάουσας από τη διέλευση του αγωγού TAP ζήτησε να μάθει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Τάσος Καραμπατζός.

Ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης απάντησε ότι παρότι ο δήμος έχει το μικρότερο κομμάτι διέλευσης του αγωγού (ούτε 4 χιλιόμετρα), αυτόν τον καιρό φιλοξενείται στη Νάουσα ένα πολύ μεγάλο μέρος των εργαζομένων. Ενώ από πλευράς υποδομών, έχει συμφωνηθεί με τον ΤΑΡ να γίνει η δωρεά μιας από τις τουρμπίνες στο έργο των υδροηλεκτρικών, ποσό μεγαλύτερο αναλογικά σε σχέση με άλλους δήμους, αλλά και η αποκατάσταση δρόμων και οδών στη Μαρίνα και στα Πολλά Νερά.

 

Απευθείας αναθέσεις: Συμφέρουσες οικονομικά και χρονικά

Στα όσα γράφτηκαν σε μερίδα του τύπου για απευθείας αναθέσεις αναφέρθηκαν οι κ.κ. Ρίζος και Καρτσιούνης.

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν κάποιοι ευνοούνται» σχολίασε ο επικεφαλής της Κοινωνίας Πολιτών Δημήτρης Ρίζος, κάνοντας λόγο για εκμετάλλευση της κατάστασης από ιδιώτες λόγω της κλειστής ΕΤΑ.

Κατάσταση των απευθείας αναθέσεων ζήτησε ο Λάκης Λακηνάνος της ΛΑΣ. «Να συγκρίνουμε το κόστος σε σχέση με τα οικονομικά του δήμου» είπε.

Ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης στην απάντησή του τόνισε ότι οι απευθείας αναθέσεις είναι τακτική που γίνεται κατά κόρον από όλες τις διοικήσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει κάτι μεμπτό. «Στους διαγωνισμούς δεν υπάρχει πιθανότητα οι τοπικές εταιρείες να αντιμετωπίσουν μεγαθήρια της Θεσσαλονίκης που μπορούν βάσει νόμου να συμμετέχουν» υπογράμμισε ο δήμαρχος, χαρακτηρίζοντας εξαιρετικά συμφέρουσες για τους δήμους τις απευθείας αναθέσεις, οικονομικά και χρονικά. Τόνισε επίσης ότι ο καθένας μπορεί να δει όλες τις αποφάσεις και αναθέσεις στη «Διαύγεια». «Όποιος θέλει ας κάνει… αναγνωσοθεραπεία. Και αν υπάρχει κάτι μεμπτό ας πάει άμεσα στον εισαγγελέα» τόνισε.

 

«Μεγάλη επιτυχία το ΒΑΑ»

Μεγάλη επιτυχία για τον δήμο χαρακτήρισε ο δήμαρχος το σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης (ΒΑΑ) των 3,5 εκατ. ευρώ. «Ένα πρόγραμμα που εγγυάται την έξοδο του αστικού ιστού από το τέλμα, με έμφαση στο ανθρώπινο δυναμικό και στους νέους» όπως είπε. Συμπλήρωσε επίσης ότι σε εύθετο χρόνο θα γίνει παρουσίαση των δράσεων του σχεδίου στο κοινό, ενώ η εφαρμογή του θα αρχίσει από το τέλος του 2017.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σεμινάριο για τον σχολικό εκφοβισμό

Σεμινάριο για τον σχολικό εκφοβισμό

 Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου...

Από την καρδιά στο νου - Σωπαίνουν  οι λέξεις

Από την καρδιά στο νου - Σωπαίνουν οι λέξεις

Γράφει η Όλγα  Κουτμηρίδου - ΜεταξάΟι λέξεις άνοιξαν...

Για οριστική άδεια λειτουργίας πάει το  Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου

Για οριστική άδεια λειτουργίας πάει το Χιονοδρομικό...

Την έγκριση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών...

Συνεδριάζει την Τρίτη η Δημοτική  Κοινότητα  Βέροιας

Συνεδριάζει την Τρίτη η Δημοτική Κοινότητα Βέροιας

Τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας...

Μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

17 Νοέμβρη 2018.Φέτος συμπληρώνονται 45 χρόνια από την...

Εκδήλωση με ομιλητή  τον Κωσταντίνο Τσιάρα,  για τις προκλήσεις  του νέου μοντέλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην σημερινή εποχή

Εκδήλωση με ομιλητή τον Κωσταντίνο Τσιάρα, για τις...

ΑΠΟ ΤΗ  ΔΗΜ.ΤΟ ΒΕΡΟΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟ.Δ.Ε ΗΜΑΘΙΑΣ Την...

Για την 45η επέτειο  από την εξέγερση  του Πολυτεχνείου

Για την 45η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Το Πολυτεχνείο ως σύμβολο παραμένει διαχρονικά...

Ομόφωνη απόφαση της Ιεράς Συνόδου,  να παραμείνει ως έχει το καθεστώς μισθοδοσίας  των κληρικών και να συνεχιστεί ο διάλογος

Ομόφωνη απόφαση της Ιεράς Συνόδου, να παραμείνει ως...

-Μητροπολίτης Παντελεήμων: «Εκτιμώντας την προσφορά...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

 Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Νάουσας  διοργανώνει σεμινάριο με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό (bulling) -σε συνεργασία με την κα Τασιώνα Αθηνά (επισκέπτρια υγείας) και το Πανεπιστήμιο Κύπρου-...

Γράφει η Όλγα  Κουτμηρίδου - ΜεταξάΟι λέξεις άνοιξαν την πόρτα της καρδιάς και άρχισαν να ανεβαίνουν τον ανήφορο τρέχοντας. Το πρόσωπο έγινε κατακόκκινο από θυμό, το σάλιο στέγνωσε στο στόμα. Και όταν οι...

Την έγκριση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (Α.Ε.Π.Ο.) του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ανακοινώνει με δελτίο τύπου η Επιτροπή Διοίκησης του φορέα. Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί την απόκτηση...

Τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας θα γίνει στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, Μητροπόλεως 46, 1ος όροφος, την 20-11-2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 20:00, για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας...