ΤΟΠΙΚΑ

Διεθνής διαγωνισμός για ξενοδοχείο ΄Βέρμιον΄ και 3-5 Πηγάδια αμέσως μετά την εκκαθάριση της ΕΤΑ

Διεθνής διαγωνισμός για ξενοδοχείο ΄Βέρμιον΄ και 3-5 Πηγάδια αμέσως μετά την εκκαθάριση της ΕΤΑ

Ζήτημα 3-4 μηνών είναι η λύση και εκκαθάριση της ΕΤΑ Α.Ε., αμέσως μετά την οποία θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες του διαγωνισμού για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή, σύμφωνα με τον δήμαρχο Νάουσας Νίκο Κουτσογιάννη, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Τετάρτης.

Το θέμα τέθηκε στη διάρκεια του ορισμού των εκκαθαριστών της ΕΤΑ, που σύμφωνα με την εισήγηση του δημάρχου θα είναι ο ίδιος και ο κ. Τσιαμούλος, μετά την παραίτηση των δύο δημοτικών συμβούλων Γιώργου Βασιλείου και Δημήτρη Δημησκή που αρχικά είχαν οριστεί τον Μάρτιο, ωστόσο λίγες μέρες παραιτήθηκαν.

Κριτική ασκήθηκε από την πλευρά της μείζονος μειοψηφίας για την καθυστέρηση ορισμού των νέων εκκαθαριστών, με τον δήμαρχο να απαντά ότι οι λόγοι της καθυστέρησης είναι οι τακτικές της μείζονος μειοψηφίας σχετικά με την ανάγκη διαίρεσης των μετοχών στα 33 μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

«Δεν θέλετε τη λύση στο θέμα γι’ αυτό και καθυστερείτε. Για να μπορείτε να πείτε ότι ο Κουτσογιάννης φταίει και γι’ αυτό» είπε ο δήμαρχος, με τον κ. Καραμπατζό να κατηγορεί τη διοίκηση ότι έκλεισε την επιχείρηση με παράνομη και παράτυπη απόφαση και έχει αυτοδιοικητικές ευθύνες. 

«Εσύ βούλιαξες την επιχείρηση» απάντησε ο κ. Κουτσογιάννης.

 

Μία τουρμπίνα δώρο από τον ΤΑΡ!

Τα έργα στήριξης του δήμου Νάουσας από τη διέλευση του αγωγού TAP ζήτησε να μάθει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Τάσος Καραμπατζός.

Ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης απάντησε ότι παρότι ο δήμος έχει το μικρότερο κομμάτι διέλευσης του αγωγού (ούτε 4 χιλιόμετρα), αυτόν τον καιρό φιλοξενείται στη Νάουσα ένα πολύ μεγάλο μέρος των εργαζομένων. Ενώ από πλευράς υποδομών, έχει συμφωνηθεί με τον ΤΑΡ να γίνει η δωρεά μιας από τις τουρμπίνες στο έργο των υδροηλεκτρικών, ποσό μεγαλύτερο αναλογικά σε σχέση με άλλους δήμους, αλλά και η αποκατάσταση δρόμων και οδών στη Μαρίνα και στα Πολλά Νερά.

 

Απευθείας αναθέσεις: Συμφέρουσες οικονομικά και χρονικά

Στα όσα γράφτηκαν σε μερίδα του τύπου για απευθείας αναθέσεις αναφέρθηκαν οι κ.κ. Ρίζος και Καρτσιούνης.

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν κάποιοι ευνοούνται» σχολίασε ο επικεφαλής της Κοινωνίας Πολιτών Δημήτρης Ρίζος, κάνοντας λόγο για εκμετάλλευση της κατάστασης από ιδιώτες λόγω της κλειστής ΕΤΑ.

Κατάσταση των απευθείας αναθέσεων ζήτησε ο Λάκης Λακηνάνος της ΛΑΣ. «Να συγκρίνουμε το κόστος σε σχέση με τα οικονομικά του δήμου» είπε.

Ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης στην απάντησή του τόνισε ότι οι απευθείας αναθέσεις είναι τακτική που γίνεται κατά κόρον από όλες τις διοικήσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει κάτι μεμπτό. «Στους διαγωνισμούς δεν υπάρχει πιθανότητα οι τοπικές εταιρείες να αντιμετωπίσουν μεγαθήρια της Θεσσαλονίκης που μπορούν βάσει νόμου να συμμετέχουν» υπογράμμισε ο δήμαρχος, χαρακτηρίζοντας εξαιρετικά συμφέρουσες για τους δήμους τις απευθείας αναθέσεις, οικονομικά και χρονικά. Τόνισε επίσης ότι ο καθένας μπορεί να δει όλες τις αποφάσεις και αναθέσεις στη «Διαύγεια». «Όποιος θέλει ας κάνει… αναγνωσοθεραπεία. Και αν υπάρχει κάτι μεμπτό ας πάει άμεσα στον εισαγγελέα» τόνισε.

 

«Μεγάλη επιτυχία το ΒΑΑ»

Μεγάλη επιτυχία για τον δήμο χαρακτήρισε ο δήμαρχος το σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης (ΒΑΑ) των 3,5 εκατ. ευρώ. «Ένα πρόγραμμα που εγγυάται την έξοδο του αστικού ιστού από το τέλμα, με έμφαση στο ανθρώπινο δυναμικό και στους νέους» όπως είπε. Συμπλήρωσε επίσης ότι σε εύθετο χρόνο θα γίνει παρουσίαση των δράσεων του σχεδίου στο κοινό, ενώ η εφαρμογή του θα αρχίσει από το τέλος του 2017.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Α. Τζιτζικώστας: «Τον Απρίλιο η πρώτη ταινία του Bollywood στην Κεντρική Μακεδονία»

Α. Τζιτζικώστας: «Τον Απρίλιο η πρώτη ταινία του Bollywood...

Συνάντηση με τον Ινδό κινηματογραφικό παραγωγό Nilesh...

Ο Ιωακείμ Φωκάς στο City Garden Summer Live Music   της Βέροιας και με νέο τραγούδι

Ο Ιωακείμ Φωκάς στο City Garden Summer Live Music της Βέροιας και...

Αυτό το Σάββατο 27 Ιουλίου ο Ιωακείμ Φωκάς, η Βίλλυ Ραζή...

Φρόσω Καρασαρλίδου: Ποιοι είναι   οι πραγματικά κερδισμένοι από την  μείωση του ΕΝΦΙΑ;

Φρόσω Καρασαρλίδου: Ποιοι είναι οι πραγματικά...

Το μέτρο μείωσης του ΕΝΦΙΑ σχολιάζει στον προσωπικό...

155.000 παιδιά φέτος στους παιδικούς σταθμούς, μέσω ΕΣΠΑ  -Αναρτήθηκαν τα τελικά αποτελέσματα   στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α.

155.000 παιδιά φέτος στους παιδικούς σταθμούς, μέσω ΕΣΠΑ ...

Αναρτήθηκαν  με ειδική εφαρμογή στο eetaa.gr τα τελικά...

Κατάθεση Voucher για θέση σε Παιδικούς Σταθμούς με το Πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ ΑΕ στον Οργανισμό Προσχολικής Αγωγής & Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Αλεξάνδρειας

Κατάθεση Voucher για θέση σε Παιδικούς Σταθμούς με το...

Α Ν Α Κ Ο  Ι Ν Ω Σ ΗΤου Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής &...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την εκτέλεση εργασιών κοπής δέντρων στην Π.Ε.Ο. 1 Θεσ/νίκης - Κατερίνης

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την εκτέλεση...

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας, αποβλέποντες στην...

Το Σάββατο 31 Αυγούστου η τελετή ορκωμοσίας της νέας Περιφερειακής Αρχής και του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας

Το Σάββατο 31 Αυγούστου η τελετή ορκωμοσίας της νέας...

 Το Σάββατο 31 Αυγούστου 2019 θα πραγματοποιηθεί η τελετή...

 ΑΝ.ΗΜΑ.: Ενημέρωση για την συμμετοχή επιχειρήσεων στο νέο επενδυτικό πρόγραμμα

ΑΝ.ΗΜΑ.: Ενημέρωση για την συμμετοχή επιχειρήσεων στο...

Ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019 και ώρα 15:00, η...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Νεκρός από ανακοπή καρδιάς  διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Βέροιας, νωρίς το μεσημέρι, ο 60χρονος, συνταξιούχος  βεροιώτης, Απόστολος Χατζηλάμπρου. Το περιστατικό συνέβη στα Δικαστήρια της Βέροιας, όπου...

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Συνάντηση με τον Ινδό κινηματογραφικό παραγωγό Nilesh Malhotra είχε σήμερα στο γραφείο του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη...