Διεθνής διαγωνισμός για ξενοδοχείο ΄Βέρμιον΄ και 3-5 Πηγάδια αμέσως μετά την εκκαθάριση της ΕΤΑ

Διεθνής διαγωνισμός για ξενοδοχείο ΄Βέρμιον΄ και 3-5 Πηγάδια αμέσως μετά την εκκαθάριση της ΕΤΑ

Ζήτημα 3-4 μηνών είναι η λύση και εκκαθάριση της ΕΤΑ Α.Ε., αμέσως μετά την οποία θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες του διαγωνισμού για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή, σύμφωνα με τον δήμαρχο Νάουσας Νίκο Κουτσογιάννη, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Τετάρτης.

Το θέμα τέθηκε στη διάρκεια του ορισμού των εκκαθαριστών της ΕΤΑ, που σύμφωνα με την εισήγηση του δημάρχου θα είναι ο ίδιος και ο κ. Τσιαμούλος, μετά την παραίτηση των δύο δημοτικών συμβούλων Γιώργου Βασιλείου και Δημήτρη Δημησκή που αρχικά είχαν οριστεί τον Μάρτιο, ωστόσο λίγες μέρες παραιτήθηκαν.

Κριτική ασκήθηκε από την πλευρά της μείζονος μειοψηφίας για την καθυστέρηση ορισμού των νέων εκκαθαριστών, με τον δήμαρχο να απαντά ότι οι λόγοι της καθυστέρησης είναι οι τακτικές της μείζονος μειοψηφίας σχετικά με την ανάγκη διαίρεσης των μετοχών στα 33 μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

«Δεν θέλετε τη λύση στο θέμα γι’ αυτό και καθυστερείτε. Για να μπορείτε να πείτε ότι ο Κουτσογιάννης φταίει και γι’ αυτό» είπε ο δήμαρχος, με τον κ. Καραμπατζό να κατηγορεί τη διοίκηση ότι έκλεισε την επιχείρηση με παράνομη και παράτυπη απόφαση και έχει αυτοδιοικητικές ευθύνες. 

«Εσύ βούλιαξες την επιχείρηση» απάντησε ο κ. Κουτσογιάννης.

 

Μία τουρμπίνα δώρο από τον ΤΑΡ!

Τα έργα στήριξης του δήμου Νάουσας από τη διέλευση του αγωγού TAP ζήτησε να μάθει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Τάσος Καραμπατζός.

Ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης απάντησε ότι παρότι ο δήμος έχει το μικρότερο κομμάτι διέλευσης του αγωγού (ούτε 4 χιλιόμετρα), αυτόν τον καιρό φιλοξενείται στη Νάουσα ένα πολύ μεγάλο μέρος των εργαζομένων. Ενώ από πλευράς υποδομών, έχει συμφωνηθεί με τον ΤΑΡ να γίνει η δωρεά μιας από τις τουρμπίνες στο έργο των υδροηλεκτρικών, ποσό μεγαλύτερο αναλογικά σε σχέση με άλλους δήμους, αλλά και η αποκατάσταση δρόμων και οδών στη Μαρίνα και στα Πολλά Νερά.

 

Απευθείας αναθέσεις: Συμφέρουσες οικονομικά και χρονικά

Στα όσα γράφτηκαν σε μερίδα του τύπου για απευθείας αναθέσεις αναφέρθηκαν οι κ.κ. Ρίζος και Καρτσιούνης.

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν κάποιοι ευνοούνται» σχολίασε ο επικεφαλής της Κοινωνίας Πολιτών Δημήτρης Ρίζος, κάνοντας λόγο για εκμετάλλευση της κατάστασης από ιδιώτες λόγω της κλειστής ΕΤΑ.

Κατάσταση των απευθείας αναθέσεων ζήτησε ο Λάκης Λακηνάνος της ΛΑΣ. «Να συγκρίνουμε το κόστος σε σχέση με τα οικονομικά του δήμου» είπε.

Ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης στην απάντησή του τόνισε ότι οι απευθείας αναθέσεις είναι τακτική που γίνεται κατά κόρον από όλες τις διοικήσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει κάτι μεμπτό. «Στους διαγωνισμούς δεν υπάρχει πιθανότητα οι τοπικές εταιρείες να αντιμετωπίσουν μεγαθήρια της Θεσσαλονίκης που μπορούν βάσει νόμου να συμμετέχουν» υπογράμμισε ο δήμαρχος, χαρακτηρίζοντας εξαιρετικά συμφέρουσες για τους δήμους τις απευθείας αναθέσεις, οικονομικά και χρονικά. Τόνισε επίσης ότι ο καθένας μπορεί να δει όλες τις αποφάσεις και αναθέσεις στη «Διαύγεια». «Όποιος θέλει ας κάνει… αναγνωσοθεραπεία. Και αν υπάρχει κάτι μεμπτό ας πάει άμεσα στον εισαγγελέα» τόνισε.

 

«Μεγάλη επιτυχία το ΒΑΑ»

Μεγάλη επιτυχία για τον δήμο χαρακτήρισε ο δήμαρχος το σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης (ΒΑΑ) των 3,5 εκατ. ευρώ. «Ένα πρόγραμμα που εγγυάται την έξοδο του αστικού ιστού από το τέλμα, με έμφαση στο ανθρώπινο δυναμικό και στους νέους» όπως είπε. Συμπλήρωσε επίσης ότι σε εύθετο χρόνο θα γίνει παρουσίαση των δράσεων του σχεδίου στο κοινό, ενώ η εφαρμογή του θα αρχίσει από το τέλος του 2017.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ OFFICE ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ OFFICE ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ

Η «ΔΙΚΤΥΩΣΗ», πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης...

Την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου - Εθελοντική αιμοδοσία από το Κέντρο Υγείας Βέροιας

Την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου - Εθελοντική αιμοδοσία από το...

 Το Κέντρο Υγείας Βέροιας, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018...

Ο ποδηλάτης   Βασίλης Καρυοφιλλίδης στην Εύξεινο Λέσχη Χαρίεσσας

Ο ποδηλάτης Βασίλης Καρυοφιλλίδης στην Εύξεινο Λέσχη...

Η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας είχε την χαρά και την τιμή...

Έτοιμες προς   παραλαβή οι νέες   ταυτότητες των εφέδρων αξιωματικών Ημαθίας

Έτοιμες προς παραλαβή οι νέες ταυτότητες των...

Παρακαλούνται οι έφεδροι αξιωματικοί που υπέβαλλαν...

Εκπαίδευση ειδικών ομάδων της Κεντρικής Μακεδονίας, με πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Ημαθίας

Εκπαίδευση ειδικών ομάδων της Κεντρικής Μακεδονίας,...

Από τον Ελληνοαυστρολό Άγγελο Γιαννάκαρο, ιδρυτή της...

Σοφίας Παρασκευόπουλου το ανάγνωσμα...

Σοφίας Παρασκευόπουλου το ανάγνωσμα...

Του Μάξιμου Χαρακόπουλου*Αν τα φαινόμενα ανομίας στα...

Εργασίες βελτίωσης   και αναβάθμισης   των σχολικών   μονάδων στη Νάουσα

Εργασίες βελτίωσης και αναβάθμισης των σχολικών ...

Συνεχίζονται οι εργασίες βελτίωσης και αισθητικής...

Δικτύωση κοινωνικών φορέων - Το Κέντρο Συμβουλευτικής  του Δήμου Βέροιας συναντήθηκε  με φορείς της Αλεξάνδρειας

Δικτύωση κοινωνικών φορέων - Το Κέντρο Συμβουλευτικής ...

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η «ΔΙΚΤΥΩΣΗ», πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης επιπέδου ΙΙ από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) Κε.Δι.Βι.Μ.2 με Αριθμό Αδείας 2000440 ξεκινάει...

 Το Κέντρο Υγείας Βέροιας, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 9:00 πμ - 13:00μμ επί της οδού Μοράβα 2, θα πραγματοποιήσει Εθελοντική Αιμοδοσία για τους υπαλλήλους του και το κοινό της περιοχής μας  που επιθυμεί να...

Η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας είχε την χαρά και την τιμή να υποδεχτεί την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018, τον ποδηλάτη Βασίλη Καρυοφιλλίδη, ο οποίος ξεκίνησε ένα μεγάλο στοίχημα ποδηλατώντας από την Αθήνα προς τον...

Παρακαλούνται οι έφεδροι αξιωματικοί που υπέβαλλαν στη δικαιολογητικά έκδοσης νέας ταυτότητας όπως προσέλθουν στα γραφεία για την παραλαβή αυτής. Ημέρες : Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 10.00 π.μ. έως 13.00 ....