Διεθνής διαγωνισμός για ξενοδοχείο ΄Βέρμιον΄ και 3-5 Πηγάδια αμέσως μετά την εκκαθάριση της ΕΤΑ

Διεθνής διαγωνισμός για ξενοδοχείο ΄Βέρμιον΄ και 3-5 Πηγάδια αμέσως μετά την εκκαθάριση της ΕΤΑ

Ζήτημα 3-4 μηνών είναι η λύση και εκκαθάριση της ΕΤΑ Α.Ε., αμέσως μετά την οποία θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες του διαγωνισμού για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή, σύμφωνα με τον δήμαρχο Νάουσας Νίκο Κουτσογιάννη, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Τετάρτης.

Το θέμα τέθηκε στη διάρκεια του ορισμού των εκκαθαριστών της ΕΤΑ, που σύμφωνα με την εισήγηση του δημάρχου θα είναι ο ίδιος και ο κ. Τσιαμούλος, μετά την παραίτηση των δύο δημοτικών συμβούλων Γιώργου Βασιλείου και Δημήτρη Δημησκή που αρχικά είχαν οριστεί τον Μάρτιο, ωστόσο λίγες μέρες παραιτήθηκαν.

Κριτική ασκήθηκε από την πλευρά της μείζονος μειοψηφίας για την καθυστέρηση ορισμού των νέων εκκαθαριστών, με τον δήμαρχο να απαντά ότι οι λόγοι της καθυστέρησης είναι οι τακτικές της μείζονος μειοψηφίας σχετικά με την ανάγκη διαίρεσης των μετοχών στα 33 μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

«Δεν θέλετε τη λύση στο θέμα γι’ αυτό και καθυστερείτε. Για να μπορείτε να πείτε ότι ο Κουτσογιάννης φταίει και γι’ αυτό» είπε ο δήμαρχος, με τον κ. Καραμπατζό να κατηγορεί τη διοίκηση ότι έκλεισε την επιχείρηση με παράνομη και παράτυπη απόφαση και έχει αυτοδιοικητικές ευθύνες. 

«Εσύ βούλιαξες την επιχείρηση» απάντησε ο κ. Κουτσογιάννης.

 

Μία τουρμπίνα δώρο από τον ΤΑΡ!

Τα έργα στήριξης του δήμου Νάουσας από τη διέλευση του αγωγού TAP ζήτησε να μάθει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Τάσος Καραμπατζός.

Ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης απάντησε ότι παρότι ο δήμος έχει το μικρότερο κομμάτι διέλευσης του αγωγού (ούτε 4 χιλιόμετρα), αυτόν τον καιρό φιλοξενείται στη Νάουσα ένα πολύ μεγάλο μέρος των εργαζομένων. Ενώ από πλευράς υποδομών, έχει συμφωνηθεί με τον ΤΑΡ να γίνει η δωρεά μιας από τις τουρμπίνες στο έργο των υδροηλεκτρικών, ποσό μεγαλύτερο αναλογικά σε σχέση με άλλους δήμους, αλλά και η αποκατάσταση δρόμων και οδών στη Μαρίνα και στα Πολλά Νερά.

 

Απευθείας αναθέσεις: Συμφέρουσες οικονομικά και χρονικά

Στα όσα γράφτηκαν σε μερίδα του τύπου για απευθείας αναθέσεις αναφέρθηκαν οι κ.κ. Ρίζος και Καρτσιούνης.

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν κάποιοι ευνοούνται» σχολίασε ο επικεφαλής της Κοινωνίας Πολιτών Δημήτρης Ρίζος, κάνοντας λόγο για εκμετάλλευση της κατάστασης από ιδιώτες λόγω της κλειστής ΕΤΑ.

Κατάσταση των απευθείας αναθέσεων ζήτησε ο Λάκης Λακηνάνος της ΛΑΣ. «Να συγκρίνουμε το κόστος σε σχέση με τα οικονομικά του δήμου» είπε.

Ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης στην απάντησή του τόνισε ότι οι απευθείας αναθέσεις είναι τακτική που γίνεται κατά κόρον από όλες τις διοικήσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει κάτι μεμπτό. «Στους διαγωνισμούς δεν υπάρχει πιθανότητα οι τοπικές εταιρείες να αντιμετωπίσουν μεγαθήρια της Θεσσαλονίκης που μπορούν βάσει νόμου να συμμετέχουν» υπογράμμισε ο δήμαρχος, χαρακτηρίζοντας εξαιρετικά συμφέρουσες για τους δήμους τις απευθείας αναθέσεις, οικονομικά και χρονικά. Τόνισε επίσης ότι ο καθένας μπορεί να δει όλες τις αποφάσεις και αναθέσεις στη «Διαύγεια». «Όποιος θέλει ας κάνει… αναγνωσοθεραπεία. Και αν υπάρχει κάτι μεμπτό ας πάει άμεσα στον εισαγγελέα» τόνισε.

 

«Μεγάλη επιτυχία το ΒΑΑ»

Μεγάλη επιτυχία για τον δήμο χαρακτήρισε ο δήμαρχος το σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης (ΒΑΑ) των 3,5 εκατ. ευρώ. «Ένα πρόγραμμα που εγγυάται την έξοδο του αστικού ιστού από το τέλμα, με έμφαση στο ανθρώπινο δυναμικό και στους νέους» όπως είπε. Συμπλήρωσε επίσης ότι σε εύθετο χρόνο θα γίνει παρουσίαση των δράσεων του σχεδίου στο κοινό, ενώ η εφαρμογή του θα αρχίσει από το τέλος του 2017.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το βιβλίο του  Κώστα Γαλανούδη «98%»  παρουσιάζεται  σήμερα στη Στέγη

Το βιβλίο του Κώστα Γαλανούδη «98%» παρουσιάζεται ...

Όταν το τηλέφωνό του χτύπησε και από την άλλη άκρη της...

2 νέα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία στο Πόρτο Χέλι για τα Linα΄s exclusive jewels και μια νέα υπογραφή...

2 νέα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία στο Πόρτο Χέλι για τα...

Η επιχείρηση είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει...

Πλήρως εξοπλισμένο   πλέον το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Κέντρου Υγείας Βέροιας

Πλήρως εξοπλισμένο πλέον το Μικροβιολογικό...

Από το Κέντρο Υγείας Βέροιας (πρώην ΙΚΑ)...

Tα αποτελέσματα του 79ου Πανελλήνιου Μαθηματικού   Διαγωνισμού «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ»

Tα αποτελέσματα του 79ου Πανελλήνιου Μαθηματικού ...

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία ανακοίνωσε τα...

Απάντηση της Δημοτικής Αρχής Δήμου Βέροιας στον  Δημ. Τραπεζανλή «Αφιλοκερδώς» σημαίνει 714ευρώ;

Απάντηση της Δημοτικής Αρχής Δήμου Βέροιας στον Δημ....

Με αφορμή την πρόσφατη δήλωση του Δημοτικού Συμβούλου...

Τελικά ο κ. Ναλμπάντης είναι ο εκλεκτός   του ΣΥΡΙΖΑ ή όχι;

Τελικά ο κ. Ναλμπάντης είναι ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ ή...

Από την παράταξη «Ώρα Ευθύνης», του δημάρχου...

Απάντηση σε δημοσίευμα του Γ.Ξ. Τροχόπουλου

Απάντηση σε δημοσίευμα του Γ.Ξ. Τροχόπουλου

Κύριε διευθυντάΜε έκπληξη [ίσως όπως κάθε πολίτης...

Ο “ΛΑΟΣ” και το Φροντιστήριο “ΟΜΙΛΟΣ” κοντά στο μαθητή - Ο “ΟΜΙΛΟΣ” κάθε Τετάρτη προτείνει επίκαιρα θέματα Πανελλαδικών εξετάσεων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Όταν το τηλέφωνό του χτύπησε και από την άλλη άκρη της γραμμής η γυναίκα του, του είπε «έχω καρκίνο στο μαστό», έγινε… σιωπή!Κι ας βρισκόταν στο λογιστικό του γραφείο, που μόνο ησυχία δεν υπήρχε…Η εμφάνιση...

Η επιχείρηση είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει 2 νέα ακόμα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία που τη σεζον άνοιξη/καλοκαίρι 2019 θα φιλοξενήσουν στα μαγαζιά που διαθέτουν εσωτερικά τα κοσμήματα Lina’s exclusive jewels by...