Διεθνής διαγωνισμός για ξενοδοχείο ΄Βέρμιον΄ και 3-5 Πηγάδια αμέσως μετά την εκκαθάριση της ΕΤΑ

Διεθνής διαγωνισμός για ξενοδοχείο ΄Βέρμιον΄ και 3-5 Πηγάδια αμέσως μετά την εκκαθάριση της ΕΤΑ

Ζήτημα 3-4 μηνών είναι η λύση και εκκαθάριση της ΕΤΑ Α.Ε., αμέσως μετά την οποία θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες του διαγωνισμού για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή, σύμφωνα με τον δήμαρχο Νάουσας Νίκο Κουτσογιάννη, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Τετάρτης.

Το θέμα τέθηκε στη διάρκεια του ορισμού των εκκαθαριστών της ΕΤΑ, που σύμφωνα με την εισήγηση του δημάρχου θα είναι ο ίδιος και ο κ. Τσιαμούλος, μετά την παραίτηση των δύο δημοτικών συμβούλων Γιώργου Βασιλείου και Δημήτρη Δημησκή που αρχικά είχαν οριστεί τον Μάρτιο, ωστόσο λίγες μέρες παραιτήθηκαν.

Κριτική ασκήθηκε από την πλευρά της μείζονος μειοψηφίας για την καθυστέρηση ορισμού των νέων εκκαθαριστών, με τον δήμαρχο να απαντά ότι οι λόγοι της καθυστέρησης είναι οι τακτικές της μείζονος μειοψηφίας σχετικά με την ανάγκη διαίρεσης των μετοχών στα 33 μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

«Δεν θέλετε τη λύση στο θέμα γι’ αυτό και καθυστερείτε. Για να μπορείτε να πείτε ότι ο Κουτσογιάννης φταίει και γι’ αυτό» είπε ο δήμαρχος, με τον κ. Καραμπατζό να κατηγορεί τη διοίκηση ότι έκλεισε την επιχείρηση με παράνομη και παράτυπη απόφαση και έχει αυτοδιοικητικές ευθύνες. 

«Εσύ βούλιαξες την επιχείρηση» απάντησε ο κ. Κουτσογιάννης.

 

Μία τουρμπίνα δώρο από τον ΤΑΡ!

Τα έργα στήριξης του δήμου Νάουσας από τη διέλευση του αγωγού TAP ζήτησε να μάθει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Τάσος Καραμπατζός.

Ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης απάντησε ότι παρότι ο δήμος έχει το μικρότερο κομμάτι διέλευσης του αγωγού (ούτε 4 χιλιόμετρα), αυτόν τον καιρό φιλοξενείται στη Νάουσα ένα πολύ μεγάλο μέρος των εργαζομένων. Ενώ από πλευράς υποδομών, έχει συμφωνηθεί με τον ΤΑΡ να γίνει η δωρεά μιας από τις τουρμπίνες στο έργο των υδροηλεκτρικών, ποσό μεγαλύτερο αναλογικά σε σχέση με άλλους δήμους, αλλά και η αποκατάσταση δρόμων και οδών στη Μαρίνα και στα Πολλά Νερά.

 

Απευθείας αναθέσεις: Συμφέρουσες οικονομικά και χρονικά

Στα όσα γράφτηκαν σε μερίδα του τύπου για απευθείας αναθέσεις αναφέρθηκαν οι κ.κ. Ρίζος και Καρτσιούνης.

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν κάποιοι ευνοούνται» σχολίασε ο επικεφαλής της Κοινωνίας Πολιτών Δημήτρης Ρίζος, κάνοντας λόγο για εκμετάλλευση της κατάστασης από ιδιώτες λόγω της κλειστής ΕΤΑ.

Κατάσταση των απευθείας αναθέσεων ζήτησε ο Λάκης Λακηνάνος της ΛΑΣ. «Να συγκρίνουμε το κόστος σε σχέση με τα οικονομικά του δήμου» είπε.

Ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης στην απάντησή του τόνισε ότι οι απευθείας αναθέσεις είναι τακτική που γίνεται κατά κόρον από όλες τις διοικήσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει κάτι μεμπτό. «Στους διαγωνισμούς δεν υπάρχει πιθανότητα οι τοπικές εταιρείες να αντιμετωπίσουν μεγαθήρια της Θεσσαλονίκης που μπορούν βάσει νόμου να συμμετέχουν» υπογράμμισε ο δήμαρχος, χαρακτηρίζοντας εξαιρετικά συμφέρουσες για τους δήμους τις απευθείας αναθέσεις, οικονομικά και χρονικά. Τόνισε επίσης ότι ο καθένας μπορεί να δει όλες τις αποφάσεις και αναθέσεις στη «Διαύγεια». «Όποιος θέλει ας κάνει… αναγνωσοθεραπεία. Και αν υπάρχει κάτι μεμπτό ας πάει άμεσα στον εισαγγελέα» τόνισε.

 

«Μεγάλη επιτυχία το ΒΑΑ»

Μεγάλη επιτυχία για τον δήμο χαρακτήρισε ο δήμαρχος το σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης (ΒΑΑ) των 3,5 εκατ. ευρώ. «Ένα πρόγραμμα που εγγυάται την έξοδο του αστικού ιστού από το τέλμα, με έμφαση στο ανθρώπινο δυναμικό και στους νέους» όπως είπε. Συμπλήρωσε επίσης ότι σε εύθετο χρόνο θα γίνει παρουσίαση των δράσεων του σχεδίου στο κοινό, ενώ η εφαρμογή του θα αρχίσει από το τέλος του 2017.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την Πέμπτη 25 Απριλίου: Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας

Την Πέμπτη 25 Απριλίου: Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού...

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67Α του Ν. 3852/2010,...

Δήμος Νάουσας: Ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής

Δήμος Νάουσας: Ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας της...

Ειδική δημόσια συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής...

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 4ο Παιδαγωγικό Συνέδριο Ημαθίας, με θέμα «Νέοι Γραμματισμοί στη Σχολική Πράξη» (ΦΩΤΟΣ)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 4ο Παιδαγωγικό Συνέδριο...

Την Παρασκευή 12 Απριλίου και το Σάββατο 13 Απριλίου 2024...

 Μ.Α.μ.Α :Βιωματική δράση στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας:

Μ.Α.μ.Α :Βιωματική δράση στο 5ο Δημοτικό Σχολείο...

Στα πλαίσια των επισκέψεων της Μ.Α.μ.Α. σε σχολεία...

Σε ομαδική έκθεση καλλιτεχνών συμμετέχει η εικαστικός Δήμητρα Κούλα

Σε ομαδική έκθεση καλλιτεχνών συμμετέχει η εικαστικός...

Σε ομαδική έκθεση καλλιτεχνών, με τίτλο: «freedom to say what I...

Παρέμβαση-επιστολή του Επιμελητηρίου  Ημαθίας στο ΥΠΑΑΤ για τις επικείμενες απεργίες των Γεωπόνων δημοσίων υπαλλήλων

Παρέμβαση-επιστολή του Επιμελητηρίου Ημαθίας στο...

Επιστολή – παρέμβαση προς τον Υπουργό Αγροτικής...

Συνελήφθη στην Ημαθία  για ναρκωτικά

Συνελήφθη στην Ημαθία για ναρκωτικά

Συνελήφθη στις 13 Απριλίου 2024 το μεσημέρι, σε περιοχή...

Η Γ. Γρ. Εμπορίου απαντά στην Ερώτηση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ: «Η λειτουργία ενός cargo αεροδρομίου στην Ημαθία  θα είναι μία από τις προτάσεις  που θα εξεταστούν προσεκτικά»

Η Γ. Γρ. Εμπορίου απαντά στην Ερώτηση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ...

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...