Με επικαιρότητα και ενδιαφέρον η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας

Με επικαιρότητα και ενδιαφέρον η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας

Mε τοπικό ενδιαφέρον και μάλιστα επίκαιρο, συνεδρίασε χθες το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας. Παρόντες, αρκετοί εκπρόσωποι ιδιοκτητών καφέ μπαρ της πόλης που έφτασαν μέχρι την αίθουσα του Δημαρχείου διαμαρτυρόμενοι για τα τσουχτερά πρόστιμα και τα αυτόφωρα, λόγω ντεσιμπέλ, αλλά και «ενεργοί πολίτες» ζητώντας κάλυψη αλλά και αντίδραση του Σώματος για τις «απρεπείς εκφράσεις κατά των Βεροιωτών» από την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων.

 

Δήμαρχος Βέροιας: «Τα απορρίμματα δεν πάνε βόλτα στην Κοζάνη...»

Για παραφιλολογία αναφορικά με τη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων έκανε λόγο εκτός ημερήσιας διάταξης ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, υπογραμμίζοντας ότι δεν χάθηκε ευκαιρία. «Η σύμβαση καταργήθηκε για λόγους δημοσίου συμφέροντος. 100 ευρώ τον τόνο θα πληρώναμε ως Δήμος από τα 40 που πληρώνουμε τα τελευταία χρόνια. Δηλαδή 1,2 εκατ. ετησίως επιπλέον, συνεπώς 7,2 εκατ. στα επτά χρόνια. Αν κάποιοι θεωρούν ότι τα απορρίμματα κάνουν βόλτα στην Κοζάνη, εμείς τους λέμε νούμερα» σημείωσε ο δήμαρχος, τονίζοντας ωστόσο ότι είναι αλήθεια πως πρέπει να πάμε σε άλλον δρόμο.

«Η μόνη ενεργειακή αξιοποίηση που μπορούμε να πετύχουμε με τη σημερινή νομοθεσία είναι μόνο η κομποστοποίηση» συμπλήρωσε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος.

Τη θέση της δημοτικής αρχής στο θέμα της αξιοποίησης των απορριμμάτων είχε ζητήσει νωρίτερα ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Αντώνης Μαρκούλης, θυμίζοντας ότι και ο συνδυασμός του ήταν αντίθετος με τη θέση 12.

 

Απάντηση Ορφανίδη σε ερώτηση Μαρκούλη περί συγγενών

Το αν υπάρχει στον δήμο ή σε νομικά πρόσωπα του δήμου απασχόληση δημοτικών συμβούλων ή συγγενών τους πρώτου βαθμού, ρώτησε ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Μαρκούλης.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Γιώργος Ορφανίδης απάντησε ότι απασχολείται στη διανομή των λογαριασμών ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Τραπεζανλής, κάτι που ωστόσο προβλέπεται από τον εσωτερικό κανονισμό της υπηρεσίας. «Πήραμε την απόφαση όχι με ελαφριά καρδιά. Πήραμε προσφορές ως ΔΕΥΑΒ. Η χαμηλότερη προσφορά από κούριερ ήταν 36.000 ευρώ, με τον κ. Τραπεζανλή 10.500. Για να μην πούμε την προσφορά των ΕΛΤΑ που ήταν πάνω από 80.000 ευρώ» σημείωσε ο κ. Ορφανίδης.

 

Για τη μυστηριώδη Αφρικανή...

Το θέμα της μυστηριώδους εισβολής Αφρικανής επισκέπτριας στα στέγαστρα των βασιλικών τάφων θύμισε ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Γουλτίδης, επαναφέροντας στην επιφάνεια παλαιότερες δηλώσεις του περί «ηθικών αυτουργών» για το κλείσιμο του Αστυνομικού Τμήματος Βεργίνας.

«Στο μουσείο υπάρχουν πέντε-έξι φύλακες, δεν εμπλέκεται καθόλου η αστυνομία» απάντησε ο αντιδήμαρχος Άρης Λαζαρίδης.

 

Καταγγελίες για τη γέφυρα Κούσιου

Η επαναδημοπράτηση της γέφυρας Κούσιου αυτό το διάστημα είναι η αιτία που υπάρχουν οι συνεχείς καταγγελίες, σημείωσε για το θέμα ο αντιδήμαρχος Άρης Λαζαρίδης, χαρακτηρίζοντας «όχι τυχαίες τις καταγγελίες, ψευδώνυμες, επώνυμες ή ανώνυμες» όπως είπε. Συμπλήρωσε ωστόσο ότι όλες οι καταγγελίες, των κ.κ. Γουλτίδη, Χατζηευστρατίου και μία ψευδώνυμη, έχουν απορριφθεί από τις αρμόδιες επιτροπές.

 

Θ. Πολυχρονιάδης: «Να πάρετε θέση για τις απρεπείς εκφράσεις Κοτταρίδη»

Η διένεξη Νίκου Αντωνιάδη – Αγγελικής Κοτταρίδη βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, με αφορμή την παρουσία και αναφορά του κ. Πολυχρονιάδη εκ μέρους της Κίνησης Ενεργών Πολιτών. Ο κ. Πολυχρονιάδης μίλησε για απρεπείς οι εκφράσεις της κ. Κοτταρίδη, διαβάζοντας υπεύθυνη δήλωση του παρόντα στο περιστατικό επιχειρηματία κ. Ορδουλίδη ο οποίος επιβεβαιώνει τα περί «απατεώνων». «Δεν μπορεί μια προϊσταμένη υπουργείου Πολιτισμού να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο. Οφείλει το δημοτικό συμβούλιο να πάρει θέση για την τιμή και την αξιοπρέπεια όλου του δήμου» είπε ο κ. Πολυχρονιάδης.

Νωρίτερα ψήφισμα για το θέμα ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Γουλτίδης, μιλώντας για βαρύ χαρακτηρισμό.

«Δεν ένιωσα απρεπή συμπεριφορά απέναντί μου όσο καιρό υπηρέτησα στη Βεργίνα» σημείωσε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σοφιανίδης.

«Όταν η φράση που ειπώθηκε δεν γίνεται αποδεκτή από αυτόν που την έχει πει, εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε. Αν το είπε είναι πολύ σοβαρό» απάντησε ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα...

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «ατέχνως» το νέο (11ο)...

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Νάουσας

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20...

Σε κλίμα συγκίνησης, ανθρωπιάς και περηφάνιας για το...

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του Πάσχα από τον Όμιλο Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του...

Πέραν τον προϊόντων που διανέμει σε μηνιαία βάση, ο...

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου  -Ειδική συνεδρίαση με λογοδοσία και τακτική με 33 θέματα στην ημερήσια διάταξη

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την...

Διπλή συνεδρίαση για  το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας,...

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία  των ονομάτων στους δρόμους και στις πλατείες

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία των ονομάτων...

Γράφει ο Αναστάσιος Βασιάδης Η καθιέρωση των...

Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή: Δίνουμε νέα πνοή στις  επενδύσεις σε κινηματογράφο και νέους δημιουργούς

Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή: Δίνουμε νέα πνοή στις ...

Από το βήμα της Ολομέλειας, ο Αν. Γενικός Γραμματέας...

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΒΕΡΟΙΑΣ: Πασχαλινό ωράριο στην Αγορά  από τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Πασχαλινό ωράριο στην...

Από τη  Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου τίθεται σε ισχύ το...

Σε συνέχεια της αντιπαράθεσης για την κατανομή του ΕΣΠΑ- Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: «Καμία αδικία, προσχηματική προσπάθεια Βοργιαζίδη να δημιουργήσει εντυπώσεις  για να καλύψει αδυναμίες και ανεπάρκειες της διοίκησής του»  -Απάντηση της ΠΕ Ημαθίας κ

Σε συνέχεια της αντιπαράθεσης για την κατανομή του...

Απάντηση με καταλογισμό ευθυνών στον δήμαρχο και την...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός επιχειρηματίας, Άκης Τσιρίκας, από την Αλεξάνδρεια. @@ads-588@@Το τροχαίο έγινε στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του στο Νησί. Το...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...