Με επικαιρότητα και ενδιαφέρον η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας

Με επικαιρότητα και ενδιαφέρον η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας

Mε τοπικό ενδιαφέρον και μάλιστα επίκαιρο, συνεδρίασε χθες το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας. Παρόντες, αρκετοί εκπρόσωποι ιδιοκτητών καφέ μπαρ της πόλης που έφτασαν μέχρι την αίθουσα του Δημαρχείου διαμαρτυρόμενοι για τα τσουχτερά πρόστιμα και τα αυτόφωρα, λόγω ντεσιμπέλ, αλλά και «ενεργοί πολίτες» ζητώντας κάλυψη αλλά και αντίδραση του Σώματος για τις «απρεπείς εκφράσεις κατά των Βεροιωτών» από την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων.

 

Δήμαρχος Βέροιας: «Τα απορρίμματα δεν πάνε βόλτα στην Κοζάνη...»

Για παραφιλολογία αναφορικά με τη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων έκανε λόγο εκτός ημερήσιας διάταξης ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, υπογραμμίζοντας ότι δεν χάθηκε ευκαιρία. «Η σύμβαση καταργήθηκε για λόγους δημοσίου συμφέροντος. 100 ευρώ τον τόνο θα πληρώναμε ως Δήμος από τα 40 που πληρώνουμε τα τελευταία χρόνια. Δηλαδή 1,2 εκατ. ετησίως επιπλέον, συνεπώς 7,2 εκατ. στα επτά χρόνια. Αν κάποιοι θεωρούν ότι τα απορρίμματα κάνουν βόλτα στην Κοζάνη, εμείς τους λέμε νούμερα» σημείωσε ο δήμαρχος, τονίζοντας ωστόσο ότι είναι αλήθεια πως πρέπει να πάμε σε άλλον δρόμο.

«Η μόνη ενεργειακή αξιοποίηση που μπορούμε να πετύχουμε με τη σημερινή νομοθεσία είναι μόνο η κομποστοποίηση» συμπλήρωσε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος.

Τη θέση της δημοτικής αρχής στο θέμα της αξιοποίησης των απορριμμάτων είχε ζητήσει νωρίτερα ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Αντώνης Μαρκούλης, θυμίζοντας ότι και ο συνδυασμός του ήταν αντίθετος με τη θέση 12.

 

Απάντηση Ορφανίδη σε ερώτηση Μαρκούλη περί συγγενών

Το αν υπάρχει στον δήμο ή σε νομικά πρόσωπα του δήμου απασχόληση δημοτικών συμβούλων ή συγγενών τους πρώτου βαθμού, ρώτησε ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Μαρκούλης.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Γιώργος Ορφανίδης απάντησε ότι απασχολείται στη διανομή των λογαριασμών ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Τραπεζανλής, κάτι που ωστόσο προβλέπεται από τον εσωτερικό κανονισμό της υπηρεσίας. «Πήραμε την απόφαση όχι με ελαφριά καρδιά. Πήραμε προσφορές ως ΔΕΥΑΒ. Η χαμηλότερη προσφορά από κούριερ ήταν 36.000 ευρώ, με τον κ. Τραπεζανλή 10.500. Για να μην πούμε την προσφορά των ΕΛΤΑ που ήταν πάνω από 80.000 ευρώ» σημείωσε ο κ. Ορφανίδης.

 

Για τη μυστηριώδη Αφρικανή...

Το θέμα της μυστηριώδους εισβολής Αφρικανής επισκέπτριας στα στέγαστρα των βασιλικών τάφων θύμισε ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Γουλτίδης, επαναφέροντας στην επιφάνεια παλαιότερες δηλώσεις του περί «ηθικών αυτουργών» για το κλείσιμο του Αστυνομικού Τμήματος Βεργίνας.

«Στο μουσείο υπάρχουν πέντε-έξι φύλακες, δεν εμπλέκεται καθόλου η αστυνομία» απάντησε ο αντιδήμαρχος Άρης Λαζαρίδης.

 

Καταγγελίες για τη γέφυρα Κούσιου

Η επαναδημοπράτηση της γέφυρας Κούσιου αυτό το διάστημα είναι η αιτία που υπάρχουν οι συνεχείς καταγγελίες, σημείωσε για το θέμα ο αντιδήμαρχος Άρης Λαζαρίδης, χαρακτηρίζοντας «όχι τυχαίες τις καταγγελίες, ψευδώνυμες, επώνυμες ή ανώνυμες» όπως είπε. Συμπλήρωσε ωστόσο ότι όλες οι καταγγελίες, των κ.κ. Γουλτίδη, Χατζηευστρατίου και μία ψευδώνυμη, έχουν απορριφθεί από τις αρμόδιες επιτροπές.

 

Θ. Πολυχρονιάδης: «Να πάρετε θέση για τις απρεπείς εκφράσεις Κοτταρίδη»

Η διένεξη Νίκου Αντωνιάδη – Αγγελικής Κοτταρίδη βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, με αφορμή την παρουσία και αναφορά του κ. Πολυχρονιάδη εκ μέρους της Κίνησης Ενεργών Πολιτών. Ο κ. Πολυχρονιάδης μίλησε για απρεπείς οι εκφράσεις της κ. Κοτταρίδη, διαβάζοντας υπεύθυνη δήλωση του παρόντα στο περιστατικό επιχειρηματία κ. Ορδουλίδη ο οποίος επιβεβαιώνει τα περί «απατεώνων». «Δεν μπορεί μια προϊσταμένη υπουργείου Πολιτισμού να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο. Οφείλει το δημοτικό συμβούλιο να πάρει θέση για την τιμή και την αξιοπρέπεια όλου του δήμου» είπε ο κ. Πολυχρονιάδης.

Νωρίτερα ψήφισμα για το θέμα ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Γουλτίδης, μιλώντας για βαρύ χαρακτηρισμό.

«Δεν ένιωσα απρεπή συμπεριφορά απέναντί μου όσο καιρό υπηρέτησα στη Βεργίνα» σημείωσε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σοφιανίδης.

«Όταν η φράση που ειπώθηκε δεν γίνεται αποδεκτή από αυτόν που την έχει πει, εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε. Αν το είπε είναι πολύ σοβαρό» απάντησε ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δράση του ΣΔΕ Νάουσας στο πλαίσιο της ημέρας του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας ΑΜΕΑ

Δράση του ΣΔΕ Νάουσας στο πλαίσιο της ημέρας του...

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας...

Παρακολουθήστε το βίντεο μέχρι το τέλος και τότε βγάλτε τα συμπεράσματά σας
Ξεκινά την Παρασκευή (14/12) τα δρομολόγιά του το εορταστικό τρενάκι της Βέροιας

Ξεκινά την Παρασκευή (14/12) τα δρομολόγιά του το...

Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου στις 7:00 το απόγευμα θα...

Απ. Βεσυρόπουλος: «Όχι και να πανηγυρίζουν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τους 29 νέους φόρους που επέβαλαν!»

Απ. Βεσυρόπουλος: «Όχι και να πανηγυρίζουν οι...

 Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας,...

To 1o ΓΕΛ Βέροιας πρώτευσε στον τοπικό Διαγωνισμό EUSO 2018-19

To 1o ΓΕΛ Βέροιας πρώτευσε στον τοπικό Διαγωνισμό EUSO 2018-19

   Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018  στο ΕΚΦΕ  Ημαθίας ...

Σύλληψη για καταδικαστική απόφαση από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας

Σύλληψη για καταδικαστική απόφαση από αστυνομικούς...

Συνελήφθη χθες το πρωί σε περιοχή της Ημαθίας, από...

ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ  ΕΡΑΝΟΥ ΑΓΑΠΗΣ

ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΡΑΝΟΥ ΑΓΑΠΗΣ

† ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝἐλέῳ Θεοῦ Ἐπίσκοπος καὶ Μητροπολίτης...

Τράπεζα Πειραιώς:   Δύο νέοι διαγωνισμοί   που επιβραβεύουν   τους χρήστες   του Προγράμματος yellow

Τράπεζα Πειραιώς: Δύο νέοι διαγωνισμοί που...

Η Τράπεζα Πειραιώς διοργανώνει έναν ακόμη μεγάλο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία (3  Δεκεμβρίου), η οποία θεσπίστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το 1992 και  τηρείται παγκοσμίως, οι μαθητές του  Σχολείου Δεύτερης...

Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου στις 7:00 το απόγευμα θα «σφυρίξει» το χριστουγεννιάτικο τουριστικό τρενάκι που πλέον έχει γίνει θεσμός στη Βέροια.Πρόκειται για μια ιδέα της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου που...

 Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, έκαναν την ακόλουθη δήλωση: «Μπορεί να...