Με επικαιρότητα και ενδιαφέρον η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας

Με επικαιρότητα και ενδιαφέρον η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας

Mε τοπικό ενδιαφέρον και μάλιστα επίκαιρο, συνεδρίασε χθες το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας. Παρόντες, αρκετοί εκπρόσωποι ιδιοκτητών καφέ μπαρ της πόλης που έφτασαν μέχρι την αίθουσα του Δημαρχείου διαμαρτυρόμενοι για τα τσουχτερά πρόστιμα και τα αυτόφωρα, λόγω ντεσιμπέλ, αλλά και «ενεργοί πολίτες» ζητώντας κάλυψη αλλά και αντίδραση του Σώματος για τις «απρεπείς εκφράσεις κατά των Βεροιωτών» από την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων.

 

Δήμαρχος Βέροιας: «Τα απορρίμματα δεν πάνε βόλτα στην Κοζάνη...»

Για παραφιλολογία αναφορικά με τη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων έκανε λόγο εκτός ημερήσιας διάταξης ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, υπογραμμίζοντας ότι δεν χάθηκε ευκαιρία. «Η σύμβαση καταργήθηκε για λόγους δημοσίου συμφέροντος. 100 ευρώ τον τόνο θα πληρώναμε ως Δήμος από τα 40 που πληρώνουμε τα τελευταία χρόνια. Δηλαδή 1,2 εκατ. ετησίως επιπλέον, συνεπώς 7,2 εκατ. στα επτά χρόνια. Αν κάποιοι θεωρούν ότι τα απορρίμματα κάνουν βόλτα στην Κοζάνη, εμείς τους λέμε νούμερα» σημείωσε ο δήμαρχος, τονίζοντας ωστόσο ότι είναι αλήθεια πως πρέπει να πάμε σε άλλον δρόμο.

«Η μόνη ενεργειακή αξιοποίηση που μπορούμε να πετύχουμε με τη σημερινή νομοθεσία είναι μόνο η κομποστοποίηση» συμπλήρωσε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος.

Τη θέση της δημοτικής αρχής στο θέμα της αξιοποίησης των απορριμμάτων είχε ζητήσει νωρίτερα ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Αντώνης Μαρκούλης, θυμίζοντας ότι και ο συνδυασμός του ήταν αντίθετος με τη θέση 12.

 

Απάντηση Ορφανίδη σε ερώτηση Μαρκούλη περί συγγενών

Το αν υπάρχει στον δήμο ή σε νομικά πρόσωπα του δήμου απασχόληση δημοτικών συμβούλων ή συγγενών τους πρώτου βαθμού, ρώτησε ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Μαρκούλης.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Γιώργος Ορφανίδης απάντησε ότι απασχολείται στη διανομή των λογαριασμών ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Τραπεζανλής, κάτι που ωστόσο προβλέπεται από τον εσωτερικό κανονισμό της υπηρεσίας. «Πήραμε την απόφαση όχι με ελαφριά καρδιά. Πήραμε προσφορές ως ΔΕΥΑΒ. Η χαμηλότερη προσφορά από κούριερ ήταν 36.000 ευρώ, με τον κ. Τραπεζανλή 10.500. Για να μην πούμε την προσφορά των ΕΛΤΑ που ήταν πάνω από 80.000 ευρώ» σημείωσε ο κ. Ορφανίδης.

 

Για τη μυστηριώδη Αφρικανή...

Το θέμα της μυστηριώδους εισβολής Αφρικανής επισκέπτριας στα στέγαστρα των βασιλικών τάφων θύμισε ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Γουλτίδης, επαναφέροντας στην επιφάνεια παλαιότερες δηλώσεις του περί «ηθικών αυτουργών» για το κλείσιμο του Αστυνομικού Τμήματος Βεργίνας.

«Στο μουσείο υπάρχουν πέντε-έξι φύλακες, δεν εμπλέκεται καθόλου η αστυνομία» απάντησε ο αντιδήμαρχος Άρης Λαζαρίδης.

 

Καταγγελίες για τη γέφυρα Κούσιου

Η επαναδημοπράτηση της γέφυρας Κούσιου αυτό το διάστημα είναι η αιτία που υπάρχουν οι συνεχείς καταγγελίες, σημείωσε για το θέμα ο αντιδήμαρχος Άρης Λαζαρίδης, χαρακτηρίζοντας «όχι τυχαίες τις καταγγελίες, ψευδώνυμες, επώνυμες ή ανώνυμες» όπως είπε. Συμπλήρωσε ωστόσο ότι όλες οι καταγγελίες, των κ.κ. Γουλτίδη, Χατζηευστρατίου και μία ψευδώνυμη, έχουν απορριφθεί από τις αρμόδιες επιτροπές.

 

Θ. Πολυχρονιάδης: «Να πάρετε θέση για τις απρεπείς εκφράσεις Κοτταρίδη»

Η διένεξη Νίκου Αντωνιάδη – Αγγελικής Κοτταρίδη βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, με αφορμή την παρουσία και αναφορά του κ. Πολυχρονιάδη εκ μέρους της Κίνησης Ενεργών Πολιτών. Ο κ. Πολυχρονιάδης μίλησε για απρεπείς οι εκφράσεις της κ. Κοτταρίδη, διαβάζοντας υπεύθυνη δήλωση του παρόντα στο περιστατικό επιχειρηματία κ. Ορδουλίδη ο οποίος επιβεβαιώνει τα περί «απατεώνων». «Δεν μπορεί μια προϊσταμένη υπουργείου Πολιτισμού να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο. Οφείλει το δημοτικό συμβούλιο να πάρει θέση για την τιμή και την αξιοπρέπεια όλου του δήμου» είπε ο κ. Πολυχρονιάδης.

Νωρίτερα ψήφισμα για το θέμα ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Γουλτίδης, μιλώντας για βαρύ χαρακτηρισμό.

«Δεν ένιωσα απρεπή συμπεριφορά απέναντί μου όσο καιρό υπηρέτησα στη Βεργίνα» σημείωσε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σοφιανίδης.

«Όταν η φράση που ειπώθηκε δεν γίνεται αποδεκτή από αυτόν που την έχει πει, εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε. Αν το είπε είναι πολύ σοβαρό» απάντησε ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΥΑΒ προς καταναλωτές : Περιορίστε στο ελάχιστο την σπατάλη του νερού

ΔΕΥΑΒ προς καταναλωτές : Περιορίστε στο ελάχιστο την...

Από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης –Αποχέτευσης...

Μητροπολίτης Βεροίας: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: Ο Θεός έβαλε την υπογραφή Tου για τη λευτεριά της Ελλάδας και δεν την παίρνει πίσω»

Μητροπολίτης Βεροίας: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: Ο Θεός...

Την Πέμπτη 29 Ιουλίου το απόγευμα στο πλαίσιο του...

Λίγοι Βεροιώτες γνωρίζουν… την ύπαρξή του - Προφήτης Ηλίας ένα «κουφάρι ναού» στο κέντρο της πόλης

Λίγοι Βεροιώτες γνωρίζουν… την ύπαρξή του - Προφήτης...

Πριν λίγες ημέρες ο φίλος μου καθηγητής-Θεολόγος Νίκος...

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Rapid Test στον Δήμο Βέροιας - Από Δευτέρα 02.08.21 έως Κυριακή 08.08.21

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Rapid Test στον Δήμο Βέροιας - Από...

Συνεχίζεται η διενέργεια των δωρεάν δειγματοληπτικών...

Αγροτική αποστολή από τα Σκόπια στη Βέροια  Ενημερώθηκαν για τη λειτουργία των Αγροτικών Συνεταιρισμών  από τον πρόεδρο της Κοινοπραξίας Χρ. Γιαννακάκη

Αγροτική αποστολή από τα Σκόπια στη Βέροια ...

-Παράδειγμα προς μίμηση εκτιμούν το μοντέλο της...

ΑΥΞΗΣΗ, ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ!

ΑΥΞΗΣΗ, ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ!

του Ιωάννη Ιασ. ΒελέντζαΔιπλ. Ηλεκτρολόγου...

Συναγερμός σε κράτος και τοπική αυτοδιοίκηση λόγω των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών

Συναγερμός σε κράτος και τοπική αυτοδιοίκηση λόγω των...

-Συστάσεις στους πολίτες και έκτακτα μέτρα για...

ΑΠ’ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΥΝΟΥ

ΑΠ’ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΥΝΟΥ

 Την μέρα της ανεξαρτησίας των λέξεων,βαριά που...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Πριν λίγες ημέρες ο φίλος μου καθηγητής-Θεολόγος Νίκος Λιλιόπουλος προδήλως αγανακτισμένος αλλά και απογοητευμένος με παρότρυνε να επισκεφθώ την εκκλησία (;) του Προφήτη Ηλία στο κέντρο της Βέροιας. Τίποτα...

Έφυγε χθες  το πρωί σε ηλικία 87 ετών ο Σπυρίδων Λεκατσάς πλοίαρχος ΑΕΝ. Γεννήθηκε στην Ιθάκη στις 12-09 1933 και ήταν το πρώτο παιδί από 5 αδέλφια. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στο νησί. Φοίτησε στο γυμνάσιο Πατρών...

Ο ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ Κίμωνας Χατζημπίρος και ο πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος, τ. διευθυντής της Greenpeace Ηλίας Ευθυμιόπουλος μιλούν για τις ΑΠΕ και το περιβάλλονΔύο εκ των πρωτεργατών του οικολογικού...

Η έγκριση ή μη, απευθείας αγοράς του παλιού 16ου Δημοτικού Σχολείου της Βέροιας( Τσαλέρα) στην περιοχή της πλατείας ωρολογίου, ήταν το πρώτο θέμα  στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβούλιου Βέροιας, που...