ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ολοκληρώθηκε το Summercamp 2017 για τα παιδιά της ΄Πρωτοβουλίας΄

Ολοκληρώθηκε το Summercamp 2017 για τα παιδιά της ΄Πρωτοβουλίας΄

Ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες το πρόγραμμα «Summercamp 2017», που εκπόνησε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, υπό την ευθύνη και επιμέλεια της Μουσειοπαιδαγωγού κ. Φώτως Παπαργυρούδη και το παρακολούθησαν τα παιδιά της Πρωτοβουλίας και οι συνοδοί και φροντιστές τους.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Ιούνιο, με τα παιδιά του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας της Βέροιας και περιλάμβανε τις εξής δράσεις:

Τρίτη 27 Ιουνίου

Ξενάγηση στον Αρχαιολογικό Χώρο του Αγίου Παταπίου , με την υπεύθυνη Αρχαιολόγο κυρία Μαρία Πολατίδου. Πραγματοποιήθηκε εργαστήριο υπό την κ. Φώτω Παπαργυρούδη, μουσειοπαιδαγωγό, με θέμα το ψηφιδωτό "Ελαφάκι".

Τετάρτη 28 Ιουνίου

Ξενάγηση στην Παλιά Μητρόπολη της Βέροιας , με την υπεύθυνη αρχαιολόγο κ. Μαρία Χειμωνοπούλου. Έγινε περιήγηση από την κ. Μαρία Πολατίδου, αρχαιολόγο και πραγματοποιήθηκε εργαστήρι υπό την κ. Φώτω Παπαργυρούδη, μουσειοπαιδαγωγό, με θέμα την ενδυμασία στην αγιογραφία "Αγία Κυριακή & Άγιος Ευστάθιος".

Πέμπτη 29 Ιουνίου

Ξενάγηση & εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας υπό την κ. Μαρία Πολατίδου, αρχαιολόγο. Πραγματοποιήθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΒΜΒ: "Μαρμαρένια μου Βρυσούλα"

Παρασκευή 30 Ιουνίου

Ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας , υπό τον υπεύθυνο αρχαιολόγο κ. Γιάννη Γραικό. Αναπτύχθηκε η δράση "Μια ...δημιουργική περιήγηση στο ΑΜΒ" υπό την κ. Φώτω Παπαργυρούδη, μουσειοπαιδαγωγό. 

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε τον Ιούλιο με τα παιδιά από το Σπίτι της Βεργίνας και περιλάμβανε τις ακόλουθες δράσεις:

Πέμπτη 13 Ιουλίου

Ξενάγηση στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας υπό την κ. Μαρία Πολατίδου, αρχαιολόγο & εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΒΜΒ : "Μαρμαρένια μου Βρυσούλα".

Παρασκευή 14 Ιουλίου

Ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας υπό τον υπεύθυνο αρχαιολόγο κ. Γιάννη Γραικό και δράση "Μια ...δημιουργική περιήγηση στο ΑΜΒ" υπό την κ. Φώτω Παπαργυρούδη, μουσειοπαιδαγωγό.

Τρίτη 18 Ιουλίου

Ξενάγηση στον Αρχαιολογικό Χώρος Αγίου Παταπίου υπό την υπεύθυνη αρχαιολόγο κ. Μαρία Πολατίδου και εργαστήρι υπό την κ. Φώτω Παπαργυρούδη, μουσειοπαιδαγωγό, με θέμα το ψηφιδωτό "Ελαφάκι".

Τετάρτη 19 Ιουλίου

Ξενάγηση στην Παλιά Μητρόπολη Βέροιας υπό την υπεύθυνη αρχαιολόγο κ. Μαρία Χειμωνοπούλου. Περιήγηση με την κ. Μαρία Πολατίδου, αρχαιολόγο, εργαστήρι με την κ. Φώτω Παπαργυρούδη, μουσειοπαιδαγωγό, με θέμα την ενδυμασία στην αγιογραφία "Αγία Κυριακή & Άγιος Ευστάθιος".

Τέλος το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τις ημερήσιες εκδρομές, στις οποίες συμμετείχαν όλα τα παιδιά από τη Βέροια και τη Βεργίνα. Το πρόγραμμα περιλάμβανε:

Πέμπτη 20 Ιουλίου

Ξενάγηση στην Αρχαία Μίεζα, στους Τάφους της Κρίσεως και των Ανθεμίων, στο Αρχαίο Θέατρο της Μίεζας και στη Σχολή Αριστοτέλους. Οι ξεναγήσεις έγιναν από τον υπεύθυνο αρχαιολόγο κ. Αλέξανδρο Χατζηιωαννίδη.

Τα παιδιά και οι συνοδοί τους, μεταξύ των οποίων και ο φιλοξενούμενος Κοινωνικός Λειτουργός κ. David Koytek από το Konderdorf / Caritas του Μονάχου είχαν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ανασκαφή στο Τσιφλίκι και να έχουν την εμπειρία μίας ανασκαφής εν τη γενέσει της.

Δευτέρα 24 Ιουλίου

Επίσκεψη στις Αιγές. Επίσκεψη στο Νέο Πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών και στα εργαστήρια συντήρησης, με τους συντηρητές: Αναστασία Βορεινού, Τζωρτζίνα Θεοφανίδου, Νίκο Σγούρο.

Πραγματοποίηση εκπαιδευτικού εργαστηρίου υπό την κ. Φώτω Παπαργυρούδη, μουσειοπαιδαγωγό.

Επίσκεψη στο Μουσείο Βασιλικών Τάφων των Αιγών υπό την υπεύθυνη αρχαιολόγο κ. Εύα Κοντογουλίδου. Ξενάγηση από τον κ. Γιώργος Παπαζαφειρίου, αρχαιολόγο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πρωτοβουλίας για το Παιδί εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στο επιστημονικό προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας που συμμετείχε στο πρόγραμμα και στην Προϊσταμένη της κ. Αγγελική Κοταρίδη, για την εξαιρετική ευκαιρία που δόθηκε στα παιδιά μας να γνωρίσουν την τεράστια ιστορία του τόπου τους, κατά τρόπο άμεσο και συναρπαστικό. Τόσο οι ξεναγήσεις, όσο και τα εργαστήρια, έγιναν κατά τρόπο υποδειγματικό και άφησαν βαθύ αχνάρι στο μυαλό καις τις ψυχές των παιδιών, που αντιλήφθηκαν και την ατμόσφαιρα αγάπης που περίβαλε το πλούσιο αυτό πρόγραμμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ΝΑΟΥΣΑΣ Πρόσκληση για τον εορτασμό 20 χρόνων από την ίδρυσή του

Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ΝΑΟΥΣΑΣ Πρόσκληση για τον εορτασμό 20 χρόνων...

Εκδήλωση εορτασμού για την συμπλήρωση 20 χρόνων από την...

ΓΕΛ Πλατέος Κορυφής:  Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας,  στο Πνευματικό  Κέντρο Αλεξάνδρειας

ΓΕΛ Πλατέος Κορυφής: Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας, στο...

Την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 στις 09.00 π.μ. στο Πνευματικό...

«Ερχόμενος ο Κύριος»: Μουσική παράσταση από τον Ερυθρό  Σταυρό Βέροιας

«Ερχόμενος ο Κύριος»: Μουσική παράσταση από τον Ερυθρό...

Το Περιφερειακό Τμήμα  Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού...

Την Δευτέρα 22 Απριλίου:  Ομιλία  του π. Γεώργιου Σχοινά στον  Ι. Ναό   Αγίου Αντωνίου

Την Δευτέρα 22 Απριλίου: Ομιλία του π. Γεώργιου Σχοινά...

Η Ένωση Θεολόγων Νομού Ημαθίας σε συνεργασία με την...

Σύλλογος Μέριμνας Ατόμων με Αυτισμό: Παρουσιάζεται «Το βάζο με τα μοναχικά μπισκοτάκια» στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

Σύλλογος Μέριμνας Ατόμων με Αυτισμό: Παρουσιάζεται...

Το παραμύθι της ΜΑμΑ «Το βάζο με τα μοναχικά...

Η επανέκδοση του δίτομου έργου του Γεωργίου Χ. Χιονίδη  «Ιστορία της Βέροιας: της πόλεως και της περιοχής»,  παρουσιάζεται αύριο Σάββατο στη Δημόσια Βιβλιοθήκη

Η επανέκδοση του δίτομου έργου του Γεωργίου Χ. Χιονίδη ...

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας σας...

 26, 27 και 28 Απριλίου στο Χώρο Τεχνών- Veria Dance για 7η χρονιά, με τη συμμετοχή  άνω των 400 χορευτών

26, 27 και 28 Απριλίου στο Χώρο Τεχνών- Veria Dance για 7η...

Για 7η χρονιά η Βέροια διοργανώνει το Veria Dance. Πρόκειται...

Το βιβλίο του Πάνου Δημάκη «Το ποτάμι των χιλίων τυφλών» παρουσιάζεται το Σάββατο 20 Απριλίου

Το βιβλίο του Πάνου Δημάκη «Το ποτάμι των χιλίων...

Οι εκδόσεις Διόπτρα και το βιβλιοπωλείο Ηλιοτρόπιο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...