Αγανακτισμένος δημότης από τη Βεργίνα σκόρπισε σκουπίδια στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας

Αγανακτισμένος δημότης από τη Βεργίνα σκόρπισε σκουπίδια στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας

Υψηλή ένταση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας τη Δευτέρα αναφορικά με τις πρόσφατες νεανικές εκδηλώσεις στα Πλατανάκια της Βεργίνας. Το θέμα έφερε στη συνεδρίαση ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Γουλτίδης, με την ένταση να κορυφώνεται όταν τοποθετήθηκε δημότης από τη Βεργίνα, που μάλιστα πέταξε σκουπίδια στην αίθουσα και έξω από το δημαρχείο (φωτογραφία), επικαλούμενος ότι είναι από τον χώρο όπου έγινε το φεστιβάλ.

«Θερινά ανάκτορα των Εξαρχείων κάναμε τα ‘Πλατάνια’» υπογράμμισε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Γουλτίδης, φέρνοντας το θέμα στον τομέα των ανακοινώσεων. «Επί πέντε μέρες ήταν ανάστατη η Βεργίνα, με επεμβάσεις της αστυνομίας, έκτροπα, με τόνους σκουπίδια ακόμη εκεί, γενικά μια νοσηρή κατάσταση που πρέπει να σταματήσει εδώ» τόνισε ο κ. Γουλτίδης, προτείνοντας να μην ξαναδοθεί άδεια στον συγκεκριμένο σύλλογο για την εκδήλωση.

«Νοσηρή είναι η οπτική του απόλυτου ‘όχι’ σε τέτοια φεστιβάλ» απάντησε ο αντιδήμαρχος Άρης Λαζαρίδης, κάνοντας λόγο για οφέλη από αυτές τις εκδηλώσεις στις τοπικές κοινωνίες. «Με βάση την εμπειρία πρέπει να μπαίνουν περιορισμοί για να μην θίγονται γείτονες, όχι να καταργούνται οι εκδηλώσεις. Τις μέρες του φεστιβάλ το χωριό πλημμύρισε νιάτα, με άψογη συμπεριφορά, τα καταστήματα δούλευαν και λίγο πολύ ξεπούλησαν» σημείωσε ο αντιδήμαρχος.

«Οι μαχαλιώτες και οι κτηνοτρόφοι έχουν το πρόβλημα. Πλέετε σε πελάγη ευτυχίας όσοι δεν είστε κοντά στο πρόβλημα» είπε παίρνοντας τον λόγο κάτοικος Βεργίνας (Διαμαντόπουλος), ισχυριζόμενος ότι έγινε και εμπόριο ναρκωτικών, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του σώματος. Ακολούθως ο δημότης σκόρπισε σακούλες με σκουπίδια στον χώρο του δημοτικού συμβουλίου και έξω από το δημαρχείο, λέγοντας ότι τα μάζεψε σήμερα από τα «Πλατάνια». Nα σημειωθεί ότι υποβλήθηκε μήνυση στον δημότη από τον Δήμο.

Μεμονωμένα χαρακτήρισε τα περιστατικά που έγιναν στο χωριό στη διάρκεια των εκδηλώσεων ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μανόλης Εμμανουηλίδης, ενώ ο χώρος καθαρίστηκε πολλές φορές μετά τις εκδηλώσεις, χωρίς να παραγνωρίζει ότι υπήρχαν κάποια προβλήματα. «Χωριό συνταξιούχων τείνει να γίνει η Βεργίνα» είπε ο πρόεδρος, σημειώνοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία του χωριού θέλει το φεστιβάλ.

Να γίνει γενική συνέλευση στο χωριό την επόμενη χρονιά, πρότεινε στον πρόεδρο ο δήμαρχος κ. Βοργιαζίδης, το αποτέλεσμα της οποίας θα είναι σεβαστό από όλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κων/νος Τσιάρας για δημοτικές εκλογές:

Κων/νος Τσιάρας για δημοτικές εκλογές: "Επίσημη...

«Πεποίθηση και βούληση της Νέας Δημοκρατίας είναι η...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τον εορτασμό των Ενόπλων Δυνάμεων στην πόλη της Βέροιας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τον εορτασμό...

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας, αποβλέποντες στην...

Ολοκληρώθηκε το 2ο συνέδριο  των Ενώσεων  Τύπου στο Ναύπλιο

Ολοκληρώθηκε το 2ο συνέδριο των Ενώσεων Τύπου στο...

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο συνέδριο που...

Νέος αριθμός τηλεφώνου του Κέντρου Αναφοράς Περιστατικού της Πρωτοβουλίας για το Παιδί

Νέος αριθμός τηλεφώνου του Κέντρου Αναφοράς...

Το νέο τηλέφωνο που ισχύει πλέον είναι το 23310-23700.Στο...

Κατάληψη στο Μουσικό Σχολείο Βέροιας - Φωτό

Κατάληψη στο Μουσικό Σχολείο Βέροιας - Φωτό

Στα πλαίσια της προσπάθειας επίλυσης σημαντικών...

Διαβάστε αύριο στη

Διαβάστε αύριο στη "ΒΕΡΟΙΑ" 19/11

Ακόμα να χτυπήσει η καμπάνα στον Προμηθέα  ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ...

Για δεύτερο 24ωρο συνεχίζεται ο αποχιονισμός και η ρίψη άλατος από συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας

Για δεύτερο 24ωρο συνεχίζεται ο αποχιονισμός και η ρίψη...

Για δεύτερο 24ωρο συνεχίζεται ο αποχιονισμός και η ρίψη...

Μάθετε Ρώσικα & Γερμανικά μέσα σε 6 μήνες 17/11

Μάθετε Ρώσικα & Γερμανικά μέσα σε 6 μήνες 17/11

 Το ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος- Κέντρο Δια Βίου Μάθησης με ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

«Πεποίθηση και βούληση της Νέας Δημοκρατίας είναι η αναχαίτιση του διχασμού που κάποιοι συστηματικά επιχειρούν τον τελευταίο καιρό καθώς και η αποστολή του μηνύματος, για ενότητα στην κοινωνία. Αυτή την...

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας, αποβλέποντες στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού, κατά τη διάρκεια των...

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο συνέδριο που διοργάνωσαν από κοινού η Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ), ο Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ) και η Ένωση...

Το νέο τηλέφωνο που ισχύει πλέον είναι το 23310-23700.Στο τηλέφωνο αυτό μπορεί να απευθύνεται οποιοσδήποτε πολίτης θέλει να αναφέρει περιστατικό παραμέλησης ή κακοποίησης ανηλίκου, υπό συνθήκες εχεμύθειας και...