«Στοχευμένη» εκδήλωση της Ν.Δ. στη Βέροια για τα αγροτικά και τον πρωτογενή τομέα, με ομιλία της Φ. Αραμπατζή (φωτο)

«Στοχευμένη» εκδήλωση της Ν.Δ. στη Βέροια για τα αγροτικά και τον πρωτογενή τομέα, με ομιλία της Φ. Αραμπατζή (φωτο)

Στην επικαιροποίηση του διαλόγου με την κοινωνία , τους παραγωγικούς φορείς και τους κτηνοτρόφους , την διατύπωση  του οράματος και του οργανωμένου σχεδίου του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επόμενη μέρα καθώς και στην αποδόμηση του νέου ψεύδους που θα επιχειρήσει να ξαναστήσει ο κ. Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ, όπως τονίστηκε, στοχεύουν οι περιοδείες 17 κλιμακίων της Ν.Δ. στην περιφέρεια. Μεταξύ των νομών που επισκέπτονται βουλευτές του κόμματος ήταν και η Ημαθία, με τις ομιλίες της Άννας Καραμανλή την Παρασκευή στη Νάουσα και της Φωτεινής Αραμπατζή το Σάββατο στη Βέροια, όπου πριν από την ομιλία στο «Αιγές Μέλαθρον», δόθηκε συνέντευξη Τύπου.

 

Η υπεύθυνη επικοινωνίας της ΝΟΔΕ Ημαθίας Συρμούλα Τζήμα παρουσίασε το κλιμάκιο της Ν.Δ. στη Βέροια, με επικεφαλής την αναπληρωτή τομεάρχη αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, βουλευτή Σερρών Φωτεινή Αραμπατζή, τους αν. επίσης τομεάρχες  Γιώργο Στύλιο, βουλευτή Άρτας και Γιάννη Αντωνιάδη, βουλευτή Φλώρινας καθώς και τον βουλευτή Ημαθίας Απόστολο Βεσυρόπουλο, τους οποίους καλωσόρισε στη συνέχεια  ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Παναγιώτης Παλπάνας.

Η επίσκεψη χαρακτηρίστηκε από τον κ. Βεσυρόπουλο ως μια στοχευμένη εκδήλωση, « διότι ο αγροτικός κόσμος αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, λόγω της φοροκαταιγίδας και της αλόγιστης φορομπηχτικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ώστε  να δώσουμε προτάσεις και λύσεις στον αγροτικό κόσμο», όπως είπε.

«Απέναντι σ’ αυτή την πολιτική της κυβέρνησης, εμείς έχουμε να προτείνουμε το τρίπτυχο: λιγότεροι φόροι, λιγότερο και λειτουργικό κράτος και γενναίο άνοιγμα στον επιχειρηματικό κόσμο. Η επίσκεψη στην Ημαθία ήταν όντως στοχευμένη, διότι εδώ χτυπάει η καρδιά του πρωτογενή τομέα και  της δυναμικής εξαγωγικής δραστηριότητας», πρόσθεσε η κα Αραμπατζή.

Το κλιμάκιο της Ν.Δ. επισκέφθηκε μεταποιητικές μονάδες του Νομού, αγροτικούς συνεταιρισμούς και ιδιωτικές επιχειρήσεις.

«Η Ν.Δ. και ο αρχηγός της δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον πρωτογενή τομέα, ο οποίος σε συνδυασμό με την μεταποίηση και την οργανωμένη εμπορία, μπορεί να δώσει διέξοδο στην οικονομική κρίση της χώρας. Η παράταξή μας διαπραγματεύτηκε κοινοτικά πλαίσια και πολλά χρήματα σε ενισχύσεις και προγράμματα, τα οποία εγκρίθηκαν και  βρίσκονται σε εξέλιξη. Δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση πήρε τη σκυτάλη ενός πολύ οργανωμένου εργαλείου και το άφησε ανεκμετάλλευτο. Το μέλλον είναι δύσκολο, το brexit είναι μια πραγματικότητα και μπαίνουν νέα δεδομένα. Πρέπει σε ευρωπαϊκό επίπεδο να αποφασιστεί πώς θα καλυφθεί η χρηματοδότηση και γι αυτό το λόγο, χρειάζεται η Ελλάδα να έχει μια ισχυρή παρουσία και φωνή στα ευρωπαϊκά όργανα, γι αυτά που θαρθουν μετά το 2021-22», επεσήμανε ο κ. Στύλιος, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν απορροφάει  πόρους, ενισχυτικούς προς τους παραγωγούς, δεδομένου και του ρωσικού εμπάργκο που παρατάθηκε μέχρι το τέλος του 2018, ενώ η κα Αραμπατζή υπογράμμισε την απουσία της Ελλάδας από τη σύνοδο της Εσθονίας, όπου μπήκαν θέματα αγροτικής πολιτικής και διεκδίκησης.

Για μηδενικούς ρυθμούς ανάπτυξης και  μεταρρυθμίσεων  της κυβέρνησης, έκανε λόγο ο κ. Αντωνιάδης, τονίζοντας ότι ο κ. Τσίπρας έχει ξεγράψει τις μεταρρυθμίσεις και πήρε διαζύγιο από την ανάπτυξη.

«Η Ν.Δ. είναι η φωνή της λογικής,  της συναίνεσης και της συμφιλίωσης» κατέληξε ο βουλευτής  Φλώρινας.

Σε δημοσιογραφική παρατήρηση – επισήμανση ότι η Ημαθία κινδυνεύει να μείνει χωρίς παραγωγή, αφού οι αγρότες ξηλώνουν ήδη  δέντρα και  καλλιέργειες και ο ΕΛΓΑ δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες , η κα Αραμπατζή απάντησε ότι ένας ακόμα λόγος που ζητάει εκλογές η Ν.Δ. είναι και αυτός. Δηλαδή, η  ασφαλιστική και φορολογική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, «η οποία ούτε ξέρει, ούτε θέλει , ούτε μπορεί, ούτε έχει διάθεση να εργαστεί, για να αρπάξει κάθε ευκαιρία ώστε να κάνει τα απαιτούμενα.  Υπάρχουν κοινοτικοί πόροι για περιπτώσεις κρίσεων που διοχετεύονται στα κράτη μέλη , όταν οι περιστάσεις το επιβάλλουν. Η Ε.Ε δίνει χρήματα στις χώρες που διεκδικούν αλλά εμείς κρατάμε ομπρέλα και ο υπουργός κάνει ότι είναι δυνατόν για να αποφύγει αυτά που προβλέπονται να αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ. Εμείς ρωτάμε από εδώ, από τη Βέροια: υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια στον ΕΛΓΑ, για την αποζημίωση των παραγωγών; Πού έχουν πάει και γιατί δεν επιστρέφουν τα διαθέσιμα του ΕΛΓΑ τα οποία σκουπίστηκαν το 2015 και ουδέποτε επέστεψαν;»

Μετά τη συνέντευξη ακολούθησε ομιλία, παρουσία στελεχών  του κόμματος κυρίως, στην οποία παραβρέθηκαν, ο τομεάρχης της Ν.Δ. για την Ημαθία Μάκης  Παπαδημητρίου, βουλευτής Πιερίας, οι πρώην βουλευτές Ημαθίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης και Γεωργία Μπατσαρά, οι περιφερειακοί σύμβουλοι  Νίκη Καρατζιούλα και Στάθης Σαρηγιαννίδης, ο πολιτευτής Τάσος Μπαρτζώκας,ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αλέξανδρος Καλαιτζίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Ζήσης Χρ. Πατσίκας, στελέχη και μέλη της ΝΟΔΕ, ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Ημαθίας Χρήστος Γιαννακάκης, κ.α.

Σοφία Γκαγκούση

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΥΑΒ προς καταναλωτές : Περιορίστε στο ελάχιστο την σπατάλη του νερού

ΔΕΥΑΒ προς καταναλωτές : Περιορίστε στο ελάχιστο την...

Από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης –Αποχέτευσης...

Μητροπολίτης Βεροίας: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: Ο Θεός έβαλε την υπογραφή Tου για τη λευτεριά της Ελλάδας και δεν την παίρνει πίσω»

Μητροπολίτης Βεροίας: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: Ο Θεός...

Την Πέμπτη 29 Ιουλίου το απόγευμα στο πλαίσιο του...

Λίγοι Βεροιώτες γνωρίζουν… την ύπαρξή του - Προφήτης Ηλίας ένα «κουφάρι ναού» στο κέντρο της πόλης

Λίγοι Βεροιώτες γνωρίζουν… την ύπαρξή του - Προφήτης...

Πριν λίγες ημέρες ο φίλος μου καθηγητής-Θεολόγος Νίκος...

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Rapid Test στον Δήμο Βέροιας - Από Δευτέρα 02.08.21 έως Κυριακή 08.08.21

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Rapid Test στον Δήμο Βέροιας - Από...

Συνεχίζεται η διενέργεια των δωρεάν δειγματοληπτικών...

Αγροτική αποστολή από τα Σκόπια στη Βέροια  Ενημερώθηκαν για τη λειτουργία των Αγροτικών Συνεταιρισμών  από τον πρόεδρο της Κοινοπραξίας Χρ. Γιαννακάκη

Αγροτική αποστολή από τα Σκόπια στη Βέροια ...

-Παράδειγμα προς μίμηση εκτιμούν το μοντέλο της...

ΑΥΞΗΣΗ, ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ!

ΑΥΞΗΣΗ, ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ!

του Ιωάννη Ιασ. ΒελέντζαΔιπλ. Ηλεκτρολόγου...

Συναγερμός σε κράτος και τοπική αυτοδιοίκηση λόγω των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών

Συναγερμός σε κράτος και τοπική αυτοδιοίκηση λόγω των...

-Συστάσεις στους πολίτες και έκτακτα μέτρα για...

ΑΠ’ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΥΝΟΥ

ΑΠ’ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΥΝΟΥ

 Την μέρα της ανεξαρτησίας των λέξεων,βαριά που...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Πριν λίγες ημέρες ο φίλος μου καθηγητής-Θεολόγος Νίκος Λιλιόπουλος προδήλως αγανακτισμένος αλλά και απογοητευμένος με παρότρυνε να επισκεφθώ την εκκλησία (;) του Προφήτη Ηλία στο κέντρο της Βέροιας. Τίποτα...

Έφυγε χθες  το πρωί σε ηλικία 87 ετών ο Σπυρίδων Λεκατσάς πλοίαρχος ΑΕΝ. Γεννήθηκε στην Ιθάκη στις 12-09 1933 και ήταν το πρώτο παιδί από 5 αδέλφια. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στο νησί. Φοίτησε στο γυμνάσιο Πατρών...

Ο ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ Κίμωνας Χατζημπίρος και ο πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος, τ. διευθυντής της Greenpeace Ηλίας Ευθυμιόπουλος μιλούν για τις ΑΠΕ και το περιβάλλονΔύο εκ των πρωτεργατών του οικολογικού...

Η έγκριση ή μη, απευθείας αγοράς του παλιού 16ου Δημοτικού Σχολείου της Βέροιας( Τσαλέρα) στην περιοχή της πλατείας ωρολογίου, ήταν το πρώτο θέμα  στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβούλιου Βέροιας, που...