«Στοχευμένη» εκδήλωση της Ν.Δ. στη Βέροια για τα αγροτικά και τον πρωτογενή τομέα, με ομιλία της Φ. Αραμπατζή (φωτο)

«Στοχευμένη» εκδήλωση της Ν.Δ. στη Βέροια για τα αγροτικά και τον πρωτογενή τομέα, με ομιλία της Φ. Αραμπατζή (φωτο)

Στην επικαιροποίηση του διαλόγου με την κοινωνία , τους παραγωγικούς φορείς και τους κτηνοτρόφους , την διατύπωση  του οράματος και του οργανωμένου σχεδίου του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επόμενη μέρα καθώς και στην αποδόμηση του νέου ψεύδους που θα επιχειρήσει να ξαναστήσει ο κ. Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ, όπως τονίστηκε, στοχεύουν οι περιοδείες 17 κλιμακίων της Ν.Δ. στην περιφέρεια. Μεταξύ των νομών που επισκέπτονται βουλευτές του κόμματος ήταν και η Ημαθία, με τις ομιλίες της Άννας Καραμανλή την Παρασκευή στη Νάουσα και της Φωτεινής Αραμπατζή το Σάββατο στη Βέροια, όπου πριν από την ομιλία στο «Αιγές Μέλαθρον», δόθηκε συνέντευξη Τύπου.

 

Η υπεύθυνη επικοινωνίας της ΝΟΔΕ Ημαθίας Συρμούλα Τζήμα παρουσίασε το κλιμάκιο της Ν.Δ. στη Βέροια, με επικεφαλής την αναπληρωτή τομεάρχη αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, βουλευτή Σερρών Φωτεινή Αραμπατζή, τους αν. επίσης τομεάρχες  Γιώργο Στύλιο, βουλευτή Άρτας και Γιάννη Αντωνιάδη, βουλευτή Φλώρινας καθώς και τον βουλευτή Ημαθίας Απόστολο Βεσυρόπουλο, τους οποίους καλωσόρισε στη συνέχεια  ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Παναγιώτης Παλπάνας.

Η επίσκεψη χαρακτηρίστηκε από τον κ. Βεσυρόπουλο ως μια στοχευμένη εκδήλωση, « διότι ο αγροτικός κόσμος αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, λόγω της φοροκαταιγίδας και της αλόγιστης φορομπηχτικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ώστε  να δώσουμε προτάσεις και λύσεις στον αγροτικό κόσμο», όπως είπε.

«Απέναντι σ’ αυτή την πολιτική της κυβέρνησης, εμείς έχουμε να προτείνουμε το τρίπτυχο: λιγότεροι φόροι, λιγότερο και λειτουργικό κράτος και γενναίο άνοιγμα στον επιχειρηματικό κόσμο. Η επίσκεψη στην Ημαθία ήταν όντως στοχευμένη, διότι εδώ χτυπάει η καρδιά του πρωτογενή τομέα και  της δυναμικής εξαγωγικής δραστηριότητας», πρόσθεσε η κα Αραμπατζή.

Το κλιμάκιο της Ν.Δ. επισκέφθηκε μεταποιητικές μονάδες του Νομού, αγροτικούς συνεταιρισμούς και ιδιωτικές επιχειρήσεις.

«Η Ν.Δ. και ο αρχηγός της δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον πρωτογενή τομέα, ο οποίος σε συνδυασμό με την μεταποίηση και την οργανωμένη εμπορία, μπορεί να δώσει διέξοδο στην οικονομική κρίση της χώρας. Η παράταξή μας διαπραγματεύτηκε κοινοτικά πλαίσια και πολλά χρήματα σε ενισχύσεις και προγράμματα, τα οποία εγκρίθηκαν και  βρίσκονται σε εξέλιξη. Δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση πήρε τη σκυτάλη ενός πολύ οργανωμένου εργαλείου και το άφησε ανεκμετάλλευτο. Το μέλλον είναι δύσκολο, το brexit είναι μια πραγματικότητα και μπαίνουν νέα δεδομένα. Πρέπει σε ευρωπαϊκό επίπεδο να αποφασιστεί πώς θα καλυφθεί η χρηματοδότηση και γι αυτό το λόγο, χρειάζεται η Ελλάδα να έχει μια ισχυρή παρουσία και φωνή στα ευρωπαϊκά όργανα, γι αυτά που θαρθουν μετά το 2021-22», επεσήμανε ο κ. Στύλιος, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν απορροφάει  πόρους, ενισχυτικούς προς τους παραγωγούς, δεδομένου και του ρωσικού εμπάργκο που παρατάθηκε μέχρι το τέλος του 2018, ενώ η κα Αραμπατζή υπογράμμισε την απουσία της Ελλάδας από τη σύνοδο της Εσθονίας, όπου μπήκαν θέματα αγροτικής πολιτικής και διεκδίκησης.

Για μηδενικούς ρυθμούς ανάπτυξης και  μεταρρυθμίσεων  της κυβέρνησης, έκανε λόγο ο κ. Αντωνιάδης, τονίζοντας ότι ο κ. Τσίπρας έχει ξεγράψει τις μεταρρυθμίσεις και πήρε διαζύγιο από την ανάπτυξη.

«Η Ν.Δ. είναι η φωνή της λογικής,  της συναίνεσης και της συμφιλίωσης» κατέληξε ο βουλευτής  Φλώρινας.

Σε δημοσιογραφική παρατήρηση – επισήμανση ότι η Ημαθία κινδυνεύει να μείνει χωρίς παραγωγή, αφού οι αγρότες ξηλώνουν ήδη  δέντρα και  καλλιέργειες και ο ΕΛΓΑ δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες , η κα Αραμπατζή απάντησε ότι ένας ακόμα λόγος που ζητάει εκλογές η Ν.Δ. είναι και αυτός. Δηλαδή, η  ασφαλιστική και φορολογική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, «η οποία ούτε ξέρει, ούτε θέλει , ούτε μπορεί, ούτε έχει διάθεση να εργαστεί, για να αρπάξει κάθε ευκαιρία ώστε να κάνει τα απαιτούμενα.  Υπάρχουν κοινοτικοί πόροι για περιπτώσεις κρίσεων που διοχετεύονται στα κράτη μέλη , όταν οι περιστάσεις το επιβάλλουν. Η Ε.Ε δίνει χρήματα στις χώρες που διεκδικούν αλλά εμείς κρατάμε ομπρέλα και ο υπουργός κάνει ότι είναι δυνατόν για να αποφύγει αυτά που προβλέπονται να αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ. Εμείς ρωτάμε από εδώ, από τη Βέροια: υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια στον ΕΛΓΑ, για την αποζημίωση των παραγωγών; Πού έχουν πάει και γιατί δεν επιστρέφουν τα διαθέσιμα του ΕΛΓΑ τα οποία σκουπίστηκαν το 2015 και ουδέποτε επέστεψαν;»

Μετά τη συνέντευξη ακολούθησε ομιλία, παρουσία στελεχών  του κόμματος κυρίως, στην οποία παραβρέθηκαν, ο τομεάρχης της Ν.Δ. για την Ημαθία Μάκης  Παπαδημητρίου, βουλευτής Πιερίας, οι πρώην βουλευτές Ημαθίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης και Γεωργία Μπατσαρά, οι περιφερειακοί σύμβουλοι  Νίκη Καρατζιούλα και Στάθης Σαρηγιαννίδης, ο πολιτευτής Τάσος Μπαρτζώκας,ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αλέξανδρος Καλαιτζίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Ζήσης Χρ. Πατσίκας, στελέχη και μέλη της ΝΟΔΕ, ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Ημαθίας Χρήστος Γιαννακάκης, κ.α.

Σοφία Γκαγκούση

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γυναίκα έκλεψε πορτοφόλι ηλικιωμένου στη Νάουσα

Γυναίκα έκλεψε πορτοφόλι ηλικιωμένου στη Νάουσα

Από το Τμήμα Ασφάλειας Νάουσας, σχηματίσθηκε...

ΜΟΡΦΕΣ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ - Ο Πασλαβισμός  και η επίδρασή του στο Μακεδονικό ζήτημα.

ΜΟΡΦΕΣ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ - Ο Πασλαβισμός και...

Γράφει ο Παναγιώτης ΠαπαδόπουλοςΦιλόλογος ΜΕΡΟΣ ΙΓΟ...

Κάλεσμα της Ιεράς Μητροπόλεως στο παλλαϊκό συλλαλητήριο   της Κυριακής για την Μακεδονίας

Κάλεσμα της Ιεράς Μητροπόλεως στο παλλαϊκό...

   Η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας...

Έκλεψαν   τσαντάκι   με κοσμήματα   και χρήματα

Έκλεψαν τσαντάκι με κοσμήματα και χρήματα

Από το Τμήμα Ασφάλειας Νάουσας σχηματίσθηκε...

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας με 37 θέματα

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας με 37...

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου...

Κωστής Χατζιδάκης στον ΑΚΟΥ 99,6: «Η θέση της Ν.Δ. είναι ξεκάθαρα απέναντι σ’ αυτή την συμφωνία αλλά δεν θέλει   σε καμία περίπτωση να καπελώσει το αυριανό συλλαλητήριο»

Κωστής Χατζιδάκης στον ΑΚΟΥ 99,6: «Η θέση της Ν.Δ. είναι...

-Το βέβαιο είναι ότι η Ν.Δ. θέλει να καταρτίσει...

Ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο προστέθηκε στο «επιτελείο» της ΔΕΥΑΒ

Ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο προστέθηκε στο...

-Τα κλειδιά του eco car παρέδωσε χθες στον πρόεδρο...

Λίνα Τουπεκτσή:  Σκληρό ριγκ  κάθε έκθεση

Λίνα Τουπεκτσή: Σκληρό ριγκ κάθε έκθεση

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συμμετοχή της...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Από το Τμήμα Ασφάλειας Νάουσας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 34χρονης ημεδαπής, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, προχθές (17 Ιανουαρίου 2019) το πρωί στη Νάουσα, αφαίρεσε από την κατοχή 76χρονου ημεδαπού, το...

Γράφει ο Παναγιώτης ΠαπαδόπουλοςΦιλόλογος ΜΕΡΟΣ ΙΓΟ Πασλαβισμός  και η επίδρασή του στο Μακεδονικό ζήτημα. Η ιστορική παρουσία των σλάβων που έγινε  με επιδρομές  στην Ευρώπη και στην Ελλάδα είναι γνωστή...