ΑΧ, ΚΑΚΟΥΡΓΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!

ΑΧ, ΚΑΚΟΥΡΓΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!

Του Ιωάννη  Ιασ. Βελέντζα, Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

 

Φίλοι μου, καλή σας ημέρα, 

 

την εβδομάδα που πέρασε μας λύθηκε και η απορία, πως θα έλθουν τελικά στην πατρίδα μας οι πολυπόθητες επενδύσεις.

Ο στρατηγικός σχεδιασμός του πρωθυπουργού, βλέπε Κουτσονίκας-Καρανίκας, «αποφάσισε» να καταραστεί τους επενδυτές να μην στεριώσουν πουθενά, οπότε αναγκαστικά θα επιστρέψουν στην πατρίδα μας, αφού δεν θα έχουν να μείνουν «πουθενά».

 

Μοναδική εξαίρεση η χώρα της Βενεζουέλας, όπου από εκεί δεν έχουν σκοπό να φύγουν, οι επενδύσεις, ειδικά τώρα που εφαρμόζεται, το φιλόδοξο πρόγραμμα, «πλάνο - κουνέλι». 

 

Όπως εμείς έχουμε τα ΕΣΠΑ, αυτοί έχουν το πλάνο-κουνέλι, προσεχώς, το πλάνο-άλογο και σε λίγο το πλάνο-αρκούδα, (ωχ, μάνα μου κινδυνεύω!).

Για να αποφύγει, ο Μαδούρο, αυτός ο τεράστιος οικονομικός εγκέφαλος, τον οικονομικό πόλεμο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, αποφάσισε την εκτροφή των κουνελιών, το σφάξιμο και το φάγωμα.

«Παραδέχθηκε, πάντως, ότι η εφαρμογή του πλάνου αυτού δεν είναι χωρίς προβλήματα, καθώς, όπως παρατήρησε και ο αρμόδιος υπουργός, πολλοί Βενεζουελάνοι, οι οποίοι έλαβαν μικρά κουνέλια προς εκτροφή από το κράτος, τους... έβαλαν φιόγκους και τα κράτησαν ως κατοικίδια, δίνοντάς τους μάλιστα και ονόματα -γεγονός που απογοήτευσε την κυβέρνηση». 

Καθόλου παιδεία δεν έχουν!

 

Και σου λένε οι επενδυτές, οι οποίοι δεν γνωρίζουν από φιόγκους και πολιτισμό, εδώ μπορούμε να έχουμε λαγό στιφάδο, πρωί, μεσημέρι, βράδυ, στα γεμιστά της Θεανώς θα πάμε!

Και τώρα που το ξανασκέφτομαι, λέτε οι αριστεροί της κυβέρνησής μας, να πιστεύουν ότι οι γραβάτες είναι για να τις βάζουμε στα κουνέλια και να τις δένουμε φιόγκο, για αυτό και δεν τις φοράνε!

 

Και μία συμβουλή προς τις γυναικούλες μας. 

Εάν τυχόν ακούσετε το έτερο ήμισυ να σας τραγουδά το «αχ κουνελάκι, κουνελάκι, ξύλο που θα το φας», μη χαίρεστε. Το νερό στην κατσαρόλα μάλλον θα πρέπει να έχει βράσει!

 

Το άλλο «μεγάλο» θέμα, ο χρυσός στις Σκουριές και η Καναδέζικη εταιρεία, η οποία δεν έχει ακόμη καταλάβει ότι στην Ελλάδα, η αριστερά είναι μάχιμη και επαναστατική, για αυτό και γνωρίζει μόνο από καναδέζες και ρέο!

 

Η εταιρεία φίλοι μου, είπε κάτι απλό. 

Ή θέλετε να μείνουμε, με ότι αυτό συνεπάγεται, οπότε πρέπει να έχουμε και τις άδειες ή δεν μας θέλετε, οπότε διώξτε μας. 

Το αποτέλεσμα, βέβαια, θα είναι ακόμη μία ωραία κυβίστηση, από την κυβέρνηση της αριστερο - άκρας δεξιάς!

Όταν μία εταιρεία, έχει δικαιωθεί πάμπολλες φορές, από τα δικαστήρια, τότε το επόμενο βήμα, είναι η απαίτηση διαφυγόντων κερδών και όταν το διακύβευμα είναι μερικά δις, τότε λαέ, ετοιμάσου να ξηλωθείς!

 

Δυστυχώς φίλοι μου, η τεχνολογία δεν είναι και ο πιο κολλητός φίλος του περιβάλλοντος. 

Δημιουργεί προβλήματα και το γνωρίζουμε.

Άρα πρέπει να αποφασίσουμε, ως κοινωνία. 

Ή θα πορευτούμε με την τεχνολογία και θα χρησιμοποιήσουμε και τις μεθόδους της, που επιλύουν περιβαλλοντικά προβλήματα ή θα πούμε, όπως ο υπουργός της πετρεολαιοκηλίδας, ότι ευθύνεται η κακούργα κοινωνία, ή η άτιμη κοινωνία που άλλος τους ανεβάζει και άλλους τους κατεβάζει στα τάρταρα!

 

Ή θα αποδεχτούμε την πραγματικότητα και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο ή θα τραγουδάμε Στ. Καζαντζίδη και : 

«κοινωνία ένοχη παλιοκοινωνία,

είσαι σκάρτη και άπονη και

σε κατηγορώ, που κατέστρεψες τον Σαρωνικό»!

ή και Σπ. Ζαγοραίο στο άσμα

«ο Σαρωνικός πέθανε,

άραγε, άραγε ποιος να είναι αιτία

αχ γιατί τόση κακία, αχ κακούργα, κακούργα κοινωνία»! 

 

Έτσι είναι φίλοι μου, όταν αποφασίζεις να μην αναλάβεις καμία ευθύνη, τότε το ρίχνεις στο τραγούδι και στο ζειμπέκικο. 

Για αυτό και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι «ευαισθητοποιημένη» στα θέματα των μουσικών επιμελητών και καθηγητριών πιάνου και βιολιού!

 

Για την καταστροφή του Σαρωνικού, τόνισε ο υπουργός, φταίει η κοινωνία που είναι εξηρτημένη από το πετρέλαιο.

Ωραία «λογική». Υπέροχη θα έλεγα.

 

Και επειδή για τα τροχαία ευθύνονται τα αυτοκίνητα από τα οποία είμαστε εξαρτημένοι, καλό θα ήταν να τα καταργήσουμε και να επιστρέψουμε στα μουλάρια!

Επίσης επειδή ο ιατρικός εξοπλισμός είναι προιόν τεχνολογίας, καλό θα ήταν να καταργηθεί και να επιστρέψουμε στη λογική να σε κάνω μία εγχείρηση πάνω από τα ρούχα ή να εφαρμόζουμε τη μέθοδο χωρίς αναισθητικό!

Παρακαλείσθε κύριε υπουργέ να πείτε στη σύζυγό σας να πλένει στη σκάφη και όχι στο πλυντήριο!

 

Όπως για τα μέτρα που ψηφίζουμε, φταίει ο λαός που μας εξέλεξε, όπως για τα μνημόνια ευθύνονται τα κόμματα της αντιπολίτευσης που μας δώσανε ψήφο εμπιστοσύνης και δεν μας πετάξανε όξω από την Ευρώπη, έτσι και για την ανικανότητά μας στο Σαρωνικό, ευθύνονται τα οικονομικά λόμπυ που έχουν ως χόμπι να ψάχνουν ζόμπι, για αυτό και το δασαρχείο αποφάσισε να επισκεφθεί την περιοχή του ελληνικού για να βρούνε στο δάσος που βρίσκεται η φυλή των ζόμπι!

Ομάδα επιστημόνων αποτελούμενη από ανθρωπολόγους, βοτανολόγους, γεωλόγους εγκληματολόγους, δασολόγους, αρχαιολόγους, θεατρολόγους, οικονομολόγους, αερολόγους και μπουρδολόγους, προσπαθούν να ανακαλύψουν τα μυστικά του δάσους. 

Εμείς πάντως ως ευσωμούληδες ένα έχουμε να πούμε:

Κάτω τα χέρια από τα φρούτα του δάσους!

 

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΠΑΤΡΙΔΑ!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Νάουσα μπαίνει στον χάρτη της έρευνας, της τεχνολογίας και της καινοτομίας  Δημιουργείται Παράρτημα του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης

Η Νάουσα μπαίνει στον χάρτη της έρευνας, της...

Μια σπουδαία εξέλιξη η οποία βάζει τον Δήμο μας...

Έφυγε από τη ζωή η Σοφία Ντουμάνη σε ηλικία 92 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Σοφία Ντουμάνη σε ηλικία 92 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται το Σάββατο 27 Απριλίου 2024...

Ιερατική Σύναξη  ενόψει της εορτής του Πάσχα στη Βέροια

Ιερατική Σύναξη ενόψει της εορτής του Πάσχα στη...

Το πρωί της Πέμπτης, 25ης Απριλίου, στο Παύλειο...

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στο αγροτικό οδικό δίκτυο του Δήμου Αλεξάνδρειας – Δηλώσεις του Δημάρχου, Παναγιώτη Γκυρίνη

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στο αγροτικό οδικό...

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στο αγροτικό οδικό...

Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων: «Είναι προνόμιο να κατοικεί κανείς στο Ρουμλούκι» Παρουσία του Μητροπολίτη η ημερίδα τοπικής ιστορίας του ΓΕΛ Πλατέος – Κορυφής

Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων: «Είναι προνόμιο να...

Το πρωί της Παρασκευής, 26ης Απριλίου, ο Σεβασμιώτατος...

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα...

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «ατέχνως» το νέο (11ο)...

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Νάουσας

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20...

Σε κλίμα συγκίνησης, ανθρωπιάς και περηφάνιας για το...

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του Πάσχα από τον Όμιλο Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του...

Πέραν τον προϊόντων που διανέμει σε μηνιαία βάση, ο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...