Πέρασαν στον δήμο οι εργαζόμενοι της ΕΤΑ. Δήμαρχος: Το μέλλον θα είναι ακόμη πιο ελπιδοφόρο και με μεγαλύτερη προοπτική

Πέρασαν στον δήμο οι εργαζόμενοι της ΕΤΑ. Δήμαρχος: Το μέλλον θα είναι ακόμη πιο ελπιδοφόρο και με μεγαλύτερη προοπτική

Τη μεταφορά των εργαζομένων της υπό εκκαθάριση ΕΤΑ στον δήμο Νάουσας ψήφισε στη συνεδρίαση της Δευτέρας το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας. Εισηγούμενος το θέμα ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης τόνισε ότι αισθάνεται υπερήφανος για την αίσια κατάληξη του θέματος αυτού που έγινε με πολλή προσπάθεια, τονίζοντας ότι πρόκειται για ιστορική στιγμή για τον δήμο. «Κλείνουμε ένα κεφάλαιο και ξεκινάμε ένα νέο, με μόνο θετική διάσταση για όλους. Καταφέραμε να σώσουμε τη δημοτική περιουσία και να δώσουμε στους εργαζόμενους τη δυνατότητα να μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες του στον δήμο» ανέφερε ο δήμαρχος, ευχαριστώντας τα μέλη του δ.σ. που δέχθηκαν τις ευθύνες και έκαναν μαζί τη μεγάλη προσπάθεια, ειδικά ο ίδιος με τον τέως αντιδήμαρχο κ. Μάντσιο που υπέστησαν μεγάλη ταλαιπωρία. Ο δήμαρχος ευχαρίστησε επίσης τον τέως υπουργό Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή αλλά και τη βουλευτίνα Φρόσω Καρασαρλίδου για τη συμβολή τους στην προσπάθεια. «Περάσαμε όλοι μεγάλες δυσκολίες, υπεστήκαμε τις συνέπειες του νόμου, ωστόσο το μέλλον θα είναι ακόμη πιο ελπιδοφόρο και με μεγαλύτερη προοπτική» είπε κλείνοντας ο δήμαρχος.

Ο κ. Καραμπατζός από την πλευρά του μίλησε για μεγάλη καθυστέρηση στην απόφαση μεταφοράς. «Ο δήμαρχος έλεγε ότι χωρίς κονδύλια δεν θα πάρει τους εργαζόμενους. Αναντιστοιχία λόγω και έργων υπάρχει, ο δήμαρχος πιέστηκε από τις παρατάξεις της μειοψηφίας και τους εργαζόμενους. Δεν υπήρχε πολιτική βούληση, σας καλωσορίζουμε στην πραγματικότητα. Θα είμαστε θετικοί στο θέμα, το παλέψαμε με τις άλλες παρατάξεις. Υπήρξε διόγκωση του χρέους με κλειστή την επιχείρηση και ευθύνη της σημερινής διοίκησης. Η απόφαση πρέπει να περιέχει και καταρχήν ανάληψη των υποχρεώσεων της επιχείρησης από τον δήμο, λόγω επικείμενων άδικων δικαστηρίων εναντίον αιρετών. Καλωσορίζουμε τους εργαζόμενους» σημείωσε ο τέως δήμαρχος.

Για πολύ καλή μέρα για τον δήμο έκανε λόγο ο κ. Δημησκής. «Με την απόφασή μας υπάρχει διασφάλιση ενός περιουσιακού στοιχείου ζωτικής σημασίας, απασχόληση των εργαζομένων και αύξηση της απασχόλησης με την αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων. Δεν χρειάζονται μεμψιμοιρίες τέτοιες καλές μέρες. Να χαρούμε τη μέρα σήμερα» τόνισε ο σύμβουλος της Κοινωνίας Πολιτών.

Ο κ. Καρτσιούνης της ΛΑΣ ανέφερε ότι η απόφαση τερματίζει την ταλαιπωρία και την ομηρία των εργαζομένων. «Το θέμα θα μπορούσε να λυθεί το 2010, όταν η δημοτική επιχείρηση είχε γίνει Α.Ε.» σημείωσε.

 

Οι τοποθετήσεις

Τορορή. Αχνοφαίνεται μια κάποια λύση. Με αρωγή Καρασαρλίδου και εξασφάλιση κονδυλίων από δήμαρχο και δήμο. Αναντίρρητα σημαντική η απόφαση. Η αγωνία συνεχίζεται με τη μεταφορά των δεδουλευμένων και των οφειλών. Μεγάλο το ποσό από προσωπική μου έρευνα. Τα λάθη του παρελθόντος θα κοστίσουν πολλά στον δήμο.

Βασιλείου. Μπορεί και πάνω από τα 2 εκατ. το χρέος. Θα ερχόταν το ακίνητο στον δήμο νωρίτερα και θα αξιοποιούνταν ποικιλότροπα αν ψηφίζαμε νωρίτερα την απαλλαγή. Η απόφαση να είναι μαζί με την αναδοχή των χρεών.

Μάντσιος. Υπέστην οικονομική καταστροφή, αισθάνομαι εξαιρετικά υπερήφανος για τη σημερινή απόφαση. Νέα ώθηση από την επαναλειτουργία του ξενοδοχείου, σε πρότυπα που πολλοί δεν είχαν φανταστεί. Σε πολύ λίγο διάστημα οι κόποι μας θα ανταμειφθούν.

 

Ο εκκαθαριστής

Από την πλευρά του ο εκκαθαριστής της επιχείρησης κ. Τσιαμούλος ενημέρωσε για την πορεία της εκκαθάρισης. Τόνισε ότι η απόφαση μεταφοράς των εργαζομένων είναι το πρώτο από τα δύο μεγάλα βήματα-προϋποθέσεις ολοκλήρωσης εκκαθάρισης. Το δεύτερο αφορά τη μεταγενέστερη απόφαση μεταφοράς των υποχρεώσεων της ΕΤΑ στον δήμο. «Θα είμαστε έτοιμοι μέσα στον Οκτώβριο για τους ισολογισμούς, όπου θα αναληφθούν και οι υποχρεώσεις της επιχείρησης από τον δήμο για να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και πλέον να μην κινδυνεύει το ακίνητο αφού θα μεταβιβαστεί στον δήμο» τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μάθετε Ρώσικα & Γερμανικά μέσα σε 6 μήνες 17/11

Μάθετε Ρώσικα & Γερμανικά μέσα σε 6 μήνες 17/11

 Το ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος- Κέντρο Δια Βίου Μάθησης με ...

Σεμινάριο για τον σχολικό εκφοβισμό

Σεμινάριο για τον σχολικό εκφοβισμό

 Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου...

Από την καρδιά στο νου - Σωπαίνουν   οι λέξεις

Από την καρδιά στο νου - Σωπαίνουν οι λέξεις

Γράφει η Όλγα  Κουτμηρίδου - ΜεταξάΟι λέξεις άνοιξαν...

Για οριστική άδεια λειτουργίας πάει το   Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου

Για οριστική άδεια λειτουργίας πάει το Χιονοδρομικό...

Την έγκριση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών...

Συνεδριάζει την Τρίτη η Δημοτική   Κοινότητα   Βέροιας

Συνεδριάζει την Τρίτη η Δημοτική Κοινότητα Βέροιας

Τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας...

Μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

17 Νοέμβρη 2018.Φέτος συμπληρώνονται 45 χρόνια από την...

Εκδήλωση με ομιλητή   τον Κωσταντίνο Τσιάρα,   για τις προκλήσεις   του νέου μοντέλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην σημερινή εποχή

Εκδήλωση με ομιλητή τον Κωσταντίνο Τσιάρα, για τις...

ΑΠΟ ΤΗ  ΔΗΜ.ΤΟ ΒΕΡΟΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟ.Δ.Ε ΗΜΑΘΙΑΣ Την...

Για την 45η επέτειο   από την εξέγερση   του Πολυτεχνείου

Για την 45η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Το Πολυτεχνείο ως σύμβολο παραμένει διαχρονικά...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

 Το ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος- Κέντρο Δια Βίου Μάθησης με τις πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας και νέων προγραμμάτων,προσφέρει στην κοινωνία της Ημαθίας δυο ταχύρυθμα προγράμματα εκμάθησης Ρωσικών και ...

 Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Νάουσας  διοργανώνει σεμινάριο με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό (bulling) -σε συνεργασία με την κα Τασιώνα Αθηνά (επισκέπτρια υγείας) και το Πανεπιστήμιο Κύπρου-...

Γράφει η Όλγα  Κουτμηρίδου - ΜεταξάΟι λέξεις άνοιξαν την πόρτα της καρδιάς και άρχισαν να ανεβαίνουν τον ανήφορο τρέχοντας. Το πρόσωπο έγινε κατακόκκινο από θυμό, το σάλιο στέγνωσε στο στόμα. Και όταν οι...

Την έγκριση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (Α.Ε.Π.Ο.) του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ανακοινώνει με δελτίο τύπου η Επιτροπή Διοίκησης του φορέα. Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί την απόκτηση...