Πέρασαν στον δήμο οι εργαζόμενοι της ΕΤΑ. Δήμαρχος: Το μέλλον θα είναι ακόμη πιο ελπιδοφόρο και με μεγαλύτερη προοπτική

Πέρασαν στον δήμο οι εργαζόμενοι της ΕΤΑ. Δήμαρχος: Το μέλλον θα είναι ακόμη πιο ελπιδοφόρο και με μεγαλύτερη προοπτική

Τη μεταφορά των εργαζομένων της υπό εκκαθάριση ΕΤΑ στον δήμο Νάουσας ψήφισε στη συνεδρίαση της Δευτέρας το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας. Εισηγούμενος το θέμα ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης τόνισε ότι αισθάνεται υπερήφανος για την αίσια κατάληξη του θέματος αυτού που έγινε με πολλή προσπάθεια, τονίζοντας ότι πρόκειται για ιστορική στιγμή για τον δήμο. «Κλείνουμε ένα κεφάλαιο και ξεκινάμε ένα νέο, με μόνο θετική διάσταση για όλους. Καταφέραμε να σώσουμε τη δημοτική περιουσία και να δώσουμε στους εργαζόμενους τη δυνατότητα να μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες του στον δήμο» ανέφερε ο δήμαρχος, ευχαριστώντας τα μέλη του δ.σ. που δέχθηκαν τις ευθύνες και έκαναν μαζί τη μεγάλη προσπάθεια, ειδικά ο ίδιος με τον τέως αντιδήμαρχο κ. Μάντσιο που υπέστησαν μεγάλη ταλαιπωρία. Ο δήμαρχος ευχαρίστησε επίσης τον τέως υπουργό Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή αλλά και τη βουλευτίνα Φρόσω Καρασαρλίδου για τη συμβολή τους στην προσπάθεια. «Περάσαμε όλοι μεγάλες δυσκολίες, υπεστήκαμε τις συνέπειες του νόμου, ωστόσο το μέλλον θα είναι ακόμη πιο ελπιδοφόρο και με μεγαλύτερη προοπτική» είπε κλείνοντας ο δήμαρχος.

Ο κ. Καραμπατζός από την πλευρά του μίλησε για μεγάλη καθυστέρηση στην απόφαση μεταφοράς. «Ο δήμαρχος έλεγε ότι χωρίς κονδύλια δεν θα πάρει τους εργαζόμενους. Αναντιστοιχία λόγω και έργων υπάρχει, ο δήμαρχος πιέστηκε από τις παρατάξεις της μειοψηφίας και τους εργαζόμενους. Δεν υπήρχε πολιτική βούληση, σας καλωσορίζουμε στην πραγματικότητα. Θα είμαστε θετικοί στο θέμα, το παλέψαμε με τις άλλες παρατάξεις. Υπήρξε διόγκωση του χρέους με κλειστή την επιχείρηση και ευθύνη της σημερινής διοίκησης. Η απόφαση πρέπει να περιέχει και καταρχήν ανάληψη των υποχρεώσεων της επιχείρησης από τον δήμο, λόγω επικείμενων άδικων δικαστηρίων εναντίον αιρετών. Καλωσορίζουμε τους εργαζόμενους» σημείωσε ο τέως δήμαρχος.

Για πολύ καλή μέρα για τον δήμο έκανε λόγο ο κ. Δημησκής. «Με την απόφασή μας υπάρχει διασφάλιση ενός περιουσιακού στοιχείου ζωτικής σημασίας, απασχόληση των εργαζομένων και αύξηση της απασχόλησης με την αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων. Δεν χρειάζονται μεμψιμοιρίες τέτοιες καλές μέρες. Να χαρούμε τη μέρα σήμερα» τόνισε ο σύμβουλος της Κοινωνίας Πολιτών.

Ο κ. Καρτσιούνης της ΛΑΣ ανέφερε ότι η απόφαση τερματίζει την ταλαιπωρία και την ομηρία των εργαζομένων. «Το θέμα θα μπορούσε να λυθεί το 2010, όταν η δημοτική επιχείρηση είχε γίνει Α.Ε.» σημείωσε.

 

Οι τοποθετήσεις

Τορορή. Αχνοφαίνεται μια κάποια λύση. Με αρωγή Καρασαρλίδου και εξασφάλιση κονδυλίων από δήμαρχο και δήμο. Αναντίρρητα σημαντική η απόφαση. Η αγωνία συνεχίζεται με τη μεταφορά των δεδουλευμένων και των οφειλών. Μεγάλο το ποσό από προσωπική μου έρευνα. Τα λάθη του παρελθόντος θα κοστίσουν πολλά στον δήμο.

Βασιλείου. Μπορεί και πάνω από τα 2 εκατ. το χρέος. Θα ερχόταν το ακίνητο στον δήμο νωρίτερα και θα αξιοποιούνταν ποικιλότροπα αν ψηφίζαμε νωρίτερα την απαλλαγή. Η απόφαση να είναι μαζί με την αναδοχή των χρεών.

Μάντσιος. Υπέστην οικονομική καταστροφή, αισθάνομαι εξαιρετικά υπερήφανος για τη σημερινή απόφαση. Νέα ώθηση από την επαναλειτουργία του ξενοδοχείου, σε πρότυπα που πολλοί δεν είχαν φανταστεί. Σε πολύ λίγο διάστημα οι κόποι μας θα ανταμειφθούν.

 

Ο εκκαθαριστής

Από την πλευρά του ο εκκαθαριστής της επιχείρησης κ. Τσιαμούλος ενημέρωσε για την πορεία της εκκαθάρισης. Τόνισε ότι η απόφαση μεταφοράς των εργαζομένων είναι το πρώτο από τα δύο μεγάλα βήματα-προϋποθέσεις ολοκλήρωσης εκκαθάρισης. Το δεύτερο αφορά τη μεταγενέστερη απόφαση μεταφοράς των υποχρεώσεων της ΕΤΑ στον δήμο. «Θα είμαστε έτοιμοι μέσα στον Οκτώβριο για τους ισολογισμούς, όπου θα αναληφθούν και οι υποχρεώσεις της επιχείρησης από τον δήμο για να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και πλέον να μην κινδυνεύει το ακίνητο αφού θα μεταβιβαστεί στον δήμο» τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΑΛΙΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ!

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΑΛΙΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

Τακτική Γενική Συνέλευση Μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουμαριάς «Η ΝΤΟΛΙΑΝΗ»

Τακτική Γενική Συνέλευση Μελών του Πολιτιστικού...

  Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουμαριάς «Η ΝΤΟΛΙΑΝΗ»...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων του 4ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στη Βέροια

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τη διάρκεια...

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα...

Συνάντηση της Πρωτοβουλίας για το Παιδί με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας

Συνάντηση της Πρωτοβουλίας για το Παιδί με τον...

Το πρωί της Πέμπτης, 22 Αυγούστου 2019, ο Πρόεδρος της...

Συγκέντρωση Σχολικών Ειδών από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αλεξάνδρειας

Συγκέντρωση Σχολικών Ειδών από το Κοινωνικό...

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Αυτοτελούς Τμήματος...

Ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την τάφρο “66”

Ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας...

Από τη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων...

Εξώδικο και απαντήσεις για το δημοτικό καταφύγιο ζώων της Βέροιας

Εξώδικο και απαντήσεις για το δημοτικό καταφύγιο ζώων...

Λίγες μέρες πριν εκπνεύσει η παρούσα θητεία της...

Δήμος Αλεξάνδρειας: Ανοιικτή για τους δημότες η τελετή της ορκομωσίας - Την Κυριακή 25 Αυγούστου στις 11:00 π.μ

Δήμος Αλεξάνδρειας: Ανοιικτή για τους δημότες η τελετή...

Με ιδιαίτερη τιμή σας προσκαλούμε στην τελετή...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Στην αίθουσα του Πολυμελούς Πρωτοδικειου Βέροιας έγινε στις 12 το πρωί η κλήρωση για την ανάδειξη του προέδρου του Κάτω Βερμίου (Σελίου). Στην κληρωτίδα μπήκαν τα ονόματα των Αντωνη Πιτουλια και Γιώργου...

Νεκρός από ανακοπή καρδιάς  διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Βέροιας, νωρίς το μεσημέρι, ο 60χρονος, συνταξιούχος  βεροιώτης, Απόστολος Χατζηλάμπρου. Το περιστατικό συνέβη στα Δικαστήρια της Βέροιας, όπου...

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...