Πέρασαν στον δήμο οι εργαζόμενοι της ΕΤΑ. Δήμαρχος: Το μέλλον θα είναι ακόμη πιο ελπιδοφόρο και με μεγαλύτερη προοπτική

Πέρασαν στον δήμο οι εργαζόμενοι της ΕΤΑ. Δήμαρχος: Το μέλλον θα είναι ακόμη πιο ελπιδοφόρο και με μεγαλύτερη προοπτική

Τη μεταφορά των εργαζομένων της υπό εκκαθάριση ΕΤΑ στον δήμο Νάουσας ψήφισε στη συνεδρίαση της Δευτέρας το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας. Εισηγούμενος το θέμα ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης τόνισε ότι αισθάνεται υπερήφανος για την αίσια κατάληξη του θέματος αυτού που έγινε με πολλή προσπάθεια, τονίζοντας ότι πρόκειται για ιστορική στιγμή για τον δήμο. «Κλείνουμε ένα κεφάλαιο και ξεκινάμε ένα νέο, με μόνο θετική διάσταση για όλους. Καταφέραμε να σώσουμε τη δημοτική περιουσία και να δώσουμε στους εργαζόμενους τη δυνατότητα να μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες του στον δήμο» ανέφερε ο δήμαρχος, ευχαριστώντας τα μέλη του δ.σ. που δέχθηκαν τις ευθύνες και έκαναν μαζί τη μεγάλη προσπάθεια, ειδικά ο ίδιος με τον τέως αντιδήμαρχο κ. Μάντσιο που υπέστησαν μεγάλη ταλαιπωρία. Ο δήμαρχος ευχαρίστησε επίσης τον τέως υπουργό Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή αλλά και τη βουλευτίνα Φρόσω Καρασαρλίδου για τη συμβολή τους στην προσπάθεια. «Περάσαμε όλοι μεγάλες δυσκολίες, υπεστήκαμε τις συνέπειες του νόμου, ωστόσο το μέλλον θα είναι ακόμη πιο ελπιδοφόρο και με μεγαλύτερη προοπτική» είπε κλείνοντας ο δήμαρχος.

Ο κ. Καραμπατζός από την πλευρά του μίλησε για μεγάλη καθυστέρηση στην απόφαση μεταφοράς. «Ο δήμαρχος έλεγε ότι χωρίς κονδύλια δεν θα πάρει τους εργαζόμενους. Αναντιστοιχία λόγω και έργων υπάρχει, ο δήμαρχος πιέστηκε από τις παρατάξεις της μειοψηφίας και τους εργαζόμενους. Δεν υπήρχε πολιτική βούληση, σας καλωσορίζουμε στην πραγματικότητα. Θα είμαστε θετικοί στο θέμα, το παλέψαμε με τις άλλες παρατάξεις. Υπήρξε διόγκωση του χρέους με κλειστή την επιχείρηση και ευθύνη της σημερινής διοίκησης. Η απόφαση πρέπει να περιέχει και καταρχήν ανάληψη των υποχρεώσεων της επιχείρησης από τον δήμο, λόγω επικείμενων άδικων δικαστηρίων εναντίον αιρετών. Καλωσορίζουμε τους εργαζόμενους» σημείωσε ο τέως δήμαρχος.

Για πολύ καλή μέρα για τον δήμο έκανε λόγο ο κ. Δημησκής. «Με την απόφασή μας υπάρχει διασφάλιση ενός περιουσιακού στοιχείου ζωτικής σημασίας, απασχόληση των εργαζομένων και αύξηση της απασχόλησης με την αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων. Δεν χρειάζονται μεμψιμοιρίες τέτοιες καλές μέρες. Να χαρούμε τη μέρα σήμερα» τόνισε ο σύμβουλος της Κοινωνίας Πολιτών.

Ο κ. Καρτσιούνης της ΛΑΣ ανέφερε ότι η απόφαση τερματίζει την ταλαιπωρία και την ομηρία των εργαζομένων. «Το θέμα θα μπορούσε να λυθεί το 2010, όταν η δημοτική επιχείρηση είχε γίνει Α.Ε.» σημείωσε.

 

Οι τοποθετήσεις

Τορορή. Αχνοφαίνεται μια κάποια λύση. Με αρωγή Καρασαρλίδου και εξασφάλιση κονδυλίων από δήμαρχο και δήμο. Αναντίρρητα σημαντική η απόφαση. Η αγωνία συνεχίζεται με τη μεταφορά των δεδουλευμένων και των οφειλών. Μεγάλο το ποσό από προσωπική μου έρευνα. Τα λάθη του παρελθόντος θα κοστίσουν πολλά στον δήμο.

Βασιλείου. Μπορεί και πάνω από τα 2 εκατ. το χρέος. Θα ερχόταν το ακίνητο στον δήμο νωρίτερα και θα αξιοποιούνταν ποικιλότροπα αν ψηφίζαμε νωρίτερα την απαλλαγή. Η απόφαση να είναι μαζί με την αναδοχή των χρεών.

Μάντσιος. Υπέστην οικονομική καταστροφή, αισθάνομαι εξαιρετικά υπερήφανος για τη σημερινή απόφαση. Νέα ώθηση από την επαναλειτουργία του ξενοδοχείου, σε πρότυπα που πολλοί δεν είχαν φανταστεί. Σε πολύ λίγο διάστημα οι κόποι μας θα ανταμειφθούν.

 

Ο εκκαθαριστής

Από την πλευρά του ο εκκαθαριστής της επιχείρησης κ. Τσιαμούλος ενημέρωσε για την πορεία της εκκαθάρισης. Τόνισε ότι η απόφαση μεταφοράς των εργαζομένων είναι το πρώτο από τα δύο μεγάλα βήματα-προϋποθέσεις ολοκλήρωσης εκκαθάρισης. Το δεύτερο αφορά τη μεταγενέστερη απόφαση μεταφοράς των υποχρεώσεων της ΕΤΑ στον δήμο. «Θα είμαστε έτοιμοι μέσα στον Οκτώβριο για τους ισολογισμούς, όπου θα αναληφθούν και οι υποχρεώσεις της επιχείρησης από τον δήμο για να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και πλέον να μην κινδυνεύει το ακίνητο αφού θα μεταβιβαστεί στον δήμο» τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ξεκίνησαν εγγραφές στις ειδικότητες Α’ Εξαμήνου   του Δημόσιου ΙΕΚ Βέροιας

Ξεκίνησαν εγγραφές στις ειδικότητες Α’ Εξαμήνου του...

Ξεκίνησε η Γ’ φάση εγγραφών (συμπληρωματικές...

Σύλληψη 42χρονης για καταδικαστική απόφαση

Σύλληψη 42χρονης για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη στις 24 Σεπτεμβρίου 2018, το πρωί στη Βέροια,...

Εμβολιασμοί αλεπούδων με εναέριες ρίψεις εμβολίων-δολωμάτων από την 1η Οκτωβρίου

Εμβολιασμοί αλεπούδων με εναέριες ρίψεις...

Η 28η Σεπτεμβρίου είναι επίσημα η παγκόσμια ημέρα...

Συνελήφθη 51χρονος στην Ημαθία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Συνελήφθη 51χρονος στην Ημαθία για καλλιέργεια...

Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας Συνελήφθη στις 24...

Ο έρωτας και η συντροφικότητα απέναντι στη μοναξιά της Τρίτης ηλικίας, είναι δικαίωμα και όχι ταμπού

Ο έρωτας και η συντροφικότητα απέναντι στη μοναξιά της...

-Σειρά ομιλιών στα ΚΑΠΗ του Δήμου ΒέροιαςΗ μοναξιά, ο...

Νομοθετημένο τέλος της ΔΕΥΑΒ που έχει λήξει,   εξακολουθεί να εισπράττεται  με απόφαση του Δ.Σ.

Νομοθετημένο τέλος της ΔΕΥΑΒ που έχει λήξει, ...

- Ένα χαράτσι στους λογαριασμούς του νερού, αποκάλυψε ο...

Προγράμματα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια βίου μάθησης    «ΔΙΚΤΥΩΣΗ»

Προγράμματα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια...

Το τμήμα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια βίου...

Προγράμματα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια βίου μάθησης «ΔΙΚΤΥΩΣΗ»

Προγράμματα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια...

Το τμήμα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια βίου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ξεκίνησε η Γ’ φάση εγγραφών (συμπληρωματικές εγγραφές) καταρτιζομένων στο ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ ΒΕΡΟΙΑΣ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2018Β. Κενές θέσεις υπάρχουν στις παρακάτω ειδικότητες Α’ Εξαμήνου:1. Βοηθός Φαρμακείου2. Τεχνικός...

Συνελήφθη στις 24 Σεπτεμβρίου 2018, το πρωί στη Βέροια, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, 42χρονη ημεδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου...

Η 28η Σεπτεμβρίου είναι επίσημα η παγκόσμια ημέρα πρωτοβουλίας για την αύξηση της ευαισθητοποίησης, την ενημέρωση, την πρόληψη και τη μείωση της θνησιμότητας από τη θανατηφόρα ασθένεια της λύσσας.Με αφορμή...

Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας Συνελήφθη στις 24 Σεπτεμβρίου 2018, το πρωί, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, 51χρονος ημεδαπός, για καλλιέργεια...