Βεσυρόπουλος: Η φορολογική πολιτική πρέπει να έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα

Βεσυρόπουλος: Η φορολογική πολιτική πρέπει να έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα

Άρθρο του Απόστολου Βεσυρόπουλου

Αν. Τομεάρχη Οικονομικών Ν.Δ.

Βουλευτή Ημαθίας

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν υποσχέθηκε αυξήσεις από λεφτά που δεν υπάρχουν, δεν μοίρασε ψεύτικες υποσχέσεις, δεν χάιδεψε αυτιά στη Θεσσαλονίκη.

 

Μίλησε με τη γλώσσα της αλήθειας, κατέθεσε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διακυβέρνησης με απόλυτα συγκεκριμένες προτεραιότητες. Οι πολίτες αυτή τη φορά ξέρουν αλλά και έμαθαν.

 

Οι εύκολες λύσεις του κ. Τσίπρα αποδείχθηκαν ολέθριες για την οικονομία και για τους Έλληνες πολίτες που πλήρωσαν το τίμημα των αυτοσχεδιασμών και μιας πολιτικής που στηρίχθηκε στο ψέμα.

 

Η χώρα όμως κλείνει τους λογαριασμούς της με το παρελθόν.

 

Συνειδητή επιλογή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας είναι να μιλάει για το αύριο και όχι για το χθες. Να συνομιλεί με την κοινωνία, να την κάνει συμμέτοχο και σύμμαχο σε μεταρρυθμίσεις με θετικό κοινωνικό πρόσημο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η υπερφορολόγηση. Με 4 εκατομμύρια πολίτες να χρωστάνε στην Εφορία πάνω από 97 δις ευρώ, η οικονομία στερείται οξυγόνου και η κοινωνία διαλύεται.

 

Το κόστος είναι βαρύ, ειδικά για τη μεσαία τάξη, που φτωχοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς όσο συνεχίζεται αυτός ο παραλογισμός των υπέρμετρων φορολογικών επιβαρύνσεων.

 

Για πολλά χρόνια σε αυτή τη χώρα, η φορολογική πολιτική είχε αποκλειστικά εισπρακτικό χαρακτήρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανατρέπει αυτή τη λογική, για τη Νέα Δημοκρατία η φορολογική πολιτική θα έχει πλέον αναπτυξιακό χαρακτήρα.

Πως; Με τολμηρά μέτρα που δίνουν αληθινή ελπίδα, ανακουφίζουν τους πολίτες και δίνουν αναπτυξιακή ώθηση.

 

- Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια, αναστολή του ΦΠΑ στις νέες οικοδομές για τρία χρόνια, φορολογικά κίνητρα για τους ξένους που θα επιλέξουν την Ελλάδα ως τόπο φορολογικής κατοικίας, με την προϋπόθεση ότι θα έχουν αποκτήσει ακίνητη περιουσία στη χώρα μας. Ταυτόχρονα απλοποιείται η διαδικασία μεταβίβασης ακινήτων και παρέχεται έκπτωση φόρου, ίση με το 40% της δαπάνης για την ανακατασκευή συντήρηση και ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων.

 

Τι πετυχαίνουμε με αυτά τα μέτρα; Δίνουμε ώθηση και οξυγόνο στην αγορά ακινήτων που θα μεταφραστεί σε αύξηση του ΑΕΠ και θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης αφού η οικοδομή ξαναγίνεται μία από τις ατμομηχανές της Ελληνικής οικονομίας με νέους, περιβαλλοντικά φιλικούς, όρους και προοπτικές.

 

- Μείωση του αρχικού φορολογικού συντελεστή για τα φυσικά πρόσωπα με εισόδημα έως 10.000 ευρώ στο 9% αντί του 22% που είναι σήμερα. Το μέτρο αφορά και στους αγρότες, για να ανακοπεί η ερημοποίηση της υπαίθρου λόγω της υπερφολόγησης και των εξοντωτικών ασφαλιστικών εισφορών. Η αναγέννηση όμως του πρωτογενούς τομέα θα έρθει μέσα από νέα και εξωστρεφή σχήματα, όπως οι ομάδες παραγωγών, που θα έχουν αυξημένα φορολογικά κίνητρα.

 

- Μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 20% εντός διετίας και μείωση του φόρου στα μερίσματα από το 15% στο 5%. Ταυτόχρονα από τον πρώτο χρόνο μειώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές επιχειρήσεων και εργαζομένων ενώ θεσπίζουμε φορολογικά κίνητρα και μειωμένες εισφορές για τις συνεπείς επιχειρήσεις που καταβάλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές και σέβονται το νομοθετικό πλαίσιο για την αγορά εργασίας.

 

Η μείωση των φόρων δεν θα λειτουργήσει από μόνη της. Κινείται εντός ενός πλαισίου ολοκληρωμένων δράσεων που περιλαμβάνουν την προσέλκυση επενδύσεων για να  δημιουργηθούν νέες δουλειές, την απλοποίηση των αδειοδοτήσεων, την ενίσχυση της παραγωγικότητας του δημοσίου και τη στοχευμένη μείωση δημοσίων δαπανών.

 

Το πλαίσιο αυτό περιλαμβάνει ένα Νέο Κράτος που δεν θα αποτελεί βαρίδι και η συντήρηση και λειτουργία του θα έχει μικρότερο κόστος για τον πολίτη.

 

Περιλαμβάνει βαθιές και ουσιαστικές αλλαγές στο χώρο της Παιδείας, με πανεπιστήμια που θα λειτουργούν σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Με εξωστρέφεια, ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών και νέα μεταπτυχιακά.

 

Η απαγόρευση λειτουργίας μη κρατικών πανεπιστημίων ταιριάζει σε Σοβιετικού τύπου καθεστώτα και όχι στην Ελλάδα που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο δικό μας σχέδιο για το αύριο η Παιδεία θα συνεισφέρει στην αύξηση του ΑΕΠ και θα αποτελεί πεδίο δημιουργίας ευκαιριών για τους νέους ανθρώπους.

 

Σε κάθε δύσκολη, ιστορικά , εποχή αναδεικνύεται ο ηγέτης που θα τραβήξει τη χώρα στο φως.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδεικνύει, καθημερινά, ότι είναι ο ηγέτης που έχει ανάγκη η χώρα για να επιστρέψει στο φως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή η Αναστασία Σιδηροπούλου – Τη Δευτέρα η κηδεία της στον Άγιο Αντώνιο

Έφυγε από τη ζωή η Αναστασία Σιδηροπούλου – Τη Δευτέρα...

Μετά από 3 χρόνια μάχης με τον καρκίνο έφυγε πρόωρα από...

Διαβάστε αύριο στη

Διαβάστε αύριο στη "ΒΕΡΟΙΑ" 24/9

«Πρωτιά» σε θανάτουςΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ...

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας εγκαινίασε χθες ο Δήμαρχος Βέροιας

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο...

-Λειτουργεί παράλληλα και έκθεση αφιερωμένης στη...

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΨΗΦΟΣ!!!

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΨΗΦΟΣ!!!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

ΠΡΟΣ ΚΑΘΑ ΑΡΜΟΔΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΠΡΟΣ ΚΑΘΑ ΑΡΜΟΔΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ...

Γράφει ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣΣτο πλαίσιο των...

Ψήφος αποδοκιμασίας και όχι επιδοκιμασίας

Ψήφος αποδοκιμασίας και όχι επιδοκιμασίας

Γράφει ο Χρήστος Α. Αποστολίδης*Υποτίθεται ότι μέσω...

Χωρίς αυτοκίνητα και μόνο   για ποδήλατα σήμερα η Ανοίξεως,   από Εληάς έως Μ. Αλεξάνδρου στη Βέροια

Χωρίς αυτοκίνητα και μόνο για ποδήλατα σήμερα η...

Σήμερα Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια της...

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας για την   κατάσβεση φωτιάς σε διαλογητήριο, με υλικές μόνο ζημιές

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας για...

- Στο 2ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Πατρίδας- Αγ....

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Μετά από 3 χρόνια μάχης με τον καρκίνο έφυγε πρόωρα από την ζωή, σήμερα Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου, στις 8.00 μ.μ., η Αναστασία Σιδηροπούλου, σύζυγος του γνωστού βεροιώτη επαγγελματία Αντώνη Μπαζάκα  Η σωρός της θα...

«Πρωτιά» σε θανάτουςΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ Η ΗΜΑΘΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΤΙ ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟΜεγάλη φωτιά σε διαλογητήριο και επιχείρηση εμπορίας αυτοκινήτωνΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΓΙΟΥ...

-Λειτουργεί παράλληλα και έκθεση αφιερωμένης στη νομισματική ιστορία της ΕλλάδαςΤη νέα αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας εγκαινίασε ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης,...

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου ΜηχανικούΦίλοι μου, καλή σας ημέρα, μόλις τώρα διάβασα, ότι υπουργός - αστέρι του τσίρκο, ο οποίος θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί, εάν τηρούσε τις υποσχέσεις του,...