Βεσυρόπουλος: Η φορολογική πολιτική πρέπει να έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα

Βεσυρόπουλος: Η φορολογική πολιτική πρέπει να έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα

Άρθρο του Απόστολου Βεσυρόπουλου

Αν. Τομεάρχη Οικονομικών Ν.Δ.

Βουλευτή Ημαθίας

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν υποσχέθηκε αυξήσεις από λεφτά που δεν υπάρχουν, δεν μοίρασε ψεύτικες υποσχέσεις, δεν χάιδεψε αυτιά στη Θεσσαλονίκη.

 

Μίλησε με τη γλώσσα της αλήθειας, κατέθεσε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διακυβέρνησης με απόλυτα συγκεκριμένες προτεραιότητες. Οι πολίτες αυτή τη φορά ξέρουν αλλά και έμαθαν.

 

Οι εύκολες λύσεις του κ. Τσίπρα αποδείχθηκαν ολέθριες για την οικονομία και για τους Έλληνες πολίτες που πλήρωσαν το τίμημα των αυτοσχεδιασμών και μιας πολιτικής που στηρίχθηκε στο ψέμα.

 

Η χώρα όμως κλείνει τους λογαριασμούς της με το παρελθόν.

 

Συνειδητή επιλογή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας είναι να μιλάει για το αύριο και όχι για το χθες. Να συνομιλεί με την κοινωνία, να την κάνει συμμέτοχο και σύμμαχο σε μεταρρυθμίσεις με θετικό κοινωνικό πρόσημο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η υπερφορολόγηση. Με 4 εκατομμύρια πολίτες να χρωστάνε στην Εφορία πάνω από 97 δις ευρώ, η οικονομία στερείται οξυγόνου και η κοινωνία διαλύεται.

 

Το κόστος είναι βαρύ, ειδικά για τη μεσαία τάξη, που φτωχοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς όσο συνεχίζεται αυτός ο παραλογισμός των υπέρμετρων φορολογικών επιβαρύνσεων.

 

Για πολλά χρόνια σε αυτή τη χώρα, η φορολογική πολιτική είχε αποκλειστικά εισπρακτικό χαρακτήρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανατρέπει αυτή τη λογική, για τη Νέα Δημοκρατία η φορολογική πολιτική θα έχει πλέον αναπτυξιακό χαρακτήρα.

Πως; Με τολμηρά μέτρα που δίνουν αληθινή ελπίδα, ανακουφίζουν τους πολίτες και δίνουν αναπτυξιακή ώθηση.

 

- Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια, αναστολή του ΦΠΑ στις νέες οικοδομές για τρία χρόνια, φορολογικά κίνητρα για τους ξένους που θα επιλέξουν την Ελλάδα ως τόπο φορολογικής κατοικίας, με την προϋπόθεση ότι θα έχουν αποκτήσει ακίνητη περιουσία στη χώρα μας. Ταυτόχρονα απλοποιείται η διαδικασία μεταβίβασης ακινήτων και παρέχεται έκπτωση φόρου, ίση με το 40% της δαπάνης για την ανακατασκευή συντήρηση και ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων.

 

Τι πετυχαίνουμε με αυτά τα μέτρα; Δίνουμε ώθηση και οξυγόνο στην αγορά ακινήτων που θα μεταφραστεί σε αύξηση του ΑΕΠ και θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης αφού η οικοδομή ξαναγίνεται μία από τις ατμομηχανές της Ελληνικής οικονομίας με νέους, περιβαλλοντικά φιλικούς, όρους και προοπτικές.

 

- Μείωση του αρχικού φορολογικού συντελεστή για τα φυσικά πρόσωπα με εισόδημα έως 10.000 ευρώ στο 9% αντί του 22% που είναι σήμερα. Το μέτρο αφορά και στους αγρότες, για να ανακοπεί η ερημοποίηση της υπαίθρου λόγω της υπερφολόγησης και των εξοντωτικών ασφαλιστικών εισφορών. Η αναγέννηση όμως του πρωτογενούς τομέα θα έρθει μέσα από νέα και εξωστρεφή σχήματα, όπως οι ομάδες παραγωγών, που θα έχουν αυξημένα φορολογικά κίνητρα.

 

- Μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 20% εντός διετίας και μείωση του φόρου στα μερίσματα από το 15% στο 5%. Ταυτόχρονα από τον πρώτο χρόνο μειώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές επιχειρήσεων και εργαζομένων ενώ θεσπίζουμε φορολογικά κίνητρα και μειωμένες εισφορές για τις συνεπείς επιχειρήσεις που καταβάλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές και σέβονται το νομοθετικό πλαίσιο για την αγορά εργασίας.

 

Η μείωση των φόρων δεν θα λειτουργήσει από μόνη της. Κινείται εντός ενός πλαισίου ολοκληρωμένων δράσεων που περιλαμβάνουν την προσέλκυση επενδύσεων για να  δημιουργηθούν νέες δουλειές, την απλοποίηση των αδειοδοτήσεων, την ενίσχυση της παραγωγικότητας του δημοσίου και τη στοχευμένη μείωση δημοσίων δαπανών.

 

Το πλαίσιο αυτό περιλαμβάνει ένα Νέο Κράτος που δεν θα αποτελεί βαρίδι και η συντήρηση και λειτουργία του θα έχει μικρότερο κόστος για τον πολίτη.

 

Περιλαμβάνει βαθιές και ουσιαστικές αλλαγές στο χώρο της Παιδείας, με πανεπιστήμια που θα λειτουργούν σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Με εξωστρέφεια, ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών και νέα μεταπτυχιακά.

 

Η απαγόρευση λειτουργίας μη κρατικών πανεπιστημίων ταιριάζει σε Σοβιετικού τύπου καθεστώτα και όχι στην Ελλάδα που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο δικό μας σχέδιο για το αύριο η Παιδεία θα συνεισφέρει στην αύξηση του ΑΕΠ και θα αποτελεί πεδίο δημιουργίας ευκαιριών για τους νέους ανθρώπους.

 

Σε κάθε δύσκολη, ιστορικά , εποχή αναδεικνύεται ο ηγέτης που θα τραβήξει τη χώρα στο φως.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδεικνύει, καθημερινά, ότι είναι ο ηγέτης που έχει ανάγκη η χώρα για να επιστρέψει στο φως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μάθετε Ρώσικα & Γερμανικά μέσα σε 6 μήνες 17/11

Μάθετε Ρώσικα & Γερμανικά μέσα σε 6 μήνες 17/11

 Το ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος- Κέντρο Δια Βίου Μάθησης με ...

Σεμινάριο για τον σχολικό εκφοβισμό

Σεμινάριο για τον σχολικό εκφοβισμό

 Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου...

Από την καρδιά στο νου - Σωπαίνουν   οι λέξεις

Από την καρδιά στο νου - Σωπαίνουν οι λέξεις

Γράφει η Όλγα  Κουτμηρίδου - ΜεταξάΟι λέξεις άνοιξαν...

Για οριστική άδεια λειτουργίας πάει το   Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου

Για οριστική άδεια λειτουργίας πάει το Χιονοδρομικό...

Την έγκριση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών...

Συνεδριάζει την Τρίτη η Δημοτική   Κοινότητα   Βέροιας

Συνεδριάζει την Τρίτη η Δημοτική Κοινότητα Βέροιας

Τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας...

Μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

17 Νοέμβρη 2018.Φέτος συμπληρώνονται 45 χρόνια από την...

Εκδήλωση με ομιλητή   τον Κωσταντίνο Τσιάρα,   για τις προκλήσεις   του νέου μοντέλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην σημερινή εποχή

Εκδήλωση με ομιλητή τον Κωσταντίνο Τσιάρα, για τις...

ΑΠΟ ΤΗ  ΔΗΜ.ΤΟ ΒΕΡΟΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟ.Δ.Ε ΗΜΑΘΙΑΣ Την...

Για την 45η επέτειο   από την εξέγερση   του Πολυτεχνείου

Για την 45η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Το Πολυτεχνείο ως σύμβολο παραμένει διαχρονικά...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

 Το ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος- Κέντρο Δια Βίου Μάθησης με τις πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας και νέων προγραμμάτων,προσφέρει στην κοινωνία της Ημαθίας δυο ταχύρυθμα προγράμματα εκμάθησης Ρωσικών και ...

 Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Νάουσας  διοργανώνει σεμινάριο με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό (bulling) -σε συνεργασία με την κα Τασιώνα Αθηνά (επισκέπτρια υγείας) και το Πανεπιστήμιο Κύπρου-...

Γράφει η Όλγα  Κουτμηρίδου - ΜεταξάΟι λέξεις άνοιξαν την πόρτα της καρδιάς και άρχισαν να ανεβαίνουν τον ανήφορο τρέχοντας. Το πρόσωπο έγινε κατακόκκινο από θυμό, το σάλιο στέγνωσε στο στόμα. Και όταν οι...

Την έγκριση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (Α.Ε.Π.Ο.) του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ανακοινώνει με δελτίο τύπου η Επιτροπή Διοίκησης του φορέα. Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί την απόκτηση...