«Δύσκολα θα πέσει το σύστημα» Ν. Αλιβιζάτος: Προσδοκούμε σε τουλάχιστον 100.000 ψηφοφόρους

«Δύσκολα θα πέσει το σύστημα» Ν. Αλιβιζάτος: Προσδοκούμε σε τουλάχιστον 100.000 ψηφοφόρους

Είναι πάρα πολύ δύσκολο να «πέσει το σύστημα» στις εκλογές της Κυριακής για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα στην Κεντροαριστερά, και το μόνο που μπορεί να φοβηθεί κανείς είναι ένας «κατακλυσμός», είπε ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας για τις εκλογές, καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τα μέλη της Επιτροπής.

Αν δεν υπάρξει ηλεκτρονική διασύνδεση μεταξύ των εκλογικών τμημάτων δεν θα γίνουν εκλογές, επισήμανε ο κ. Αλιβιζάτος, ενώ θα διεξαχθούν κανονικά ακόμα και με την παρουσία μόνον του προέδρου της εφορευτικής επιτροπής, σε περιπτώσεις καθυστέρησης στην προσέλευση των εκπροσώπων των υποψηφίων. 

Όπως είπε, μέχρι τώρα έχουν γίνει 5.300 προεγγραφές για τις εκλογές και εξ αυτών τα 2/3 είναι μέλη και το 1/3 φίλοι. Η συμμετοχή των πολιτών στην ψηφοφορία θα κρίνει την επιτυχία του εγχειρήματος. Αν κυμανθεί κάτω από τις 100.000 θα διαψεύσει τις προσδοκίες, ενώ αν πλησιάσει τις 200.000 θα είναι μεγάλη επιτυχία.

Ο κ. Αλιβιζάτος τόνισε πως η λέξη κλειδί είναι η «μεταρρύθμιση» και μόνον ο χώρος που θα εκφράσει ο νέος πολιτικός φορέας μπορεί να κάνει μεταρρυθμίσεις, επειδή η Νέα Δημοκρατία «δεν μπορεί να ξεφύγει από τους καταναγκασμούς της συντηρητικής παράταξης» και ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν πιστεύει στη λογική των μεταρρυθμίσεων, αλλά στη λογική των ρήξεων».

Την Κυριακή θα λειτουργήσουν 1.000 εκλογικά τμήματα σε όλη την Ελλάδα και 11 σε χώρες του εξωτερικού. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, εκτός από την Αθήνα όπου οι κάλπες θα κλείσουν στις 9 το βράδυ λόγω του Μαραθωνίου.

Για να ψηφίσει κάποιος θα πρέπει να έχει μαζί του αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο και να καταβάλει κατ΄ελάχιστον το ποσό των 3 ευρώ. Όσοι δεν ψηφίσουν στον πρώτο γύρο δεν θα έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν στον δεύτερο.

Στο Δήμο Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσουν εκλογικά κέντρα στη Διεθνή Έκθεση (Περίπτερο 6), στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας (Κλεάνθους 59) και στην έδρα της 5ης Δημοτικής Κοινότητας (Β. Ολγας και 25ης Μαρτίου).

Εκλογικά κέντρα θα λειτουργήσουν, επίσης, στους Δήμους: Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Κορδελιού-Ευόσμου, Νεάπολης-Συκεών, Παύλου Μελά, Καλαμαριάς, Βόλβης, Λαγκαδά, Χαλκηδόνας, Δέλτα, Θέρμης, Πυλαίας-Χορτιάτη και Ωραιοκάστρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ – ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΔΕΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ – ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΔΕΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Σε συνέχεια της από 13 Μαρτίου ανακοίνωσής μας με την...

Τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε σε ειδική συνεδρίαση στη Θεσσαλονίκη, παρουσία των 38 Δημάρχων ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας

Τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής...

Τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής...

ΚΕΔΕ: Προτάσεις για τη διαχείριση των υδάτων, με διατήρηση των ΔΕΥΑ και αντιμετώπιση των εγγενών αδυναμιών

ΚΕΔΕ: Προτάσεις για τη διαχείριση των υδάτων, με...

Η πρόταση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για...

Έκτακτες ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό, από Βέροια προς Αθήνα, με  εκτροπή από τον ανισόπεδο κόμβο Νησελίου

Έκτακτες ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό, από Βέροια προς...

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης...

 Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης που είχε προβλέψει την οικονομική κρίση του 2010

Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης που είχε...

Σήμερα το απόγευμα 27 Μαρτίου, έφυγε από τη ζωή σε...

Αργία διατραπεζικών συναλλαγών στις 29 Μαρτίου και 1 Απριλίου λόγω καθολικού Πάσχα

Αργία διατραπεζικών συναλλαγών στις 29 Μαρτίου και 1...

Το διευρωπαϊκό αυτοματοποιημένο σύστημα ταχείας...

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο “Greek Tourism and Gastronomy Workshop” στην Κοπεγχάγη

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο “Greek Tourism and...

Στο “Greek Tourism and Gastronomy Workshop”, στην Κοπεγχάγη της...

Τριπλή συνεδρίαση για τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσία του Απόστολου Τζιτζικώστα

Τριπλή συνεδρίαση για τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της...

Τριπλή συνεδρίαση για τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...