Γ. Μπίκας: Παρουσίασε υποψηφίους και στόχους της παράταξης - Επιμελητήριο «πολυεργαλείο» για όλη την Ημαθία ο στόχος (φωτο)

Γ. Μπίκας: Παρουσίασε υποψηφίους και στόχους της παράταξης - Επιμελητήριο «πολυεργαλείο» για όλη την Ημαθία ο στόχος (φωτο)

Την επίσημη παρουσίαση των υποψηφίων  του συνδυασμού της «Επιχειρηματικής Ανανέωσης, για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Ημαθίας,  έκανε την Τετάρτη (22/11), παρουσία δημοσιογράφων, ο υποψήφιος πρόεδρος και επικεφαλής του συνδυασμού, Γιώργος Μπίκας.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «η ανάγκη επανεκκίνησης του Επιμελητηρίου Ημαθίας και η μετατροπή του σε ένα πολυεργαλείο, παροχής βοήθειας και συμβουλευτικών υπηρεσιών, για όλες τις ανάγκες της τοπικής αγοράς και των επιχειρήσεων, μας έκανε να συναποφασίσουμε στη δημιουργία ενός πολυσυλλεκτικού συνδυασμού».

«Διεκδικούμε την ψήφο των συναδέλφων μας, έχοντας ως βασικό στόχο να βάλουμε το Επιμελητήριο σε ένα δρόμο ανάπτυξης και καινοτομίας» τόνισε χαρακτηριστικά και χωρίς πολλά λόγια προχώρησε στην επιγραμματική αναφορά των βασικών θέσεων του συνδυασμού του και στη συνέχεια παρουσίασε τους υποψήφιους ανά τομέα.

 

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

Σε σχέση με τις προτεραιότητες που παρουσίασε, έδωσε έμφαση και στα εξής:

Περιφερειακά γραφεία Επιμελητηρίου

Δημιουργία δύο (2) Περιφερειακών γραφείων, στη Νάουσα και την Αλεξάνδρεια.

Κέντρο Διαμεσολάβησης - Θεσμικής Διαιτησίας

Για πρώτη φορά ενεργοποιούμε και στο Επιμελητήριο Ημαθίας ενα Κέντρο «Επίλυσης Διαφορών και Θεσμικής Διαιτησίας» χωρίς προσφυγή στα δικαστήρια, με ταχύτητα, εμπιστευτικότητα, εγκυρότητα και λιγότερο κόστος για τον επαγγελματία και την επιχείρηση.

Πάταξη παρεμπορίου,

με τη συνεργασία των Εμπορικών Συλλόγων Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας και κάθε αρμόδιου φορέα.

Καθιέρωση ετήσιας Εμπορικής Έκθεσης Ημαθίας για την προβολή των τοπικών επιχειρήσεων και της τοπικής παραγωγής.

Δημιουργία «έξυπνου» Internet Portal Επιμελητηρίου

Αναβάθμιση, εκσυγχρονισμός και απλοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Επιμελητηρίου Ημαθίας. Δωρεάν ψηφιακές υπηρεσίες σε όλα τα μέλη του, δωρεάν λογαριασμός εταιρικού e-mail και mini website για κάθε επαγγελματία ή επιχείρηση.

Δωρεάν συμμετοχή σε κλαδικές και θεματικές εκθέσεις

Παροχή δωρεάν χώρου σε περίπτερα του Επιμελήτηρίου Ημαθίας, σε επιλεγμένες θεματικές και κλαδικές εκθέσεις για την αποτελεσματική προβολή προϊόντων παραγωγικών μονάδων του νομού.

Δημιουργία εξειδικευμένου γραφείου (help desk) Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

Πλήρης ανάπτυξη εξειδικευμένων ομάδων δράσεων, για την υποστήριξη της Ημαθιώτικης γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Πλήρης ενεργοποίηση της Υπηρεσίας μιας Στάσης

Μέσω του Επιμελητηριου Ημαθίας δυνατότητα σύστασης ΟΕ, ΕΕ και ΙΚΕ εντός 14 ημερών, παραλαβή και έλεγχος δικαιολογητικών, προέλεγχος επωνυμίας και διακριτικού τίτλου, λήψη φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, χορήγηση ΑΦΜ, καταχώρηση εταιρίας στο ΓΕΜΗ, δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες σε φορολογικά και νομικά θέματα.

Δημιουργία ομάδων δράσεων ενίσχυσης και προβολής της Ημαθίας ως ιδιαίτερου Τουριστικού Προορισμού

Στοχεύουμε στην προσέλκυση επισκεπτών Οινικού και Γαστρονομικού τουρισμού, Συνεδριακού, Αθλητικού, Εκκλησιαστικού και Θρησκευτικού, Φυσιολατρικού, Αρχαιολογικού και Μουσειολογικού, με κύριο στόχο την αναζωογόνηση της τοπικής αγοράς και την ανάδειξη του τοπικού τουριστικού προϊόντος όπως αξίζει στο Νομό μας.

Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων

Πρόκειται για ολοκληρωμένη δομή υποστήριξης νέων καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών (ανύπαρκτη σήμερα στην Ημαθία), με ισχυρή εξωστρέφεια και ανάδειξη επιχειρηματικών σχημάτων, στα οποία παρέχονται εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες, εκπαίδευση και κατάρτιση, καθώς και ενέργειες δικτύωσης με δυνητικούς επενδυτές.

Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων

Γεφυρώνοντας τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια με τις νέες, καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες, σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε και στην Ημαθία δίκτυα επιτυχημένων επιχειρηματιών, που ενδιαφέρονται να μοιραστούν την εμπειρία τους και να επενδύσουν σε αυτές.

Ηλεκτρονική Υπηρεσία Στελέχωσης Επιχειρήσεων

Ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης πλατφόρμας αναζήτησης εργασίας και πρόσληψης προσωπικού με δωρεάν ηλεκτρονική καταχώριση αγγελιών από εργοδότες, με ταυτόχρονη δημιουργία και διαχείριση ηλεκτρονικού επαγγελματικού προφίλ από υποψηφίους.

Διευκόλυνση εξωστρέφειας

Ενημέρωση για ξένες αγορές, δυνατότητες επενδύσεων και εμπορίου, διμερείς σχέσεις, καθώς και για επικείμενες εμπορικές εκθέσεις-συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών Τραπεζικού συστήματος

Καθιέρωση B2B (business to businness) συναντήσεων χρηματοοικονομικών συμβούλων με τους επιχειρηματίες-μέλη μας στα γραφεία του Επιμελητηρίου, για την παροχή συμβουλών σε ότι αφορά τις σχέσεις τους με τις Τράπεζες (business plan-διεκδικήσεις-αντιπαραθέσεις).

Αναβάθμιση σεμιναρίων Επαγγελματικής Κατάρτισης για στελέχη επιχειρήσεων

Διεύρυνση επαγγελματικής προοπτικής, μέσω προγραμμάτων κατάρτισης (ΛΑΕΚ) για εργαζόμενους σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προγράμματα επιμόρφωσης εργοδοτών και εργαζομένων σε θέματα τεχνικού ασφαλείας, υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, εξαγωγών κ.λ.π., επιμορφωτικές ημερίδες σε θέματα διοίκησης και επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Ευρωπαϊκά και Εθνικά Επιχειρησιακά Προγράμματα

Μετατρέπουμε το Επιμελητήριο Ημαθίας σε φορέα εξατομικευμένης ενημέρωσης για τις ενισχύσεις που παρέχονται από επιδοτούμενα ευρωπαϊκά Επιχειρησιακά Προγράμματα.

Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct

Πληροφορίες, συμβουλές και απαντήσεις σε θέματα λειτουργίας των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δικαιωμάτων και τρόπων άσκησης, προτεραιοτήτων και πολιτικών της Ε.Ε., αναζήτησης ευρωπαϊκής νομοθεσίας και επίσημων εκδόσεων, ενημέρωση για χρηματοδοττικά εργαλεία και άλλες δυνατότητες.

Συμμετοχή στη Λέσχη Ευρωπαϊκών Μητροπολιτικών Επιμελητηρίων

Διεκδικούμε την ένταξη του Επιμελητηρίου Ημαθίας στη Λέσχη Ευρωπαϊκών Μητροπολιτικών Επιμελητηρίων ύστερα απο επαφές που έχουν προηγηθεί με το προεδρείο της, με στόχο τη συλλογική προώθηση και προάσπιση των αναγκών της τοπικής επιχειρηματικότητας προς τα ευρωπαϊκά όργανα και ανταλλαγή πρακτικών και τεχνογνωσίας σε θέματα επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Ενίσχυση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων

Ενημέρωση μελών σε θέματα επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, επεξεργασία νομοσχεδίων και υποβολή παρατηρήσεων σε υπουργεία και άλλους φορείς, διοργάνωση ημερίδων και εκδηλώσεων, συμμετοχή σε ομάδες εργασίας για θέματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα, παρεμβάσεις στην Πολιτεία για την επίλυση γραφειοκρατικών και άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις.

Δημιουργία Ενεργειακού Τμήματος Επιμελητηρίου Ημαθίας

 

Αντιλαμβανόμενοι τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της παραγωγής ενέργειας προωθούμε τη δημιουργία νέου τμήματος στο Επιμελητήριό μας, το οποίο θα προασπίζει τα συμφέροντα των εμπλεκόμενων τοπικών επιχειρήσεων στον τομέα της ενέργειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του Διαβατού Ημαθίας

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του...

Στα πλαίσια της δράσης μας "Το Λ.Ε.Β ντύνει τα νιάτα...

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - Από την Δευτέρα 1 Απριλίου το θερινό ωράριο των καταστημάτων της Βέροιας

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - Από την Δευτέρα 1 Απριλίου...

Ξεκινάει από την Δευτέρα 1 Απριλίου 2024 το θερινό ωράριο...

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Ευθ. Παπαδόπουλος σε ηλικία 90 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Ευθ. Παπαδόπουλος σε ηλικία...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024...

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας  στο Νηπιαγωγείο Ασωμάτων

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο Νηπιαγωγείο...

Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, μέλη του Δ.Σ. του Λυκείου των...

Η  ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ  ΤΟΥΣ  ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Η ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Με μεγάλη μας χαρά, υποδεχτήκαμε και φέτος, τους...

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

Την  Κυριακή 24 Μαρτίου στο  Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο...

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης με έμφαση στην πράσινη οικονομία και τις γυναίκες  -Για κάθε θέση εργασίας η επιχορήγηση ανέρχεται σε 12.264 ευρώ

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα...

Την Παρασκευή 5 Απριλίου, λήγει η προθεσμία υποβολής...

Παρά τις παρεμβάσεις,  συνεχίζονται εσπευσμένα  και ανεξέλεγκτα οι εργασίες στον χώρο της Παλιάς Μητρόπολης Βέροιας

Παρά τις παρεμβάσεις, συνεχίζονται εσπευσμένα και...

Από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας ανακοινώνονται...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...