Νέες  κυκλοφορίες από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΤΑ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙΑ ΜΙΑΣ ΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΚΑΖΟΥΟ ΙΣΙΓΚΟΥΡΟ

Ένα σύγχρονο κλασικό μυθιστόρημα, μια όμορφη αναπόληση της ζωής ανάμεσα σε δύο πολέμους σε μια αγγλική έπαυλη, μια καθηλωτική επίκληση σε χαμένα όνειρα και χαμένους έρωτες.

Εντέλει, τι έχουμε να κερδίσουμε αναλογιζόμενοι συνεχώς το παρελθόν, κατηγορώντας τον εαυτό μας για το γεγονός πως η ζωή μας δεν εξελίχθηκε όπως θα θέλαμε;  Ο Καζούο Ισιγκούρο ζωγραφίζει με την πένα του το συγκινητικό πορτρέτο του Στίβενς, του τέλειου μπάτλερ, και του κόσμου του, που ξεθωριάζει στον απόηχο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Στίβενς, ύστερα από δεκαετίες υπηρεσίας στο Ντάρλινγκτον Χολ, μόνος του μια μέρα στην αγγλική ύπαιθρο, ξεκινά ένα ταξίδι στο παρελθόν σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τον εαυτό του ότι έχει υπηρετήσει την ανθρωπότητα προσφέροντας τις υπηρεσίες του στον «μεγάλου ηθικού αναστήματος τζέντλεμαν» Λόρδο Ντάρλινγκτον. Όμως, στη μνήμη του παραμονεύουν αμφιβολίες για την αληθινή φύση της «μεγαλοσύνης» του Λόρδου Ντάρλινγκτον, και ακόμα μεγαλύτερες αμφιβολίες για τη φύση της δικής του ζωής. 


ΨΗΦΙΑΚΟ ΟΧΥΡΟ ΤΟΥ DAN BROWN

Όταν ο ανίκητος υπολογιστής της NSA (Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας) των ΗΠΑ, που μπορεί να αποκρυπτογραφήσει τα πάντα, αδυνατεί να σπάσει έναν μυστηριώδη κωδικό, η Σούζαν Φλέτσερ, η ιδιοφυής και όμορφη αποκρυπτογράφος της υπηρεσίας, καλείται να αναλάβει την υπόθεση. Αυτό που ανακαλύπτει τρομάζει τους έχοντες την εξουσία. Η NSA είναι σε ομηρία… όχι από όπλα ή βόμβες αλλά από έναν κωδικό τόσο περίπλοκο που θα μπορούσε να την καταστρέψει. Εγκλωβισμένη σε μια καταιγίδα από μυστικά και ψέματα, η Φλέτσερ αγωνίζεται να σώσει την υπηρεσία. Προδομένη από τους πάντες, παλεύει όχι μόνο για την πατρίδα της αλλά και για την ίδια της τη ζωή. Πρόκειται για μια μάχη επιβίωσης, ένα στοίχημα να καταστρέψει το δημιούργημα ενός μεγαλοφυούς νου που απειλεί να εξαλείψει την ισορροπία των δυνάμεων του κόσμου… Για πάντα. 

Σύγχρονο και γεμάτο μυστικά περί κατασκοπίας, το ΨΗΦΙΑΚΟ ΟΧΥΡΟ μεταφέρει τον αναγνώστη στα έγκατα της πιο ισχυρής υπηρεσίας πληροφοριών του κόσμου, της NSA των Ηνωμένων Πολιτειών, ενός οργανισμού που μέχρι τώρα λιγότερο από το 3% των Αμερικανών γνώριζε την ύπαρξή του.


Ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΩΝ (Τόμος 1) ΤΟΥ ΚΑΡΛΟΣ ΡΟΥΙΘ ΘΑΦΟΝ

Πριν προλάβει να τελειώσει καλά καλά την πρώτη παράγραφο, είχε ήδη ξεχάσει ότι αυτό που κρατούσε στα χέρια της ήταν στοιχείο της έρευνάς τους. Αφέθηκε να παρασυρθεί από το άρωμα των λέξεων κι έπειτα από λίγο είχε χαθεί στις σελίδες του, βουτώντας στον πλούτο των εικόνων και του ρυθμού του, παρακολουθώντας την αφήγηση των περιπετειών της Αριάδνα, καθώς η ηρωίδα κατέβαινε στα βάθη εκείνης της στοιχειωμένης Βαρκελώνης. Κάθε παράγραφος, κάθε φράση φαίνονταν να έχουν συνταχθεί με βάση κάποιο μουσικό κλειδί. Η διήγηση έδενε τις λέξεις σε χρυσοκλωστές και τραβούσε το βλέμμα σε ένα ανάγνωσμα με παλμό και χρώμα που ζωγράφιζε στο μυαλό ένα θέατρο σκιών. Διάβασε αδιάκοπα για δύο ώρες, απολαμβάνοντας κάθε φράση και φοβούμενη πως θα έφτανε το τέλος. 

Στη Βαρκελώνη, στα τέλη της δεκαετίας του ’50, ο Ντανιέλ Σεμπέρε δεν είναι πια εκείνο το αγόρι που η ζωή του θα άλλαζε μέσα στους διαδρόμους του Κοιμητηρίου των Λησμονημένων Βιβλίων. Το μυστήριο του θανάτου της μητέρας του, της Ισαβέλας, έχει ανοίξει στην ψυχή του μιαν άβυσσο, από την οποία προσπαθούν να τον σώσουν η σύζυγός του Μπέα και ο πιστός του φίλος, ο Φερμίν. Και πάνω που ο Ντανιέλ πιστεύει πως απέχει μόλις ένα βήμα από τη λύση του αινίγματος, μια συνωμοσία με ρίζες πολύ πιο βαθιές και σκοτεινές απ’ ό,τι θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί απλώνει τα δίχτυα της ξεκινώντας από τη ρίζα του Καθεστώτος. Τότε ακριβώς εμφανίζεται η Αλίθια Γκρις, ένα πλάσμα γεννημένο απ’ τις σκιές του πολέμου, για να τους οδηγήσει στην καρδιά του σκότους, αποκαλύπτοντας τη σκοτεινή ιστορία της οικογένειας… αν και με τρομερό τίμημα. 

Ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΩΝ είναι ένα συναρπαστικό αφήγημα γεμάτο πάθη, συνωμοσίες και περιπέτειες. Μέσα από τις σελίδες του οδηγούμαστε στο μεγάλο φινάλε της σάγκας που ξεκίνησε με τη ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ και που εδώ εξελίσσεται σε όλη της την ένταση και το βάθος, ενώ συγχρόνως αποτελεί μέγιστο ύμνο στον κόσμο των βιβλίων, στην τέχνη τού να αφηγείται κανείς ιστορίες και στον μαγικό δεσμό ανάμεσα στη λογοτεχνία και τη ζωή.

Ο κορυφαίος Ισπανός λογοτέχνης, Κάρλος Ρουίθ Θαφόν, με 30 εκατ. αντίτυπα διεθνώς και 22 λογοτεχνικά βραβεία, μας μεταφέρει ξανά στην ατμοσφαιρική Βαρκελώνη και στο Κοιμητήριο των Λησμονημένων Βιβλίων!


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φιλανθρωπική εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Βέροια (ΒΙΝΤΕΟ)

Φιλανθρωπική εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως και του...

Την Τετάρτη 24 Απριλίου το βράδυ στον Χώρο Τεχνών του...

Πιανιστική εκδήλωση την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου «The Sound of Music» της καθηγήτριας Πόπης Φιρτινίδου

Πιανιστική εκδήλωση την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου «The Sound of...

Το Δημοτικό Ωδείο της πόλης μας παρουσιάζει για 18η...

Την Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου: Πασχαλινή Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας

Την Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου: Πασχαλινή Συναυλία του...

Οι σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας, των...

Το Σάββατο 27 Απριλίου: Ρεσιτάλ βιολιού με τη Dominique Chiarappa  στη Δημόσια Βιβλιοθήκη  Βέροιας

Το Σάββατο 27 Απριλίου: Ρεσιτάλ βιολιού με τη Dominique Chiarappa...

Το Σάββατο 27 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα...

Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας: Πραγματοποιήθηκε το 5ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας: Πραγματοποιήθηκε το 5ο...

Το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 η πόλη της...

Θεατρική Παράσταση από τον Π.Γ.Σ

Θεατρική Παράσταση από τον Π.Γ.Σ "Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ"...

Θεατρική Παράσταση από τον Π.Γ.Σ "Ο...

Εγκαινιάσθηκε η έκθεση χαρακτικής από τον  Σύλλογο για τη Διάδοση των Εικαστικών Τεχνών

Εγκαινιάσθηκε η έκθεση χαρακτικής από τον Σύλλογο για...

Το βράδυ του Σαββάτου 20 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν τα...

“Σέρρα – Η Ψυχή του Πόντου” του Γιάννη Καλπούζου με την Χρύσα Παπά στις 24 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας

“Σέρρα – Η Ψυχή του Πόντου” του Γιάννη Καλπούζου με...

«Θα σας διηγηθώ την ιστορία του πατέρα μου…γιατί...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...