ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  Πρωτιά στην ολοκλήρωση  του προγράμματος   του ΤΕΒΑ για 61.000 απόρους

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Πρωτιά στην ολοκλήρωση του προγράμματος του ΤΕΒΑ για 61.000 απόρους

Πρωτιά στην  ολοκλήρωση του προγράμματος  του ΤΕΒΑ για 61.000 απόρους Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι η πρώτη στην Ελλάδα που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα του Ταμείου Επισιτιστικής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ), για τη διετία 2015 – 2016, παρέχοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε 61.000 ωφελούμενους, μέσω έξι κοινωνικών συμπράξεων, σε συνεργασία με Δήμους και Ιερές Μητροπόλεις.

Σε ειδική εκδήλωση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με τίτλο «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κάνει πράξη την Αλληλεγγύη» η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Αλληλεγγύης Γερακίνα Μπισμπινά, ο Συντονιστής Κοινωνικής Συνοχής Χάρης Αηδονόπουλος και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Άννα Τομπουλίδου, παρουσίασαν τα αποτελέσματα του προγράμματος.

Οι ομιλητές και οι εκπρόσωποι των φορέων που παρέστησαν στην εκδήλωση στο σύνολό τους τόνισαν την ανάγκη το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να προωθήσει το ταχύτερο όλες τις διαδικασίες, προκειμένου να μη μείνει κενό στην παροχή βοήθειας προς τους άπορους συνανθρώπους μας στην Κεντρική Μακεδονία και να εγκρίνουν (έκδοση προκηρύξεων) το πρόγραμμα για την επόμενη διετία, που για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει πλέον προϋπολογισμό 25.365.859 ευρώ, σημαντικά αυξημένο σε σχέση με το ολοκληρωμένο πρόγραμμα που ανήλθε στα 15 εκ. ευρώ.

Η κ. Μπισμπινά επισήμανε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας απορρόφησε πρώτη από όλες τις Περιφέρειες της χώρας πλήρως το ποσό των 15 εκ. ευρώ που είχε στη διάθεσή της διανέμοντας 3.380 τόνους βοήθειας και συγκεκριμένα 2.729 τόνους τροφίμων και 648 τόνους ειδών βασικής υλικής συνδρομής (είδη ατομικής υγιεινής και είδη οικιακής καθαριότητας) σε περίπου 61.000 συνανθρώπους μας.

Οι 61.000 ωφελούμενοι είναι κατανεμημένοι στις έξι κοινωνικές συμπράξεις, που συνεργάζονται με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στη δυτική Θεσσαλονίκη (Δήμοι Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Βόλβης, Δέλτα, Κορδελιού – Ευόσμου, Λαγκαδά, Νεάπολης – Συκεών, Παύλου Μελά, Χαλκηδόνος και Ωραιοκάστρου καθώς και οι Μητροπόλεις Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνας και Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως), στην Ημαθία, το Κιλκίς, την Πέλλα, τις Σέρρες και τη Χαλκιδική.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κινητοποιήθηκε γρήγορα και αποτελεσματικά και πρώτη από όλες τις Περιφέρειες ξεκίνησε και υλοποίησε ένα έργο δύσκολο. Το επόμενο διάστημα αναμένεται από τη διαχειριστική αρχή του Υπουργείου η νέα πρόσκληση για τα δύο επόμενα χρόνια και θέλουμε να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία, ώστε να υλοποιήσουμε εκ νέου έναν κύκλο προμήθειας και διανομών βοήθειας προς τους συμπολίτες μας που είναι στα όρια της ακραίας φτώχειας», τόνισε η κ. Μπισμπινά.

Ο κ. Αηδονόπουλος επισήμανε ότι «φτάσαμε στο σημείο μηδέν, καθώς όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας χρήζουν βοήθειας ακόμη και για βασικά αγαθά, όπως η τροφή. Η διαδικασία πήγε εξαιρετικά χάρη στην καλή συνεργασία όλων των φορέων και χάρη στο πάθος όλων μας για προσφορά στο συνάνθρωπο. Εύχομαι κάποια στιγμή να μη χρειάζεται κανένας αυτά τα επισιτιστικά προγράμματα».

Η κ. Τομπουλίδου παρουσίασε αναλυτικά τα στοιχεία του προγράμματος σημειώνοντας μάλιστα ότι οι οικογένειες που συνολικά δέχτηκαν βοήθεια ήταν 32.690 και αντιστοιχούν στο ένα τρίτο των ωφελούμενων σε όλη τη χώρα, ενώ σημείωσε ότι σε κάθε δικαιούχο διανεμήθηκαν συνολικά 45,4 κιλά τροφίμων, ενώ σε 1.900 βρέφη διανεμήθηκαν 23 κιλά τροφίμων στο καθένα και 29 κιλά ειδών βασικής υλικής συνδρομής. Σε κάθε ωφελούμενο, είπε η κ. Τομπουλίδου, διανεμήθηκαν 23 είδη τροφίμων και τρία είδη τροφίμων αποκλειστικά για τα βρέφη.

Η συνολική εικόνα υλοποίησης του προγράμματος ΤΕΒΑ στην Κεντρική Μακεδονία περιλαμβάνεται στο επισυναπτόμενο έγγραφο.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ   Ν.  ΗΜΑΘΙΑΣ:  Ενημέρωση για τα μέτρα  της  αντιπυρικής  περιόδου

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ: ...

Στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης προς τους πολίτες,...

Η Αρχή Πολιτικής  Αεροπορίας απαντάει στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» για τη Δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας απαντάει στην Ερώτηση...

Στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» που συνυπογράφει...

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας...

Εορτασμός  202ης επετείου  ολοκαυτώματος της Νάουσας κατά την  επανάσταση του 1822-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εορτασμός 202ης επετείου ολοκαυτώματος της Νάουσας...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2024• Χώρος Τέχνης «Ναϊάς», ώρα 18:00:...

Απομακρύνει  εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας

Απομακρύνει εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική...

 Άλλο ένα όχημα εγκαταλελειμμένο απομακρύνθηκε με...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ  ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ...

Από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας  στην πρώτη σύσκεψη  ως Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο.  της Νέας Δημοκρατίας

Ο Τάσος Μπαρτζώκας στην πρώτη σύσκεψη ως Αναπληρωτής...

Με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα της...

Η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ στην ολυμπιάδα ρομποτικής στην Κρήτη!

Η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ στην...

Η αγωνιστική ομάδα METASHIFTERS της ακαδημίας ρομποτικής...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...