Εκατοντάδες κλοπές ρεύματος το χρόνο στην Ημαθία

Εκατοντάδες κλοπές ρεύματος το χρόνο στην Ημαθία

Τα κρούσματα κλοπής ρεύματος στην Ημαθία, έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια και παίρνουν όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις αφού εκατοντάδες περιπτώσεις φτάνουν στα δικαστήρια, λόγω της ποινικής δίωξης του φαινομένου. Η οικονομική κρίση και ανέχεια οδηγεί πολλούς από τους «ένοχους» στην παραβίαση του μετρητή, κάτι που ενέχει πολλούς κινδύνους τόσο για τους ίδιους όσο και για τους συγκατοίκους μιας πολυκατοικίας ή τους γείτονες, όπως τονίζει ο ΔΕΔΔΗΕ.

Χθες το πρωί, στα Δικαστήρια της Βέροιας οι περισσότερες δικάσιμες υποθέσεις αφορούσαν κλοπή ρεύματος, ενώ αρκετοί υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ ήταν παρόντες στο ακροατήριο. Να σημειωθεί ότι με το νέο πλαίσιο νόμου και το σχετικό εγχειρίδιο, η ρευματοκλοπή τιμωρείται πολύ αυστηρά, με βαριές οικονομικές συνέπειες.

«Η ρευματοκλοπή δεν έχει καμία απολύτως έννοια, καθώς  δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση  να διαφύγει κάποιος , χάρη στα μηχανογραφικά συστήματα που υπάρχουν. Μπορεί να καθυστερήσει να εντοπιστεί ένα περιστατικό, αλλά αργά ή γρήγορα θα συμβεί» επεσήμανε μιλώντας στο «Λαό» για το θέμα, ο διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ περιοχής Βέροιας κ. Παύλος Τσακαλίδης.

 «Το πιο άσχημο όμως, είναι ότι ο ρευματοκλέφτης, επειδή κάνει επέμβαση στο δίκτυο, προκαλεί κινδύνους ατυχήματος, τόσο για τον ίδιο όσο και για κάποιο γείτονα», προσθέτει.

Πολλές φορές, ωστόσο, κάποιοι πολίτες οδηγούνται σ’ αυτό, διότι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στους λογαριασμούς του ρεύματος λόγω οικονομικών προβλημάτων. 

 «Όποιο κι αν είναι  το πρόβλημα του πολίτη, η ρευματοκλοπή εκτός από παράνομη είναι και παράλογη ενέργεια. Εκτός του ότι θα εντοπιστεί οπωσδήποτε, θέτει σε κίνδυνο την εγκατάσταση του σπιτιού του και τη ζωή του, αλλά και των διπλανών του. Οι επεμβάσεις στο δίκτυο είναι εξαιρετικά επικίνδυνες. Όχι μόνο κατά τη στιγμή που κάνει τη ρευματοκλοπή, αλλά και κατά τη διάρκεια που αυτή συνεχίζεται, διότι ανά πάσα στιγμή  μπορεί να εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα στην εγκατάσταση, που θα βάλει σε κίνδυνο τη ζωή του ίδιου, των παιδιών του ή των γειτόνων», τονίζει με έμφαση ο διευθυντής.


200 περιστατικά κλοπής ρεύματος το χρόνο στην Ημαθία

Στην Ημαθία, σύμφωνα με τα στοιχεία της επιχείρησης, εντοπίζονται τουλάχιστον 200 περιστατικά ρευματοκλοπής το χρόνο. Η διαδικασία που ακολουθείται μετά τον εντοπισμό, είναι η χρέωση της κλαπείσας ενέργειας, μήνυση και βαριά πρόστιμα.

Μάλιστα με το νέο σύστημα μετρητών που σύντομα θα αρχίσει να εφαρμόζεται, θα υπάρχουν αρκετές δικλίδες ασφαλείας, ώστε με την επιχειρούμενη ρευματοκλοπή, να χτυπάει αμέσως ο συναγερμός στο κέντρο και να επεμβαίνει άμεσα η υπηρεσία.

Όσο για το οικονομικό και την αδυναμία πληρωμής των λογαριασμών, αυτό, όπως διευκρινίζεται,  πρέπει να το αντιμετωπίσει ο καταναλωτής με τον προμηθευτή του, την εταιρία δηλαδή με την οποία έχει συμβόλαιο ρεύματος, ώστε  να συμφωνηθεί  ένα πλαίσιο ευνοϊκών ρυθμίσεων.


Σοφία Γκαγκούση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Σοφία Γκαγκούση - Δημοσιογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 Συνέντευξη της Φρόσως Καρασαρλίδου στο ΛΑΟ για ζητήματα της Ημαθίας  «Συμμαζεύουμε και οργανώνουμε τον αγροτικό και συνεταιριστικό χώρο στηρίζοντας παράλληλα το εισόδημα των αγροτών»

Συνέντευξη της Φρόσως Καρασαρλίδου στο ΛΑΟ για...

-Ευρεία  σύσκεψη σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής...

ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Η ενίσχυση της αγοράς ακινήτων,  της επιχειρηματικότητας και η προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων, είναι το μεγάλο στοίχημα για τη δημιουργική Ελλάδα του αύριο»

ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Η ενίσχυση της αγοράς ακινήτων, της...

Στο Συνέδριο του ΣΕΠΑΚ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων για...

Απ. Τζιτζικώστας: «Το θέμα έχει πάρει τραγικές   διαστάσεις και βλάπτει την πραγματική οικονομία»

Απ. Τζιτζικώστας: «Το θέμα έχει πάρει τραγικές ...

Σύσκεψη χθες στην Περιφέρεια για τη μάστιγα του...

 Ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ» ευχαριστεί

Ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ»...

Την κ. Παναγιώτα Εφραιμίδου για τη δωρεά των 100€ στη...

Δυναμική κινητοποίηση γονέων   στην Ειρηνούπολη για το   άλυτο ζήτημα της μεταφοράς μαθητών

Δυναμική κινητοποίηση γονέων στην Ειρηνούπολη για το...

-Δέσμευση αντιπεριφερειάρχη και μεταφορέων ότι το...

Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ: Ποιες είναι οι διαδικασίες  για την νόμιμη λειτουργία των Αθλητικών Σωματείων

Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ: Ποιες είναι οι διαδικασίες για την νόμιμη...

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας...

Σεμινάριο με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό διοργανώνει ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Νάουσας

Σεμινάριο με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό διοργανώνει ο...

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου...

Δυναμική κινητοποίηση Γονέων στην Ειρηνούπολη για το άλυτο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών

Δυναμική κινητοποίηση Γονέων στην Ειρηνούπολη για το...

Από τον σύλλογο Γονέων των Σχολείων Ειρηνούπολης...

ΑΚΟΥ 99.6FM
ΑΚΟΥ 99.6FM

Αγγελίες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

-Ευρεία  σύσκεψη σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το φορολογικό Τόνισε επίσης για Τελωνείο, Νοσοκομεία και Αυτοδιοικητικές εκλογές: -- Δεν είναι  έντιμο,  από όποια πλευρά και αν συμβαίνει, το...

Στο Συνέδριο του ΣΕΠΑΚ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων για Ποιότητα και Ανάπτυξη των Κατασκευών), όπου παρουσιάστηκε η μελέτη του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) για την Ποιότητα και Ανάπτυξη...

Σύσκεψη χθες στην Περιφέρεια για τη μάστιγα του παρεμπορίουΣύσκεψη για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου πραγματοποιήθηκε χθες στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής...

Την κ. Παναγιώτα Εφραιμίδου για τη δωρεά των 100€ στη μνήμη του συζύγου της.Την κ. Γκαϊτατζή Ελένη για την προσφορά γυναικείων ενδυμάτων που θα καλύψουν τις ανάγκες των φιλοξενούμενων του Ξενώνα. Τις κ. κ....