Εκατοντάδες κλοπές ρεύματος το χρόνο στην Ημαθία

Εκατοντάδες κλοπές ρεύματος το χρόνο στην Ημαθία

Τα κρούσματα κλοπής ρεύματος στην Ημαθία, έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια και παίρνουν όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις αφού εκατοντάδες περιπτώσεις φτάνουν στα δικαστήρια, λόγω της ποινικής δίωξης του φαινομένου. Η οικονομική κρίση και ανέχεια οδηγεί πολλούς από τους «ένοχους» στην παραβίαση του μετρητή, κάτι που ενέχει πολλούς κινδύνους τόσο για τους ίδιους όσο και για τους συγκατοίκους μιας πολυκατοικίας ή τους γείτονες, όπως τονίζει ο ΔΕΔΔΗΕ.

Χθες το πρωί, στα Δικαστήρια της Βέροιας οι περισσότερες δικάσιμες υποθέσεις αφορούσαν κλοπή ρεύματος, ενώ αρκετοί υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ ήταν παρόντες στο ακροατήριο. Να σημειωθεί ότι με το νέο πλαίσιο νόμου και το σχετικό εγχειρίδιο, η ρευματοκλοπή τιμωρείται πολύ αυστηρά, με βαριές οικονομικές συνέπειες.

«Η ρευματοκλοπή δεν έχει καμία απολύτως έννοια, καθώς  δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση  να διαφύγει κάποιος , χάρη στα μηχανογραφικά συστήματα που υπάρχουν. Μπορεί να καθυστερήσει να εντοπιστεί ένα περιστατικό, αλλά αργά ή γρήγορα θα συμβεί» επεσήμανε μιλώντας στο «Λαό» για το θέμα, ο διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ περιοχής Βέροιας κ. Παύλος Τσακαλίδης.

 «Το πιο άσχημο όμως, είναι ότι ο ρευματοκλέφτης, επειδή κάνει επέμβαση στο δίκτυο, προκαλεί κινδύνους ατυχήματος, τόσο για τον ίδιο όσο και για κάποιο γείτονα», προσθέτει.

Πολλές φορές, ωστόσο, κάποιοι πολίτες οδηγούνται σ’ αυτό, διότι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στους λογαριασμούς του ρεύματος λόγω οικονομικών προβλημάτων. 

 «Όποιο κι αν είναι  το πρόβλημα του πολίτη, η ρευματοκλοπή εκτός από παράνομη είναι και παράλογη ενέργεια. Εκτός του ότι θα εντοπιστεί οπωσδήποτε, θέτει σε κίνδυνο την εγκατάσταση του σπιτιού του και τη ζωή του, αλλά και των διπλανών του. Οι επεμβάσεις στο δίκτυο είναι εξαιρετικά επικίνδυνες. Όχι μόνο κατά τη στιγμή που κάνει τη ρευματοκλοπή, αλλά και κατά τη διάρκεια που αυτή συνεχίζεται, διότι ανά πάσα στιγμή  μπορεί να εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα στην εγκατάσταση, που θα βάλει σε κίνδυνο τη ζωή του ίδιου, των παιδιών του ή των γειτόνων», τονίζει με έμφαση ο διευθυντής.


200 περιστατικά κλοπής ρεύματος το χρόνο στην Ημαθία

Στην Ημαθία, σύμφωνα με τα στοιχεία της επιχείρησης, εντοπίζονται τουλάχιστον 200 περιστατικά ρευματοκλοπής το χρόνο. Η διαδικασία που ακολουθείται μετά τον εντοπισμό, είναι η χρέωση της κλαπείσας ενέργειας, μήνυση και βαριά πρόστιμα.

Μάλιστα με το νέο σύστημα μετρητών που σύντομα θα αρχίσει να εφαρμόζεται, θα υπάρχουν αρκετές δικλίδες ασφαλείας, ώστε με την επιχειρούμενη ρευματοκλοπή, να χτυπάει αμέσως ο συναγερμός στο κέντρο και να επεμβαίνει άμεσα η υπηρεσία.

Όσο για το οικονομικό και την αδυναμία πληρωμής των λογαριασμών, αυτό, όπως διευκρινίζεται,  πρέπει να το αντιμετωπίσει ο καταναλωτής με τον προμηθευτή του, την εταιρία δηλαδή με την οποία έχει συμβόλαιο ρεύματος, ώστε  να συμφωνηθεί  ένα πλαίσιο ευνοϊκών ρυθμίσεων.


Σοφία Γκαγκούση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Σοφία Γκαγκούση - Δημοσιογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιοδεία του Κώστα Βοργιαζίδη σε οικισμούς της Δ.Ε. Δοβρά

Περιοδεία του Κώστα Βοργιαζίδη σε οικισμούς της Δ.Ε....

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των επισκέψεων του υπ....

Κωνσταντίνος  Βοργιαζίδης: «Άξονας 7ος : Βελτιώνουμε την καθημερινότητα του πολίτη»

Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης: «Άξονας 7ος : Βελτιώνουμε...

 Αγωνιζόμαστε για μια πιο φιλική και ανθρώπινη πόλη  Η...

Ευχαριστήριο  της   Πρωτοβουλίας  για  το  Παιδί

Ευχαριστήριο της Πρωτοβουλίας για το Παιδί

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πρωτοβουλίας για το Παιδί...

Ευχαριστήριο της  υποψήφιας δημάρχου Βέροιας Γεωργίας Μπατσαρά

Ευχαριστήριο της υποψήφιας δημάρχου Βέροιας Γεωργίας...

Ευχαριστούμε θερμά τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ημαθίας,...

Ενημερωτική επίσκεψη του Κώστα Καλαϊτζίδη στο Σφαγείο Βέροιας  και ικανοποίηση για την τροφοδοσία της αγοράς ενόψει Πάσχα

Ενημερωτική επίσκεψη του Κώστα Καλαϊτζίδη στο Σφαγείο...

Επίσκεψη στο Βιομηχανικό Σφαγείο Βέροιας ενόψει της...

Επιχορήγηση των Δήμων της χώρας με 150 εκατ. ευρώ  - Τα ποσά επιχορήγησης για τους Δήμους της Ημαθίας

Επιχορήγηση των Δήμων της χώρας με 150 εκατ. ευρώ - Τα...

Επιχορήγηση ύψους 150 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση...

Το πρόγραμμα της αποκομιδής απορριμάτων στο Δήμο Νάουσας

Το πρόγραμμα της αποκομιδής απορριμάτων στο Δήμο...

Ο Δήμος  ενημερώνει τους δημότες της  Νάουσας για το...

Διαβάστε σήμερα στη

Διαβάστε σήμερα στη "ΒΕΡΟΙΑ" που κυκλοφορεί 22/4

35 μέρες πριν...ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΕΞΙ (6)...

ΑΚΟΥ 99.6FM
ins data-revive-zoneid="204" data-revive-id="3e6dd13b7a3f0f934b4d37369eea331d">
ΑΚΟΥ 99.6FM

Αγγελίες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των επισκέψεων του υπ. Δημάρχου σε τοπικές κοινότητες Σε τοπικές κοινότητες της Δ.Ε. Δοβρά και συγκεκριμένα στη Φυτειά, τον Τρίλοφο και την Πατρίδα, συνέχισε την περιοδεία του,...

 Αγωνιζόμαστε για μια πιο φιλική και ανθρώπινη πόλη  Η καθημερινότητα είναι το στοίχημα και ίσως το δυσκολότερο θέμα που έχει να αντιμετωπίσει κάθε Δημοτική Αρχή. Η καθημερινότητα όμως δεν μπορεί να...