Εκατοντάδες κλοπές ρεύματος το χρόνο στην Ημαθία

Εκατοντάδες κλοπές ρεύματος το χρόνο στην Ημαθία

Τα κρούσματα κλοπής ρεύματος στην Ημαθία, έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια και παίρνουν όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις αφού εκατοντάδες περιπτώσεις φτάνουν στα δικαστήρια, λόγω της ποινικής δίωξης του φαινομένου. Η οικονομική κρίση και ανέχεια οδηγεί πολλούς από τους «ένοχους» στην παραβίαση του μετρητή, κάτι που ενέχει πολλούς κινδύνους τόσο για τους ίδιους όσο και για τους συγκατοίκους μιας πολυκατοικίας ή τους γείτονες, όπως τονίζει ο ΔΕΔΔΗΕ.

Χθες το πρωί, στα Δικαστήρια της Βέροιας οι περισσότερες δικάσιμες υποθέσεις αφορούσαν κλοπή ρεύματος, ενώ αρκετοί υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ ήταν παρόντες στο ακροατήριο. Να σημειωθεί ότι με το νέο πλαίσιο νόμου και το σχετικό εγχειρίδιο, η ρευματοκλοπή τιμωρείται πολύ αυστηρά, με βαριές οικονομικές συνέπειες.

«Η ρευματοκλοπή δεν έχει καμία απολύτως έννοια, καθώς  δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση  να διαφύγει κάποιος , χάρη στα μηχανογραφικά συστήματα που υπάρχουν. Μπορεί να καθυστερήσει να εντοπιστεί ένα περιστατικό, αλλά αργά ή γρήγορα θα συμβεί» επεσήμανε μιλώντας στο «Λαό» για το θέμα, ο διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ περιοχής Βέροιας κ. Παύλος Τσακαλίδης.

 «Το πιο άσχημο όμως, είναι ότι ο ρευματοκλέφτης, επειδή κάνει επέμβαση στο δίκτυο, προκαλεί κινδύνους ατυχήματος, τόσο για τον ίδιο όσο και για κάποιο γείτονα», προσθέτει.

Πολλές φορές, ωστόσο, κάποιοι πολίτες οδηγούνται σ’ αυτό, διότι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στους λογαριασμούς του ρεύματος λόγω οικονομικών προβλημάτων. 

 «Όποιο κι αν είναι  το πρόβλημα του πολίτη, η ρευματοκλοπή εκτός από παράνομη είναι και παράλογη ενέργεια. Εκτός του ότι θα εντοπιστεί οπωσδήποτε, θέτει σε κίνδυνο την εγκατάσταση του σπιτιού του και τη ζωή του, αλλά και των διπλανών του. Οι επεμβάσεις στο δίκτυο είναι εξαιρετικά επικίνδυνες. Όχι μόνο κατά τη στιγμή που κάνει τη ρευματοκλοπή, αλλά και κατά τη διάρκεια που αυτή συνεχίζεται, διότι ανά πάσα στιγμή  μπορεί να εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα στην εγκατάσταση, που θα βάλει σε κίνδυνο τη ζωή του ίδιου, των παιδιών του ή των γειτόνων», τονίζει με έμφαση ο διευθυντής.


200 περιστατικά κλοπής ρεύματος το χρόνο στην Ημαθία

Στην Ημαθία, σύμφωνα με τα στοιχεία της επιχείρησης, εντοπίζονται τουλάχιστον 200 περιστατικά ρευματοκλοπής το χρόνο. Η διαδικασία που ακολουθείται μετά τον εντοπισμό, είναι η χρέωση της κλαπείσας ενέργειας, μήνυση και βαριά πρόστιμα.

Μάλιστα με το νέο σύστημα μετρητών που σύντομα θα αρχίσει να εφαρμόζεται, θα υπάρχουν αρκετές δικλίδες ασφαλείας, ώστε με την επιχειρούμενη ρευματοκλοπή, να χτυπάει αμέσως ο συναγερμός στο κέντρο και να επεμβαίνει άμεσα η υπηρεσία.

Όσο για το οικονομικό και την αδυναμία πληρωμής των λογαριασμών, αυτό, όπως διευκρινίζεται,  πρέπει να το αντιμετωπίσει ο καταναλωτής με τον προμηθευτή του, την εταιρία δηλαδή με την οποία έχει συμβόλαιο ρεύματος, ώστε  να συμφωνηθεί  ένα πλαίσιο ευνοϊκών ρυθμίσεων.


Σοφία Γκαγκούση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Σοφία Γκαγκούση - Δημοσιογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συμμετοχή στο συλλαλητήριο   της Κυριακής με αναχώρηση   από την Αλεξάνδρεια

Συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Κυριακής με αναχώρηση...

Ανακοινώνεται ότι την Κυριακή, 20 Ιανουαρίου στις 2 το...

Η Συμφωνία των Πρεσπών και η επόμενη ημέρα

Η Συμφωνία των Πρεσπών και η επόμενη ημέρα

Γράφει ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣΗ Κοινή Γνώμη με έντονη...

Toν συνδυασμό του «ΕΝΑ μαζί» παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας

Toν συνδυασμό του «ΕΝΑ μαζί» παρουσίασε ο υποψήφιος...

‘ΕΝΑ μαζί’, είναι το όνομα του συνδυασμού του Νικόλα...

Τον συνδυασμό του για τον Δήμο Βέροιας   παρουσιάζει   σήμερα   ο Απόστολος Εμμανουηλίδης

Τον συνδυασμό του για τον Δήμο Βέροιας παρουσιάζει ...

Σήμερα  Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019 στις 6 το απόγευμα στο...

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας   εξέδωσε ψήφισμα για τη «Συμφωνία των Πρεσπών»

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Κεντρικής...

Έπειτα από πρόταση του Περιφερειάρχη Κεντρικής...

Εν’ όψει της επικύρωσης από τη Βουλή της Συμφωνίας των Πρεσπών  - Οργανώνονται σύλλογοι και φορείς για το  συλλαλητήριο της Τρίτης στο κέντρο της Βέροιας

Εν’ όψει της επικύρωσης από τη Βουλή της Συμφωνίας των...

Σε στάδιο προετοιμασίας για το συλλαλητήριο της...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Βέροια για τις εκδηλώσεις εορτασμού του Πολιούχου Αγίου Αντωνίου

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Βέροια για τις...

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας, αποβλέποντες στην...

Άνδρας ''βούτηξε'' το πορτοφόλι ηλικιωμένης στη Βέροια

Άνδρας ''βούτηξε'' το πορτοφόλι ηλικιωμένης...

Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας σχηματίσθηκε...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Ανακοινώνεται ότι την Κυριακή, 20 Ιανουαρίου στις 2 το πρωί, θα αναχωρήσει λεωφορείο μπροστά από το ΚΤΕΛ Αλεξάνδρειας με προορισμό την Αθήνα για τη συμμετοχή στο Συλλαλητήριο για την Μακεδονία στην πλατεία...

Γράφει ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣΗ Κοινή Γνώμη με έντονη ανησυχία και αγωνία, παρακολουθεί τις καθημερινές πολιτικές εξελίξεις που έφθασαν να συνδέουν το λεγόμενο σκοπιανό ζήτημα, με την παράταση η μη του βίου...