ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ Μαθητικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής: «Ο Τριπόταμος, το ποτάμι της Βέροιας»

ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ Μαθητικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής: «Ο Τριπόταμος, το ποτάμι της Βέροιας»

Ο Σύλλογος «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑς» διοργανώνει διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα το ποτάμι της πόλης μας, τον Τριπόταμο,  ο οποίος έχει εγκριθεί με το υπ’ αρ. Φ.14/ΦΜ/202230/218092/Δ1/12-12-2017 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. 

Απευθύνεται σε δυο ηλιακές ομάδες. Η 1η ομάδα περιλαμβάνει παιδιά που φοιτούν το σχολικό έτος 2017-2018 στην Τετάρτη, Πέμπτη και Έκτη δημοτικού και η 2η ομάδα σε παιδιά που φοιτούν στην Πρώτη, Δευτέρα και Τρίτη Γυμνασίου. Ο διαγωνισμός απευθύνεται αποκλειστικά στα παιδιά που φοιτούν στα δημοτικά και Γυμνάσια του Δήμου Βέροιας καθώς και στα ΕΕΕΕΚ Βέροιας, Νάουσας, Αλεξάνδρειας.

Τα έργα θα πρέπει να έχουν διαστάσεις 30Χ42 εκατοστά (cm) (Μέγεθος Α3) και ως υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν, μολύβια γραφίτη, ξυλομπογιές, τέμπερες, παστέλ, νερομπογιές, ακρυλικά κ.α.. Θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί και να κατατεθούν προς αξιολόγηση από πενταμελή επιτροπή, από 1η  έως και 15ή Μαρτίου 2018, σε κατάλληλα διαμορφωμένο κουτί στο ισόγειο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας. Η συγκέντρωση των έργων και στη συνέχεια η κατάθεσή τους  θα γίνει με την εποπτεία των σχολείων. Κάθε έργο θα είναι ΕΝΟΣ ΜΟΝΟ ΜΑΘΗΤΗ. Ομαδικά έργα δεν θα γίνουν δεκτά από την κριτική επιτροπή. Επίσης κάθε μαθητής θα μπορεί να συμμετέχει στον διαγωνισμό με ένα ΜΟΝΟ έργο. 

Τα έργα δεν θα πρέπει να έχουν οποιοδήποτε διακριτικό σημάδι (π.χ. δεν θα είναι τσαλακωμένα, δεν θα υπάρχει γραμμένο το όνομα του παιδιού επάνω τους ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο σχετίζεται με την ταυτότητα του). Κάθε έργο θα τοποθετηθεί σε φάκελο επάνω στον οποίο θα υπάρχει το ονοματεπώνυμο του παιδιού, η τάξη του, το σχολείο του και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Μέσα στον φάκελο θα εσωκλείεται μαζί με το έργο και μια υπεύθυνη δήλωση από τον γονέα/κηδεμόνα που θα δηλώνει ότι συμφωνεί το παιδί του να λάβει μέρος στον διαγωνισμό. Η διενέργεια του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τους κανόνες δεοντολογίας για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων μαθητών.

Τα έργα όλων των παιδιών θα εκτεθούν. 

Ο χρόνος και ο χώρος όπου θα πραγματοποιηθεί η έκθεση των έργων ζωγραφικής θα ανακοινωθούν την Άνοιξη του 2018 από το Σύλλογο.

Τα μέλη της πενταμελούς κριτικής επιτροπής που θα κρίνουν τα έργα ζωγραφικής των μαθητών θα είναι τα εξής:

1. Αρώνης Κωνσταντίνος, Αρχιτέκτονας-Ζωγράφος

2. Λιάκου Ασπασία, Δασκάλα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

3. Μαυροκεφαλίδης Δημήτριος, Ζωγράφος

4. Τσόλη Κωνσταντίνα, Καθηγήτρια Εικαστικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 

5. Χειμωνοπούλου Μαρία, Βιολόγος-Ιχθυολόγος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου «Φίλοι του ποταμού Τριπόταμου Bέροιας».

Σε όλους  τους μαθητές που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής. Στους μαθητές που θα καταλάβουν τις τρεις πρώτες θέσεις θα δοθούν έπαινοι, αναμνηστικά μετάλλια συμμετοχής, καθώς και χρηματικό έπαθλο. Στους μαθητές που θα καταλάβουν την 4η έως και τη 10η θέση θα δοθούν αναμνηστικά δώρα.  Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού και η απονομή των βεβαιώσεων-επαίνων-μεταλλίων-χρηματικών επάθλων-αναμνηστικών δώρων θα πραγματοποιηθεί την Άνοιξη του 2018 μετά από σχετική ανακοίνωση από το Σύλλογο. 

 Η συμμετοχή των μαθητών/τριών είναι δωρεάν και προαιρετική και απαιτείται πέραν της σύμφωνης γνώμης των γονέων και κηδεμόνων τους η οποία θα συνοδεύει το έργο κάθε παιδιού και η σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Διδασκόντων και του/της Διευθυντή/ντριας του σχολείου οι μαθητές/τριες του οποίου προτίθενται να πάρουν μέρος.

Εξυπακούεται ότι δεν θα υπάρχουν έσοδα από τα υποβληθέντα έργα με εμπορία ή διαφήμιση, ότι ο διαγωνισμός δεν εμπλέκεται με τη δωρεάν διακίνηση πάσης φύσεως υλικού που κρίνεται ως διαφημιστικό και ότι η χρήση θα γίνει μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Οι μαθητές μπορούν να δουλέψουν τα έργα τους είτε στο πλαίσιο σχολικών γνωστικών αντικειμένων σε ενότητες που προσφέρονται για ανάλογες προεκτάσεις ή και στον ελεύθερο χρόνο τους.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Facebook: «www.facebook.com/filoi.tripotamou

Ιστοσελίδα Συλλόγου: http://tripotamos.wix.com/filoitripotamou

E-mail: mcheimon@gmail.com

Κατάθεση έργων 1 - 15 Μαρτίου 2018 Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία»  17 χρόνια η Eurobank στο πλευρό των αριστούχων μαθητών  Τελετή βράβευσης στη Βέροια

«Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» 17 χρόνια η Eurobank στο...

Τους αριστούχους αποφοίτους Λυκείων των Νομών...

Δυναμικό ξεκίνημα για τον Σύλλογο Αιμοδοτών Ν. Νικομήδειας με αιμοδοσία και ενημέρωση για την δωρεά μυελού των οστών

Δυναμικό ξεκίνημα για τον Σύλλογο Αιμοδοτών Ν....

Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στη Νέα Νικομήδεια...

Κάλεσμα της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας για συμμετοχή στην ομάδα δρόμου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, στον Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»

Κάλεσμα της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας για συμμετοχή...

Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας καλεί τα μέλη και τους φίλους...

Ξεφάντωσαν οι μικροί μασκαράδες στον αποκριάτικο χορό της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας

Ξεφάντωσαν οι μικροί μασκαράδες στον αποκριάτικο χορό...

Το «σπίτι» της Λέσχης γέμισε  ασφυκτικά το απόγευμα...

Ενδοσχολικές επιμορφώσεις εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με θέμα «Αντιμετώπιση κρίσης στη σχολική κοινότητα»

Ενδοσχολικές επιμορφώσεις εκπαιδευτικών...

Την Παρασκευή 21/2/2020 ολοκληρώθηκαν οι ...

SONIC, ο δημοφιλέστερος σκαντζόχοιρος του κόσμου έρχεται στον κινηματογράφο ΣΤΑΡ! - Όλο το πρόγραμμα

SONIC, ο δημοφιλέστερος σκαντζόχοιρος του κόσμου έρχεται...

SONIC Η ΤΑΙΝΙΑ (ΜΕΤΑΓΛ.)Προβολές:  Παρασκευή 28/2 - Σάββατο...

 Μασκέ Latin Party διοργανώνει η ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας

Μασκέ Latin Party διοργανώνει η ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας

Η ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας και η καθηγήτρια Ευαγγελία...

Τσίκνισαν... διασκεδάζοντας τα παιδιά του 9ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας

Τσίκνισαν... διασκεδάζοντας τα παιδιά του 9ου Δημοτικού...

Οι  όμορφες παραδόσεις πρέπει να συνεχίζονται. Έτσι ο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Με φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής,  πατινάδες και χορούς θα γιορτάσει η Νάουσα την Τσικνοπέμπτη«Ταυτότητά μας,  η Παράδοση»Στην Πλατεία Καρατάσου στις 19:00Ένα παραδοσιακό γλέντι με πατινάδες, χορούς και...

Το Σωματείο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος πιστό στο ραντεβού του συμμετέχει και φέτος στις αποκριάτικες εκδηλώσεις των καταστημάτων της πόλης."Η προσπάθεια αυτή στηρίζεται από το...

Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου του Νέου Πολιούχου Βεροίας επί τη...

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου το Vespa Club Veria έκοψε την πίτα του, παρέα με την λέσχη "Φίλων Κλασικού Αυτοκινήτου Βέροιας" σε τοπική ταβέρνα της πόλης. Live μουσική, πολύ καλό φαγητό, ποτό, δωράκια για τους τυχερούς,...