Απάντηση Δήμου Βέροιας στην ανακοίνωση της Π.Α.Ε. ΒΕΡΟΙΑ

Απάντηση Δήμου Βέροιας στην ανακοίνωση της Π.Α.Ε. ΒΕΡΟΙΑ

Σχετικά με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Βέροια πριν από λιγες ημέρες (ουδέποτε εστάλη στην εφημερίδα «Λαός») κατηγορεί την Δημοτική αρχή και συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

«Στην κατηγορία αυτών ανήκουν και ο Δήμαρχος Βέροιας (κ. Βοριαζίδης)  μαζί με το ΚΑΠΑ του Δήμου Βέροιας (κ.κ. Διαμάντης & Κορωνάς), που –ως γνωστόν- προέβησαν σε κατάσχεση 73.000 ευρώ από το πόσο που είχε να λαμβάνει η ΠΑΕ Βέροια από την ΟΥΕΦΑ, με δικαιολογίες -ενώπιον των δικαστηρίων- ότι δεν υπάρχουν… λεφτά για πετρέλαιο στους παιδικούς σταθμούς, ενώ παράλληλα ετοιμάζονταν για… ψηστήρια για να γιορτάσουν το γεγονός.  

Να σημειωθεί ότι το ποσό των 73.000 ευρώ αντιστοιχεί σε έργα, που έγιναν στο γήπεδο και αυτό αποδεικνύεται με την προσκόμιση των πρακτικών των ελέγχων από την Επιτροπή του αρ.56Α του ν.2725/1999, η οποία αποτελείται από κλιμάκια της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, τις Διευθύνσεις Τεχνικών Υπηρεσιών και Υγειονομικού  της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.  Μάλιστα, η ΠΑΕ Βέροια λάμβανε άδεια λειτουργίας αθλητικής εγκατάστασης κάθε χρόνο και ειδικότερα όταν από το 2013 μίσθωσε το Δημοτικό Στάδιο Βέροιας. 

Η απόφαση ακόμη δεν έχει εκδοθεί. Κάτι που σημαίνει ότι σε περίπτωση που δικαιωθεί η ΠΑΕ, το προαναφερόμενο ποσό –από τη στιγμή που η ομάδα αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα- είναι πλέον δώρο- άδωρο, ενώ αν είχε τα χρήματα στη διάθεσή της στο χρόνο που έπρεπε και η σεζόν θα μπορούσε να βγει χωρίς προβλήματα και να πετύχει εύκολα το στόχο της παραμονής στην κατηγορία».
Απάντηση του Δήμου Βέροιας

Αναφερόμενοι στην από 28.2.2018 ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ, η οποία αναδημοσιεύθηκε από τα ΜΜΕ, γίνεται αντιληπτό ότι στην πιο κρίσιμη καμπή της ομάδας της πόλης μας, η θρασύτητα (εν προκειμένω και θρασυδειλία) σε κάποιους περισσεύει.

Κατά τo παραπάνω κείμενο, που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Βέροια, την 28. 2.2018, στις 19:56 , ο ανώνυμος συντάκτης του,  δυσφημεί και ειρωνεύεται το Δήμαρχο Βέροιας και τους δύο Δημοτικούς Συμβούλους, ισχυριζόμενος ότι  αφενός λόγω της κατάσχεσης λογαριασμού της ΠΑΕ Βέροιας από το ΝΠΔΔ ΚΑΠΑ του Δ. Βέροιας, η ομάδα δεν κατόρθωσε να σταθεί στην κατηγορία, αφετέρου δε ότι ο Δ. Βέροιας επιχαίρει για την κατάσταση αυτή, καθώς ετοιμάζαμε «Ψηστήρια»,  για να γιορτάσουμε το γεγονός.

Αποτελεί δυστυχώς σημείο των καιρών μία επαγγελματική ομάδα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις της, αλλά εξοργίζει η ηθική κατάπτωση στην οποία  φαίνεται να έχουν περιέλθει οι συντάκτες της κατάπτυστης αυτής ανακοίνωσης.   Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν που καθόρισαν την τύχη της ομάδας, αντί να ζητήσουν συγγνώμη από το φίλαθλο κόσμο και να ζητήσουν παράλληλα τη συνδρομή, όλων όσων είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν στην δύσκολη καμπή, προσπαθούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, μετατοπίζοντας τις ευθύνες αλλού, προσπαθώντας να καλύψουν την αποτυχία τους, μέσω ανακοινώσεων που δυσφημούν και ειρωνεύονται θεσμούς και πρόσωπα. Να τονίσουμε ότι ο Δήμος δεν δύναται, καθώς είναι παντελώς παράνομο, να μην αξιώσει απαιτήσεις που προκύπτουν από ιδιωτικά συμφωνητικά, πόσο μάλλον όταν για τις  απαιτήσεις αυτές έχουν εκδοθεί αποφάσεις δικαστηρίων.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, όπως έχει λεχθεί πολλάκις στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, εκδόθηκαν από τα Δικαστήρια της Βέροιας δύο διαταγές πληρωμής του ΚΑΠΑ Δ. Βέροιας κατά της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ, για τα μισθώματα που αφορούσαν το  Δημοτικό   Στάδιο, από το 2013 και έπειτα. Το ΚΑΠΑ του Δ. Βέροιας, προχώρησε σε δέσμευση  του λογαριασμού , αφού  τελεσιδίκησε  η πρώτη διαταγή πληρωμής χρονικά και αφού βεβαία απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που άσκησε η ΠΑΕ Βέροια κατά της δεύτερης χρονικά διαταγής πληρωμής. 

Το ποσό επομένως των 17.000, 00 ευρώ περίπου, που αφορά την πρώτη διαταγή πληρωμής, και με απόφαση «Εφετείου», ήτοι τελεσίδικα, οφείλεται από την ΠΑΕ Βέροια στο ΚΑΠΑ Δ. Βέροιας. Τι ισχυρίζεται λοιπόν ο συντάκτης της κατάπτυστης αυτής ανάρτησης, ότι η ομάδα δεν κατόρθωσε να ολοκληρώσει ούτε καν τον πρώτο γύρο, της δεύτερης μεγαλύτερης  επαγγελματικής κατηγορίας, γιατί ο δήμος δέσμευσε 50.000 ευρώ περίπου, δηλαδή με αυτά τα πενήντα  χιλιάρικα, οι υπεύθυνοι της ΠΑΕ θα πλήρωναν και θα εξοφλούσαν τις μισθοδοσίες παιχτών, διοικητικών υπαλλήλων, προμηθευτών, ΔΕΗ, ΔΕΥΑΒ, ΔΟΥ, ΙΚΑ κτλ για το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου, η οποία βρίσκεται ακριβώς στην μέση. Ποιον πάτε λοιπόν να κοροϊδέψετε κύριοι υπεύθυνοι της ΠΑΕ που συντάξατε και δημοσιοποιήσατε την ανακοίνωση αυτή, μήπως τους ίδιους σας τους εαυτούς με αυτά που γράφετε, γιατί δεν πιστεύουμε πως ουδείς σώφρων άνθρωπος είναι δυνατό να πεισθεί από το «παραμύθι» σας. 

Σε κάθε περίπτωση, καλούμε τον πρόεδρο της ΠΑΕ Βέροια, αναλογιζόμενοι ότι λόγω της κατάστασης που επικρατεί πολλά πράγματα  είναι πιθανό να γίνονται και ερήμην του, να λάβει ξεκάθαρη θέση, αν το παραπάνω κείμενο, αποτελεί και δική του άποψη,  σχετικά με τα όσα γράφονται για το Δήμο και τους αιρετούς, που αναφέρονται ονομαστικά στην ανακοίνωση.  

Σε κάθε περίπτωση πραγματικά, θα θέλαμε να μάθουμε, ποιος είναι ο συντάκτης του κειμένου αυτού, ή έστω ποιοι από την ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ εξέδωσαν αυτήν την ανακοίνωση, για να γνωρίζουμε, όλοι ποια είναι τα άτομα που με τόση ευκολία και θρασύτητα χαλκεύουν την πραγματικότητα, θίγουν υπολήψεις και συνειδήσεις, στην προσπάθεια τους, να επιρρίψουν τις δικές τους ευθύνες οπουδήποτε αλλού πέραν του εαυτού τους, καλυπτόμενοι πίσω από την ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ. 


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 ΕΠΣ Ημαθίας Ολοκληρώθηκε η Β' Φάση της Σχολής Προπονητών UEFA C

ΕΠΣ Ημαθίας Ολοκληρώθηκε η Β' Φάση της Σχολής...

Ολοκληρώθηκε η Β' φάση της σχολής προπονητών UEFA C με...

Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση των μελών του ΦΑΣ Νάουσα

Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση των μελών του ΦΑΣ Νάουσα...

    Καλούνται τα μέλη του Φ.Α.Σ. ΝΑΟΥΣΑ στη Γενική...

Αστέρας Αλεξάνδρειας – Sport Experte : Εβδομάδα προπονητικής εκπαίδευσης, μετρήσεων και αξιολόγησης για ποδοσφαιριστές 8-20 ετών

Αστέρας Αλεξάνδρειας – Sport Experte : Εβδομάδα...

Η Ακαδημία του Αστέρα Αλεξανδρείας σε συνεργασία με...

«Πάμπλο Γκαρσία ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ!»

«Πάμπλο Γκαρσία ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ!»

Το πλήρωμα του χρόνου ήρθε! Ο κύβος ερρίφθη. Όπως...

Γυναικείο ποδόσφαιρο Παρέμεινε και η Σοφία Θωμά στον Αγροτικό Αστέρα Αγ. Βαρβάρας

Γυναικείο ποδόσφαιρο Παρέμεινε και η Σοφία Θωμά στον...

Άλλη μία παίκτρια ανανέωσε την συνεργασία της με τον...

Τιμωρία της Βέροιας και πρόστιμο για τον αγώνα με την Καλαμάτα

Τιμωρία της Βέροιας και πρόστιμο για τον αγώνα με την...

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Ένωσης...

Ο Σάκης Τσώλης υποψήφιος προπονητής στην Βέροια

Ο Σάκης Τσώλης υποψήφιος προπονητής στην Βέροια

Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση του ΝΠΣ Βέροια...

Συνεχίζει με Τριαντάφυλλο Παπακωνσταντίνου στον πάγκο η ΑΕ Αλεξάνδρειας

Συνεχίζει με Τριαντάφυλλο Παπακωνσταντίνου στον...

Δεν αλλάζει προπονητή η ΑΕ Αλεξάνδρειας αφού και την...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης με δήλωση στο σάιτ της ομάδας ζητάει συγγνώμη για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ υποστήριξε πως δεν απείλησε κανέναν.Ιβάν Σαββίδης, μέσω δήλωσης στην...

Ο Γιώργος Χατζάρας, πρώην παίκτης και προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βέροιας μίλησε στον  ΑΚΟΥ 996 και στην εκπομπή "Σιγά τον Πολυέλαιο" σχετικά με τη διάλυση της ομάδας. Πώς αισθάνεσαι εσύ με...

Μόνος του ήταν στην τελευταία στιγμή της ιστορίας της βασίλισσα του βορρά ο προπονητής της Βέροιας  Τολης Τερζής  με τον βοηθό του Γιάννη Μανζιαρίδη τούς  οποίους  χαιρέτησαν οι παίκτες μάζεψαν τα πράγματα...

Αν και είχε διαρρεύσει ότι πληρώθηκαν οι Τομάς και Μπατιόν, τελικά αφαιρέθηκαν τρεις βαθμοί στη «βασίλισσα».Στους 11 βαθμούς έπεσε η Βέροια, μετά την πρώτη αφαίρεση βαθμών, καθώς όπως φαίνεται δεν επήλθε η...