ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σαββατοκύριακο   με ποδηλατάδες στον ανθισμένο ροδακινί κάμπο της Βέροιας

Σαββατοκύριακο με ποδηλατάδες στον ανθισμένο ροδακινί κάμπο της Βέροιας

Συνέντευξη Τύπου για τις διήμερες δράσεις του Τουριστικού Ομίλου


Ο καλός καιρός που προβλέπεται από την ΕΜΥ για το Σαββατοκύριακο (17-18 Μαρτίου) «στρώνει» τις ιδανικότερες συνθήκες για το διήμερο των ανθισμένων ροδακινιών που διοργανώνει για δεύτερη χρονιά ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας.

Για τις δράσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα μίλησε χθες ο πρόεδρος του ΤΟΒ Ζήσης Χ. Πατσίκας, ο πρόεδρος της συνεργαζόμενης Ένωσης Φωτογράφων Δ.Κ. Μακεδονίας Δημήτρης Κοντσίδης και τα μέλη του ΤΟΒ, Ισαβέλλα Κωνσταντούδη, Στέργιος Ζυγουλιάνος και Άρης Ορφανίδης.

Αυτό που χαρακτηρίζει πάντως το διήμερο είναι οι ποδηλάτες του και οι διαδρομές του, που απευθύνονται σε μικρούς, μεγάλους και δυνατούς ποδηλάτες.

Το πρώτο ραντεβού για τους ορεινούς και δυνατούς ποδηλάτες είναι το μεσημέρι του Σαββάτου στις 2.00, με εκκίνηση στις 2.30, από το πάρκο της Εληάς προς το φράγμα του Αλιάκμονα κι από κει προς τα Πιέρια με τερματισμό στην Ι. Μονή Προδρόμου πάνω από το ποτάμι. Απαραίτητο το κράνος, παγούρι με νερό και γάντια.

Την Κυριακή η ποδηλατική διαδρομή είναι πιο ήπια και απευθύνεται σε όλους… Το ραντεβού είναι στις 10.30 στο πάρκο της Εληάς και στις 11.00 ξεκινάει η ποδηλατάδα στον ανθισμένο ροδακινόκαμπο της Βέροιας. Περνάει από τον οικισμό της Μέσης, συνεχίζει προς το χωριό Άμμος κάνει στάση για νερό και κολατσιό και επιστροφή για Βέροια, με τον απαραίτητο πάντα εξοπλισμό.

Το απόγευμα της Κυριακής θα στηθεί στους Αγ. Αναργύρους ένα πάρκο ποδηλατικής αγωγής για παιδιά, από 3-12 ετών περίπου, για την εξοικείωση των πιτσιρικάδων και των δεσποινίδων με το ποδήλατο, τους κανόνες της κυκλοφοριακής αγωγής, σε κλίμα γιορτής, με εκπλήξεις και δώρα.

Ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Τροχαία και τον διοικητή της, Ανδρέα Καλογερόπουλο, για την καλή συνεργασία αλλά και για την ομιλία που θα κάνει στα παιδιά σχετικά με τη χρήση ποδήλατου.

Αξιοσημείωτο στοιχείο είναι ότι φέτος, όπως είπε η διοίκηση του ΤΟΒ, υπάρχει πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή όχι μόνο από τη Βέροια και την Ημαθία, αλλά και από άλλους νομούς. «Είναι μία εξωστρεφής δραστηριότητα προς όφελος της πόλης» είπε ο πρόεδρος.

Διαγωνισμός φωτογραφίας

Μεγάλη αναμένεται και η συμμετοχή στον διαγωνισμό φωτογραφίας που πέρυσι άφησε θετικό πρόσημο και φέτος πραγματοποιείται με τη συνεργασία και της Ένωσης Φωτογράφων, στην κριτική Επιτροπή. Όπως είπε ο Δημ. Κοντσίδης, τα (16) μέλη της Ένωσης, είναι ιδιαίτερα χαρούμενα για τη συμμετοχή, στο πλαίσιο της ανάπτυξης της φωτογραφικής παιδείας σε όλους και στα παιδιά.

Οι φωτογραφίες θα πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις, θα σταλούν, θα ελεγχθούν και θα ακολουθήσει ψηφοφορία. Σε πρώτη φάση θα προκύψουν οι καλύτερες εικόνες. Στη δεύτερη φάση θα ψηφιστούν οι φωτογραφίες που θα πάρουν τα τρία βραβεία. Το πρώτο αντιστοιχεί σε μία φωτογραφική μηχανή, το δεύτερο σε 150 ευρώ και το τρίτο σε 100 ευρώ.

Φωτογραφίες πάντως του ανθισμένου κάμπου από τον περσινό διαγωνισμό έχουν προβληθεί πανελλαδικά από τα social media δίνοντας μία πανέμορφη εικόνα της Βέροιας που διαρκεί όσο και η ανθοφορία των ροδακινιών.

Αυτή την ομορφιά καλούνται να απολαύσουν όλοι στο ηλιόλουστο, κατά τις προβλέψεις, Σαββατοκύριακο που ακολουθεί…

Σοφία Γκαγκούση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Σοφία Γκαγκούση - Δημοσιογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Σάββατο 23 Μαρτίου στις 7:00 μ.μ. η εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως για την εορτή της 25ης Μαρτίου

Το Σάββατο 23 Μαρτίου στις 7:00 μ.μ. η εκδήλωση της Ιεράς...

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας σας...

Γιορτάστηκαν τα «Κούλουμα» στον Δήμο Νάουσας (ΦΩΤΟΣ)

Γιορτάστηκαν τα «Κούλουμα» στον Δήμο Νάουσας (ΦΩΤΟΣ)

Με άφθονη φασολάδα, λαγάνα και φυσικά σαρακοστιανά,...

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 | 10:30 πμ : S l a m    P o e t r y  από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας
Κορυφώθηκε η Αποκριά της Νάουσας  με επίκεντρο το μοναδικό δρώμενο «Γενίτσαροι και Μπούλες» - Χιλιάδες κόσμου επισκέφθηκαν την Νάουσα (ΦΩΤΟΣ)

Κορυφώθηκε η Αποκριά της Νάουσας με επίκεντρο το...

Με επίκεντρο το μοναδικό δρώμενο «Γενίτσαροι και...

Απόψε μετά τις 9:30μμ 14ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΕΛΛΗΣ ΒΕΡΟΙΑ

Απόψε μετά τις 9:30μμ 14ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ...

14ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΕΛΛΗΣ ΒΕΡΟΙΑ Απόψε...

Αποκριάτικη εκδήλωση από την ΚΕΠΑ και τον Εμπορικό Σύλλογο Βέροιας χθες στην πλατεία Δημαρχείου

Αποκριάτικη εκδήλωση από την ΚΕΠΑ και τον Εμπορικό...

Αποκριάτικη εκδήλωση συνδιοργάνωσαν  η ΚΕΠΑ του Δήμου...

«Το βάζο με τα μοναχικά μπισκοτάκια» της Μ.Α.μ.Α παρουσιάζεται στη Νάουσσα

«Το βάζο με τα μοναχικά μπισκοτάκια» της Μ.Α.μ.Α...

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, στις 19:00 στην αίθουσα ...

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20/3 ΣΤΗΝ ΕΛΗΑ - 8 ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ  «ΔΙΗΛΘΟΜΕΝ ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΥΔΑΤΟΣ» - ΜΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20/3 ΣΤΗΝ ΕΛΗΑ - 8 ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ: ¨Διήλθομεν διά πυρός και ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...