Σαββατοκύριακο  με ποδηλατάδες στον ανθισμένο ροδακινί κάμπο της Βέροιας

Σαββατοκύριακο με ποδηλατάδες στον ανθισμένο ροδακινί κάμπο της Βέροιας

Συνέντευξη Τύπου για τις διήμερες δράσεις του Τουριστικού Ομίλου


Ο καλός καιρός που προβλέπεται από την ΕΜΥ για το Σαββατοκύριακο (17-18 Μαρτίου) «στρώνει» τις ιδανικότερες συνθήκες για το διήμερο των ανθισμένων ροδακινιών που διοργανώνει για δεύτερη χρονιά ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας.

Για τις δράσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα μίλησε χθες ο πρόεδρος του ΤΟΒ Ζήσης Χ. Πατσίκας, ο πρόεδρος της συνεργαζόμενης Ένωσης Φωτογράφων Δ.Κ. Μακεδονίας Δημήτρης Κοντσίδης και τα μέλη του ΤΟΒ, Ισαβέλλα Κωνσταντούδη, Στέργιος Ζυγουλιάνος και Άρης Ορφανίδης.

Αυτό που χαρακτηρίζει πάντως το διήμερο είναι οι ποδηλάτες του και οι διαδρομές του, που απευθύνονται σε μικρούς, μεγάλους και δυνατούς ποδηλάτες.

Το πρώτο ραντεβού για τους ορεινούς και δυνατούς ποδηλάτες είναι το μεσημέρι του Σαββάτου στις 2.00, με εκκίνηση στις 2.30, από το πάρκο της Εληάς προς το φράγμα του Αλιάκμονα κι από κει προς τα Πιέρια με τερματισμό στην Ι. Μονή Προδρόμου πάνω από το ποτάμι. Απαραίτητο το κράνος, παγούρι με νερό και γάντια.

Την Κυριακή η ποδηλατική διαδρομή είναι πιο ήπια και απευθύνεται σε όλους… Το ραντεβού είναι στις 10.30 στο πάρκο της Εληάς και στις 11.00 ξεκινάει η ποδηλατάδα στον ανθισμένο ροδακινόκαμπο της Βέροιας. Περνάει από τον οικισμό της Μέσης, συνεχίζει προς το χωριό Άμμος κάνει στάση για νερό και κολατσιό και επιστροφή για Βέροια, με τον απαραίτητο πάντα εξοπλισμό.

Το απόγευμα της Κυριακής θα στηθεί στους Αγ. Αναργύρους ένα πάρκο ποδηλατικής αγωγής για παιδιά, από 3-12 ετών περίπου, για την εξοικείωση των πιτσιρικάδων και των δεσποινίδων με το ποδήλατο, τους κανόνες της κυκλοφοριακής αγωγής, σε κλίμα γιορτής, με εκπλήξεις και δώρα.

Ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Τροχαία και τον διοικητή της, Ανδρέα Καλογερόπουλο, για την καλή συνεργασία αλλά και για την ομιλία που θα κάνει στα παιδιά σχετικά με τη χρήση ποδήλατου.

Αξιοσημείωτο στοιχείο είναι ότι φέτος, όπως είπε η διοίκηση του ΤΟΒ, υπάρχει πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή όχι μόνο από τη Βέροια και την Ημαθία, αλλά και από άλλους νομούς. «Είναι μία εξωστρεφής δραστηριότητα προς όφελος της πόλης» είπε ο πρόεδρος.

Διαγωνισμός φωτογραφίας

Μεγάλη αναμένεται και η συμμετοχή στον διαγωνισμό φωτογραφίας που πέρυσι άφησε θετικό πρόσημο και φέτος πραγματοποιείται με τη συνεργασία και της Ένωσης Φωτογράφων, στην κριτική Επιτροπή. Όπως είπε ο Δημ. Κοντσίδης, τα (16) μέλη της Ένωσης, είναι ιδιαίτερα χαρούμενα για τη συμμετοχή, στο πλαίσιο της ανάπτυξης της φωτογραφικής παιδείας σε όλους και στα παιδιά.

Οι φωτογραφίες θα πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις, θα σταλούν, θα ελεγχθούν και θα ακολουθήσει ψηφοφορία. Σε πρώτη φάση θα προκύψουν οι καλύτερες εικόνες. Στη δεύτερη φάση θα ψηφιστούν οι φωτογραφίες που θα πάρουν τα τρία βραβεία. Το πρώτο αντιστοιχεί σε μία φωτογραφική μηχανή, το δεύτερο σε 150 ευρώ και το τρίτο σε 100 ευρώ.

Φωτογραφίες πάντως του ανθισμένου κάμπου από τον περσινό διαγωνισμό έχουν προβληθεί πανελλαδικά από τα social media δίνοντας μία πανέμορφη εικόνα της Βέροιας που διαρκεί όσο και η ανθοφορία των ροδακινιών.

Αυτή την ομορφιά καλούνται να απολαύσουν όλοι στο ηλιόλουστο, κατά τις προβλέψεις, Σαββατοκύριακο που ακολουθεί…

Σοφία Γκαγκούση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Σοφία Γκαγκούση - Δημοσιογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 Δωρεάν μαθήματα γνωριμίας με τη μουσική και το χορό από το Δημοτικό  Ωδείο  Νάουσας

Δωρεάν μαθήματα γνωριμίας με τη μουσική και το χορό...

Από τις 1 Οκτωβρίου 2018 και για ένα μήνα το Δημοτικό...

Εγγραφές και συμμετοχές στις χορωδίες της Αλεξάνδρειας

Εγγραφές και συμμετοχές στις χορωδίες της...

 Ξεκίνησαν και φέτος δυναμικά τις πρόβες και τη...

 Η γιορτή της Υψώσεως Τιμίου Σταυρού στο Γηροκομείο Βέροιας

Η γιορτή της Υψώσεως Τιμίου Σταυρού στο Γηροκομείο...

Την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου και την Παρασκευή 14...

Τιμήθηκε η ημέρα Εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας  των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, στην Ημαθία

Τιμήθηκε η ημέρα Εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας των...

Τιμήθηκε την Κυριακή η ημέρα Εθνικής Μνήμης της...

Απολογισμός και ευχαριστίες για την περιοδεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας στις γειτονιές της πόλης και σε Τοπικές Κοινότητες με την παράσταση «Εις τους πέντε δρόμους»

Απολογισμός και ευχαριστίες για την περιοδεία του...

 Μετά από τη μεγάλη επιτυχία της παραγωγής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ...

Εγγραφές για τα τμήματα του Μ.Ε.Γ.Σ.Ν. ΚΟΠΑΝΟΥ «Η ΜΙΕΖΑ»

Εγγραφές για τα τμήματα του Μ.Ε.Γ.Σ.Ν. ΚΟΠΑΝΟΥ «Η ΜΙΕΖΑ»

Από τον Μορφωτικό σύλλογο Κοπανού «Η ΜΙΕΖΑ»...

Με την πρέπουσα τιμή και λαμπρότητα η ύψωση του Τιμίου Σταυρού στο Γηροκομείο Βέροιας

Με την πρέπουσα τιμή και λαμπρότητα η ύψωση του Τιμίου...

Με τον δέοντα σεβασμό αλλά και με την πρέπουσα...

Μουσική …δίχως σύνορα! με τους  Κωνσταντίνο και Ματθαίο Τσαχουρίδη  ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Η ΜΕΛΙΝΑ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ

Μουσική …δίχως σύνορα! με τους Κωνσταντίνο και...

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΥΣ ΣΤΙΣ 9.30 μ.μ.Απρόσμενοι και...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Παρασκευή 20 Ιουλίου και ώρα 9.15 μ.μ.στο Θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη»Η Συνάντηση του Σταύρου Ξαρχάκου με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη ήταν τελικά… Η Συνάντηση που ζητούν όλοι και αυτήν την χρονιά!Η μοναδική...

Από τις 1 Οκτωβρίου 2018 και για ένα μήνα το Δημοτικό Ωδείο Νάουσας δίνει την ευκαιρία σε όσους μαθητές και μαθήτριες, νέους και νέες σκέφτονται στο άμεσο μέλλον να ξεκινήσουν την εκμάθηση ενός μουσικού...

 Ξεκίνησαν και φέτος δυναμικά τις πρόβες και τη δραστηριότητά τους, οι χορωδίες της Αλεξάνδρειας, μια πολύ δημιουργική και σημαντική δραστηριότητα που οργανώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου και...

Την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου και την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018 ,τελέσθηκαν με κατάνυξη στον Ιερό Ναό του Γηροκομείου Βέροιας, ο οποίος και είναι αφιερωμένος στην Ύψωση του Τιμίου Σταυρού , ο Εσπερινός και η Θεία...