Συνάντηση Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με τον Υπουργό Υγείας για τις συμβάσεις ΕΟΠΥΥ και τα γενικότερα ζητήματα υγείας

Συνάντηση Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με τον Υπουργό Υγείας για τις συμβάσεις ΕΟΠΥΥ και τα γενικότερα ζητήματα υγείας

Την ανάγκη εξαίρεσης της Υγείας από τα μνημόνια, έθεσε ο Α.Βασιάδης


Οι συμβάσεις των ιατρών ειδικότητας με τον ΕΟΠΥΥ ήταν το βασικό θέμα της συνάντησης του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου με τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες. Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ. Γιώργος Γιαννόπουλος, ο Αν.Γεν.Γραμματέας κ.Σταμάτης Βαρδαρός, και ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, συζητήθηκαν γενικότερα και τα προβλήματα  που παρουσιάζει το Σύστημα Υγείας.

Από τον  Πρόεδρο Μ. Βλασταράκο και τα άλλα μέλη του Δ.Σ. του Π.Ι.Σ. τονίστηκαν   για ακόμη μια φορά στον Υπουργό Υγείας, οι  μεγάλες ελλείψεις που παρουσιάζονται σε όλο το Σύστημα Υγείας με την ελλιπή χρηματοδότηση του.

Επισημάνθηκε  ότι για να μην επέλθει τα αμέσως  επόμενα χρόνια κατάρρευση του συστήματος μετά την αναμενόμενη συνταξιοδότηση  πολλών ιατρών, επιβάλλεται η ενδυνάμωση σε στελεχιακό  δυναμικό, με την προκήρυξη  με σύντομες διαδικασίες  όλων των κενών  θέσεων  μονίμων ιατρών στο Ε.Σ.Υ., αλλά και του λοιπού  προσωπικού. 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην  στελέχωση όλων των Δημόσιων Δομών Υγείας που παρέχουν υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Τονίστηκε  ότι οι αναγγελθείσα λειτουργία των ΤΟΜΥ δεν προχωρά, ενώ  οι συμβάσεις με τους οικογενειακούς ιατρούς του ΕΟΠΥΥ  με τους όρους που προτάθηκαν, δεν έτυχαν ανταπόκρισης  εκ μέρους των ιατρών.

Από τον επικεφαλής των Διεθνών Σχέσεων του ΠΙΣ και Αντιπρόεδρο της  Ένωσης Ευρωπαϊκών Ιατρικών Συλλόγων (CPME) Αναστάσιο Βασιάδη,  επισημάνθηκε η αναγκαιότητα  της εξαίρεσης των δαπανών για την Υγεία από τις μνημονιακές πολιτικές. 

Αναφέρθηκε η επίσημη αναγνώριση  από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της αρχής ότι, ακόμη και σε περιόδους δημοσιονομικών περιορισμών, δεν υπάρχει οικονομική ανάπτυξη χωρίς επενδύσεις στην υγεία. 

Επίσης τονίστηκε από τον Αντιπρόεδρο της  CPME,  ότι για να επωφεληθεί η χώρα μας από αυτή την θέση του κορυφαίου ευρωπαϊκού θεσμού, επιβάλλεται να υπάρξει έντονη διπλωματική παρουσία και δραστηριότητα.  

Τέλος ο κ. Α.Βασιάδης υπενθύμισε τα σοβαρά ζητήματα Υγείας στην Ημαθία, όπως είχε την ευκαιρία να τα διαπιστώσει ο Υπουργός Υγείας κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην περιοχή.

Ει ότι αφορά τις συμβάσεις με τους ιατρούς ειδικοτήτων, τέθηκαν για μια ακόμα φορά  οι πάγιες και διαχρονικές θέσεις του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου είναι, η  ελεύθερη επιλογή ιατρού με αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση, αξιοποίηση όλου του ιατρικού δυναμικού χωρίς αποκλεισμούς και ικανοποίηση των  αναγκών της χώρας σε υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης αποφασίστηκε να συσταθεί μικτή ομάδα εργασίας μεταξύ Π.Ι.Σ. και Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να διαμορφωθούν οι όροι συλλογικής σύμβασης.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άσχημα τα νέα για τους «λάτρεις» των social media

Άσχημα τα νέα για τους «λάτρεις» των social media

Η υπερβολική ενασχόληση με τα μέσα κοινωνικής...

Ανάκληση νοθευμένου καφέ εσπρέσσο από τον ΕΦΕΤ

Ανάκληση νοθευμένου καφέ εσπρέσσο από τον ΕΦΕΤ

Ο ΕΦΕΤ διαπίστωσε έπειτα από δειγματοληψία και...

Δείτε πότε θα καθαρίσουν οι πνεύμονες αν κόψετε σήμερα το τσιγάρο

Δείτε πότε θα καθαρίσουν οι πνεύμονες αν κόψετε σήμερα...

Το κάπνισμα καταστρέφει τις μικροσκοπικές “τρίχες”...

Προσοχή! Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί πλαστική κουτάλα (ΦΩΤΟ)

Προσοχή! Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί πλαστική κουτάλα (ΦΩΤΟ)

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση...

Μία ώρα έκθεσης σ’ αυτό το φως ανοίγει την όρεξη για γλυκό

Μία ώρα έκθεσης σ’ αυτό το φως ανοίγει την όρεξη για...

Μια νέα μελέτη υποστηρίζει ότι έστω και μια ώρα...

Άνοια: Σε ποιους ασθενείς ο κίνδυνος αυξάνεται κατακόρυφα

Άνοια: Σε ποιους ασθενείς ο κίνδυνος αυξάνεται...

Οι ενήλικες που πάσχουν από στεφανιαία νόσο...

Σε επιφυλακή για τον ιό του Δυτικού Νείλου: Επιβεβαιώθηκαν τα πρώτα κρούσματα - Τι συμβουλεύει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας

Σε επιφυλακή για τον ιό του Δυτικού Νείλου:...

Ο ιός του Δυτικού Νείλου εμφανίστηκε ξανά στη χώρα μας....

Κουνούπια: Το κόλπο πριν βγείτε έξω για να μην σας τσιμπάνε

Κουνούπια: Το κόλπο πριν βγείτε έξω για να μην σας...

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε τα τσιμπήματα των...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Γράφει η Ευδοξία ΔαβόραΜουσικοπαιδαγωγός - μουσικοθεραπεύτρια Όταν ο τρόπος της ζωής και η καθημερινότητά μας, μας επιτάσσουν γρήγορους ρυθμούς, άμεσες αποφάσεις, και περιορισμένο χώρο και χρόνο για τον...

Η υπερβολική ενασχόληση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των εφήβων, σύμφωνα με μία νέα έρευνα.Οι έφηβοι που αφιερώνουν πολύ χρόνο στα μέσα κοινωνικής...

Ο ΕΦΕΤ διαπίστωσε έπειτα από δειγματοληψία και εργαστηριακή ανάλυση που διενεργήθηκε σε εξειδικευμένο εργαστήριο δοκιμών στη Γαλλία, ότι το προϊόν «Καφές espresso αλεσμένος 100%Arabica Gold, συσκευασμένος, με...

Το κάπνισμα καταστρέφει τις μικροσκοπικές “τρίχες” στους πνεύμονές σας στους ανώτερους αεραγωγούς. Η κύρια λειτουργία τους είναι να προστατεύσουν τους πνεύμονες από τις λοιμώξεις, είτε ιογενείς είτε...