Συνάντηση Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με τον Υπουργό Υγείας για τις συμβάσεις ΕΟΠΥΥ και τα γενικότερα ζητήματα υγείας

Συνάντηση Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με τον Υπουργό Υγείας για τις συμβάσεις ΕΟΠΥΥ και τα γενικότερα ζητήματα υγείας

Την ανάγκη εξαίρεσης της Υγείας από τα μνημόνια, έθεσε ο Α.Βασιάδης


Οι συμβάσεις των ιατρών ειδικότητας με τον ΕΟΠΥΥ ήταν το βασικό θέμα της συνάντησης του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου με τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες. Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ. Γιώργος Γιαννόπουλος, ο Αν.Γεν.Γραμματέας κ.Σταμάτης Βαρδαρός, και ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, συζητήθηκαν γενικότερα και τα προβλήματα  που παρουσιάζει το Σύστημα Υγείας.

Από τον  Πρόεδρο Μ. Βλασταράκο και τα άλλα μέλη του Δ.Σ. του Π.Ι.Σ. τονίστηκαν   για ακόμη μια φορά στον Υπουργό Υγείας, οι  μεγάλες ελλείψεις που παρουσιάζονται σε όλο το Σύστημα Υγείας με την ελλιπή χρηματοδότηση του.

Επισημάνθηκε  ότι για να μην επέλθει τα αμέσως  επόμενα χρόνια κατάρρευση του συστήματος μετά την αναμενόμενη συνταξιοδότηση  πολλών ιατρών, επιβάλλεται η ενδυνάμωση σε στελεχιακό  δυναμικό, με την προκήρυξη  με σύντομες διαδικασίες  όλων των κενών  θέσεων  μονίμων ιατρών στο Ε.Σ.Υ., αλλά και του λοιπού  προσωπικού. 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην  στελέχωση όλων των Δημόσιων Δομών Υγείας που παρέχουν υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Τονίστηκε  ότι οι αναγγελθείσα λειτουργία των ΤΟΜΥ δεν προχωρά, ενώ  οι συμβάσεις με τους οικογενειακούς ιατρούς του ΕΟΠΥΥ  με τους όρους που προτάθηκαν, δεν έτυχαν ανταπόκρισης  εκ μέρους των ιατρών.

Από τον επικεφαλής των Διεθνών Σχέσεων του ΠΙΣ και Αντιπρόεδρο της  Ένωσης Ευρωπαϊκών Ιατρικών Συλλόγων (CPME) Αναστάσιο Βασιάδη,  επισημάνθηκε η αναγκαιότητα  της εξαίρεσης των δαπανών για την Υγεία από τις μνημονιακές πολιτικές. 

Αναφέρθηκε η επίσημη αναγνώριση  από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της αρχής ότι, ακόμη και σε περιόδους δημοσιονομικών περιορισμών, δεν υπάρχει οικονομική ανάπτυξη χωρίς επενδύσεις στην υγεία. 

Επίσης τονίστηκε από τον Αντιπρόεδρο της  CPME,  ότι για να επωφεληθεί η χώρα μας από αυτή την θέση του κορυφαίου ευρωπαϊκού θεσμού, επιβάλλεται να υπάρξει έντονη διπλωματική παρουσία και δραστηριότητα.  

Τέλος ο κ. Α.Βασιάδης υπενθύμισε τα σοβαρά ζητήματα Υγείας στην Ημαθία, όπως είχε την ευκαιρία να τα διαπιστώσει ο Υπουργός Υγείας κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην περιοχή.

Ει ότι αφορά τις συμβάσεις με τους ιατρούς ειδικοτήτων, τέθηκαν για μια ακόμα φορά  οι πάγιες και διαχρονικές θέσεις του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου είναι, η  ελεύθερη επιλογή ιατρού με αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση, αξιοποίηση όλου του ιατρικού δυναμικού χωρίς αποκλεισμούς και ικανοποίηση των  αναγκών της χώρας σε υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης αποφασίστηκε να συσταθεί μικτή ομάδα εργασίας μεταξύ Π.Ι.Σ. και Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να διαμορφωθούν οι όροι συλλογικής σύμβασης.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκφραση της Ψυχής ως σύμμαχος της Υγείας… - « Δεν προκαλείς τη ζήλεια του άλλου. Εκείνος υποκινείται από τη δική του ανασφάλεια …»

Έκφραση της Ψυχής ως σύμμαχος της Υγείας… - « Δεν...

Της Χρύσας Μπέκα, Ψυχολόγου – ψυχοθεραπεύτριαΜια...

Τι να ΜΗΝ τρώτε μετά τις 10 το βράδυ

Τι να ΜΗΝ τρώτε μετά τις 10 το βράδυ

Κανονικά, το βραδινό κυρίως γεύμα δεν πρέπει να...

Η επιστημονική εξήγηση για όσους πίνουν σκέτο καφέ

Η επιστημονική εξήγηση για όσους πίνουν σκέτο καφέ

Όσο πιο ευαίσθητοι είναι οι άνθρωποι στην πικρή γεύση...

Έξι τρόποι να υποχωρήσει ο πονόλαιμος

Έξι τρόποι να υποχωρήσει ο πονόλαιμος

Υπάρχουν μερικά αγαπημένα γιατρικά για τις μέρες που...

Ανακαλύφθηκε το ελιξήριο της νεότητας!

Ανακαλύφθηκε το ελιξήριο της νεότητας!

Ανακαλύφθηκε πρωτεΐνη που προστατεύει τα κύτταρα από...

Το φρούτο που ενδυναμώνει τη μνήμη

Το φρούτο που ενδυναμώνει τη μνήμη

Ένα νέο "όπλο" κατά της γήρανσης ήρθε να προστεθεί...

Ποιες ώρες της ημέρας καίμε περισσότερες θερμίδες;

Ποιες ώρες της ημέρας καίμε περισσότερες θερμίδες;

Στους διαφορετικούς ρυθμούς με τους οποίους κάνει...

Προσοχή! Αυτά είναι τα πιο καρκινογόνα τρόφιμα (ΦΩΤΟ)

Προσοχή! Αυτά είναι τα πιο καρκινογόνα τρόφιμα (ΦΩΤΟ)

Δυστυχώς, δεκατέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Γράφει η Ευδοξία ΔαβόραΜουσικοπαιδαγωγός - μουσικοθεραπεύτρια Όταν ο τρόπος της ζωής και η καθημερινότητά μας, μας επιτάσσουν γρήγορους ρυθμούς, άμεσες αποφάσεις, και περιορισμένο χώρο και χρόνο για τον...

Της Χρύσας Μπέκα, Ψυχολόγου – ψυχοθεραπεύτριαΜια φορά το φίδι πήρε κατά πόδας την πυγολαμπίδα. Εκείνη φοβισμένη άρχισε να τρέχει χωρίς σταματημό, αλλά και το φίδι συνέχιζε την προσπάθειά του. Μια μέρα, δυο...

Κανονικά, το βραδινό κυρίως γεύμα δεν πρέπει να γίνεται μετά τις 8:30 το βράδυ, αλλά οι (κακές) συνήθειες των Ελλήνων έχουν ως ένα από τα χαρακτηριστικά τους να τρώμε βραδινό ακόμα και μετά τις 10:00-11:00 το βράδυ! ...

Όσο πιο ευαίσθητοι είναι οι άνθρωποι στην πικρή γεύση της καφεΐνης, εξαιτίας των σχετικών γονιδίων στο DNA τους, τόσο περισσότερο καφέ πίνουν, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα. Η μελέτη δείχνει...