ΥΓΕΙΑ

Συνάντηση Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με τον Υπουργό Υγείας για τις συμβάσεις ΕΟΠΥΥ και τα γενικότερα ζητήματα υγείας

Συνάντηση Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με τον Υπουργό Υγείας για τις συμβάσεις ΕΟΠΥΥ και τα γενικότερα ζητήματα υγείας

Την ανάγκη εξαίρεσης της Υγείας από τα μνημόνια, έθεσε ο Α.Βασιάδης


Οι συμβάσεις των ιατρών ειδικότητας με τον ΕΟΠΥΥ ήταν το βασικό θέμα της συνάντησης του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου με τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες. Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ. Γιώργος Γιαννόπουλος, ο Αν.Γεν.Γραμματέας κ.Σταμάτης Βαρδαρός, και ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, συζητήθηκαν γενικότερα και τα προβλήματα  που παρουσιάζει το Σύστημα Υγείας.

Από τον  Πρόεδρο Μ. Βλασταράκο και τα άλλα μέλη του Δ.Σ. του Π.Ι.Σ. τονίστηκαν   για ακόμη μια φορά στον Υπουργό Υγείας, οι  μεγάλες ελλείψεις που παρουσιάζονται σε όλο το Σύστημα Υγείας με την ελλιπή χρηματοδότηση του.

Επισημάνθηκε  ότι για να μην επέλθει τα αμέσως  επόμενα χρόνια κατάρρευση του συστήματος μετά την αναμενόμενη συνταξιοδότηση  πολλών ιατρών, επιβάλλεται η ενδυνάμωση σε στελεχιακό  δυναμικό, με την προκήρυξη  με σύντομες διαδικασίες  όλων των κενών  θέσεων  μονίμων ιατρών στο Ε.Σ.Υ., αλλά και του λοιπού  προσωπικού. 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην  στελέχωση όλων των Δημόσιων Δομών Υγείας που παρέχουν υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Τονίστηκε  ότι οι αναγγελθείσα λειτουργία των ΤΟΜΥ δεν προχωρά, ενώ  οι συμβάσεις με τους οικογενειακούς ιατρούς του ΕΟΠΥΥ  με τους όρους που προτάθηκαν, δεν έτυχαν ανταπόκρισης  εκ μέρους των ιατρών.

Από τον επικεφαλής των Διεθνών Σχέσεων του ΠΙΣ και Αντιπρόεδρο της  Ένωσης Ευρωπαϊκών Ιατρικών Συλλόγων (CPME) Αναστάσιο Βασιάδη,  επισημάνθηκε η αναγκαιότητα  της εξαίρεσης των δαπανών για την Υγεία από τις μνημονιακές πολιτικές. 

Αναφέρθηκε η επίσημη αναγνώριση  από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της αρχής ότι, ακόμη και σε περιόδους δημοσιονομικών περιορισμών, δεν υπάρχει οικονομική ανάπτυξη χωρίς επενδύσεις στην υγεία. 

Επίσης τονίστηκε από τον Αντιπρόεδρο της  CPME,  ότι για να επωφεληθεί η χώρα μας από αυτή την θέση του κορυφαίου ευρωπαϊκού θεσμού, επιβάλλεται να υπάρξει έντονη διπλωματική παρουσία και δραστηριότητα.  

Τέλος ο κ. Α.Βασιάδης υπενθύμισε τα σοβαρά ζητήματα Υγείας στην Ημαθία, όπως είχε την ευκαιρία να τα διαπιστώσει ο Υπουργός Υγείας κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην περιοχή.

Ει ότι αφορά τις συμβάσεις με τους ιατρούς ειδικοτήτων, τέθηκαν για μια ακόμα φορά  οι πάγιες και διαχρονικές θέσεις του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου είναι, η  ελεύθερη επιλογή ιατρού με αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση, αξιοποίηση όλου του ιατρικού δυναμικού χωρίς αποκλεισμούς και ικανοποίηση των  αναγκών της χώρας σε υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης αποφασίστηκε να συσταθεί μικτή ομάδα εργασίας μεταξύ Π.Ι.Σ. και Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να διαμορφωθούν οι όροι συλλογικής σύμβασης.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τι τρώνε και τι θα έπρεπε να τρώνε τα παιδιά στο σχολείο!

Τι τρώνε και τι θα έπρεπε να τρώνε τα παιδιά στο...

Γράφει ο Τόπης ΑθανάσιοςΔιαιτολόγος - ΔιατροφολόγοςΗ...

Έκφραση της Ψυχής  ως σύμμαχος της Υγείας… -« Οι λέξεις βλάπτουν   σοβαρά την αυτοεκτίμηση….»

Έκφραση της Ψυχής ως σύμμαχος της Υγείας… -« Οι λέξεις...

Της Χρύσας Μπέκα, Ψυχολόγου – ψυχοθεραπεύτριας«Ένας...

Επίκαιρα ζητήματα έθεσαν οι γιατροί στον Επίτροπο Υγείας της  Ευρωπαϊκής Ένωσης - Καίριες παρεμβάσεις από τον Αναστάσιο Βασιάδη

Επίκαιρα ζητήματα έθεσαν οι γιατροί στον Επίτροπο...

Στα πλαίσια  της πρόσφατης συνεδριακής διοργάνωσης ...

Παρουσίαση της εκστρατείας “LET’S ΠΑΠ: Κάντο για σένα” για την πρόληψη   του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

Παρουσίαση της εκστρατείας “LET’S ΠΑΠ: Κάντο για σένα”...

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην 83η...

Έκφραση της Ψυχής  ως σύμμαχος της Υγείας… - «Ο τρόπος που ταξιδεύεις στη ζωή, φέρνει την ευτυχία ένα βήμα πιο κοντά…»
Έκφραση της Ψυχής  ως σύμμαχος της Υγείας… - «Κάθε φορά που επιλέγεις μια συμπεριφορά, επιλέγεις και τις συνέπειές της…»

Έκφραση της Ψυχής ως σύμμαχος της Υγείας… - «Κάθε φορά...

Της Χρύσας Μπέκα, Ψυχολόγου – ψυχοθεραπεύτριας«Ένας...

Έκφραση της Ψυχής  ως σύμμαχος της Υγείας… - «Ο δρόμος χωρίς εμπόδια   συνήθως δεν οδηγεί πουθενά… »

Έκφραση της Ψυχής ως σύμμαχος της Υγείας… - «Ο δρόμος...

Της Χρύσας Μπέκα, Ψυχολόγου – ψυχοθεραπεύτριας«Μια...

Aπό το Κέντρο Υγείας Βέροιας και την 8η ΤΟΜΥ Βέροιας - Τι είναι η Νόσος των Λεγεωνάριων;

Aπό το Κέντρο Υγείας Βέροιας και την 8η ΤΟΜΥ Βέροιας - Τι...

Η λεγεωνέλλωση είναι οξεία βακτηριακή λοίμωξη του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Γράφει η Ευδοξία ΔαβόραΜουσικοπαιδαγωγός - μουσικοθεραπεύτρια Όταν ο τρόπος της ζωής και η καθημερινότητά μας, μας επιτάσσουν γρήγορους ρυθμούς, άμεσες αποφάσεις, και περιορισμένο χώρο και χρόνο για τον...

Γράφει ο Τόπης ΑθανάσιοςΔιαιτολόγος - ΔιατροφολόγοςΗ σχολική τσάντα θα γεμίσει με καινούργια βιβλία, τετράδια και τόσα άλλα.... Μέσα σε αυτήν την τσάντα, αρκετοί γονείς θα βάλουν ένα ταπεράκι ή μια σακουλίτσα...

Της Χρύσας Μπέκα, Ψυχολόγου – ψυχοθεραπεύτριας«Ένας νεαρός μαθητής πήγε στο σπίτι του δασκάλου του, ενός σοφού φιλόσοφου, και του είπε:«¨Έρχομαι να σου πω κάτι σημαντικό, που δεν μπορώ να αποσιωπήσω. Κάποιος...

Στα πλαίσια  της πρόσφατης συνεδριακής διοργάνωσης  που πραγματοποιήθηκε  στις Βρυξέλλες με τίτλο  MED.SUMMER, με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Γερμανίας,  σε συνεργασία με την Μόνιμη Επιτροπή Ευρωπαίων...