Συνάντηση Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με τον Υπουργό Υγείας για τις συμβάσεις ΕΟΠΥΥ και τα γενικότερα ζητήματα υγείας

Συνάντηση Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με τον Υπουργό Υγείας για τις συμβάσεις ΕΟΠΥΥ και τα γενικότερα ζητήματα υγείας

Την ανάγκη εξαίρεσης της Υγείας από τα μνημόνια, έθεσε ο Α.Βασιάδης


Οι συμβάσεις των ιατρών ειδικότητας με τον ΕΟΠΥΥ ήταν το βασικό θέμα της συνάντησης του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου με τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες. Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ. Γιώργος Γιαννόπουλος, ο Αν.Γεν.Γραμματέας κ.Σταμάτης Βαρδαρός, και ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, συζητήθηκαν γενικότερα και τα προβλήματα  που παρουσιάζει το Σύστημα Υγείας.

Από τον  Πρόεδρο Μ. Βλασταράκο και τα άλλα μέλη του Δ.Σ. του Π.Ι.Σ. τονίστηκαν   για ακόμη μια φορά στον Υπουργό Υγείας, οι  μεγάλες ελλείψεις που παρουσιάζονται σε όλο το Σύστημα Υγείας με την ελλιπή χρηματοδότηση του.

Επισημάνθηκε  ότι για να μην επέλθει τα αμέσως  επόμενα χρόνια κατάρρευση του συστήματος μετά την αναμενόμενη συνταξιοδότηση  πολλών ιατρών, επιβάλλεται η ενδυνάμωση σε στελεχιακό  δυναμικό, με την προκήρυξη  με σύντομες διαδικασίες  όλων των κενών  θέσεων  μονίμων ιατρών στο Ε.Σ.Υ., αλλά και του λοιπού  προσωπικού. 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην  στελέχωση όλων των Δημόσιων Δομών Υγείας που παρέχουν υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Τονίστηκε  ότι οι αναγγελθείσα λειτουργία των ΤΟΜΥ δεν προχωρά, ενώ  οι συμβάσεις με τους οικογενειακούς ιατρούς του ΕΟΠΥΥ  με τους όρους που προτάθηκαν, δεν έτυχαν ανταπόκρισης  εκ μέρους των ιατρών.

Από τον επικεφαλής των Διεθνών Σχέσεων του ΠΙΣ και Αντιπρόεδρο της  Ένωσης Ευρωπαϊκών Ιατρικών Συλλόγων (CPME) Αναστάσιο Βασιάδη,  επισημάνθηκε η αναγκαιότητα  της εξαίρεσης των δαπανών για την Υγεία από τις μνημονιακές πολιτικές. 

Αναφέρθηκε η επίσημη αναγνώριση  από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της αρχής ότι, ακόμη και σε περιόδους δημοσιονομικών περιορισμών, δεν υπάρχει οικονομική ανάπτυξη χωρίς επενδύσεις στην υγεία. 

Επίσης τονίστηκε από τον Αντιπρόεδρο της  CPME,  ότι για να επωφεληθεί η χώρα μας από αυτή την θέση του κορυφαίου ευρωπαϊκού θεσμού, επιβάλλεται να υπάρξει έντονη διπλωματική παρουσία και δραστηριότητα.  

Τέλος ο κ. Α.Βασιάδης υπενθύμισε τα σοβαρά ζητήματα Υγείας στην Ημαθία, όπως είχε την ευκαιρία να τα διαπιστώσει ο Υπουργός Υγείας κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην περιοχή.

Ει ότι αφορά τις συμβάσεις με τους ιατρούς ειδικοτήτων, τέθηκαν για μια ακόμα φορά  οι πάγιες και διαχρονικές θέσεις του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου είναι, η  ελεύθερη επιλογή ιατρού με αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση, αξιοποίηση όλου του ιατρικού δυναμικού χωρίς αποκλεισμούς και ικανοποίηση των  αναγκών της χώρας σε υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης αποφασίστηκε να συσταθεί μικτή ομάδα εργασίας μεταξύ Π.Ι.Σ. και Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να διαμορφωθούν οι όροι συλλογικής σύμβασης.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα φαινόμενα βιαιοπραγιών στις Μονάδες Υγείας και η αντιμετώπισή τους

Τα φαινόμενα βιαιοπραγιών στις Μονάδες Υγείας και η...

Γράφει ο Αναστάσιος  ΒασιάδηςΤο πρόσφατο επεισόδιο...

Καταργείται το ΚΕΕΛΠΝΟ - Δημιουργείται Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας

Καταργείται το ΚΕΕΛΠΝΟ - Δημιουργείται Εθνικός...

Τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου λειτουργίας των...

Έκφραση της Ψυχής ως σύμμαχος της Υγείας… - «Αυτό που αναζητάς, βρίσκεται ήδη μέσα σου…»

Έκφραση της Ψυχής ως σύμμαχος της Υγείας… - «Αυτό που...

Της Χρύσας Μπέκα , Ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια«Αυτή...

Η συμβολή της άσκησης στη υγεία των ανθρώπων

Η συμβολή της άσκησης στη υγεία των ανθρώπων

Δ.Κ. Στυλιανίδης,  Γεωπόνος, Επ.Δ/ντήΙνστιτούτου...

Πότε τα αναψυκτικά απειλούν την υγεία των νεφρών σας

Πότε τα αναψυκτικά απειλούν την υγεία των νεφρών σας

Η κατανάλωση αναψυκτικών όταν ασκείστε, αυξάνει τον...

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προληπτικά μέτρα για την εποχική γρίπη

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προληπτικά μέτρα για...

Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Γενικής Διεύθυνσης...

Σε ποια νοσοκομεία μπορείτε να εξεταστείτε για ηπατίτιδα C

Σε ποια νοσοκομεία μπορείτε να εξεταστείτε για...

Λίστα νοσοκομείων στα ηπατολογικά ιατρεία των οποίων...

Έκφραση της Ψυχής ως σύμμαχος της Υγείας… - «Αυτοί που  σ’ αγαπούν,  σε δέχονται όπως είσαι…»

Έκφραση της Ψυχής ως σύμμαχος της Υγείας… - «Αυτοί που ...

Της Χρύσας ΜπέκαΨυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια  «Ο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Γράφει η Ευδοξία ΔαβόραΜουσικοπαιδαγωγός - μουσικοθεραπεύτρια Όταν ο τρόπος της ζωής και η καθημερινότητά μας, μας επιτάσσουν γρήγορους ρυθμούς, άμεσες αποφάσεις, και περιορισμένο χώρο και χρόνο για τον...

Γράφει ο Αναστάσιος  ΒασιάδηςΤο πρόσφατο επεισόδιο βιαιοπραγίας εναντίον ιατρού που εκδηλώθηκε στο Νοσοκομείο Καβάλας και έλαβε ιδιαίτερη δημοσιότητα, επαναφέρει στο προσκήνιο το ανησυχητικό φαινόμενο...

Τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου λειτουργίας των ιδιωτικών κλινικών, σύσταση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) που θα αντικαταστήσει το ΚΕΕΛΠΝΟ, σύσταση Εθνικού Ινστιτούτου Νεοπλασιών, Εθνικά...

Της Χρύσας Μπέκα , Ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια«Αυτή είναι η αληθινή ιστορία ενός Αφρικανού αγρότη, που επηρεάστηκε τόσο πολύ από ιστορίες άλλων αγροτών που έκαναν περιουσία ανακαλύπτοντας κοιτάσματα...