ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με διακεκριμένους σολίστ το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας

Με διακεκριμένους σολίστ το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας

Tο 13ο ΔΦΚΒ θα διεξαχθεί στο πολυδύναμο πολιτιστικό κέντρο υψηλών προδιαγραφών του Χώρου Τεχνών και της Αντωνιαδείου Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, από τις 10 έως τις 14 Απριλίου 2018. Στις συναυλίες, τους διαγωνισμούς, τις εκθέσεις και τις διαλέξεις του, θα συναντηθούν σολίστ και καθηγητές, ορχήστρες και μαέστροι, μαθητές και νέοι κιθαριστές, κατασκευαστές και φίλοι της κιθάρας.

Κορωνίδα του 13ου ΔΦΚΒ, ο Τελικός Κύκλος του Διαγωνισμού Κοντσέρτου Κιθάρας, στην απαράμιλλης ακουστικής αίθουσα του Χώρου Τεχνών. Οι φιναλίστ παρουσιάζουν τα μεγάλα κονσέρτα κιθάρας των Joaquin Rodrigo, Heitor Villa-Lobos και Mario Castelnuovo-Tedesco συμπράττοντας με την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων υπό τη διεύθυνση του Παύλου Σεργίου.

Ειδικότερα, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον το ρεσιτάλ  του Γάλλου σολίστ Judicaël Perroy ο οποίος βρίσκεται σήμερα στην αφρόκρεμα της κλασικής κιθάρας παγκοσμίως, έχοντας στο ενεργητικό του πολλά βραβεία με σημαντικότερο το 1ο Βραβείο του διεθνούς φήμης Διαγωνισμού GFA των ΗΠΑ.

Σήμερα ο Judicaël διδάσκει στο κονσερβατόριο του San Francisco στη θέση του επί χρόνια κατόχου της θέσης Sergio Assad. Εκτός από κορυφαίος σολίστ, θεωρείται και ένας από τους σημαντικότερους δασκάλους του οργάνου, με πλήθος βραβευμένων μαθητών.

Ο επίσης πολυβραβευμένος Βέλγος κιθαριστής Jan Depreter, διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας της Αμβέρσας θα μοιραστεί μια ρεσιταλική βραδιά με τον δικό μας βιρτουόζο Δημήτρη Κοτρωνάκη.

Ο κύκλος των ρεσιτάλ θα κλείσει με την εμφάνιση του Αντώνη Χατζηνικολάου ενός από τους σημαντικότερους έλληνες κιθαριστές της νέας γενιάς βραβευμένος με το πολύτιμο Julian Bream Prize. Την ίδια βραδιά, οι μόνιμοι συνεργάτες του ΔΦΚΒ Αλέξης Μουζουράκης και Susana Prieto, μέλη του παγκόσμιας κλάσης ντουέτου κιθάρας Duo Melis, θα κλείσουν τα ρεσιτάλ του Φεστιβάλ με άλλη μια εντυπωσιακή εμφάνιση.

Με το πέρας της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στους Διαγωνισμούς και τα Master classes του ΔΦΚΒ, είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τριάντα συμμετοχές πολύ υψηλού επιπέδου. Φοιτητές ελληνικών και ξένων ακαδημιών και πανεπιστημίων και μελλοντικοί επαγγελματίες σολίστ διαγωνίζονται φέτος εδώ στη Βέροια.

Στο Διαγωνισμό Νέων Κιθαριστών και στο Διαγωνισμό Κοντσέρτου Κιθάρας με Ορχήστρα, συμμετέχουν διαγωνιζόμενοι από Γαλλία, Ιαπωνία, Λίβανο, Ελλάδα, Αλβανία, Πολωνία, Λιθουανία, Ουκρανία, Σερβία, και Ολλανδία, προερχόμενοι από ακαδημίες και πανεπιστήμια της Γαλλίας, Πολωνίας, Λιθουανίας, Ελλάδας, Ουκρανίας, Ισπανίας, Σερβίας και Βέλγιου.

Οι συμμετοχές αυτές καθιερώνουν πλέον το ΔΦΚΒ ως ένα από τα σημαντικά Διεθνή Φεστιβάλ κλασικής μουσικής στην Ευρώπη και προσβλέπουμε, όπως και πέρσι, σε μια επιτυχημένη διοργάνωση στις 10 με 14 του Απρίλη.

Με την υποστήριξη: 

Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ 

Καλλιτεχνική διεύθυνση: 

Δημήτρης Κουρζάκης 

Διοργάνωση: 

ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας – Δημοτικό Ωδείο ΚΕΠΑ 


Πληροφορίες:

www.veriaguitarfestival.gr

www.facebook.com/Veria-International-Guitar-Festival


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πιανιστική εκδήλωση την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου «The Sound of Music» της καθηγήτριας Πόπης Φιρτινίδου

Πιανιστική εκδήλωση την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου «The Sound of...

Το Δημοτικό Ωδείο της πόλης μας παρουσιάζει για 18η...

Την Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου: Πασχαλινή Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας

Την Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου: Πασχαλινή Συναυλία του...

Οι σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας, των...

Το Σάββατο 27 Απριλίου: Ρεσιτάλ βιολιού με τη Dominique Chiarappa  στη Δημόσια Βιβλιοθήκη  Βέροιας

Το Σάββατο 27 Απριλίου: Ρεσιτάλ βιολιού με τη Dominique Chiarappa...

Το Σάββατο 27 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα...

Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας: Πραγματοποιήθηκε το 5ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας: Πραγματοποιήθηκε το 5ο...

Το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 η πόλη της...

Θεατρική Παράσταση από τον Π.Γ.Σ

Θεατρική Παράσταση από τον Π.Γ.Σ "Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ"...

Θεατρική Παράσταση από τον Π.Γ.Σ "Ο...

Εγκαινιάσθηκε η έκθεση χαρακτικής από τον  Σύλλογο για τη Διάδοση των Εικαστικών Τεχνών

Εγκαινιάσθηκε η έκθεση χαρακτικής από τον Σύλλογο για...

Το βράδυ του Σαββάτου 20 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν τα...

“Σέρρα – Η Ψυχή του Πόντου” του Γιάννη Καλπούζου με την Χρύσα Παπά στις 24 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας

“Σέρρα – Η Ψυχή του Πόντου” του Γιάννη Καλπούζου με...

«Θα σας διηγηθώ την ιστορία του πατέρα μου…γιατί...

Με επιτυχία το οδοιπορικό στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα από τον Σύλλογο Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως

Με επιτυχία το οδοιπορικό στην Αγία και Μεγάλη...

Tη Δευτέρα 22 Απριλίου το απόγευμα στο Μητροπολιτικό...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...