Προτάσεις για διορθώσεις δεκάδων πινακίδων του ΚΟΚ στη Βέροια

Προτάσεις για διορθώσεις δεκάδων πινακίδων του ΚΟΚ στη Βέροια

Δεν καλύπτουν πλέον τις ανάγκες του σημερινού οδικού δικτύου και αποπροσανατολίζουν τους οδηγούς



Οι διαμαρτυρίες-καταγγελίες πολλών πολιτών και οδηγών της Βέροιας καθώς και η επισήμανση πινακίδων του ΚΟΚ από τον έμπειρο επαγγελματία οδηγό Κώστα Ακριτίδη, οι οποίες χρειάζονται διορθώσεις, βοήθησαν την υπηρεσία της Δημοτικής Αστυνομίας Βέροιας, να καταγράψει τις ανορθογραφίες των ενδείξεων και των σημάτων στις υπάρχουσες πινακίδες σε πολλά σημεία της πόλης και πέριξ αυτής και να καταθέσει τις προτάσεις της Υπηρεσίας στο Δήμο και την αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Λαού», τα σημεία που διαπιστώθηκαν και επισημάνθηκαν προς διόρθωση είναι:


  • Στην οδό Σταδίου (πριν από διασταύρωση με Θεσ/νίκης και Βενιζέλου) η κατεύθυνση της πινακίδας για Κοζάνη, πρέπει να αλλάξει προς τα αριστερά αποτρέποντας τους οδηγούς να εισέρχονται στην πόλη, αλλά να κατευθύνονται δια μέσω της Εγνατίας οδού ή της περιφερειακής οδού (Νοσοκομείο) προς ΚΟΖΑΝΗ.


  • Στην οδό Σταδίου με κατεύθυνση προς το Κέντρο της πόλης, πριν την γέφυρα Τριποτάμου, πρέπει να προστεθεί και μία ακόμα πινακίδα προς Αλεξάνδρεια με κατεύθυνση αριστερά και η κατεύθυνση της ένδειξης προς Κοζάνη να αλλάξει προς αριστερά


  • Στην οδό Παυσανίου, πριν από τα φανάρια, δεν υπάρχει πινακίδα προς Αλεξάνδρεια και Θεσσαλονίκη αριστερά και ευθεία για Κοζάνη.


  • Στην οδό Θεσσαλονίκης, με οδό Παυσανίου, στα φανάρια (μπροστά από μάρκετ Γαλαξία) να προστεθεί το σήμα της Εγνατίας οδού στις ενδείξεις προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη  και να προστεθεί μία πινακίδα προς Κέντρο, ευθεία.


  • Στην οδό Θεσσαλονίκης και Σταδίου (μπροστά από τα κατάστημα-σιδηρικά είδη Παπαδόπουλου) να φύγει η ένδειξη προς Κοζάνη και Ιωάννινα και να προστεθεί δεξιά προς ΤΕΛΩΝΕΙΟ και αριστερά προς ΚΕΝΤΡΟ 


  • Από την οδό Θεσσαλονίκης περνώντας τα φανάρια προς κέντρο στην γωνία του πάρκου (πριν την ΔΕΗ) υπάρχει η ένδειξη στην υπάρχουσα πινακίδα προς Κοζάνη που πρέπει να αφαιρεθεί και να μπει η ένδειξη προς ‘’ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ’’ και να σηκωθεί πιο ψηλά ώστε να μην αποτελεί κίνδυνο για τους διερχόμενους πεζούς.


  • Στην οδό 25ης Μαρτίου πριν την διασταύρωση με Κουστοχώρι και με κατεύθυνση προς Ακροπόλεως στην υπάρχουσα πινακίδα να αντικατασταθεί η ένδειξη προς Κοζάνη με την ένδειξη προς Κωστοχώρι δεξιά.


  • Στην οδό 25ης Μαρτίου, πριν την διασταύρωση με την οδό Φιλήμονος, πρέπει να αφαιρεθεί η ένδειξη προς Κοζάνη και να προστεθεί το σήμα της Εγνατίας οδού επί της ένδειξης προς Θεσσαλονίκη.


  • Στην οδό Βερόης 2 πρέπει να προστεθεί το σήμα της Εγνατίας οδού στην ένδειξη προς Θεσσαλονίκη και να προστεθεί μία πινακίδα προς Κέντρο ευθεία και αριστερά.


  • Στην οδό 16ης Οκτωβρίου, μετά το ΣΚΡΕΤ ανεβαίνοντας, υπάρχει πινακίδα Κ3 αντί Κ4 του Κ.Ο.Κ που πρέπει αλλάξει.


  • Στην οδό 16ης Οκτωβρίου, στο ύψος της εισόδου του στρατοπέδου με κατεύθυνση προς κέντρο, πρέπει να τοποθετηθεί πινακίδα Κ3 του Κ.Ο.Κ.


  • Στην οδό Πλ. ΡΑΚΤΙΒΑΝ 7 πρέπει να τοποθετηθεί πινακίδα προς Κέντρο αριστερά και μια Ρ23 άνω των 8 τόνων


  • Στην οδό Θωμαΐδου με Πιερίων στις υπάρχουσες πινακίδες πρέπει να προστεθεί και προς Αλεξάνδρεια, πιθανόν και προς Νάουσα αριστερά.


  • Στην οδό Πιερίων 190 πρέπει να τοποθετηθούν πινακίδες με ενδείξεις προς ΄΄ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ – ΚΟΖΑΝΗ (μπλέ)- ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ δεξιά και προς ΕΓΝΑΤΙΑ-ΒΕΡΓΙΝΑ, ευθεία .


  • Στην οδό Πιερίων και έναντι Τράπεζας Πειραιώς πρέπει να αφαιρεθούν οι ενδείξεις προς Ιωάννινα- Ηγουμενίτσα και να τοποθετηθούν προς Κέντρο ευθεία και προς Παναγία Σουμελά και Κοζάνη  (μπλέ χρώμα της παλιάς οδού) αριστερά.


  • Στην ΝΠΟ Βέροιας Νάουσας, με οδό Στρατού και κατεύθυνση προς Νάουσα, μπορεί να προστεθεί και η ένδειξη προς Αλεξάνδρεια με  δεξί βελάκι.


  • Στην οδό Σαμψούντος με κατεύθυνση προς Πιερίων πρέπει να τοποθετηθούν οι ενδείξεις προς δεξιά ΒΕΡΓΙΝΑ – ΕΓΝΑΤΙΑ, προς τα αριστερά ΚΕΝΤΡΟ και ευθεία προς ΝΑΟΥΣΑ-ΕΔΕΣΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ.


  • Στην οδό Καραϊσκάκη, διασταύρωση με την οδό Μπουμπουλίνας, πρέπει να προστεθούν και οι ενδείξεις προς Εγνατία και Βεργίνα.


  • Στην Ν.Π.Ο. Βέροιας Ναούσης στο ύψος της οδού Σαμψούντας μπορεί να προστεθούν και οι ενδείξεις προς αριστερά Νάουσα - Αλεξάνδρεια και προς δεξιά Αθήνα – Κοζάνη - Εγνατία.


  • Στην πλατεία Ρακτιβάν, από οδό Πλ. Ρακτιβάν 7 με κατεύθυνση προς κέντρο, μπορεί να τοποθετηθεί πινακίδα με ένδειξη προς Κέντρο, στην γωνία της οδού Πλ Ρακτιβάν και Μ. Μπότσαρη.


  • Στην γωνία των οδών Καραϊσκάκη και Κανάρη πρέπει να τοποθετηθούν πινακίδες (σε περίπτωση που ο χώρος δεν το επιτρέπει η τοποθέτηση μπορεί να γίνει στην θέση που βρισκόταν το περίπτερο) με ένδειξη προς αριστερά Εγνατία και Βεργίνα.


  • Στην οδό 16ης Οκτωβρίου και στο ύψος της οδού Πολυζωΐδη στην υπάρχουσα πινακίδα πρέπει να παραμείνει μόνο η φορά προς τα δεξιά της ένδειξης προς Θεσσαλονίκη και να προστεθεί το σήμα της Εγνατίας, επίσης η φορά της ένδειξης προς Κέντρο, πρέπει να είναι δεξιά και ευθεία .


  • Στην αρχή της οδού Μ.Μπότσαρη στη υπάρχουσα πινακίδα με ένδειξη προς Αθήνα – Θεσσαλονίκη, πρέπει να προστεθεί η ένδειξη προς ΒΕΡΓΙΝΑ και το σήμα της Εγνατίας οδού.


  • Στην οδό Σταδίου και Φαίδρας καθώς  και πριν την διασταύρωση με την οδό Αριάδνης, με κατεύθυνση προς την πόλη, υπάρχουν πινακίδες που έχουν κατεύθυνση προς τα δεξιά με ενδείξεις ΚΟΖΑΝΗ και ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΔΟΣ, παραπέμποντας και βαρέα οχήματα, που πρέπει να αντικατασταθούν με τις σωστές πληροφοριακές ενδείξεις, δηλαδή: προς ΚΕΝΤΡΟ – ΕΓΝΑΤΙΑ-ΒΕΡΓΙΝΑ-ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ευθεία, και ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ   προς τα δεξιά .


  • Στην οδό 25ης Μαρτίου και Αριάδνης η πινακίδα με ένδειξη προς Κοζάνη πρέπει να αντικατασταθεί με ένδειξη προς ΄΄Φιλίππειο΄΄κ.α.


  • Στην οδό Φιλήμονος 5 έναντι πρέπει η πινακίδα με ένδειξη προς Κοζάνη να αντικατασταθεί με την ένδειξη προς  «Φιλίππειο» (φώτο Νο 28). 

Όλες οι παραπάνω επισημάνσεις, όπως μας διευκρίνισε ο Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Βέροιας Χαράλαμπος Καπουρτίδης, γίνονται για την καλύτερη πληροφόρηση οδηγών και την ευκολότερη μετάβασή τους στον προορισμό   τους, καθότι  οι πινακίδες οι οποίες  τοποθετήθηκαν πριν από χρόνια,  δεν καλύπτουν πλέον τις  ανάγκες του σημερινού  οδικού δικτύου και αποπροσανατολίζουν διερχόμενους και επισκέπτες της Βέροιας.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλεξάνδρεια την Κυριακή 21 Απριλίου

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλεξάνδρεια...

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας, λόγω εργασιών διαγράμμισης

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας,...

 Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ,...

Δικογραφία σε βάρος 4 μελών εγκληματικής οργάνωσης για 20 απάτες, απο το 2022,  σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας -Κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματά τους πάνω από 138.000 ευρώ

Δικογραφία σε βάρος 4 μελών εγκληματικής οργάνωσης για...

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των...

Νέα παράταση  για τον κανονισμό  Πυροπροστασίας  Ακινήτων  εντός ή πλησίον  δασικών εκτάσεων

Νέα παράταση για τον κανονισμό Πυροπροστασίας ...

Ο Δήμος Βέροιας ενημερώνει τους δημότες του, ότι με την...

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 Στη Βέροια η Ολυμπιακή Φλόγα - Το Πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 Στη Βέροια η Ολυμπιακή Φλόγα -...

Την Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, θα φτάσει στην πόλη της...

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης  κ. Παντελεήμων για τη χειροτονία  του Επισκόπου Διοκλείας κ. Νεκταρίου

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων για τη...

Κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως και 16 Απριλίου ο...

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Μπουλασίκη σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Μπουλασίκη σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Παρασκευή 19...

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την ασφάλεια  των μαθητών

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την...

Σε καθημερινή βάση με μέριμνα την ασφάλεια των μαθητών...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...