ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ   ΣΤΗ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

Με την τελευταία  επίθεσή τους στη Συρία, οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία και η Γαλλία, με τη στήριξη και την ανοχή των άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ματώνουν για μια ακόμη φορά τους λαούς της περιοχής στη Μέση Ανατολή.

Με κάθε λογής προσχήματα συντηρούν και ενισχύουν ένα πόλεμο καταστρέφοντας και διαμελίζοντας κράτη.  Η επιδίωξη τους για έλεγχο της περιοχής, των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών δρόμων, των σφαιρών επιρροής επιφέρει εκατοντάδες χιλιάδες θύματα πολέμου, δεκάδες κατεστραμμένες πόλεις και εκατομμύρια πολίτες των χωρών αυτών να παίρνουν τον δρόμο της προσφυγιάς.

Ο πόλεμος διεξάγεται  στη γειτονιά μας και ο κίνδυνος εξάπλωσης του, παίρνοντας γενικευμένες διαστάσεις, είναι μεγάλος.

  Η χώρα μας ως  μέλος  της  λυκοσυμμαχίας  του  ΝΑΤΟ είναι ενταγμένη στους στρατιωτικούς σχεδιασμούς των χωρών που επιτίθενται.  Στο έδαφος της υπάρχουν Νατοϊκές βάσεις που παραχωρούνται διαχρονικά από τις αστικές κυβερνήσεις και χρησιμοποιούνται από ΗΠΑ-ΕΕ  προκειμένου να χτυπάνε στρατιωτικά σήμερα την Συρία και χθες άλλες χώρες( Γιουγκοσλαβία, Ιράκ , Λιβύη , Αφγανιστάν).

  Οι οργανισμοί αυτοί, όχι μόνο δεν θωρακίζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, αλλά αντιθέτως αποτελούν παράγοντες αποσταθεροποίησης, αλλαγής συνόρων και θέτουν σε άμεσο κίνδυνο της ασφάλεια της χώρας μας. Δεν αναγνωρίζουν  σύνορα  στο  Αιγαίο  ,αλλά   μόνο  επιχειρησιακό  χώρο .

  Από την στιγμή που η Ελλάδα παρέχει στρατιωτικές διευκολύνσεις, μέσω των Αμερικανό - Νατοϊκών βάσεων που βρίσκονται στη χώρα μας, άμεσα γίνεται στόχος και ο κίνδυνος επέκτασης του πολέμου μεγαλώνει. Οι  ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων,  είναι μεγάλες γιατί αποδέχονται και την συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και την διατήρηση της λειτουργίας των ξένων βάσεων.

  Καταγγέλλουμε την επίθεση των ΗΠΑ, της Μ. Βρετανίας και της Γαλλίας ενάντια στο λαό της Συρίας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε εγρήγορση.

Να ορθώσουμε τείχος αντίστασης στα αιματηρά και αδίστακτα σχέδια τους.  Να δυναμώσουμε  τον αγώνα ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμικά τους σχέδια.

Καμιά συμμετοχή στα πολεμικά τους σχέδια. Καμιά παροχή διευκόλυνσης μέσω των βάσεων τους στη χώρα μας. Κανένας Έλληνας φαντάρος έξω από τα σύνορα μας.

   Επίσης καταγγέλλουμε τις κυβερνητικές εντολές για αστυνομικέςεπιθέσεις εναντίον αντιιμπεριαλιστικών κινητοποιήσεων, που εκφράζουν την εναντίωση τους στο συνεχιζόμενο πόλεμο. Μάλιστα σε πρόσφατη τέτοια κινητοποίηση νεολαίας,  οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν με ρόπαλα, χημικά, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών διαδηλωτών.

Απαιτούμε:

►καμιά συμμετοχή της χώρας μας  στα επικίνδυνα  σχέδια   των  ιμπεριαλιστών,

►καμιά διευκόλυνση απ’ την  πλευρά  της  ελληνικής κυβέρνησης στα Νατοϊκά πολεμικά σχέδια,  

►κανένας  Έλληνας  φαντάρος  έξω   από  τα  σύνορα  της πατρίδας  μας.

    Οι  εργαζόμενοι  παράλληλα  με  τον  αγώνα  τους  ενάντια  στον  ιμπεριαλιστικό  πόλεμο  να  οργανώσουν  και  τον  αγώνα  ενάντια  στην  αντιλαϊκή  πολιτική  κυβέρνησης ,ΕΕ και ΔΝΤ που  τσακίζει  μισθούς , καταργεί  συλλογικές  συμβάσεις ,κοινωνική  ασφάλιση, ξεπουλά  τη  δημόσια  περιουσία  και εμπορευματοποιεί  Υγεία  και  Παιδεία.

   Μπροστά  στον  γιορτασμό  της  Εργατικής  Πρωτομαγιάς  καλούμε  τις συναδέλφισσες  και  τους   συναδέλφους  να  πυκνώσουν  τις  γραμμές  του  ταξικού  συνδικαλιστικού  κινήματος.

   Η  μεγαλύτερη  τιμή   στους  αγώνες ,στις   θυσίες   των  συντρόφων  μας  που  έπεσαν  στην  ανειρήνευτη  πάλη  των  τάξεων  για  δικαιώματα, για   κοινωνική  απελευθέρωση, για  την  κατάργηση  της  εκμετάλλευσης  είναι  η  συνέχιση  του  ταξικού  αγώνα  στον  ίδιο  χαραγμένο  δρόμο  για  την   τελική  νίκη   των  λαών.


Σας καλούμε  στη  συγκέντρωση   του ΠΑΜΕ στην Βέροια, την  1η του  Μάη  και  ώρα  10π.μ   στην  πλατεία  Ωρολογίου


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κων. Στούκας σε ηλικία 86 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κων. Στούκας σε ηλικία 86...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Παρασκευή 29 Μαρτίου...

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας γιορτάζει φέτος έναν...

Έφυγε από τη ζωή η Ζωή Γεωρ. Χαραλαμπίδου σε ηλικία 92 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ζωή Γεωρ. Χαραλαμπίδου σε ηλικία 92...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024...

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό κάλεσμα στη δράση της «Λευκής Νύχτας»

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό...

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας απευθύνει...

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Βέροιας

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο...

Το  1ο Γυμνάσιο Βέροιας «Φιλίππειο»,  το 1ο ΓΕΛ ...

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την αναβάθμιση του οδικού φωτισμού στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την...

Ξεκίνησε να υλοποιείται το έργο, Βελτίωση Οδικής...

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας:  Ημερίδα για την εφηβική παραβατικότητα

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας: ...

Το Κέντρο Αναφοράς, Παροχής Συμβουλευτικής και...

Δώρα Κουρκουτά:  «Προσπαθούν σε λίγες  ημέρες να κάνουν ό,τι  επιδεικτικά αγνόησαν 9 χρόνια»

Δώρα Κουρκουτά: «Προσπαθούν σε λίγες ημέρες να κάνουν...

Από το Γραφείο Τύπου της παράταξης της Δώρας Κουρκουτά...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...