Η χώρα χρειάζεται Κυβέρνηση που θα μειώσει τους φόρους, θα ενισχύσει τη ρευστότητα και  θα διευκολύνει τις επενδύσεις

Η χώρα χρειάζεται Κυβέρνηση που θα μειώσει τους φόρους, θα ενισχύσει τη ρευστότητα και θα διευκολύνει τις επενδύσεις

Του Μακάριου Β. Λαζαρίδη

Σύμβουλος Επικοινωνίας 

Προέδρου Νέας Δημοκρατίας


Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με συνειδητή επιλογή της έχει υπερφορολογήσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις προκειμένου να πετύχει υπέρβαση του δημοσιονομικού στόχου για το 2017. Επιδίδονται δίχως αισχύνη σε ένα ανελέητο κυνήγι κατασχέσεων και αναγκαστικών μέτρων είσπραξης. Την ίδια ώρα, διευρύνουν διαρκώς την εσωτερική στάση πληρωμών και μάλιστα αδιαφορώντας πλήρως για τις τραγικές επιπτώσεις σε κρίσιμους αναπτυξιακούς τομείς, όπως το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Είναι ηθικά απαράδεκτοι και εθνικά επικίνδυνοι. Θα έπρεπε – εάν είχαν ίχνος ντροπής – να απολογούνται για την αφαίμαξη των Ελλήνων πολιτών αλλά αυτοί, αντίθετα, πανηγυρίζουν. Ανάλγητοι και ιδεοληπτικοί, διαλύουν τη μεσαία τάξη και φτωχοποιούν τους Έλληνες.

Συρρικνώνουν το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών, διογκώνουν το ιδιωτικό χρέος και υπονομεύουν την ανάπτυξη της χώρας, υποθηκεύοντας το μέλλον των παιδιών μας για πολλές δεκαετίες. 

Τα νούμερα, δυστυχώς, είναι αποκαλυπτικά της τεράστιας ζημιάς των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην ελληνική οικονομία. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία έχει ήδη υπερβεί τα 130 δις ευρώ. Η αύξηση σε σχέση με τα αντίστοιχα στοιχεία του 2014 είναι μεγαλύτερη του 50%! Παράλληλα, η Ελλάδα είναι ουραγός στην ανάπτυξη στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, το μείγμα δημοσιονομικής και οικονομικής πολιτικής είναι εντελώς λάθος και δεν οδηγεί πουθενά, παρά στη διαιώνιση του φαύλου κύκλου της λιτότητας. Απαιτείται άμεσα πολιτική αλλαγή. Για να έρθει μια αποφασισμένη, ικανή Κυβέρνηση που θα μειώσει τους φόρους, θα ενισχύσει τη ρευστότητα και θα διευκολύνει τις επενδύσεις. Μόνο μέσω αύξησης των επενδύσεων θα δημιουργηθούν ποιοτικές θέσεις εργασίες, που θα ενισχύσουν το εισόδημα των Ελλήνων και θα στηρίξουν το ασφαλιστικό σύστημα της πατρίδας μας.   

Όσο για την περιβόητη «καθαρή έξοδο» από τα Μνημόνια, ο κ. Τσίπρας, δυστυχώς, για άλλη μια φορά, ψεύδεται ασύστολα. Λίγους μήνες μετά τον Αύγουστο του 2018, έρχονται νέα επώδυνα μέτρα ύψους 5,2 δις ευρώ. Αλήθεια, εάν είχαμε όντως καθαρή έξοδο γιατί έχουν δεσμευτεί να λάβουμε τα μέτρα αυτά, που περιλαμβάνουν μείωση των συντάξεων και του αφορολογήτου και πλήττουν – περισσότερο από όλους – τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας; 

Βεβαίως, τα παραμύθια του πρωθυπουργού διαψεύδουν καθημερινά και τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσακαλώτος κάνει λόγο για «μεταμνημονιακό πρόγραμμα παρακολούθησης» παραδεχόμενος ουσιαστικά ότι η Ελλάδα θα βρίσκεται σε επιτροπεία και μετά τον τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.

Αλλά και ο κ. Φίλης δεν διστάζει να αμφισβητεί με κάθε ευκαιρία το αφήγημα της δήθεν καθαρής εξόδου, ομολογώντας εν ολίγοις την πλήρη αποτυχία των κυβερνητικών χειρισμών τα τελευταία τρία χρόνια.  

Και δεν είναι μόνο αυτή η επώδυνη κληρονομιά που αφήνει η τριετία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η Κυβέρνηση έχει καταθέσει στους δανειστές το αναπυξιακό της πρόγραμμα και υπερηφανεύεται ότι αυτό φέρει το ιδεολογικό της πρόσημο. Χωρίς προηγουμένως να συζητήσει με παραγωγικούς φορείς. Δίχως να ακούσει τους φορείς της αγοράς και το επιστημονικό προσωπικό της χώρας. Και, φυσικά, όπως σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα, χωρίς να το παρουσιάσει στα κόμματης αντιπολίτευσης, όπως θα έκανε κάθε υπεύθυνη Κυβέρνηση. Είναι ανεύθυνοι, επικίνδυνοι, ιδεοληπτικοί και τυχοδιώκτες.  Κάθε μέρα που παραμένουν την εξουσία βλάπτουν την πατρίδα μας.

Η χώρα έχει ανάγκη μια μεταρρυθμιστική Κυβέρνηση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έτοιμη να πάρει γεννές αποφάσεις και να χαράξει ένα ασφαλή δρόμο για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή η Αναστασία Σιδηροπούλου – Τη Δευτέρα η κηδεία της στον Άγιο Αντώνιο

Έφυγε από τη ζωή η Αναστασία Σιδηροπούλου – Τη Δευτέρα...

Μετά από 3 χρόνια μάχης με τον καρκίνο έφυγε πρόωρα από...

Διαβάστε αύριο στη

Διαβάστε αύριο στη "ΒΕΡΟΙΑ" 24/9

«Πρωτιά» σε θανάτουςΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ...

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας εγκαινίασε χθες ο Δήμαρχος Βέροιας

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο...

-Λειτουργεί παράλληλα και έκθεση αφιερωμένης στη...

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΨΗΦΟΣ!!!

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΨΗΦΟΣ!!!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

ΠΡΟΣ ΚΑΘΑ ΑΡΜΟΔΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΠΡΟΣ ΚΑΘΑ ΑΡΜΟΔΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ...

Γράφει ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣΣτο πλαίσιο των...

Ψήφος αποδοκιμασίας και όχι επιδοκιμασίας

Ψήφος αποδοκιμασίας και όχι επιδοκιμασίας

Γράφει ο Χρήστος Α. Αποστολίδης*Υποτίθεται ότι μέσω...

Χωρίς αυτοκίνητα και μόνο   για ποδήλατα σήμερα η Ανοίξεως,   από Εληάς έως Μ. Αλεξάνδρου στη Βέροια

Χωρίς αυτοκίνητα και μόνο για ποδήλατα σήμερα η...

Σήμερα Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια της...

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας για την   κατάσβεση φωτιάς σε διαλογητήριο, με υλικές μόνο ζημιές

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας για...

- Στο 2ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Πατρίδας- Αγ....

ΑΚΟΥ 99.6FM
ΑΚΟΥ 99.6FM

Αγγελίες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Μετά από 3 χρόνια μάχης με τον καρκίνο έφυγε πρόωρα από την ζωή, σήμερα Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου, στις 8.00 μ.μ., η Αναστασία Σιδηροπούλου, σύζυγος του γνωστού βεροιώτη επαγγελματία Αντώνη Μπαζάκα  Η σωρός της θα...

«Πρωτιά» σε θανάτουςΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ Η ΗΜΑΘΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΤΙ ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟΜεγάλη φωτιά σε διαλογητήριο και επιχείρηση εμπορίας αυτοκινήτωνΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΓΙΟΥ...

-Λειτουργεί παράλληλα και έκθεση αφιερωμένης στη νομισματική ιστορία της ΕλλάδαςΤη νέα αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας εγκαινίασε ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης,...

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου ΜηχανικούΦίλοι μου, καλή σας ημέρα, μόλις τώρα διάβασα, ότι υπουργός - αστέρι του τσίρκο, ο οποίος θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί, εάν τηρούσε τις υποσχέσεις του,...