Μια ακόμα πολύτιμη χορηγία   από το Ιδρυμα Αθ. Λασκαρίδη   στην «Πρωτοβουλία για το Παιδί»

Μια ακόμα πολύτιμη χορηγία από το Ιδρυμα Αθ. Λασκαρίδη στην «Πρωτοβουλία για το Παιδί»

Παρούσα στα εγκαίνια η βεροιώτισσα Εύη Λαζού εκ μέρους του Ιδρύματος


Από την εποχή των εθνικών ευεργετών μέχρι τις μέρες μας έχει περάσει αιώνας, όμως την παράδοση της προσφοράς χωρίς ανταλλάγματα, συνεχίζουν οι σημερινοί χορηγοί, είτε αυτοί είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες μιας πόλης, καλύπτοντας βασικές ανάγκες ενός ιδρύματος, μιας ομάδας ανθρώπων.

Το περασμένο Σάββατο εγκαινιάσθηκε ένα νέο σπίτι, δίπλα στο ήδη υπάρχον σπίτι της Βεργίνας, όπου ο Σύλλογος «Πρωτοβουλία για το Παιδί» παρέχει φιλοξενία μακράς διάρκειας σε παιδιά μετά την απόφαση των εισαγγελικών αρχών που έκριναν ακατάλληλο ή και επικίνδυνο γι’ αυτά το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Πρόκειται για μία ακόμα δομή της Πρωτοβουλίας που δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει χωρίς την οικονομική ενίσχυση κάποιων χορηγών, με κυριότερο το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Λασκαρίδη. Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι το Ίδρυμα Αθ. Λασκαρίδη συμπεριλαμβάνεται στους σημαντικότερους χορηγούς που κάλυψαν ένα μεγάλο ποσό για τις ανάγκες ανακαίνισης της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Βέροιας.

Η παράδοση λοιπόν του ευεργέτη συνεχίζεται και σήμερα, ίσως μ’ ένα διαφορετικό προφίλ ο σύγχρονος χορηγός, όμως ο πυρήνας της προσφοράς εξακολουθεί να είναι ο ίδιος.

Εκπροσωπώντας το Ίδρυμα Αθ. Λασκαρίδη, η κ. Εύη Λαζού, με καταγωγή από τη Βέροια, μιλώντας στα εγκαίνια της νέας δομής στη Βεργίνα, τόνισε πως πέρα από την προφανή σύνδεση της ίδιας με τη Βέροια, το έργο αυτό άξιζε να στηριχθεί όπου κι αν βρισκόταν, γι’ αυτό που είναι, γι’ αυτό που προσφέρει και γι’ αυτά που εκπροσωπεί.

Όπως χαρακτηριστικά είπε η δουλειά της Πρωτοβουλίας σ’ ένα ιδιαίτερα δύσκολο χώρο ξεχωρίζει, κυρίως για τον τρόπο της.

Για το ενδιαφέρον και τη φροντίδα στα παιδιά μ’ ένα τρόπο ολιστικό, που ξεκινά από την πρόληψη και την ανίχνευση πιθανών προβλημάτων και ολοκληρώνεται με την παροχή φιλοξενίας σε όσα παιδιά χρειάζονται ασφάλεια ,φροντίδα και αγάπη.

Η κ. Εύη Λαζού ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό της δήλωσε ιδιαίτερα περήφανη κάθε φορά που αναφερόμενη  στην καταγωγή της σε ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με τη Βέροια, αντιλαμβάνεται ότι γνωρίζουν την «Πρωτοβουλία» και το έργο της.

«Η Πρωτοβουλία» μετέτρεψε μεμονωμένα περιστατικά από δυσάρεστες ειδήσεις, σε ευκαιρίες για την ανάληψη δράσης με συνέχεια, αποτελεσματικότητα και συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας. Η «Πρωτοβουλία» είναι όλος ο κόσμος που στηρίζει καθημερινά αυτή την προσπάθεια. Οι εθελοντές που μαγειρεύουν, όσοι δίνουν το χρόνο τους, όσοι διαδίδουν τα μηνύματά της. Αυτή είναι μία από τις έμπρακτες αποδείξεις της δύναμης του «μαζί» που μας δείχνει το δρόμο», είπε η ομιλήτρια, εκθειάζοντας το έργο του Συλλόγου.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δήλωση υποψηφιότητας και βιογραφικό του Απόστολου Νεστορόπουλου

Δήλωση υποψηφιότητας και βιογραφικό του Απόστολου...

Αγαπητές Ημαθιώτισσες και Ημαθιώτες,Σήμερα διανύουμε...

Η οπτασία της Μονμάρτρης...

Η οπτασία της Μονμάρτρης...

* Του Μάξιμου Χαρακόπουλου Οι καρέκλες της εξουσίας ...

Δήλωση υποψηφιότητας και βιογραφικό του Γεωργίου   Φαρσαρώτου ανεξάρτητου υποψηφίου προέδρου   τ.κ. Κάτω Βερμίου (Σέλι)

Δήλωση υποψηφιότητας και βιογραφικό του Γεωργίου ...

Φίλες και φίλοι.Σας κάνω γνωστή την απόφαση μου να...

Έκτακτη συνεδρίαση σήμερα   του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας

Έκτακτη συνεδρίαση σήμερα του Δημοτικού Συμβουλίου...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας...

Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας - Ο αιφνίδιος και άδικος θάνατος  του Νίκου Ανεσίδη, επισκίασε τη συνεδρίαση

Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας - Ο αιφνίδιος και...

Υπό τις χειρότερες συνθήκες πραγματοποιήθηκε η...

Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  «Πάτερ άφες αυτοίς...»

Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ «Πάτερ άφες αυτοίς...»

Μεγάλη Παρασκευή! Ο θείος Λυτρωτής, σταυρωμένος! O...

Π.Ε. Ημαθίας: Παράταση ισχύος αποφάσεων παραχώρησης, κατά χρήση, αγροτικών ακινήτων στην περιοχή Έλους Κλειδίου

Π.Ε. Ημαθίας: Παράταση ισχύος αποφάσεων παραχώρησης,...

Από την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα...

Μιχάλης Χαλκίδης:

Μιχάλης Χαλκίδης: "Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα;"

Ορισμένοι επιχείρησαν να αντιπαραθέσουν έωλα...

ΑΚΟΥ 99.6FM
ins data-revive-zoneid="204" data-revive-id="3e6dd13b7a3f0f934b4d37369eea331d">
ΑΚΟΥ 99.6FM

Αγγελίες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Αγαπητές Ημαθιώτισσες και Ημαθιώτες,Σήμερα διανύουμε μια περίοδο αποπολιτικοποίησης του λαού και αυτό είναι επακόλουθο της δύσκολης κατάστασης που περνάμε στην πατρίδα μας.Αποφάσισα να συμμετέχω στο...

* Του Μάξιμου Χαρακόπουλου Οι καρέκλες της εξουσίας συχνά μεταλλάσσουν καταλυτικά τους ανθρώπους και τις ιδέες τους. Η αναπάντεχη σύγκριση της Μονμάρτρης με την πολύπαθη συνοικία των Αθηνών, στην οποία...