Μια ακόμα πολύτιμη χορηγία   από το Ιδρυμα Αθ. Λασκαρίδη   στην «Πρωτοβουλία για το Παιδί»

Μια ακόμα πολύτιμη χορηγία από το Ιδρυμα Αθ. Λασκαρίδη στην «Πρωτοβουλία για το Παιδί»

Παρούσα στα εγκαίνια η βεροιώτισσα Εύη Λαζού εκ μέρους του Ιδρύματος


Από την εποχή των εθνικών ευεργετών μέχρι τις μέρες μας έχει περάσει αιώνας, όμως την παράδοση της προσφοράς χωρίς ανταλλάγματα, συνεχίζουν οι σημερινοί χορηγοί, είτε αυτοί είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες μιας πόλης, καλύπτοντας βασικές ανάγκες ενός ιδρύματος, μιας ομάδας ανθρώπων.

Το περασμένο Σάββατο εγκαινιάσθηκε ένα νέο σπίτι, δίπλα στο ήδη υπάρχον σπίτι της Βεργίνας, όπου ο Σύλλογος «Πρωτοβουλία για το Παιδί» παρέχει φιλοξενία μακράς διάρκειας σε παιδιά μετά την απόφαση των εισαγγελικών αρχών που έκριναν ακατάλληλο ή και επικίνδυνο γι’ αυτά το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Πρόκειται για μία ακόμα δομή της Πρωτοβουλίας που δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει χωρίς την οικονομική ενίσχυση κάποιων χορηγών, με κυριότερο το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Λασκαρίδη. Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι το Ίδρυμα Αθ. Λασκαρίδη συμπεριλαμβάνεται στους σημαντικότερους χορηγούς που κάλυψαν ένα μεγάλο ποσό για τις ανάγκες ανακαίνισης της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Βέροιας.

Η παράδοση λοιπόν του ευεργέτη συνεχίζεται και σήμερα, ίσως μ’ ένα διαφορετικό προφίλ ο σύγχρονος χορηγός, όμως ο πυρήνας της προσφοράς εξακολουθεί να είναι ο ίδιος.

Εκπροσωπώντας το Ίδρυμα Αθ. Λασκαρίδη, η κ. Εύη Λαζού, με καταγωγή από τη Βέροια, μιλώντας στα εγκαίνια της νέας δομής στη Βεργίνα, τόνισε πως πέρα από την προφανή σύνδεση της ίδιας με τη Βέροια, το έργο αυτό άξιζε να στηριχθεί όπου κι αν βρισκόταν, γι’ αυτό που είναι, γι’ αυτό που προσφέρει και γι’ αυτά που εκπροσωπεί.

Όπως χαρακτηριστικά είπε η δουλειά της Πρωτοβουλίας σ’ ένα ιδιαίτερα δύσκολο χώρο ξεχωρίζει, κυρίως για τον τρόπο της.

Για το ενδιαφέρον και τη φροντίδα στα παιδιά μ’ ένα τρόπο ολιστικό, που ξεκινά από την πρόληψη και την ανίχνευση πιθανών προβλημάτων και ολοκληρώνεται με την παροχή φιλοξενίας σε όσα παιδιά χρειάζονται ασφάλεια ,φροντίδα και αγάπη.

Η κ. Εύη Λαζού ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό της δήλωσε ιδιαίτερα περήφανη κάθε φορά που αναφερόμενη  στην καταγωγή της σε ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με τη Βέροια, αντιλαμβάνεται ότι γνωρίζουν την «Πρωτοβουλία» και το έργο της.

«Η Πρωτοβουλία» μετέτρεψε μεμονωμένα περιστατικά από δυσάρεστες ειδήσεις, σε ευκαιρίες για την ανάληψη δράσης με συνέχεια, αποτελεσματικότητα και συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας. Η «Πρωτοβουλία» είναι όλος ο κόσμος που στηρίζει καθημερινά αυτή την προσπάθεια. Οι εθελοντές που μαγειρεύουν, όσοι δίνουν το χρόνο τους, όσοι διαδίδουν τα μηνύματά της. Αυτή είναι μία από τις έμπρακτες αποδείξεις της δύναμης του «μαζί» που μας δείχνει το δρόμο», είπε η ομιλήτρια, εκθειάζοντας το έργο του Συλλόγου.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευχαριστήριο του Ομίλου Προστασίας Παιδιού

Ευχαριστήριο του Ομίλου Προστασίας Παιδιού

Ο Όμιλος Προστασίας Παιδιού Βέροιας ευχαριστεί θερμά...

Ενημερωτική ομιλία με θέμα: «Εφηβεία και Διαδίκτυο» από την ΠΡΟΣΒΑΣΗ στο Μουσικό Σχολείο Βέροιας

Ενημερωτική ομιλία με θέμα: «Εφηβεία και Διαδίκτυο»...

 Ενημερωτική ομιλία με θέμα: «Εφηβεία και...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Βέροιας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της...

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα...

Συνάντηση δικτύου Κοινωνικών Δομών Δήμου Νάουσας

Συνάντηση δικτύου Κοινωνικών Δομών Δήμου Νάουσας

Συνάντηση δικτύωσης και ενημέρωσης με τις Κοινωνικές...

Επιμορφωτικό πρόγραμμα “Εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση” 3/10

Επιμορφωτικό πρόγραμμα “Εξειδίκευση στην Ειδική...

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2,Ε.ΚΕ.ΔΙ.Μ.2.ΒΕ-...

Ένας Βεροιώτης   διαπρέπει στο Βερολίνο

Ένας Βεροιώτης διαπρέπει στο Βερολίνο

Καλημέρα «ΛΑΕ», καλημέρα ωραία μου Βέροια. Αν και...

Συμπληρωματική   σύμβαση για την   ολοκλήρωση της μελέτης γεωλογικής   καταλληλότητας   περιοχών της Βέροιας

Συμπληρωματική σύμβαση για την ολοκλήρωση της...

Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 υπογράφηκε...

Ενημερωτική   ημερίδα για   την στήριξη των ωφελούμενων   του ΤΕΒΑ

Ενημερωτική ημερίδα για την στήριξη των ωφελούμενων...

Σήμερα Τετάρτη στη Στέγη      Ο Δήμος Βέροιας στα...

ΑΚΟΥ 99.6FM
ΑΚΟΥ 99.6FM

Αγγελίες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ο Όμιλος Προστασίας Παιδιού Βέροιας ευχαριστεί θερμά : 1) Τους κυρίους Γκόσκινο και  Κουκουτέγο για την προσφορά 65 κιλών τυριού για τις ανάγκες του Ομίλου μας. 2)  Την κα. Άλβο Λουίζα 100 € στη μνήμη του συζύγου...

 Ενημερωτική ομιλία με θέμα: «Εφηβεία και Διαδίκτυο» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 στον χώρο εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Βέροιας στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές των τριών τάξεων του...

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής:Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Λουτρού στην πόλη της Βέροιας, λόγω εργασιών του υπόγειου και εναέριου δικτύου ΧΤ ΔΕΔΔΗΕΑποβλέποντες...

Συνάντηση δικτύωσης και ενημέρωσης με τις Κοινωνικές Δομές και Υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας πραγματοποίησε την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου το Δίκτυο Κοινωνικών Δομών του Δήμου Νάουσας, σε συνεργασία με το Κέντρο...