Μια ακόμα πολύτιμη χορηγία   από το Ιδρυμα Αθ. Λασκαρίδη   στην «Πρωτοβουλία για το Παιδί»

Μια ακόμα πολύτιμη χορηγία από το Ιδρυμα Αθ. Λασκαρίδη στην «Πρωτοβουλία για το Παιδί»

Παρούσα στα εγκαίνια η βεροιώτισσα Εύη Λαζού εκ μέρους του Ιδρύματος


Από την εποχή των εθνικών ευεργετών μέχρι τις μέρες μας έχει περάσει αιώνας, όμως την παράδοση της προσφοράς χωρίς ανταλλάγματα, συνεχίζουν οι σημερινοί χορηγοί, είτε αυτοί είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες μιας πόλης, καλύπτοντας βασικές ανάγκες ενός ιδρύματος, μιας ομάδας ανθρώπων.

Το περασμένο Σάββατο εγκαινιάσθηκε ένα νέο σπίτι, δίπλα στο ήδη υπάρχον σπίτι της Βεργίνας, όπου ο Σύλλογος «Πρωτοβουλία για το Παιδί» παρέχει φιλοξενία μακράς διάρκειας σε παιδιά μετά την απόφαση των εισαγγελικών αρχών που έκριναν ακατάλληλο ή και επικίνδυνο γι’ αυτά το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Πρόκειται για μία ακόμα δομή της Πρωτοβουλίας που δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει χωρίς την οικονομική ενίσχυση κάποιων χορηγών, με κυριότερο το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Λασκαρίδη. Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι το Ίδρυμα Αθ. Λασκαρίδη συμπεριλαμβάνεται στους σημαντικότερους χορηγούς που κάλυψαν ένα μεγάλο ποσό για τις ανάγκες ανακαίνισης της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Βέροιας.

Η παράδοση λοιπόν του ευεργέτη συνεχίζεται και σήμερα, ίσως μ’ ένα διαφορετικό προφίλ ο σύγχρονος χορηγός, όμως ο πυρήνας της προσφοράς εξακολουθεί να είναι ο ίδιος.

Εκπροσωπώντας το Ίδρυμα Αθ. Λασκαρίδη, η κ. Εύη Λαζού, με καταγωγή από τη Βέροια, μιλώντας στα εγκαίνια της νέας δομής στη Βεργίνα, τόνισε πως πέρα από την προφανή σύνδεση της ίδιας με τη Βέροια, το έργο αυτό άξιζε να στηριχθεί όπου κι αν βρισκόταν, γι’ αυτό που είναι, γι’ αυτό που προσφέρει και γι’ αυτά που εκπροσωπεί.

Όπως χαρακτηριστικά είπε η δουλειά της Πρωτοβουλίας σ’ ένα ιδιαίτερα δύσκολο χώρο ξεχωρίζει, κυρίως για τον τρόπο της.

Για το ενδιαφέρον και τη φροντίδα στα παιδιά μ’ ένα τρόπο ολιστικό, που ξεκινά από την πρόληψη και την ανίχνευση πιθανών προβλημάτων και ολοκληρώνεται με την παροχή φιλοξενίας σε όσα παιδιά χρειάζονται ασφάλεια ,φροντίδα και αγάπη.

Η κ. Εύη Λαζού ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό της δήλωσε ιδιαίτερα περήφανη κάθε φορά που αναφερόμενη  στην καταγωγή της σε ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με τη Βέροια, αντιλαμβάνεται ότι γνωρίζουν την «Πρωτοβουλία» και το έργο της.

«Η Πρωτοβουλία» μετέτρεψε μεμονωμένα περιστατικά από δυσάρεστες ειδήσεις, σε ευκαιρίες για την ανάληψη δράσης με συνέχεια, αποτελεσματικότητα και συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας. Η «Πρωτοβουλία» είναι όλος ο κόσμος που στηρίζει καθημερινά αυτή την προσπάθεια. Οι εθελοντές που μαγειρεύουν, όσοι δίνουν το χρόνο τους, όσοι διαδίδουν τα μηνύματά της. Αυτή είναι μία από τις έμπρακτες αποδείξεις της δύναμης του «μαζί» που μας δείχνει το δρόμο», είπε η ομιλήτρια, εκθειάζοντας το έργο του Συλλόγου.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λαοθάλασσα στη Βέροια για τη Μακεδονία!

Λαοθάλασσα στη Βέροια για τη Μακεδονία!

Πραγματική λαοθάλασσα αυτη την ωρα στο συλλαλητήριο...

ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ: Γενική  Συνέλευση Προέδρων για το νέο σύστημα  προσλήψεων – διορισμών -Με απόφαση του διευρυμένου ΔΣ προς την  ΟΛΜΕ

ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ: Γενική Συνέλευση Προέδρων για το νέο...

Η  ΕΛΜΕ Ημαθίας γνωστοποιεί τα εξής:«Μία μέρα πριν...

Πανημαθιώτικο συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών σήμερα στη Βέροια -Κεντρικοί ομιλητές ο Ανδρέας Βλαζάκης και ο Θεοφάνης Μαλκίδης

Πανημαθιώτικο συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των...

Μεγάλο  πανημαθιώτικο συλλαλητήριο κατά της...

Η θέση του συνδυασμού μας  για την Συμφωνία των Πρεσπών

Η θέση του συνδυασμού μας για την Συμφωνία των Πρεσπών

Ασφαλώς και δεν είναι αρμοδιότητα ενός εκλογικού...

Δήλωση-κάλεσμα της υποψήφιας Δημάρχου Βέροιας Γεωργίας Μπατσαρά για τη «Συμφωνία των Πρεσπών»

Δήλωση-κάλεσμα της υποψήφιας Δημάρχου Βέροιας...

Από την Υποψήφια Δήμαρχο Βέροιας Γεωργία Μπατσαρά,...

Με συλλαλητήριο και απολογισμό του χιονιά η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας

Με συλλαλητήριο και απολογισμό του χιονιά η πρώτη...

Αναφορά στη συγκέντρωση των Αθηνών κατά της συμφωνίας...

Σήμερα Τρίτη   η κηδεία του  Ναουσαίου ζωγράφου   Τάκη Σκούπερ

Σήμερα Τρίτη η κηδεία του Ναουσαίου ζωγράφου Τάκη...

Έφυγε τη Δευτέρα από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών ο λαϊκός...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ

Με βαθιά συγκίνηση και ευγνωμοσύνη, θα θέλαμε να...

ΑΚΟΥ 99.6FM
ΑΚΟΥ 99.6FM

Αγγελίες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Πραγματική λαοθάλασσα αυτη την ωρα στο συλλαλητήριο της Βέροιας για τη Μακεδονία!Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την πλατεία δημαρχείου της πρωτεύουσας της Ημαθίας για να διαδηλώσει κατα της συμφωνίας των Πρεσπών.

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Η  ΕΛΜΕ Ημαθίας γνωστοποιεί τα εξής:«Μία μέρα πριν κλείσουν τα σχολεία για τις διακοπές των Χριστουγέννων, ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε τον τρόπο διορισμού εκπαιδευτικών στα σχολεία. Η κυβέρνηση...