Ραζβάν Λουτσέσκου “Η πίεση του Ιβάν Σαββίδη και η ενίσχυση σε 3-4 θέσεις”

Ραζβάν Λουτσέσκου “Η πίεση του Ιβάν Σαββίδη και η ενίσχυση σε 3-4 θέσεις”

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου αποκάλυψε τις σκέψεις του για τον νέο ΠΑΟΚ, αλλά και την δύσκολη περίοδο που πέρασε φέτος μετά τις ήττες στα ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕK στον πρώτο γύρο της Super League. Συζήτηση με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ είχε ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Σ’ αυτή βασικό κομμάτι ήταν ο σχεδιασμός του νέου ΠΑΟΚ που έχει ήδη αρχίσει και για τον οποίο ο Ρουμάνος κόουτς υπογράμμισε τους βασικούς άξονες της δικής του φιλοσοφίας.


«Το πιο σημαντικό είναι να κρατήσουμε την συνοχή του συνόλου, όσους περισσότερους παίκτες γίνεται, ήδη ξέρουν τον τρόπο δουλειάς την οργάνωση και την φιλοσοφία. Όταν αρχίζεις να έχεις πάνω από τέσσερις αλλαγές σε μία ομάδα, ήδη αρχίζεις να την αλλάζεις. Η χημεία είναι σημαντική, φέτος είχαμε καλή χημεία ως σύνολο. Είναι δική μου ευθύνη να διατηρήσω την ισορροπία, να μην κάνω λάθη και να βελτιώσω το επίπεδο της ομάδας. Υπάρχουν δύο - τρεις, μάξιμουμ τέσσερις περιπτώσεις που μπορούν να βελτιώσουν το σύνολό μας.

Θέλουμε ποιοτικότερους παίκτες, παίκτες υψηλότερου επιπέδου, οι οποίοι μπορούν να μπουν στο γκρουπ μας, Ζητούμενο είναι να φέρουμε μία ποιότητα που μας έλειπε αυτή την σεζόν.  Δεν θα μιλήσω για ονόματα παικτών ή θέσεις, γιατί δεν είναι σωστό. Βρισκόμαστε στην αρχή της στρατηγικής μας για τη νέα σεζόν», σημείωσε αρχικά, ενώ λίγο αργότερα τόνισε ότι θέλει η ομάδα να είναι κατά 90% έτοιμη με την έναρξη της προετοιμασίας.

Λίγο αργότερα ρωτήθηκε ξανά σχετικά με τις θέσεις που θέλει να ενισχυθεί η ομάδα και το εάν τον ενδιαφέρει να ρίξει τον μέσο όρο ηλικίας. Η απάντησή του ήταν η εξής: «Δεν θα απαντήσω με ακρίβεια, η ιδέα μου είναι να βελτιωθούμε σε τρεις - τέσσερις θέσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα φύγει κάποιος από τις συγκεκριμένες θέσεις. Για μένα είναι σημαντικό το σύνολο. Με τρεις διοργανώσεις μπροστά μας και με πρώτο στόχο να βρεθούμε στους ομίλους του Champions League και μετά το κύπελλο και το πρωτάθλημα, πρέπει να έχουμε υψηλότερο επίπεδο στην ποιότητα και να συμπληρώσουμε ότι μας λείπει.

Είναι σημαντικό να μπορούμε να έχουμε πνευματική φρεσκάδα από το ένα ματς στο άλλο. Φέτος ενώ κάναμε αλλαγές, δεν ένιωσα ότι κάναμε αλλαγές. Το στυλ ήταν σχεδόν το ίδιο.  Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, κάναμε ευκαιρίες. Δεν κοιτάζω τόσο πολύ τις ηλικίες στους παίκτες, ο παίκτης δείχνει στο γήπεδο αν μπορεί ή όχι. Μέχρι τώρα, δεν είχαμε τέτοια θέματα. Στους αμυντικούς για παράδειγμα, η ηλικία δεν μετράει τόσο πολύ και η εμπειρία είναι σημαντική στο να αξιολογούν καταστάσεις στην διάρκεια του αγώνα. Έχουμε και νέους. Θα προστεθούν παίκτες από την Κ20, ο Γιαννούλης πιθανό θα επιστρέψει, υπάρχει ο Λημνιός που είναι νέος».

Αποκάλυψε, επίσης, ότι είναι πιθανό να υπάρξουν προσθαφαιρέσεις στη θέση «1», χωρίς να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ονόματα ή να σχολιάσει μεταγραφικά σενάρια που έχουν κάνει την εμφάνισή τους (π.χ. Ζίβκοβιτς). Ακόμη, ρωτήθηκε αν θα υπάρξουν προσθήκες σε στελέχη και σημείωσε: «Δεν είναι δική μου δουλειά, είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από όλο το τιμ και τους ευχαριστώ». Όσον αφορά στο προφίλ του μέσου που ψάχνει ο ΠΑΟΚ, υποστήριξε ότι δεν θα είναι ένα καθαρό εξάρι.  «Δεν θέλουμε έναν ακόμη αμυντικό μπροστά από τους στόπερ. Θα έλεγα ότι ψάχνουμε έναν παίκτη που να παίζει box-to-box».

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΣΗ: Πάει για 14 ομάδες τη νέα σεζόν η Α’ κατηγορία!

ΕΠΣΗ: Πάει για 14 ομάδες τη νέα σεζόν η Α’ κατηγορία!

Με τρεις περισσότερες ομάδες απ’ ότι φέτος (14 αντί 11),...

Ήττα για το ΝΠΣ Βέροια στο τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι

Ήττα για το ΝΠΣ Βέροια στο τελευταίο εκτός έδρας...

Με ήττα έκλεισε τα φετινά εκτός έδρας παιχνίδια του ο...

Α' ΕΠΣΗ:

Α' ΕΠΣΗ: "Βροχή" από γκολ στο φινάλε των πλέι...

Έπεσε το Σάββατο (20/04) η αυλαία του φετινού...

Α' ΕΠΣΗ: Δίδυμο στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της Β' φάσης

Α' ΕΠΣΗ: Δίδυμο στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της...

Ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο (20/4) το φετινό...

Ξύπνησαν μνήμες στο φιλικό παλαιμάχων Βέροιας - Άρη! (βίντεο)

Ξύπνησαν μνήμες στο φιλικό παλαιμάχων Βέροιας - Άρη!...

Μνήμες από το ποδοσφαιρικό παρελθόν αναβίωσαν στο...

Επιστροφή στις νίκες για το ΝΠΣ Βέροια 1-0 τον Μ. Αλέξανδρο Αγ. Μαρίνας - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ (ΒΙΝΤΕΟ)

Επιστροφή στις νίκες για το ΝΠΣ Βέροια 1-0 τον Μ....

Στις νίκες επέστρεψε μετά από αρκετό καιρό ο ΝΠΣ...

Ο ΦΑΣ Νάουσα Κυπελλούχος της ΕΠΣ Ημαθίας για τη σεζόν 2023-2024!

Ο ΦΑΣ Νάουσα Κυπελλούχος της ΕΠΣ Ημαθίας για τη σεζόν...

Ο ΦΑΣ Νάουσα είναι ο Κυπελλούχος της ΕΠΣ Ημαθίας, για...

Κ. Μπλιάτκας: Ο αγώνας παλαιμάχων Βέροιας - Άρη, μια γιορτή ανθρωπιάς και αγάπης στον υγιή αθλητισμό

Κ. Μπλιάτκας: Ο αγώνας παλαιμάχων Βέροιας - Άρη, μια...

Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών ΓΑΣ & ΠΑΕ...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θύρα 4 και «πέταλο» για φιλάθλους «Γ’ Κατηγορίας»;;;Δυστυχώς δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο ψέμα, ούτε για φωτομοντάζ, αλλά είναι η άθλια πραγματικότητα στο μισό γήπεδο του δημοτικού σταδίου Βέροιας!!! Και...

Παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου του Υφυπουργείου Αθλητισμού, όπου μεταξύ άλλων καταργείται η Football League, επανέρχεται το ιδιώνυμο, υπάρχουν αποφάσεις για τις λέσχες φιλάθλων και την...

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης με δήλωση στο σάιτ της ομάδας ζητάει συγγνώμη για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ υποστήριξε πως δεν απείλησε κανέναν.Ιβάν Σαββίδης, μέσω δήλωσης στην...

Ο Γιώργος Χατζάρας, πρώην παίκτης και προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βέροιας μίλησε στον  ΑΚΟΥ 996 και στην εκπομπή "Σιγά τον Πολυέλαιο" σχετικά με τη διάλυση της ομάδας. Πώς αισθάνεσαι εσύ με...