Τις παρεμβάσεις που προτείνονται για την ανάπτυξη του   ιστορικού κέντρου της πόλης παρουσίασε ο Δήμαρχος Νάουσας

Τις παρεμβάσεις που προτείνονται για την ανάπτυξη του ιστορικού κέντρου της πόλης παρουσίασε ο Δήμαρχος Νάουσας

-Ποια έργα προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει ο σχεδιασμός


Τον συνολικό σχεδιασμό ανάπτυξης του ιστορικού κέντρου της Νάουσας, στο πλαίσιο των δράσεων του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης και άλλων επιλογών της διοίκησης, με στόχο τη θεαματική βελτίωση της ποιότητας ζωής και της επανάκτησης της ασφάλειας και της ομορφιάς στον δημόσιο χώρο εντός πόλης, παρουσίασε ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης, σε ειδική εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα του “Χρ. Λαναράς” (Έρια) το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης. Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός αφορά πόρους σχεδόν 10 εκατ. ευρώ που αφορούν μεταξύ άλλων:

• Την ανάπλαση της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου από το φθινόπωρο

• Τη μεταφορά του δημαρχείου στο αναξιοποίητο τμήμα της πρώην Βέτλανς, για να υπάρξει επιτέλους ένα σύγχρονο, ασφαλές και λειτουργικό κέντρο διοίκησης που θα αυξήσει την αποδοτικότητα των υπηρεσιών

• Τις δράσεις του ΣΒΑΑ (ανάπλαση πάρκου, κοίτης Αράπιτσας, βελτίωση εμπορικού κέντρου, ηλεκτρικά οχήματα, στήριξη επιχειρηματικότητας -παρουσίαση από τον κ. Μπιτέρνα, κατάρτιση δεξιοτήτων ΑμΕΑ κ.ά.)

• Το τοπικό σύμφωνο ποιότητας, στην κατεύθυνση της διεκδίκησης της δυναμικής παρουσίας στο τουριστικό γίγνεσθαι

• Το ανοικτό έξυπνο κέντρο εμπορίου (με πεζοδρομήσεις και παρεμβάσεις λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης της αγοράς κ.ά.)

• Τη θερμοκοιτίδα νεοφυών επιχειρήσεων στο κτίριο Λόγγου, ως ένα κέντρο παραγωγής ιδεών και υποβοήθησης της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, με τη στήριξη του ομίλου ΟΤΕ και της ΝΟΚΙΑ.

Υποδομές

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων στον αστικό ιστό ο δήμαρχος ανέφερε και τη μελέτη του κόμβου εισόδου της πόλης, τη διπλής κυκλοφορίας γέφυρα στο νοσοκομείο (με γυάλινη τη μία πεζογέφυρα), τη σταδιακή σύνδεση με το νέο δίκτυο ύδρευσης, αλλά και τη συνέχιση των ασφαλτοστρώσεων και των πλακοστρώσεων μέσα στο καλοκαίρι.

Ο κ. Κουτσογιάννης παρενθετικά αναφέρθηκε επίσης στο μεγάλο έργο των υδροηλεκτρικών (μέσα στο καλοκαίρι έρχονται και οι δύο τελευταίες αδειοδοτήσεις και ξεκινάει), στο Κέντρο Ψηφιδωτών στην πρώην Σχολή Αστυνομίας, στην εκκίνηση των ανασκαφών στην αρχαία Μίεζα κ.ά.

“Όλα αυτά δεν είναι απλά έργα. Είναι μια διαδικασία αλλαγής νοοτροπίας, αλλιώς δεν θα έχουν κανένα νόημα. Ας μην φοβηθούμε να αλλάξουμε, ακόμη κι αν ξεβολευτούμε! Τώρα είναι η κρίσιμη ώρα. Βάλτε πλάτη στην προσπάθεια, αλλιώς δεν υπάρχει αύριο. Ας μην σταθεί εμπόδιο ο κακός μας εαυτός. Ας κάνουμε βήματα μπροστά με ριζικές αλλαγές και όχι ημίμετρα και συμβιβασμούς συμφερόντων” τόνισε κλείνοντας την παρουσίαση ο δήμαρχος, ζητώντας τη στήριξη και τις προτάσεις όλων στην προσπάθεια αυτή για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.

Κάλλης: Αναγκαίο σοκ στην τοπική αγορά

Η καρδιά της πόλης είναι η αγορά της, που σήμερα δεν έχει παλμό. Το σχέδιο αυτό είναι η ευκαιρία για ανάταξη, ως εκείνο το δυνατό σοκ που θα την κάνει να επαναλειτουργήσει” σχολίασε ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Άγγελος Κάλλης, εταίρος του δήμου στον σχεδιασμό για το ανοικτό έξυπνο κέντρο εμπορίου.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γίνε κι εσύ Security!  Εξασφάλισε μια θέση εργασίας!!! 26/9

Γίνε κι εσύ Security! Εξασφάλισε μια θέση εργασίας!!! 26/9

Από το ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος και από το ΚΕΜΕΑ...

Ξεκίνησαν εγγραφές στις ειδικότητες Α’ Εξαμήνου   του Δημόσιου ΙΕΚ Βέροιας

Ξεκίνησαν εγγραφές στις ειδικότητες Α’ Εξαμήνου του...

Ξεκίνησε η Γ’ φάση εγγραφών (συμπληρωματικές...

Σύλληψη 42χρονης για καταδικαστική απόφαση

Σύλληψη 42χρονης για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη στις 24 Σεπτεμβρίου 2018, το πρωί στη Βέροια,...

Εμβολιασμοί αλεπούδων με εναέριες ρίψεις εμβολίων-δολωμάτων από την 1η Οκτωβρίου

Εμβολιασμοί αλεπούδων με εναέριες ρίψεις...

Η 28η Σεπτεμβρίου είναι επίσημα η παγκόσμια ημέρα...

Συνελήφθη 51χρονος στην Ημαθία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Συνελήφθη 51χρονος στην Ημαθία για καλλιέργεια...

Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας Συνελήφθη στις 24...

Ο έρωτας και η συντροφικότητα απέναντι στη μοναξιά της Τρίτης ηλικίας, είναι δικαίωμα και όχι ταμπού

Ο έρωτας και η συντροφικότητα απέναντι στη μοναξιά της...

-Σειρά ομιλιών στα ΚΑΠΗ του Δήμου ΒέροιαςΗ μοναξιά, ο...

Νομοθετημένο τέλος της ΔΕΥΑΒ που έχει λήξει,   εξακολουθεί να εισπράττεται  με απόφαση του Δ.Σ.

Νομοθετημένο τέλος της ΔΕΥΑΒ που έχει λήξει, ...

- Ένα χαράτσι στους λογαριασμούς του νερού, αποκάλυψε ο...

Προγράμματα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια βίου μάθησης    «ΔΙΚΤΥΩΣΗ»

Προγράμματα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια...

Το τμήμα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια βίου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από το ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος και από το ΚΕΜΕΑ ανακοινώνεται ότι ξεκινάει το νέο τμήμα security με στόχο τις ερχόμενες εξετάσεις.Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαίδευση 105 ωρών θεωρίας και πρακτικής άσκησης για ...

Ξεκίνησε η Γ’ φάση εγγραφών (συμπληρωματικές εγγραφές) καταρτιζομένων στο ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ ΒΕΡΟΙΑΣ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2018Β. Κενές θέσεις υπάρχουν στις παρακάτω ειδικότητες Α’ Εξαμήνου:1. Βοηθός Φαρμακείου2. Τεχνικός...

Συνελήφθη στις 24 Σεπτεμβρίου 2018, το πρωί στη Βέροια, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, 42χρονη ημεδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου...

Η 28η Σεπτεμβρίου είναι επίσημα η παγκόσμια ημέρα πρωτοβουλίας για την αύξηση της ευαισθητοποίησης, την ενημέρωση, την πρόληψη και τη μείωση της θνησιμότητας από τη θανατηφόρα ασθένεια της λύσσας.Με αφορμή...