Τις παρεμβάσεις που προτείνονται για την ανάπτυξη του   ιστορικού κέντρου της πόλης παρουσίασε ο Δήμαρχος Νάουσας

Τις παρεμβάσεις που προτείνονται για την ανάπτυξη του ιστορικού κέντρου της πόλης παρουσίασε ο Δήμαρχος Νάουσας

-Ποια έργα προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει ο σχεδιασμός


Τον συνολικό σχεδιασμό ανάπτυξης του ιστορικού κέντρου της Νάουσας, στο πλαίσιο των δράσεων του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης και άλλων επιλογών της διοίκησης, με στόχο τη θεαματική βελτίωση της ποιότητας ζωής και της επανάκτησης της ασφάλειας και της ομορφιάς στον δημόσιο χώρο εντός πόλης, παρουσίασε ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης, σε ειδική εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα του “Χρ. Λαναράς” (Έρια) το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης. Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός αφορά πόρους σχεδόν 10 εκατ. ευρώ που αφορούν μεταξύ άλλων:

• Την ανάπλαση της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου από το φθινόπωρο

• Τη μεταφορά του δημαρχείου στο αναξιοποίητο τμήμα της πρώην Βέτλανς, για να υπάρξει επιτέλους ένα σύγχρονο, ασφαλές και λειτουργικό κέντρο διοίκησης που θα αυξήσει την αποδοτικότητα των υπηρεσιών

• Τις δράσεις του ΣΒΑΑ (ανάπλαση πάρκου, κοίτης Αράπιτσας, βελτίωση εμπορικού κέντρου, ηλεκτρικά οχήματα, στήριξη επιχειρηματικότητας -παρουσίαση από τον κ. Μπιτέρνα, κατάρτιση δεξιοτήτων ΑμΕΑ κ.ά.)

• Το τοπικό σύμφωνο ποιότητας, στην κατεύθυνση της διεκδίκησης της δυναμικής παρουσίας στο τουριστικό γίγνεσθαι

• Το ανοικτό έξυπνο κέντρο εμπορίου (με πεζοδρομήσεις και παρεμβάσεις λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης της αγοράς κ.ά.)

• Τη θερμοκοιτίδα νεοφυών επιχειρήσεων στο κτίριο Λόγγου, ως ένα κέντρο παραγωγής ιδεών και υποβοήθησης της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, με τη στήριξη του ομίλου ΟΤΕ και της ΝΟΚΙΑ.

Υποδομές

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων στον αστικό ιστό ο δήμαρχος ανέφερε και τη μελέτη του κόμβου εισόδου της πόλης, τη διπλής κυκλοφορίας γέφυρα στο νοσοκομείο (με γυάλινη τη μία πεζογέφυρα), τη σταδιακή σύνδεση με το νέο δίκτυο ύδρευσης, αλλά και τη συνέχιση των ασφαλτοστρώσεων και των πλακοστρώσεων μέσα στο καλοκαίρι.

Ο κ. Κουτσογιάννης παρενθετικά αναφέρθηκε επίσης στο μεγάλο έργο των υδροηλεκτρικών (μέσα στο καλοκαίρι έρχονται και οι δύο τελευταίες αδειοδοτήσεις και ξεκινάει), στο Κέντρο Ψηφιδωτών στην πρώην Σχολή Αστυνομίας, στην εκκίνηση των ανασκαφών στην αρχαία Μίεζα κ.ά.

“Όλα αυτά δεν είναι απλά έργα. Είναι μια διαδικασία αλλαγής νοοτροπίας, αλλιώς δεν θα έχουν κανένα νόημα. Ας μην φοβηθούμε να αλλάξουμε, ακόμη κι αν ξεβολευτούμε! Τώρα είναι η κρίσιμη ώρα. Βάλτε πλάτη στην προσπάθεια, αλλιώς δεν υπάρχει αύριο. Ας μην σταθεί εμπόδιο ο κακός μας εαυτός. Ας κάνουμε βήματα μπροστά με ριζικές αλλαγές και όχι ημίμετρα και συμβιβασμούς συμφερόντων” τόνισε κλείνοντας την παρουσίαση ο δήμαρχος, ζητώντας τη στήριξη και τις προτάσεις όλων στην προσπάθεια αυτή για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.

Κάλλης: Αναγκαίο σοκ στην τοπική αγορά

Η καρδιά της πόλης είναι η αγορά της, που σήμερα δεν έχει παλμό. Το σχέδιο αυτό είναι η ευκαιρία για ανάταξη, ως εκείνο το δυνατό σοκ που θα την κάνει να επαναλειτουργήσει” σχολίασε ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Άγγελος Κάλλης, εταίρος του δήμου στον σχεδιασμό για το ανοικτό έξυπνο κέντρο εμπορίου.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκλογή νέου Δ.Σ. στον Σύλλογο Βλάχων Βέροιας

Εκλογή νέου Δ.Σ. στον Σύλλογο Βλάχων Βέροιας

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας καλεί τα μέλη του...

Στη Βέροια οι Γενικές Συνελεύσεις της Πανελλήνιας Ένωσης Εκκοκκιστών και Εξαγωγέων Βάμβακος

Στη Βέροια οι Γενικές Συνελεύσεις της Πανελλήνιας...

Το ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΟ ΙΔΕΩΝ επιλέχθηκε για να γίνουν οι...

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα αποχιονισμού του Δήμου Βέροιας

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα αποχιονισμού του Δήμου...

Από τον Δήμο Βέροιας ανακοινώθηκε ότι ολοκληρώθηκε το...

Κάλεσμα σε 24ωρη απεργία από το Εργατικό Κέντρο Βέροιας

Κάλεσμα σε 24ωρη απεργία από το Εργατικό Κέντρο Βέροιας

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βέροιας καλεί...

SIMPARTS.GR -  Η τεχνογνωσία, η συνέπεια και οι άριστες επιλογές αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για την υψηλή ποιότητα

SIMPARTS.GR - Η τεχνογνωσία, η συνέπεια και οι άριστες...

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η επιχείρηση Γαβριηλίδης Κ....

Τη Δευτέρα (26/11) η ετήσια Θεία Λειτουργία του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Τη Δευτέρα (26/11) η ετήσια Θεία Λειτουργία του Ομίλου...

Ο Όμιλος Προστασίας Παιδιού ανακοινώνει στους...

Εφιστά την προσοχή των πολιτών ο Δήμος Βέροιας

Εφιστά την προσοχή των πολιτών ο Δήμος Βέροιας

Από τον Δήμο Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής:Με αφορμή...

ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ:

ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: "Στόχος της κυβέρνησης είναι να...

Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής Ημαθίας...

ΑΚΟΥ 99.6FM
ΑΚΟΥ 99.6FM

Αγγελίες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας καλεί τα μέλη του Συλλόγου στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, η οποία θα γίνει την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 11 π.μ. στα γραφεία του Συλλόγου (Βερόης & Εβραίων...

Το ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΟ ΙΔΕΩΝ επιλέχθηκε για να γίνουν οι ετήσιες Γενικές Συνελεύσεις, της Πανελλήνιας Ένωσης Εκκοκκιστών και Εξαγωγέων Βάμβακος και της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος.Όλοι οι κλάδοι του...

Από τον Δήμο Βέροιας ανακοινώθηκε ότι ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα αποχιονισμού σε Σέλι, Καστανιά και Ξηρολίβαδο.Αναλυτικά:"Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα αποχιονισμού του Δήμου Βέροιας, που ξεκίνησε την...

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βέροιας καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους στην 24ωρη Γενική Απεργία την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου.Αναλυτικά η ανακοίνωση: Απέναντι στην...