Νέο Δ. Σ. στον ΣΕΒΕ με τους Hμαθιώτες Β. Γεδεών και Στ. Θεοδουλίδη μεταξύ των μελών

Νέο Δ. Σ. στον ΣΕΒΕ με τους Hμαθιώτες Β. Γεδεών και Στ. Θεοδουλίδη μεταξύ των μελών

Πραγματοποιήθηκε χθες στο ξενοδοχείο «Nikopolis» στη Θεσσαλονίκη, η 43η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του ΣΕΒΕ, η οποία ξεκίνησε με το Κλειστό μέρος (μόνο για μέλη) στο οποίο παρουσιάστηκαν τα πεπραγμένα της Διοίκησης του Συνδέσμου για το διάστημα Μάιος 2017-Μάιος 2018, ενώ ακολούθησε το Ανοιχτό μέρος με θέμα «Ώρα εξωστρέφειας για την ελληνική οικονομία». 

Στο πλαίσιο των αρχαιρεσιών της κλειστής συνεδρίασης της εκλογικής και καταστατικής Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒΕ εξελέγη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου για τα επόμενα δύο χρόνια, το οποίο θα απαρτίζεται από τα ακόλουθα τακτικά αιρετά μέλη (με αλφαβητική σειρά):

 

Α/Α

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

ΕΤΑΙΡΙΑ

ΙΔΙΟΤΗΤΑ

1Βασσάρας Θωμάς

GREEKEXPORTS-VASSARAS EXPORTS SERVICES

Ιδιοκτήτης

2


Βούλης Γεδεών


ΒΟΥΛΗΣ ΓΕΔΕΩΝ & ΣΙΑ ΟΕ

Εταίρος-Διαχειριστής

3

Διαμαντίδης Συμεών

ΔΙΟΠΑΣ ΑΕ

Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

4

Δούφος Αλέξανδρος

LOGISMOS-ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΕ

Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

5

Ζαγκλιβερινός

Γεώργιος


ΝΤΙΑΞΟΝ ΑΒΕΕ

Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

6

Θεοδουλίδης Στυλιανός

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ VENUS GROWERS

Γενικός Διευθυντής

7


Θεοχαρίδης Δημήτριος
ΣΙΔΕΝΟΡ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΑ ΑΕ

Διευθυντής Εργοστασίου

8

Κεχαγιάς Βασίλειος

ΚΕΧΑΓΙΑΣ Β. & ΛΟΕ-SUPERALLOYS ENGINEERING

Εταίρος-Διαχειριστής

9


Κοκορότσικος Πάρις

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΕ

Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

10


Κολιός Χρήστος

ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΛΙΟΥ ΑΒΕΕ

Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

11


Kωνσταντινίδης Κωνσταντίνος

PELOPAC ABEE

Διευθύνων Σύμβουλος

12Κωνσταντόπουλος Γεώργιος

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ "OLYMP"

Μέτοχος, Μέλος ΔΣ & Διευθυντής Εξαγωγών

13


Κωνσταντόπουλος Ευθύμης

ΑΚΡΙΤΑΣ ΑΕ

Διευθύνων Σύμβουλος

14


Λουφάκης Κυριάκος

ΛΟΥΦΑΚΗΣ ΧΗΜΙΚΑ ΑΒΕΕ

Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

15


Λώλος Δημήτριος

ISOMAT ABEE

Διευθυντής Εξαγωγών

16


Μήλιος Πασχάλης

Κ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΑΒΕΕ

Σύμβουλος Εξαγωγών

17


Μυλωνάς Ανδρέας

ΚΡΙ ΚΡΙ ΑΒΕΕ

Διευθυντής Εξαγωγών

18


Παλατιανάς Κωνσταντίνος

PALAPLAST AE

Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

19

Σπανού Χριστίνα

ΣΠΑΝΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ & ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Μέτοχος & Μέλος ΔΣ

20

Σφακιανάκης Άρης

DHL EXPRESS (ΕΛΛΑΣ) ΑΕ

Διευθυντής Ελληνικής Περιφέρειας

21

Τσακωνίτης Δημήτριος

ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ ΑΜΒΝΕΕ

Γενικός Διευθυντής Μεταλλείων & Εργοστασίων

22

Φέσσας Κοσμάς

EREN HELLAS ΑΕ

Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

23

Χασάπης Παναγιώτης

ΑΝΤΙΣΕΛ - ΑΦΟΙ Α. ΣΕΛΙΔΗ ΑΕ

Οικονομικός Σύμβουλος

 

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα συνέλθει σε συγκρότηση σε σώμα τη Δευτέρα 04.06.18 και θα εκλέξει τον νέο Πρόεδρο και τα Μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του ΣΕΒΕ.

 

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή για διετή επίσης θητεία εξελέγησαν οι: Αναστασιάδου Μαρία, Μιξαφέντη Σταυρούλα και Μανώση Χριστίνα.

 

Η 43η Γενική Συνέλευση βρίσκει τον ΣΕΒΕ σε πολύ υψηλό επίπεδο και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, ανανεωμένο σε σχέση με το προηγούμενο, στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη και δυναμισμό του ΣΕΒΕ, με σεβασμό στο χθες και προσδοκία για το μέλλον.

 

Μάλιστα η χθεσινή Γενική Συνέλευση με αυξημένη απαρτία αποφάσισε την τροποποίηση του καταστατικού του ΣΕΒΕ με κεντρικό θέμα την αλλαγή της επωνυμίας του ΣΕΒΕ σε «Σύνδεσμος Εξαγωγέων» και της αγγλικής σε «Greek Exporters’ Association», με διατήρηση των διακριτικών τίτλων ως «ΣΕΒΕ» και «SEVE» αντίστοιχα, επιβεβαιώνοντας και με την επωνυμία την ήδη εδώ και χρόνια διευρυμένη ταυτότητά του ως ο μεγαλύτερος και πλέον δυναμικός φορέας πανελλαδικής εμβέλειας.

 

Ακολούθησε η Ανοιχτή συνεδρίαση  στην οποία ομιλητές ήταν ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ, κ. Κυριάκος Λουφάκης, ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, κ. Νικόλαος Καραμούζης και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, κ. Σωτήρης Θεοφάνης. Τη συζήτηση συντόνισε ο Διευθυντής Σύνταξης της Αγγλικής Έκδοσης της Καθημερινής, κ. Αθανάσιος Έλλις.

 

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ, κ. Κυριάκος Λουφάκης, ξεκίνησε την ομιλία του παρομοιάζοντας την κατάσταση στην ελληνική οικονομία με ελατήριο, το οποίο είναι επιβαρυμένο με βάρη, τα οποία πρέπει να αφαιρεθούν ώστε να επέλθει η ανάπτυξη. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΣΕΒΕ, 4+1 είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθεί η ανάπτυξη της χώρας: ο τουρισμός, ο αγροδιατροφικός τομέας όπου διαθέτουμε προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας, ο κλάδος των logistics, το ιδιαίτερα καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό μας, το οποίο πρέπει να διατηρήσουμε στην Ελλάδα και, τέλος, ο τομέας της ενέργειας με μεγάλη γεωστρατηγική σημασία. Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη επίλυσης χρόνιων προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας, όπως η υπερφορολόγηση και η έλλειψη ρευστότητας. Ο κ. Λουφάκης ολοκληρώνοντας δύο διετείς θητείες στο τιμόνι του ΣΕΒΕ, δήλωσε ότι θα παραμείνει δίπλα στο Σύνδεσμο και θα βοηθά ενεργά τη δράση του, ώστε να συνεχίσει να είναι ο μεγαλύτερος και πιο δυναμικός φορέας εξωστρέφειας της χώρας.

 

Ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς αναφέρθηκε στη μεταμνημονιακή Ελλάδα και στο γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα οικονομική συγκυρία. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Σχοινάς, η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει μία πολιτική με έμφαση στις διαρθρωτικές διαδικασίες, όπου το κράτος θα λειτουργεί απρόσωπα ως πάροχος υπηρεσιών και όχι ως εργοδότης. Παράλληλα, ανέφερε ως μείζον ζήτημα το προσφυγικό, ενώ επεσήμανε ότι το είδος των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων για το 2021-2027 θα αφορά την καινοτομία, το ψηφιακό επιχειρείν και την πράσινη επιχειρηματικότητα. Τέλος, αναφέρθηκε στην ένταξη της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στη Συνθήκη Σένγκεν, λέγοντας ότι είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να δημιουργηθεί μία Benelux της Βαλκανικής με κατεξοχήν ωφελημένους την Ελλάδα και ιδιαίτερα τη Βόρεια Ελλάδα.

 

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, κ. Νικόλαος Καραμούζης, εστίασε την ομιλία του στο στόχο της Ελλάδας να γίνει μία σύγχρονη, ανοιχτή και ανταγωνιστική οικονομία αγοράς, λέγοντας ότι στα 10 χρόνια της κρίσης υπάρχουν αξιοσημείωτες θετικές εξελίξεις, οι οποίες, αν επιταχυνθούν προς την κατεύθυνση υλοποίησης τολμηρών μεταρρυθμίσεων, θα δοθεί πνοή, παραγωγικό και επενδυτικό οξυγόνο στην οικονομία. Ωστόσο, τόνισε ότι υπάρχουν ακόμη σημαντικές προκλήσεις και δυσκολίες. Ο κ. Καραμούζης χαρακτηριστικά ανέφερε: «Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι το κράτος-επιχειρηματίας στην Ελλάδα απέτυχε. Ο βασικός πυλώνας εξόδου από την κρίση και επιστροφής στην ανάπτυξη δε μπορεί παρά να είναι ο ιδιωτικός παραγωγικός τομέας, που παρά τις ενίοτε δυσλειτουργίες, δημιουργεί απασχόληση, εισοδήματα, φορολογικά έσοδα, κέρδη και μερίσματα».

 

Σημείωσε επίσης ότι πρέπει να αυξηθούν οι επενδύσεις, ενώ έκλεισε την ομιλία του αναφέροντας μία σειρά από προτάσεις που αφορούν ένα μαζικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και την υιοθέτηση του μοντέλου της Κύπρου για μη κατοίκους, όσον αφορά τις προϋποθέσεις και τους όρους έγκρισης εταιρικής φορολογικής έδρας, ώστε να μετατραπεί η Ελλάδα σε σύγχρονο χρηματοπιστωτικό και ναυτιλιακό κέντρο. Παράλληλα, πρότεινε την υποχρεωτική χρήση χρεωστικών καρτών για συναλλαγές πάνω από €100 χωρίς χρεώσεις, με επιβάρυνση του δημοσίου για το σχετικό κόστος των τραπεζών, την επιλογή 50 περιοχών της χώρας στις οποίες θα προ-αδειοδοτηθούν επιχειρηματικές ζώνες, καθώς και τη δημιουργία ενός ουσιαστικού one stop shop για σημαντικές ξένες και εγχώριες επενδύσεις.

 

Στην ομιλία του ο κ. Σωτήρης Θεοφάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ,αναφέρθηκε στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης λέγοντας ότι ο κλάδος των logistics δύναται να ωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό, ενώ θα συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Σύμφωνα με τον κ. Θεοφάνη η τεχνογνωσία είναι πολύ σημαντικός παράγοντας σε ένα τέτοιο εγχείρημα, αναφέροντας ότι ο terminal operator της Κοινοπραξίας στην οποία παραχωρήθηκε ο ΟΛΘ, έχει στον έλεγχό του 80 terminals. Παράλληλα, επεσήμανε τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο των χωρών του Περσικού Κόλπου και της Ανατολικής Ασίας στα διεθνή δίκτυα μεταφορών. Επιτακτική είναι η ανάγκη σύνδεσης του λιμανιού με το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, ενώ η νέα διοίκηση του λιμανιού θα προσπαθήσει να αναδείξει την αναπτυξιακή δυναμική του, καθώς η Θεσσαλονίκη είχε διαχρονικά το ρόλο του κεντρικού βαλκανικού λιμανιού.

 

Τη συζήτηση συντόνισε ο κ. Αθανάσιος Έλλις, Διευθυντής Σύνταξης της Αγγλικής Έκδοσης της Καθημερινής.

 

Μέγας χορηγός της 43ης Γενικής Συνέλευσης ήταν η Eurobank, ενώ επίσης χορηγοί ήταν οι: Aegean Airlines, Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, Όμιλος Μυτιληναίου, Alumil,  Ελληνικά Πετρέλαια, Ernst & Young, Ελληνικοί Λευκόλιθοι, Palaplast, ΣΙΔΕΝΟΡ, Όμιλος Αγροτεχνολογίας Ευθυμιάδη, Provil, Coface, Σαμαράς και Συνεργάτες, Isomat, Σωληνουργία Ζήτα, Olympia Electronics, Goldair Cargo, ΑΝΑΞ ΑΕ, FOTONE και η Καθημερινή ως χορηγός επικοινωνίας, με την ευγενική υποστήριξη των οποίων πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση.

 

 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε ποιες περιπτώσεις οι εργοδότες μπορούν να μειώσουν μισθούς χωρίς συμφωνία των εργαζομένων

Σε ποιες περιπτώσεις οι εργοδότες μπορούν να μειώσουν...

Ο μισθός μπορεί να μειωθεί από τους εργοδότες και...

Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα στους στρατηγικούς κακοπληρωτές

Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα στους στρατηγικούς κακοπληρωτές

Ως πρώτη προτεραιότητα θέτει η διοίκηση της ΔΕΗ την...

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Ελισάβετ Ναζλίδου

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Ελισάβετ Ναζλίδου

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Ελισάβετ Ναζλίδου η οποία...

Πρώτο βραβείο για τη φωτογραφία του δαλματικού πελεκάνου της λίμνης Κερκίνης στη φετινή συμμετοχή της ΠΚΜ στην έκθεση εναλλακτικού τουρισμού “Birdfair”

Πρώτο βραβείο για τη φωτογραφία του δαλματικού...

Το πρώτο βραβείο κέρδισε η φωτογραφία του δαλματικού...

Ανάπτυξη και επενδύσεις στο τραπέζι των συνομιλιών Μητσοτάκη-Μακρόν

Ανάπτυξη και επενδύσεις στο τραπέζι των συνομιλιών...

Από το Παρίσι και τον Εμανουέλ Μακρόν ξεκινά σήμερα...

Αρχιμανδρίτης κάνει εξομολογήσεις από το Messenger (ΦΩΤΟ)

Αρχιμανδρίτης κάνει εξομολογήσεις από το Messenger (ΦΩΤΟ)

Με τις επιταγές της σύγχρονης εποχής, προσαρμόστηκε ο...

ΟΑΕΔ: Αυξήθηκαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Ιούλιο

ΟΑΕΔ: Αυξήθηκαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Ιούλιο

Στα 893.310 άτομα ανήλθε το σύνολο των εγγεγραμμένων...

ΟΠΕΚΑ: Πότε καταβάλλονται συντάξεις, επίδομα στέγασης και ΚΕΑ

ΟΠΕΚΑ: Πότε καταβάλλονται συντάξεις, επίδομα στέγασης...

Μία σειρά από επιδόματα και παροχές θα καταβληθούν τις...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

 Ένα μήνυμα προς όλο το πολιτικό σύστημα και κυρίως στην κυβέρνηση έδωσε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός, όπως χαρακτήρισε το μέγα πλήθος ο Μίκης Θεοδωράκης, στο συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία. Κόσμος...

Ο μισθός μπορεί να μειωθεί από τους εργοδότες και χωρίς τη συμφωνία του εργαζόμενου, στις ακόλουθες περιπτώσεις:α) όταν ο εργοδότης επικαλείται μείωση τζίρου με στοιχεία τα οποία προσκομίζει στην Επιθεώρηση...

Ως πρώτη προτεραιότητα θέτει η διοίκηση της ΔΕΗ την αντιμετώπιση του φαινομένου των στρατηγικών κακοπληρωτών, αναφέρει σχετική ανακοίνωση της επιχείρησης, στην οποία επισημαίνεται ότι δόθηκε ρητή εντολή...

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Ελισάβετ Ναζλίδου η οποία έχασε την μάχη με τον καρκίνο.Για το θάνατό της έγραψε στο Facebook ο δημοσιογράφος Βασίλης Μπουζιώτης, κάνοντας λόγο για το μεγάλο χαμόγελο...