Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 13ου Τακτικού Συνεδρίου της ΠΟΣΥΦΥ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 13ου Τακτικού Συνεδρίου της ΠΟΣΥΦΥ

Το τριήμερο 14 – 16 Μαιού 2018 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο ξενοδοχείο «President» το 13ο Τακτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων. Με τη συμμετοχή των αντιπροσώπων στο δευτεροβάθμιο όργανο αλλά και των Προέδρων των πρωτοβάθμιων σωματείων  διεξήχθη το 13ο Τακτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας.      Τις εργασίες του Συνεδρίου τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας, εκπρόσωποι κομμάτων και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων. Ειδικότερα, παρευρέθηκαν ο Γ.Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Δημήτριος Αναγνωστάκης,  η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κα Μεγαλοοικονόμου Θεοδώρα, η εκπρόσωπος των Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ κα Ράντζου Πόπη, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, ο   Συντονιστής της ΝΔ για θέματα Προστασίας του Πολίτη Βλαχογιάννης Ηλίας,  ο Αναπλ. Γραμματέας τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ / Κίνημα Αλλαγής κος Ψωμάς Απόστολος, ο  εκπρόσωπος του ΚΚΕ κος Παλιούρας Γεώργιος. Από την Φυσική Ηγεσία, το Συνέδριο τίμησαν με την  παρουσία τους ο Υποστράτηγος κ. Δασκαλάκης Ανδρέας προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.,  ο Υποστράτηγος κ. Τηλελής Γεώργιος βοηθ. του Γραφείου του Προϊστάμενου Επιτελείου του Αρχηγείου, ο Υποστράτηγος κ. Ντζιοβάρας Παναγιώτης  Προϊστάμενος του κλάδου Οικονομοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής του Αρχηγείου. 

Τις εργασίες του Συνεδρίου παρακολούθησαν και χαιρέτησαν  επίσης ο πρώην βουλευτής και Νομικός συνεργάτης της ΠΟΣΥΦΥ κ. Καπερνάρος Βασίλειος, ο Νομικός Συνεργάτης επίσης για θέματα μισθολογίου κ. Λάγος Γεώργιος και ο Νομικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας Μισαηλίδης Ιωάννης. 

Εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο  πρόεδρος της ΠΟΕΣ Τσαγκαράκης Ανέστης και Τσάκαλος Αναστάσιος, ο πρόεδρος του ΣΕΦΕΑΑ Ντούμας Βασίλειος, ο Γ.Γραμματέας Μαυροειδάκος Στράτος και αναπλ. Ντζέλιας Δημήτριος.  

Χαιρετισμό απέστειλε επίσης ο Γ.Γραμματέας συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Τζανέτος Φιλιππάκος.

Στο πλαίσιο της ενημερωτικής ενότητας για την εφαρμογή του νέου μισθολογίου στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. και τον προσδιορισμό κρατήσεων και αναδρομικών, παραβρέθηκαν και ενημέρωσαν σχετικά το Σώμα των αντιπροσώπων ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Διαχείρισης Χρηματικού Αστ/κος Υποδιευθυντής  κος Λιάρος Δήμος και οι, Α/Α κος Μπουλούκος Φώτης, Α/Β κα Πανταζοπούλου Βασιλική, Αρχ/κας κα Γεωργουδάκη Ευλαλία και ο Αρχ/κας Κορομπίλης Κων/νος. Τέθηκε η ανάγκη για την κάλυψη των κενών  ενημέρωσης με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου, των κρατήσεων αλλά και των αναδρομικών αυτών. Ζητήματα που δεν μπορούν να περιγραφούν εγγράφως αναπτύχθηκαν από τους εκπροσώπους του Αρχηγείου και επίλυσαν ουσιαστικά κενά ενημέρωσης που προϋπήρχαν. Η ανταπόκριση της προσκλήσεώς μας από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, βοήθησε στην κατανόηση της συγκεκριμένης θεματολογίας που σήμερα απασχολεί όλο και πιο μεγάλη μερίδα συναδέλφων που είναι θιγόμενοι από την εφαρμογή του νέου μισθολογίου. 

    Στην ενότητα της ενημέρωσης  για το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Αστυνομικών – Πυροσβεστών – Λιμενικών, μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Ταμείου κ. Τσαγανός Ιωάννης, ο οργανωτικός γραμματέας κος Λίτσιος Απόστολος, ο διαχειριστής κ. Συρσυρης Φώτιος. Τιμή μας η παρουσία και του οικονομικού συμβούλου – οικονομολόγου του Ταμείου κου Χρυσάφη Σωτήριο.  Με την ανάπτυξη του θέματος  για το αποταμιευτικό – ασφαλιστικό πρόγραμμα από τους αρμοδίους αλλά και τις παροχές του Ταμείου, ενημερώθηκαν οι σύνεδροι  για την προσπάθεια που επιχειρείται για ένα δικό μας  Ταμείο Ασφάλισης με πολλά πλεονεκτήματα που παρουσιάστηκαν. Ήδη το ενδιαφέρον υπήρξε αυξημένο για επιπρόσθετες ενημερωτικές εκδηλώσεις στα πρωτοβάθμια σωματεία. Δεν είναι υποχρέωση η εγγραφή αλλά η γνώση και η ενημέρωση για  εθελοντική προτίμηση από τον κάθε ενδιαφερόμενο.  Η ενημέρωση ήταν πολύτιμη και ουσιαστική από τους συνομιλητές. 

    Μετά την εισήγηση του θεματολογίου   « προοπτικές διαχείρισης μεταναστευτικών  ροών  και συνοριακή φύλαξη» από το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΣΥΦΥ  Παπαδόπουλο Δημήτριο, το λόγο έλαβαν και τοποθετήθηκαν οι προσκεκλημένοι  αποτυπώνοντας παράλληλα και την σημερινή κατάσταση του  μεταναστευτικού στη χώρα. Η ΠΟΣΥΦΥ εδώ και χρόνια έχει καταθέσει προτάσεις που αντλούνται από ρεαλιστικές συνθήκες έχοντας την εμπειρία στη χώρα μας σχεδόν δύο δεκαετιών.       Μετά το Διοικητικό και Οικονομικό απολογισμό που παρουσιάστηκε και ψηφίστηκε, το Σώμα ανέστειλε την διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη νέων μελών στα όργανα της Ομοσπονδίας λόγω δικαστικής εκκρεμότητας με Σωματείο – Μέλος έως και τη λήξη της θητείας του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας τον ερχόμενο Οκτώβριο, ενισχύοντας τις αποφάσεις και τις επιλογές του Διοικητικού Συμβουλίου που ελήφθησαν σχετικά την 2/5/2018. 

       Επί του καίριου ζητήματος των αποσπασμένων τόσο ο Γ.Γραμματέας του Υπουργείου όσο όμως και οι Υποστράτηγοι κ. Δασκαλάκης,  Ντζιοβάρας και Τηλελής  επιβεβαίωσαν την προσπάθεια που επετεύχθη με τη χορήγηση προκαταβολών να γίνεται απευθείας και όχι από την παγία των τοπικών  Διαχειρίσεων. Τους επόμενους μήνες εκτιμήθηκε πως το ποσοστό αυτής θα αυξηθεί και άλλο ώστε να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες και όχι να διατίθεται  περιορισμένο σε σχέση με τις ανάγκες που καλύπτονται από τον κάθε αποσπασμένο.  Από την άλλη, διαβεβαιώθηκε πως έχει ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια και ήδη ενταλματοποιούνται συνεχώς υπομνήματα αφού η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί πλέον. 

   Ζητήματα μισθολογίου και ασφαλιστικών διατάξεων αναπτύχθηκαν από τον νομικό σύμβουλο και από τον πρόεδρο και ενημερώθηκε το Σώμα για τον αγώνα που έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Μάιο η ΠΟΣΥΦΥ  να δικαιωθεί μέσα στις δικαστικές αίθουσες. 


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το νέο πρόγραμμα του κινηματοΘέατρου ΣΤΑΡ από Πέμπτη 15/11/18 έως 21/11/18

Το νέο πρόγραμμα του κινηματοΘέατρου ΣΤΑΡ από Πέμπτη...

Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ...

ΚΚΕ: Προβολή της ταινίας «Παιδαγωγικό Ποίημα»  στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

ΚΚΕ: Προβολή της ταινίας «Παιδαγωγικό Ποίημα» στην...

Η ΚΟΒ εκπαιδευτικών της Τ.Ο Ημαθίας του ΚΚΕ, με αφορμή...

Πανηγυρική εκδήλωση  της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών για τον  Μακεδονικό Αγώνα

Πανηγυρική εκδήλωση της Εταιρείας Μακεδονικών...

Εικονίζονται από αριστερά: Δρ Βασίλειος Ν. Πάππας...

 Παρουσιάζεται το παραμύθι τη Μαρίας Ποπκιώση    «Η μάγισσα Φαφούτα   και τα γλυκά της φίλτρα»

Παρουσιάζεται το παραμύθι τη Μαρίας Ποπκιώση «Η...

Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη ΑλεξάνδρειαςΗ Δημοτική...

Το προσκλητήριο των Προσκόπων

Το προσκλητήριο των Προσκόπων

Όλοι οι Βεροιώτες – Βεροιώτισσες και όχι μόνο, που...

Στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας το Κέντρο Συμβουλευτικής Δήμου Βέροιας

Στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας...

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Συμβουλευτικής...

Εκδήλωση για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού

Εκδήλωση για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του...

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την πρόληψη και έγκαιρη...

Το 5ο ΓΕΛ Βεροίας στην 1η συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ στην Ιταλία

Το 5ο ΓΕΛ Βεροίας στην 1η συνάντηση του ευρωπαϊκού...

 Από 5 έως 9 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο...

ΑΚΟΥ 99.6FM
ΑΚΟΥ 99.6FM

Αγγελίες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Παρασκευή 20 Ιουλίου και ώρα 9.15 μ.μ.στο Θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη»Η Συνάντηση του Σταύρου Ξαρχάκου με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη ήταν τελικά… Η Συνάντηση που ζητούν όλοι και αυτήν την χρονιά!Η μοναδική...

Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ (ΜΕΤΑΓΛ.)Προβολές : Παρασκευή 16/11 – Σάββατο 17/11 – Κυριακή 18/11  στις 17.30 Σκηνοθεσία:    ΛΑΣΕ ΧΑΛΣΤΡΟΜΣενάριο:          ΣΑΪΜΟΝ ΜΠΟΥΦΟΪΗθοποιοί:        ΜΟΡΓΚΑΝ ΦΡΙΜΑΝ,...

Η ΚΟΒ εκπαιδευτικών της Τ.Ο Ημαθίας του ΚΚΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του Κόμματος, σας προσκαλεί να παραβρεθείτε τη Δευτέρα 19 του Νοέμβρη ,στις 6:00 μμ στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας,...

Εικονίζονται από αριστερά: Δρ Βασίλειος Ν. Πάππας Πρόεδρος Ε.Μ.Σ., Ιωάννης Κ. Μαζαράκης-Αινιάν Γενικός Γραμματεύς της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας της Ελλάδος, υιός του Μακεδονομάχου Κωνσταντίνου...