Κατά πλειοψηφία η παραχώρηση της πλατείας Ωρολογίου για το αυριανό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Κατά πλειοψηφία η παραχώρηση της πλατείας Ωρολογίου για το αυριανό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Σε οξείς τόνους η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας
-Πώς τοποθετήθηκαν οι σύμβουλοι  

Θετικά υπέρ της παραχώρησης της πλατείας Ωρολογίου την Τετάρτη στις 6.00 μ.μ,  για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία ψήφισε κατά πλειοψηφία το μεσημέρι της Δευτέρας το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, σε μια έκτακτη συνεδρίαση με αρκετές εντάσεις στη διάρκειά της. Μειοψήφησε ο επικεφαλής ελάσσονος μειοψηφίας Νίκος Μπέκης, ενώ απείχε της ψηφοφορίας ο επίσης επικεφαλής ελάσσονος μειοψηφίας Αντώνης Μαρκούλης. Απουσίαζαν οι κ. Τσαπαρόπουλος, Παπαγιάννης, Καραπαναγιωτίδης, Μελιόπουλος.

Διαφωνία για την ώρα του συλλαλητηρίου λόγω ζέστης και Παυλείων εξέφρασε ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Αντώνης Καγκελίδης, προτείνοντας να μετακινηθεί στις 8.30μμ.

«Δεν μπορεί ο Μητροπολίτης, που θα είναι μάλλον ο κεντρικός ομιλητής» απάντησε ο δήμαρχος.

 Μέχρι την τελική ψήφιση του θέματος υπήρξαν τοποθετήσεις από αρκετούς δημοτικούς συμβούλους, μάλιστα με την κατάσταση να οξύνεται αρκετές φορές μεταξύ των κ.κ. Μπέκη, Μαρκούλη και Καγκελίδη.


Οι τοποθετήσεις:

Ν. Μπέκης: Είμαι σφόδρα αντίθετος πολιτικά με την οργάνωση. Άτομα που μίλησαν για εσχάτη προδοσία, έστειλαν σφαίρες στον Κοτζιά κ.λπ. ανάμεσά τους. Χωρίς καταστατικό επιτροπές και σύλλογοι, χωρίς έδρα σωματεία. Κάνουμε παραχώρηση σε γνωστούς συλλόγους ή φορείς που αναλάμβαναν όλες τις ευθύνες. Εδώ δεν υπάρχει τίποτε σχετικό. Αν πλακώσουν φασίστες ποιος θα πάρει την ευθύνη; Η χρηματοδότηση εκδηλώσεων γίνεται από τον δήμο για το κοινό καλό και συμφέρον. Εδώ οι μισοί Έλληνες διαφωνούν, πιστεύω ότι προάγει το αντίθετο. Πολλά ερωτήματα για τη χρηματοδότηση. Ανοίγει το δημοτικό συμβούλιο μια πόρτα, θα έρχονται όλοι και θα ζητάνε. Έμμεσα συνδιοργανωτής ο δήμος και η πόλη, στιγματίζεται.

Α. Μαρκούλης: Επιτροπή αγώνα χωρίς κάποιον υπεύθυνο κατά τον νόμο. Ολίσθημα, έπρεπε να έλθει θέμα συλλαλητηρίου με την ευθύνης της δημοτικής αρχής. Αν υπάρξουν παρατράγουδα τι θα πούμε μετά; Πάσχει τυπικά το θέμα. Θιασώτης και θεατής εκφράσεων εκτός δημοκρατικού τόξου το δημοτικό συμβούλιο αν αποφασίσει θετικά. Δεν έχουν όλοι καλές προθέσεις σαν τον φίλο κ. Καγκελίδη.

Α. Καγκελίδης (αντέδρασε): Δεν είναι αίθουσα δικαστηρίων να αγορεύει ο κ  Μαρκούλης. Ακόμη πού είστε. Θα τα πούμε οι δυο μας… Καγκελίδης. Δεν είστε φίλος μου. Οι φίλοι μου είναι υπέρ της Μακεδονίας όταν λέτε ‘η ελληνική Μακεδονία είναι ελληνική’. Μιλάτε και σε νοήμονες.

Γ. Σοφιανίδης: Ιδεολογική είναι η διαφορά μας. Δημοψήφισμα πριν τη συμφωνία δεν βάζουν, βάζουν όμως στον Καλλικράτη για τη βρυσούλα του Κολοκοτρωνιτσίου. Περιμένουν εμάς να τους αναγνωρίσουμε οι γείτονες, αλλά αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Ακόμη και ο Μπουτάρης δεν ζήτησε το καταστατικό της Επιτροπής στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Να πούμε ναι στην παραχώρηση της πλατείας. Καλώ τον κόσμο να είναι εκεί! Να πάρουν μήνυμα κυβέρνηση και κόμματα.

Α. Καγκελίδης: Οι διοργανωτές δεν έβαλαν αρχικά τη Βέροια στις πόλεις των συλλαλητηρίων. Φανερή διαβούλευση για τη Μακεδονία. Θα τεθεί μελλοντικά η ένωση των δύο Μακεδονιών από τις μεγάλες δυνάμεις. Το λένε καθηγητές γνώστες της ιστορίας. Μην ασχολείστε μόνο με τους αναρχικούς στη Βεργίνα για να δίνετε χώρο. Πρωτοστάτης έπρεπε να είναι η Βεργίνα με την αρχαιολογία! Όποιος θέλει να δώσει κάτι να δώσει το σπίτι του, όχι Μακεδονία. Τα 500 ευρώ των ηχητικών τα αναλαμβάνει ο σύλλογός μας, για να μην βγάλουν παράνομη την απόφαση. Συλλαλητήριο στη Βεργίνα να γίνει, να δώσουμε άλλο στίγμα. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να θίξει την ελληνικότητα των ποντίων και του χώρου που κατοικούν.

Θ. Κορωνάς: Αποκαλύφθηκε ότι μας ξεχάσανε οι διοργανωτές, κι όχι ότι δεν θέλαμε εμείς να κάνουμε συλλαλητήριο. Να παραχωρηθεί το δημόσιο βήμα στον κόσμο, ανεξαρτήτως αν δέχομαι ή όχι όλα θα ειπωθούν από τους διοργανωτές.

Τ. Χατζηαθανασίου: Οι πλατείες είναι του κόσμου. Δεν μάθαμε να διαφωνούμε. Να παραχωρηθεί η πλατεία, με τον όρο να διασφαλιστεί η δημοκρατική ομαλότητα και νομιμότητα.

Γ. Ορφανίδης: Διαφωνώ με τη χρηματοδότηση.

Γ. Γουλτίδης: Δεν περίμενα να κάνω αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Έπρεπε να μπει η ΚΕΔΕ μπροστά. Λίγα είναι τα 500 ευρώ. Σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο θα είναι την Τετάρτη.

Θ. Αποστολόπουλος: Στη Βεργίνα ίσως το συλλαλητήριο και να το οργανώσει ο δήμος. Όλοι με μια σημαία στο χέρι να πάμε, αυθόρμητα, χωρίς να καθοδηγούμαστε. 

Ζ. Πατσίκας: Μαζική συμμετοχή στο δημοτικό συμβούλιο και περιφρούρησή του.

Ο δήμαρχος

Κ. Βοργιαζίδης: Πρέπει να αποδοθεί ο χώρος στους πολίτες. Δεν είναι κάποιος πιο Έλληνας από τον άλλον. Η εθνική γραμμή του 2008 ισχύει και σήμερα. Ρόλος της αστυνομίας είναι η διαφύλαξη του χώρου.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ   Ν.  ΗΜΑΘΙΑΣ:  Ενημέρωση για τα μέτρα  της  αντιπυρικής  περιόδου

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ: ...

Στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης προς τους πολίτες,...

Η Αρχή Πολιτικής  Αεροπορίας απαντάει στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» για τη Δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας απαντάει στην Ερώτηση...

Στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» που συνυπογράφει...

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας...

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Ημαθιώτης δικηγόρος Κώστας Γιοβανόπουλος

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Ημαθιώτης δικηγόρος Κώστας...

Ο πρώην βουλευτής Ημαθίας και στέλεχος του κόμματος...

Εορτασμός  202ης επετείου  ολοκαυτώματος της Νάουσας κατά την  επανάσταση του 1822-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εορτασμός 202ης επετείου ολοκαυτώματος της Νάουσας...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2024• Χώρος Τέχνης «Ναϊάς», ώρα 18:00:...

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο 35χρονος επιχειρηματίας Άκης Τσιρίκας από την Αλεξάνδρεια

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο 35χρονος επιχειρηματίας Άκης...

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός...

Απομακρύνει  εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας

Απομακρύνει εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική...

 Άλλο ένα όχημα εγκαταλελειμμένο απομακρύνθηκε με...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ  ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ...

Από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός επιχειρηματίας, Άκης Τσιρίκας, από την Αλεξάνδρεια. @@ads-588@@Το τροχαίο έγινε στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του στο Νησί. Το...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...