ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 Στους Πανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες «Ακτίς Ονείρου» συμμετείχαν μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας

Στους Πανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες «Ακτίς Ονείρου» συμμετείχαν μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας

27 αχτίδες ονείρου, 27 ψυχούλες μ’ ένα πείσμα για επιτυχία απίστευτο, οχτάχρονα παιδάκια του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας, ξεσήκωσαν το πολυπληθέστατο κοινό του κινηματοθέατρου «Ολύμπιον¨ της Θεσσαλονίκης κερδίζοντας δίκαια την αποθέωση και το δυνατότερο και πιο παρατεταμένο χειροκρότημά του, με την παρουσίαση του μουσικού χοροδράματος « Η Αρπαγή της Ευρώπης» συμμετέχοντας στους 18ους Πανελλήνιους, Μαθητικούς, Θεατρικούς Αγώνες αποσπώντας πρώτοι το “Βραβείο Παρουσίασης Θεατρικού έργου από Μαθητική ομάδα” καθώς και το “Bραβείο Σκηνοθεσίας” που δικαιωματικά  ανήκει στην ψυχή της παράστασης κα Σοφία Παυλίδου, μόνιμη συνεργάτη και συνοδοιπόρο στις επιτυχίες του σχολείου μας, εδώ και χρόνια, όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου της Δ/νσης του Σχολείου.

Με επαγγελματική άνεση, σοβαρότητα, ήθος, προσήλωση στο ρόλο τους, σαν έτοιμοι και εξοικειωμένοι από καιρό(με πολυπληθέστατο κοινό, υψηλές απαιτήσεις και προσδοκίες), οι μαθητές της Β΄τάξης του Δ. Σχ. Κουλούρας καθήλωσαν τους θεατές και κέρδισαν τα εξαιρετικά θετικά σχόλιά τους.

Οι επαφές των παιδιών με, αυτής της έντασης και ευρύτητας, εμπειρίες, η αποδοχή που εισέπραξαν, οι συνομιλίες με γνωστούς, αγαπημένους, τηλεοπτικούς  ηθοποιούς (Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Σεραφείμ Σίλας …)με ανθρώπους της τηλεόρασης, παρουσιαστές και δημοσιογράφους (Σύνθια Σάπικα …), ανθρώπους της Τέχνης και του Πολιτισμού, θα αφήσουν αποτυπώματα, θα χαραχτούν στη μνήμη τους, προσθέτοντας θετικά στοιχεία και χαρακτηριστικά στο χαρακτήρα, στη στάση και τη συμπεριφορά τους (κοινωνικοποίηση, αυτοπεποίθηση, ισχυροποίηση προσωπικότητας, εργατικότητα, αποτελεσματικότητα …) που θα αποτελούν εφόδια και συγχρόνως τα εργαλεία τους για την μετέπειτα ενήλικη ζωή τους.

Η Διεύθυνση του σχολείου ευχαριστεί τους υπεύθυνους διοργάνωσης του ¨Ακτίς ονείρου¨, τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης για την ευκαιρία που μας δώσανε για ακόμη μια φορά, να παρουσιάσουμε τη δουλειά μας σε ευρύτατο κοινό και ειδικούς (σκηνοθέτες, εμψυχωτές θεάτρου, ηθοποιούς,  συγγραφείς, δημοσιογράφους, παρουσιαστές).

Ευχαριστούμε το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης , κο Διαμαντόπουλο και τον Σχολικό Σύμβουλο της 4ης περ. Ημαθίας, κο Παπαγεωργίου για τα ευρύχωρα πλαίσια λειτουργίας που μας παραχωρούν, πλαίσια ελευθερίας και δημιουργικότητας, συνεργασίας και απόλυτης υποστήριξης, την κα Παυλίδου (σκηνοθεσία και διασκευή σεναρίου), τη Δέσποινα Περηφανοπούλου (σκηνική παρουσία, εικαστικά αντικείμενα),την Ειρήνη Κουρκούλη για τις εξαίσιες απαγγελίες και την υπομονή της, το Σύλλογο Κρητικών Βέροιας, το Λύκειο Ελληνίδων για τη στήριξή τους. 

Επίσης ευχαριστεί όλους όσους εκπαιδευτικούς και γονείς του σχολείου μας πρόσφεραν την ¨ψυχή¨ τους για την ολοκλήρωση και επιτυχία αυτής της παράστασης, καθώς επίσης και περισσότερο από όλους, τα παιδιά, αυτά τα πατριωτάκια του ήλιου, που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, δικαιώνοντας επιλογές και αποφάσεις, κάνοντας περήφανους γονείς, εκπαιδευτικούς και σχολείο. Τα πατριωτάκια του ήλιου που εκτός των παραστάσεων που έδωσαν σε Βέροια και Θεσσαλονίκη, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την δουλειά τους (μέσα από ηχογράφηση και βιντεοσκόπησή της) και στους ευρωπαίους εταίρους με τους οποίους το σχολείο μας υλοποιεί το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο “Money matters”, στα πλαίσια του οποίου έγινε η παραγωγή του έργου, υπενθυμίζοντας τον ιστορικό και πολιτιστικό ρόλο της χώρας μας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Σάββατο 27 Απριλίου: Ρεσιτάλ βιολιού με τη Dominique Chiarappa  στη Δημόσια Βιβλιοθήκη  Βέροιας

Το Σάββατο 27 Απριλίου: Ρεσιτάλ βιολιού με τη Dominique Chiarappa...

Το Σάββατο 27 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα...

Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας: Πραγματοποιήθηκε το 5ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας: Πραγματοποιήθηκε το 5ο...

Το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 η πόλη της...

Θεατρική Παράσταση από τον Π.Γ.Σ

Θεατρική Παράσταση από τον Π.Γ.Σ "Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ"...

Θεατρική Παράσταση από τον Π.Γ.Σ "Ο...

Εγκαινιάσθηκε η έκθεση χαρακτικής από τον  Σύλλογο για τη Διάδοση των Εικαστικών Τεχνών

Εγκαινιάσθηκε η έκθεση χαρακτικής από τον Σύλλογο για...

Το βράδυ του Σαββάτου 20 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν τα...

“Σέρρα – Η Ψυχή του Πόντου” του Γιάννη Καλπούζου με την Χρύσα Παπά στις 24 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας

“Σέρρα – Η Ψυχή του Πόντου” του Γιάννη Καλπούζου με...

«Θα σας διηγηθώ την ιστορία του πατέρα μου…γιατί...

Με επιτυχία το οδοιπορικό στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα από τον Σύλλογο Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως

Με επιτυχία το οδοιπορικό στην Αγία και Μεγάλη...

Tη Δευτέρα 22 Απριλίου το απόγευμα στο Μητροπολιτικό...

Με μεγάλη προσέλευση ολοκληρώθηκε το «Πανηγύρι Φυσικών Επιστημών» από το 3o Γυμνάσιο Βέροιας

Με μεγάλη προσέλευση ολοκληρώθηκε το «Πανηγύρι...

Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, το 3o Γυμνάσιο Βέροιας...

Πενήντα χρόνια μετά, επανεκδόθηκε και παρουσιάστηκε η δίτομη «Ιστορία της Βέροιας», του Γιώργου Χιονίδη

Πενήντα χρόνια μετά, επανεκδόθηκε και παρουσιάστηκε η...

Πενήντα  περίπου χρόνια από την εξάντλησή της, η...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...