33 παιδικές χαρές σε Κομοτηνή και Χαλκηδόνα,  η συνέχεια στα ΕΡΓΑ ΠΝΟΗΣ του ΤΑΡ

33 παιδικές χαρές σε Κομοτηνή και Χαλκηδόνα, η συνέχεια στα ΕΡΓΑ ΠΝΟΗΣ του ΤΑΡ

Κομοτηνή και Χαλκηδόνα, Ελλάδα. Με αφετηρία 33 παιδικές χαρές στο Δήμο Κομοτηνής, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, και το Δήμο Χαλκηδόνας, στην αντίστοιχη της Κεντρικής Μακεδονίας, ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ) AG και η εργολήπτρια εταιρεία του ξεκινούν την κατασκευή ή ανακατασκευή μίας σειράς παιδικών χαρών στη Βόρεια Ελλάδα.  


ΑΚΟΥ 99.6FM



 Πρόκειται για πρωτοβουλία που εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα του ΤΑΡ ΕΡΓΑ ΠΝΟΗΣ | Ανάπτυξη Τοπικών Υποδομών, που με τη σειρά του είναι μέρος των εκτεταμένων Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων τις οποίες το Έργο υλοποιεί στις κοινότητες από τις οποίες διέρχεται, απαντώντας σε σχετικά αιτήματα των τοπικών κοινωνιών.

 

 Ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Γιώργος Πετρίδης, (δεξιά) με τον Υπεύθυνο Τοπικών Κοινωνιών του ΤΑΡ για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Σπύρο Νάκο.

Η πρώτη φάση του προγράμματος των παιδικών χαρών υλοποιείται στις περιοχές του Δήμου Κομοτηνής, Μεσοχώρι, Κόσμιο και Ροδίτη, για να πάρουν έπειτα σειρά το Θρυλόριο, ο Φύλακας και το Μεγάλο Δουκάτο. Οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει στις τρεις πρώτες δημοτικές ενότητες, έπειτα και από τη σχετική ενημέρωση που έλαβε ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Γιώργος Πετρίδης, από τους εκπροσώπους του ΤΑΡ – τον Υπεύθυνο Τοπικών Κοινωνιών για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Σπύρο Νάκο, και τη Σύμβουλο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Ζωή Μπαβαβέα.

 

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Γιώργος Πετρίδης, και η Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, Δέσποινα Πάσσου (δεξιά), με τους εκπροσώπους του ΤΑΡ στο εργοτάξιο του Μεσοχωρίου.

Ο Δήμαρχος μάλιστα επισκέφθηκε το εργοτάξιο στο Μεσοχώρι, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την έναρξη των εργασιών και το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού των συνεργείων. «Είμαι σίγουρος ότι το τελικό αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει», τόνισε, «για να μπορούν τα παιδιά μας να παίζουν και να αθλούνται σε ένα ασφαλές και σύγχρονο περιβάλλον».

 

Προετοιμασία και οριοθέτηση του εργοταξίου στο Κόσμιο.

Ακολουθεί ο Δήμος Χαλκηδόνας, όπου τα έργα πρόκειται να ξεκινήσουν εντός των επόμενων εβδομάδων σε τέσσερα σημεία, από τις συνολικά 27 παιδικές χαρές που θα ανακαινιστούν στην περιοχή, με πρώτη αυτήν στην κοινότητα Μικρό Μοναστήρι.

 Όλα έτοιμα για την έναρξη των εργασιών κατασκευής στο Μεσοχώρι. 

Οι πρώτες παραδόσεις παιδικών χαρών στους δύο Δήμους, των οποίων ο συνολικός πληθυσμός ξεπερνά τους 100.000 κατοίκους, αναμένονται μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.


Κι έπεται συνέχεια, καθώς ο ΤΑΡ συνεχίζει να εξετάζει και να αξιολογεί σχετικά αιτήματα από Δήμους και κοινότητες για την κατασκευή ή ανακαίνιση παιδικών χαρών που βρίσκονται στην αρμοδιότητά τους, πάντα με στόχο να προσφέρονται ασφαλείς και προστατευμένοι χώροι ψυχαγωγίας στα παιδιά.

Σχετικά με τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP)

Ο αγωγός TAP θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το γιγαντιαίο κοίτασμα Shah Deniz II του Αζερμπαϊτζάν προς την Ευρώπη. Ο μήκους περίπου 878 χλμ. αγωγός θα συνδεθεί με τον αγωγό Trans Anatolian Pipeline (TANAP) στους Κήπους, στα ελληνοτουρκικά σύνορα, και θα διασχίζει την Ελλάδα, την Αλβανία και την Αδριατική θάλασσα, προτού εξέλθει στην ξηρά στη Nότιo Ιταλία.

Η όδευση του TAP μπορεί να διευκολύνει την προμήθεια φυσικού αερίου σε αρκετές χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Βουλγαρίας, της Αλβανίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, του Μαυροβουνίου, της Κροατίας κ.ά. Η προσγειάλωση του TAP στις ακτές της Ιταλίας παρέχει πολλαπλές δυνατότητες για περαιτέρω μεταφορά φυσικού αερίου της Κασπίας σε μερικές από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές, όπως είναι η Γερμανία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελβετία και η Αυστρία.

Ο TAP θα προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας κατά μήκος της διαδρομής του αγωγού και θα αποτελέσει σημαντική πηγή άμεσων ξένων επενδύσεων. Με τις πρώτες πωλήσεις αερίου προς τη Γεωργία και την Τουρκία να προβλέπονται για τα τέλη του 2018, οι πρώτες παραδόσεις στην Ευρώπη αναμένονται το 2020.

Στο μετοχικό κεφάλαιο του ΤΑΡ μετέχουν οι εταιρείες: BP (20%), SOCAR (20%), Snam (20%), Fluxys (19%), Enagás (16%) και Axpo (5%).

Για ερωτήσεις από εκπροσώπους ΜΜΕ: media_gr@tap-ag.com

Περισσότερες πληροφορίες για τον TAP: www.tap-ag.gr | www.twitter.com/tap_pipeline

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ – ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΔΕΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ – ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΔΕΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Σε συνέχεια της από 13 Μαρτίου ανακοίνωσής μας με την...

Τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε σε ειδική συνεδρίαση στη Θεσσαλονίκη, παρουσία των 38 Δημάρχων ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας

Τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής...

Τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής...

ΚΕΔΕ: Προτάσεις για τη διαχείριση των υδάτων, με διατήρηση των ΔΕΥΑ και αντιμετώπιση των εγγενών αδυναμιών

ΚΕΔΕ: Προτάσεις για τη διαχείριση των υδάτων, με...

Η πρόταση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για...

Έκτακτες ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό, από Βέροια προς Αθήνα, με  εκτροπή από τον ανισόπεδο κόμβο Νησελίου

Έκτακτες ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό, από Βέροια προς...

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης...

 Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης που είχε προβλέψει την οικονομική κρίση του 2010

Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης που είχε...

Σήμερα το απόγευμα 27 Μαρτίου, έφυγε από τη ζωή σε...

Αργία διατραπεζικών συναλλαγών στις 29 Μαρτίου και 1 Απριλίου λόγω καθολικού Πάσχα

Αργία διατραπεζικών συναλλαγών στις 29 Μαρτίου και 1...

Το διευρωπαϊκό αυτοματοποιημένο σύστημα ταχείας...

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο “Greek Tourism and Gastronomy Workshop” στην Κοπεγχάγη

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο “Greek Tourism and...

Στο “Greek Tourism and Gastronomy Workshop”, στην Κοπεγχάγη της...

Τριπλή συνεδρίαση για τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσία του Απόστολου Τζιτζικώστα

Τριπλή συνεδρίαση για τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της...

Τριπλή συνεδρίαση για τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της ...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...