ΑΠΑΝΤΗΣΕ, ΚΑΤΟΡΘΩΣΕ ΤΙΠΟΤΑ!

ΑΠΑΝΤΗΣΕ, ΚΑΤΟΡΘΩΣΕ ΤΙΠΟΤΑ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

Φίλοι μου, καλή σας ημέρα, 

κάθε φορά που πληκτρολογώ, έχω σκοπό λόγω της μεγάλης μάζας που διαθέτω, να καλύψω ολόκληρη σελίδα, αλλά δυστυχώς ποτέ δεν το καταφέρνω. Ίσως σήμερα.

Με λίγα λόγια, σου λέω φίλε μου, ότι σήμερα θα πούμε αρκετά. 

Κάτσε αναπαυτικά στον καναπέ σου, απόλαυσε το καφεδάκι και την γκρίνια την πρωινή και «μίλα» με τον χοντρούλη σου! 

Μιλώντας πριν από χρόνια με κάποιο γεράκο, μου είχε τονίσει. 

Νεαρούλη, πρόσεξε, διότι ο καιρός έχει γυρίσματα και πολλές φορές εκεί που φτύνουμε αναγκαζόμαστε να γλείφουμε!

Καταλάβατε Παοκτσάκια! 

Τόσο καιρό «χλευάζατε» τους νότιους και η καταστροφή της χώρας είναι ο νότος και …, τα πράγματα αλλάξανε και τώρα γίνατε και εσείς νότιοι. 

Όλη η χώρα ένας ατελείωτος νότος!

Αυτά συμβαίνουν όταν ψηφίζουμε οπαδικά και όχι ορθολογικά, πατριωτικά. 

Στην προκειμένη περίπτωση (το ίδιο συμβαίνει και αλλού), εμφανιστήκανε κάποιοι τυχαίοι, καθηγητές του τίποτα νομίζω, πουλήσανε οπαδιλίκι, και ΠΑΟΚ ολέ και ΠΑΟΚ Θεέ, τους έστειλες στη Βουλή και υποστηρίζουνε ότι και προσάρτηση της Μακεδονίας στα Σκόπια να ζητήσει ο Αλέξης, εγώ ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσω!

Και από την άλλη πλευρά υπάρχει ο Κυριάκος,  ο οποίος κατέθεσε πρόταση γάμου, συγνώμη πρόταση μομφής, η οποία όμως θα καταλήξει ξανά στον γάμο του ΣΥΡΙΖΑ, με τον βατραχάνθρωπο. Ο υπουργός καταδρομέας αντί για σφαίρες θα εισάγει τόνους σανό, για να μας ταίσει. 

Υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση είναι μεν εθνικά επιζήμια, αλλά από την άλλη, εάν δεν την στηρίξει, δεν θα έχει το δικαίωμα να φορά την παραλλαγή ως υπουργός, αλλά μόνο ως καρναβάλι!

Θα μου πείτε και τι έπρεπε να κάνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Απλά πράγματα, θα ζητήσει τις παραιτήσεις βουλευτών από τη Β. Ελλάδα, για να αρχίσει να αποκτά ενδιαφέρον το παιχνίδι!

Αυτή είναι πρόταση του στρατηγού Φράγκου, θα υποστηρίξετε κάποιοι.

Δεν πειράζει, να την υιοθετήσετε και εσείς, για το καλό της Μακεδονίας.

Μα οι στρατηγοί δεν έχουν δικαίωμα να προτείνουν, θα πείτε, μην ξεχνάτε ότι είστε «δημοκράτες», θα σας θυμίσω!

Και επειδή ακόμα το αλτσχάιμερ δεν έφθασε στο τελικό στάδιο, θυμήθηκα ότι όταν εκλέχθηκε ο κ. Μητσοτάκης, δίπλα του είχε κάποιον πρώην βουλευτή Κερκύρας, που παλαιότερα είχε υποστηρίξει ότι το θέμα της Μακεδονίας είναι μία μπούρδα, μία χαμένη υπόθεση! Να μην ξεχνιόμαστε!

Φίλοι μου, τα χρόνια περνάνε, οι καιροί αλλάζουνε, κάποιοι όμως εξακολουθούν να παραμένουν αεριτζήδες, χαβαλετζήδες!

Μία φορά και ένα καιρό έπρεπε να λυθεί το θέμα της παιδείας, μαζευτήκανε στα σχολεία, τα καταλάβανε (ουάου!) οι πρωτοπόροι μαθητές, μπουζουκάκι, χορταράκι, γκομενάκι και ελάτε όλοι να συζητήσουμε για τα προβλήματα της παιδείας και να προτείνουμε τη λύση τους.

Το ίδιο και σήμερα. 

Το σκηνικό δεν έχει αλλάξει και πολύ. 

Αντί για χορταράκι, χασισάκι διότι είναι ιατρικό φάρμακο, για φαγητό γεμιστά με ρύζι, κρασί από το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, και ελάτε να λύσουμε το θέμα των Σκοπίων, που εμποδίζει την ανάπτυξη της Μακεδονίας!

Ακούστηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο ότι, δεν υπάρχει πιθανότητα για την ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας χωρίς φιλικές σχέσεις με την γείτονα» επισήμανε, «το ξέρουν όλοι αυτό, στο κόκκαλό τους, ότι δεν θα είχαν κλείσει τόσες επιχειρήσεις και δεν θα υπήρχαν τόσα κόκκινα δάνεια αν όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρχε αυτό το πρόβλημα».

Τελικά μήπως η χρήση δεν είναι μόνο ιατρική, λέω εγώ τώρα.

Θα πρέπει να παίρνει κάποιος πολύ μεγάλη δόση χόρτου, λαχανικών δηλαδή, για να πιστεύει ότι τα εθνικά θέματα, η εξωτερική πολιτική, μπορούν να επιλυθούν, παίζοντας τάβλι, με φραπέ και καλαμάκι!

Η εξωτερική πολιτική είναι καθαρά «παιχνίδι» γεωπολιτικής και απαιτεί σκακιστικές κινήσεις και όχι πέταμα ζαριών!

Θα πρέπει να είσαι υπερβολικά ηλίθιος για να μην βλέπεις ότι γίνεται προσπάθεια επαναχάραξης του παγκόσμιου χάρτη με κύριο άξονα τις «μειονότητες».

Θα πρέπει να είσαι υπερβολικά ανόητος, για να μην παρατηρείς ότι το περιβάλλον στα Βαλκάνια είναι «εύθραυστο», ελαστικό και ότι τα διάφορα πολυεθνικά κατασκευάσματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιβιώσουν, εάν δεν υπάρχει εθνική ταυτότητα και κοινή εθνική συνείδηση.

Ξεχάσαμε τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας;

Θα πρέπει να είσαι παντελώς «αφελής», εάν παραβλέπεις την επιθυμία ξένων κύκλων για δημιουργία ανεξάρτητου κράτους Μακεδονίας!

Ναι, υπάρχουν τρία γεωγραφικά τμήματα στο χώρο της Μακεδονίας, που κάποιοι θέλουν να τα ενώσουν σε ένα, για αυτό άλλωστε και τόσα χρόνια επιμένουν στην δική μας συναίνεση, στη δική μας υπογραφή!

Ενώ όμως γεωγραφικά τα τμήματα είναι τρία (του Πιρίν, του Αιγαίου, του Βαρδάρη), ο πολιτισμός είναι ένας, ελληνικός, η ιστορία είναι μία, ελληνική!

Για αυτό και οι προσπάθειες των κομιτατζήδων, δεν επέτυχαν τη νόθευση, μέχρι να ξυπνήσει το κράτος των Αθηνών, από το λήθαργο!

Έχετε καταλάβει προδοτάκια, τι θα συμβεί εάν δημιουργηθεί ανεξάρτητο κράτος Μακεδονικό;

Αυτόματα η Θράκη θα χαθεί, αφού δεν θα υπάρχει καμία επικοινωνία με την  Ελλάδα και θα ανοίξουν και οι ορέξεις της μεγάλης Αλβανίας για την Ήπειρο.

Τα πράγματα γίνονται πολύ απλά, εάν ανοίξουν οι πόρτες.

Για αυτό στη σύνοδο αρχηγών είχε επικρατήσει η ρεαλιστική σκέψη, για να αποφύγουμε μελλοντικές περιπέτειες επιβάλλεται η ελληνική πλευρά να μην αποδεχτεί το όνομα Μακεδονία είτε κάποιο παράγωγό τoυ, γιατί θα είναι ολέθριο λάθος. 

Το όνομα είναι το όχημα του αλυτρωτισμού, έλεγε ο αείμνηστος Α. Παπανδρέου και ενώ μέχρι τώρα το όχημά τους ήταν ένας γάιδαρος, εσύ Αλέξη, αποφάσισες ότι το όχημά τους θα γίνει φεράρι!

Και κατά τα άλλα, δεν έχετε το δικαίωμα να μας λέτε προδότες!

Και εσύ δεν έχεις το δικαίωμα, να αποφασίζεις για το μέλλον των επόμενων γενιών, ούτε καν η κυβέρνηση, ούτε το κοινοβούλιο, ούτε ο Πάκης!

Μόνο ο ελεύθερος, κυρίαρχος λαός.

Και οι προδοτικές πονηριές του τύπου « είναι δυνατόν να κάνουμε εμείς δημοψήφισμα για το πώς θα λέγεται μία άλλη χώρα;», δεν ισχύουν όταν, η άλλη χώρα θέλει κάτι δικό μου!

Η χώρα δεν είναι το τσιφλίκι σου, δεν είναι το παιχνιδάκι σου, εάν επιθυμείς να είσαι δημοκράτης και όχι καθεστωτικός.

Εάν θέλετε να παίξετε, τα μπρατσάκια σας, τα κουβαδάκια σας και σε άλλη παραλία, δίπλα!

Αυτό που έχετε καταφέρει είναι,  αυτό που θα ισχύσει μετά την εφαρμογή της συμφωνίας θα έχει την σφραγίδα της Ελλάδος, ενώ μέχρι τώρα δεν την είχε.

Τελικά είστε γίγαντες της διαπραγμάτευσης, αφού καταφέρατε να επιβάλλεται το όνομα Βόρεια Μακεδονία. 

Ήταν πολύ δύσκολο να το ανακαλύψουν αυτό το όνομα και να το αποδεχτούν οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις.

Θερμά συγχαρητήρια!

Ναι αλλά θα αλλάξουν το σύνταγμά τους;

Και από πότε ένα ανεξάρτητο κράτος δεν έχει το απόλυτο δικαίωμα να φτιάχνει, αλλά και να αναθεωρεί τον συνταγματικό του χάρτη σύμφωνα με τα εθνικά του συμφέροντα;

Θέλω να σας πω ανόητοι, ότι το σύνταγμα είναι δικό τους και θα το αλλάζουν κατά το δοκούν, εκτός εάν πιστεύετε, ότι και η δική μας συνταγματική αναθεώρηση, πρέπει να επιβληθεί από τους άλλους, τους «εχθρούς» σας, ΝΑΤΟ και Ε.Ε και να μας τι γράψουν κιόλας, γιατί όχι, όπως και με τα μνημόνια!

Δεν θα κουραστώ να πληκτρολογώ, ότι εφόσον αποδεχτούμε ότι υπάρχει μακεδονικό έθνος-κράτος, και μακεδονική γλώσσα και αυτά τα έχει η Βόρεια Μακεδονία, τότε η ελληνική και μόνη αληθινή Μακεδονία, υποβαθμίζεται σε μία απλή ονομασία μιας διοικητικής περιφέρειας, μιας χώρας, που κάποια στιγμή θα ψάξει να βρει το ταίρι της, τη βόρεια!

Ή μήπως πιστεύει κανείς, ότι με την σημερινή κυβέρνηση και την πολιτική της, θα θυμούνται τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, ότι υπήρχε αρχαία Μακεδονία!

Ούτε καν σε ανάμνηση!

Άλλωστε και τα αρχαία ελληνικά πρέπει να θεωρηθούν «νεκρή γλώσσα» και να μην διδάσκονται, διότι όπως υποστηρίζουν κάποιοι «φωστήρες» του πνεύματος, πρόκειται για ταξικό μάθημα!

Μπουλούκο είσαι υπερβολικός, κοίτα το παρόν, και άσε το μέλλον στις καφετζούδες!

Δεν θα είχα φίλοι μου κανένα πρόβλημα να το κάνω, εάν το φλιτζάνι είχε προβλέψει, ότι μετά από 100 χρόνια περίπου, θα αμφισβητούσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, τη συνθήκη της Λωζάνης (υπεγράφη το 1923!).

Και άντε τους ονόμασες με το έτσι θέλω και τα θέλω των ξένων, Βόρεια Μακεδονία, γιατί στα χαρτιά τους δεν θα ονομάζονται βόρειομακεδόνες, αλλά μακεδόνας - … απευθύνομαι σε ηλίθιους!

Μπορεί να είμαστε δυστυχείς που μας διοικούνε ανίκανοι, είμαστε όμως ευτυχείς που όταν η πατρίδα πριν από χρόνια χρειάστηκε ανθρώπους να επιλέξουν ανάμεσα στο δρόμο των προδοτών ή στο δρόμο των ηρώων, διαλέξανε τον τελευταίο.

Τι πιστεύετε ανθρωπάκια, ο Παύλος μας, ήταν τόσο ηλίθιος που δεν γνώριζε ότι θα σκοτωθεί.

Πιστεύετε δηλαδή, ότι ο Παύλος, είπε ξεκινώ με 10 Μακεδονομάχους και θα ελευθερώσω τη Μακεδονία; Τον είχατε για τόσο ανόητο ή μήπως νομίζετε ότι πίστευε ότι είναι Θεός!

Γήινος σας και εμάς ήταν, αλλά οι γονείς του, αν και γεννήθηκε στη Μασσαλία, αποφασίσανε να έλθουν Ελλάδα, για να του δοθεί η ελληνική παιδεία με βάση την οποία ο Παύλος αποφάσισε ότι ήταν πολυτιμότερο να αφήσει στην οικογένειά του ένα έντιμο και ηρωικό όνομα, ως διαθήκη.

Είχε όλες τις προυποθέσεις να τους αφήσει περιουσία, χρήματα, οφσόρ, μετοχές, ομόλογα, αποφάσισε όμως να μας βγάλει από την ψοφιοσύνη μας, από τη μιζέρια μας.

Ο Παύλος Μελάς, ο δικός μας Παύλος, ήταν αστός και αυτό προφανώς ενοχλεί, τους πάντες, και τους δεν και τους μεν.

Οι μεν γιατί είχε αστική καταγωγή, ήταν μέρος τους συστήματος δηλαδή και τους δεν, γιατί ο Παύλος Μελάς ουδέποτε συμβιβάστηκε με την ιδέα της ανοδικής στρατιωτικής καριέρας και των κοινωνικών δημοσίων σχέσεων των σαλονιών της αστικής ελιτίστικης Αθήνας, αλλά προτίμησε την ξεβόλεψη από την μεγαλοαστική του ζωή και τα αγαπημένα του πρόσωπα και επέλεξε να πέσει υπέρ πίστεως και πατρίδος, υπέρ βωμών και εστιών.

Τόσο απλά!

Σε μία επιστολή που είχε γράψει ο ήρωας, προς τη σύζυγό του Ναταλία, μεταξύ άλλων τόνιζε:

«θέλω και πρέπει να μείνω εδώ, αλλά ο πολυτάραχος και σχεδόν άγριος βίος μου με κάμει να νοσταλγώ τον ήσυχον και γλυκύν οικογενειακόν βίον»  και συνέχιζε ο αθάνατος Παύλος: «αισθάνομαι ότι θυσιάζομαι, αλλά τουλάχιστον θα κατορθώσω τίποτα»;

Για αυτό καλοπροαίρετε φίλε μου σε καλώ να προβληματιστείς και: 

απάντησε κατόρθωσε τίποτα!

ΥΓ. 

πάλι δεν κατάφερα να γεμίσω τη σελίδα, για αυτό παρακαλώ τους υπεύθυνους της σύνταξης να βάλουν μία ολόσωμη φωτογραφία μου!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΠΑΤΡΙΔΑ!



Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του Διαβατού Ημαθίας

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του...

Στα πλαίσια της δράσης μας "Το Λ.Ε.Β ντύνει τα νιάτα...

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας  στο Νηπιαγωγείο Ασωμάτων

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο Νηπιαγωγείο...

Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, μέλη του Δ.Σ. του Λυκείου των...

Η  ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ  ΤΟΥΣ  ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Η ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Με μεγάλη μας χαρά, υποδεχτήκαμε και φέτος, τους...

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

Την  Κυριακή 24 Μαρτίου στο  Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο...

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης με έμφαση στην πράσινη οικονομία και τις γυναίκες  -Για κάθε θέση εργασίας η επιχορήγηση ανέρχεται σε 12.264 ευρώ

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα...

Την Παρασκευή 5 Απριλίου, λήγει η προθεσμία υποβολής...

Παρά τις παρεμβάσεις,  συνεχίζονται εσπευσμένα  και ανεξέλεγκτα οι εργασίες στον χώρο της Παλιάς Μητρόπολης Βέροιας

Παρά τις παρεμβάσεις, συνεχίζονται εσπευσμένα και...

Από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας ανακοινώνονται...

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: Επίσκεψη κλιμακίου της  Γ.Σ.Ε.Ε. στη Βέροια, ενόψει της Γενικής  Απεργίας στις 17 Απριλίου 2024

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: Επίσκεψη κλιμακίου...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη κλιμακίου της...

Στις 29 και 30 Μαρτίου: Εκπαιδευτική Διημερίδα Εσωτερικής Παθολογίας στη Βέροια

Στις 29 και 30 Μαρτίου: Εκπαιδευτική Διημερίδα...

Εκπαιδευτική Διημερίδα Εσωτερικής Παθολογίας,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...