Στέργιος Διαμάντης: Για την «ταμπακιέρα» κύριε Παυλίδη ούτε λόγος!

Στέργιος Διαμάντης: Για την «ταμπακιέρα» κύριε Παυλίδη ούτε λόγος!

Στην χθεσινή επιστολή του πρώην προέδρου του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας Παύλου Παυλίδη  τον οποίο ο κ. Διαμάντης κατηγόρησε για κακοδιαχείριση του ΚΑΠΑ ανταπαντάει ο νυν πρόεδρος, τονίζοντας τα εξής:

"Η δημόσια καταγγελία που έκανα προσωπικά εγώ ο ίδιος , ως πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας θεσμικά και όχι ως ρολίστας , εκτός βέβαια  αν θεωρεί ο κος Παυλίδης  τον εκάστοτε πρόεδρο ενός αυτοτελούς νομικού προσώπου ρολίστα , άρα και τον ίδιο  καθώς πέρασε από   την  ίδια θέση , αφορούσε δύο συγκεκριμένα θέματα :

  Πρώτον γιατί  τα λίτρα των καυσίμων  που δαπάνησε σε μία χρονιά , ανέρχονταν περίπου στα 120.000 λίτρα ενώ τα  λίτρα και  όχι τα χρήματα που δαπανήθηκαν τις επόμενες χρονιές , συμπεριλαμβανομένης και της περιόδου του 2017 , που ο χειμώνας ήταν  ο πιο  βαρύς των τελευταίων ετών ήταν τα μισά. Σημειωτέον κατήγγειλα επίσης  το γεγονός ότι στην δεξαμενή του αθλητικού κέντρου   της Ελιάς χωρητικότητας 3.000,00 λίτρων κατόρθωσε να βάλει την ίδια μέρα , με ένα παραστατικό 3.500,00 λίτρα. 

Ποια είναι η απάντηση του κυρίου Παυλίδη στο θέμα αυτό , ότι  αφενός μεν υπεύθυνοι είναι οι υπάλληλοι που παρέλαβαν τα λίτρα καυσίμου και όχι ο ίδιος ως πρόεδρος ,ο οποίος δεν έλεγχε τους υπαλλήλους του (;),  αφετέρου δε , όπως ο ίδιος αναφέρει , ότι καλύφθηκαν με τον τρόπο αυτό ,από τον Μάρτιο του  2012 και έπειτα ,   οι υποχρεώσεις  των προηγούμενων ετών , πράγμα  που αποτελεί ομολογία από τον ίδιο σε κάθε περίπτωση περί εικονικότητας τιμολογίων από τον Μάρτιο του 2012 και μετά.

Προφανώς ο κύριος Παυλίδης βρίσκεται σε τρικυμία καθώς δεν μπορούν να συμβαίνουν και τα δύο  πράγματα ταυτόχρονα , δηλαδή οι υπάλληλοι να είναι υπόλογοι για τα λίτρα που εισήλθαν στις δεξαμενές του ΚΑΠΑ εν αγνοία του Προέδρου  και ταυτόχρονα ο πρώην πρόεδρος  να ομολογεί ότι καλύφθηκαν από τον Μάρτιο του 2012 και έπειτα όπως ο ίδιος αναφέρει όλες οι «εγγενείς αδυναμίες » του εξαμήνου του 2011 , ήτοι την περίοδο της συγχωνεύσεως των 19 νομικών προσώπων στο  υπάρχον Νομικό Πρόσωπο του Δήμου,  αποδεχόμενος σε κάθε περίπτωση ότι παραστατικά των καυσίμων  και όχι μόνο   ήταν «μαϊμού» .

Δεύτερον κατήγγειλα δημόσια πως ενώ υπάρχουν δύο εντάλματα του 2014  και ένα του 2013 , για προμήθεια συνθετικού χλοοτάπητα για το γήπεδο 5Χ5 του Προμηθέα στην Βέροια , το γήπεδο 5Χ5  του Δασκίου καθώς και του Τριλόφου , ο χλοοτάπητας αυτός δεν τοποθετήθηκε ποτέ , ενώ στον Τρίλοφο δεν υπάρχει καν γήπεδο 5Χ5 . Για αυτά τα εντάλματα που πληρώθηκαν με την υπογραφή του κυρίου Παυλίδη , στην τρισέλιδη απάντηση ο εν δυνάμει υποψήφιος δήμαρχος όπως ο ίδιος δηλώνει ,  δεν δίνει την παραμικρή απάντηση , εκτός βέβαια αν και στο θέμα αυτό είναι υπόλογοι επίσης οι υπάλληλοι , οι οποίοι εκτός από την παραλαβή έκαναν και την παραγγελία στον προμηθευτή ,  αφού πρώτα διαπίστωσαν την ανάγκη για την εκτέλεση της προμήθειας.

     Αν βέβαια συνέβαιναν   όλα αυτά, δηλαδή να φταίνε για όλα οι υπάλληλοι  , αλήθεια  ποιος ήταν ο ρόλος του κυρίου Παυλίδη ως προέδρου του Νομικού Προσώπου , μήπως του κομπάρσου ! Όλα βέβαια τα ανωτέρω εντάλματα ήταν αξίας κάτω των πέντε χιλιάδων ευρώ , εντελώς  «συμπτωματικά» όλα έφεραν ονομαστική αξία  κατώτερη των 5.000,00 ευρώ  , συνεπώς δεν πήγαν ποτέ στην κατά τόπο επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για έλεγχο.

Σε κάθε περίπτωση δηλώνω ότι  δεν θα ασχοληθώ περαιτέρω με τον κύριο Παυλίδη,  ασκώντας του δημόσια κριτική για τα παραπάνω  , εκτός βέβαια εάν προκληθώ , καθόσον η υπόθεση πλέον  από πλευράς μου με όλα τα έγγραφα   θα διαβιβαστεί στις αρμόδιες αρχές της δικαιοσύνης, οι οποίες θα επιληφθούν επί των καταγγελιών μου.

Στέργιος Διαμάντης

Πρόεδρος του ΔΣ ΝΠΔΔ με δτ ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας

Δημοτικός Σύμβουλος του Δ. Βέροιας "   

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαβάστε στη

Διαβάστε στη "ΒΕΡΟΙΑ" που κυκλοφορεί 18/2

Σε σειρά αναμονής ΓΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ...

ΕΜΕ Ημαθίας: Επιτυχόντες 79ου Διαγωνισμού

ΕΜΕ Ημαθίας: Επιτυχόντες 79ου Διαγωνισμού...

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία ανακοίνωσε τα...

Συνάντηση του υποψήφιου Δήμαρχου Βέροιας Απ. Εμμανουηλίδη με μέλη του Επιμελητηρίου

Συνάντηση του υποψήφιου Δήμαρχου Βέροιας Απ....

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Βεροίας Απόστολος Εμμανουηλίδης ...

Συνελήφθησαν 2 άτομα για κλοπές από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας

Συνελήφθησαν 2 άτομα για κλοπές από το Τμήμα Ασφάλειας...

 Συνελήφθησαν χθες (15 Φεβρουαρίου 2019) το μεσημέρι σε...

Συλλυπητήριο μήνυμα του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη για τον ποδοσφαιριστή Χρήστο Πετρίδη

Συλλυπητήριο μήνυμα του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας...

Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου στην οικογένεια...

ΜΟΡΦΕΣ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ  ΜΕΡΟΣ ΙΖ - Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ -ΝΑΥΑΡΧΟΣ Π.Ν. (1871-1945)

ΜΟΡΦΕΣ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕΡΟΣ ΙΖ - Ο...

Γράφει ο Παναγιώτης ΠαπαδόπουλοςΦιλόλογος  Κάποια...

Ο Φιλολογικός και Φιλαρμονικός Σύλλογος «Ελικών» και η Μικτή Μανδολινάτα του Γυμνασίου Βέροιας (Δημιούργησαν τη Ρομαντική εποχή και την Εύηχη Βέροια)

Ο Φιλολογικός και Φιλαρμονικός Σύλλογος «Ελικών» και...

Γράφει ο  Παύλος ΠυρινόςΕισαγωγήΣύλλογοι, με διάφορες...

Συνεδριάζει τη Δευτέρα στη Βέροια  το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας

Συνεδριάζει τη Δευτέρα στη Βέροια το Περιφερειακό...

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Σε σειρά αναμονής ΓΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ - 1.000 ΠΕΡΙΠΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗΣήμερα το μεσημέρι η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Βέροια«Έπαιρνε...

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του 79ου Πανελλήνιου Μαθηματικού Διαγωνισμού «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» για μαθητές από Β΄ Γυμνασίου ως και Γ΄ Λυκείου, ο οποίος διεξήχθη το Σάββατο 19 ...