Στέργιος Διαμάντης: Για την «ταμπακιέρα» κύριε Παυλίδη ούτε λόγος!

Στέργιος Διαμάντης: Για την «ταμπακιέρα» κύριε Παυλίδη ούτε λόγος!

Στην χθεσινή επιστολή του πρώην προέδρου του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας Παύλου Παυλίδη  τον οποίο ο κ. Διαμάντης κατηγόρησε για κακοδιαχείριση του ΚΑΠΑ ανταπαντάει ο νυν πρόεδρος, τονίζοντας τα εξής:

"Η δημόσια καταγγελία που έκανα προσωπικά εγώ ο ίδιος , ως πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας θεσμικά και όχι ως ρολίστας , εκτός βέβαια  αν θεωρεί ο κος Παυλίδης  τον εκάστοτε πρόεδρο ενός αυτοτελούς νομικού προσώπου ρολίστα , άρα και τον ίδιο  καθώς πέρασε από   την  ίδια θέση , αφορούσε δύο συγκεκριμένα θέματα :

  Πρώτον γιατί  τα λίτρα των καυσίμων  που δαπάνησε σε μία χρονιά , ανέρχονταν περίπου στα 120.000 λίτρα ενώ τα  λίτρα και  όχι τα χρήματα που δαπανήθηκαν τις επόμενες χρονιές , συμπεριλαμβανομένης και της περιόδου του 2017 , που ο χειμώνας ήταν  ο πιο  βαρύς των τελευταίων ετών ήταν τα μισά. Σημειωτέον κατήγγειλα επίσης  το γεγονός ότι στην δεξαμενή του αθλητικού κέντρου   της Ελιάς χωρητικότητας 3.000,00 λίτρων κατόρθωσε να βάλει την ίδια μέρα , με ένα παραστατικό 3.500,00 λίτρα. 

Ποια είναι η απάντηση του κυρίου Παυλίδη στο θέμα αυτό , ότι  αφενός μεν υπεύθυνοι είναι οι υπάλληλοι που παρέλαβαν τα λίτρα καυσίμου και όχι ο ίδιος ως πρόεδρος ,ο οποίος δεν έλεγχε τους υπαλλήλους του (;),  αφετέρου δε , όπως ο ίδιος αναφέρει , ότι καλύφθηκαν με τον τρόπο αυτό ,από τον Μάρτιο του  2012 και έπειτα ,   οι υποχρεώσεις  των προηγούμενων ετών , πράγμα  που αποτελεί ομολογία από τον ίδιο σε κάθε περίπτωση περί εικονικότητας τιμολογίων από τον Μάρτιο του 2012 και μετά.

Προφανώς ο κύριος Παυλίδης βρίσκεται σε τρικυμία καθώς δεν μπορούν να συμβαίνουν και τα δύο  πράγματα ταυτόχρονα , δηλαδή οι υπάλληλοι να είναι υπόλογοι για τα λίτρα που εισήλθαν στις δεξαμενές του ΚΑΠΑ εν αγνοία του Προέδρου  και ταυτόχρονα ο πρώην πρόεδρος  να ομολογεί ότι καλύφθηκαν από τον Μάρτιο του 2012 και έπειτα όπως ο ίδιος αναφέρει όλες οι «εγγενείς αδυναμίες » του εξαμήνου του 2011 , ήτοι την περίοδο της συγχωνεύσεως των 19 νομικών προσώπων στο  υπάρχον Νομικό Πρόσωπο του Δήμου,  αποδεχόμενος σε κάθε περίπτωση ότι παραστατικά των καυσίμων  και όχι μόνο   ήταν «μαϊμού» .

Δεύτερον κατήγγειλα δημόσια πως ενώ υπάρχουν δύο εντάλματα του 2014  και ένα του 2013 , για προμήθεια συνθετικού χλοοτάπητα για το γήπεδο 5Χ5 του Προμηθέα στην Βέροια , το γήπεδο 5Χ5  του Δασκίου καθώς και του Τριλόφου , ο χλοοτάπητας αυτός δεν τοποθετήθηκε ποτέ , ενώ στον Τρίλοφο δεν υπάρχει καν γήπεδο 5Χ5 . Για αυτά τα εντάλματα που πληρώθηκαν με την υπογραφή του κυρίου Παυλίδη , στην τρισέλιδη απάντηση ο εν δυνάμει υποψήφιος δήμαρχος όπως ο ίδιος δηλώνει ,  δεν δίνει την παραμικρή απάντηση , εκτός βέβαια αν και στο θέμα αυτό είναι υπόλογοι επίσης οι υπάλληλοι , οι οποίοι εκτός από την παραλαβή έκαναν και την παραγγελία στον προμηθευτή ,  αφού πρώτα διαπίστωσαν την ανάγκη για την εκτέλεση της προμήθειας.

     Αν βέβαια συνέβαιναν   όλα αυτά, δηλαδή να φταίνε για όλα οι υπάλληλοι  , αλήθεια  ποιος ήταν ο ρόλος του κυρίου Παυλίδη ως προέδρου του Νομικού Προσώπου , μήπως του κομπάρσου ! Όλα βέβαια τα ανωτέρω εντάλματα ήταν αξίας κάτω των πέντε χιλιάδων ευρώ , εντελώς  «συμπτωματικά» όλα έφεραν ονομαστική αξία  κατώτερη των 5.000,00 ευρώ  , συνεπώς δεν πήγαν ποτέ στην κατά τόπο επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για έλεγχο.

Σε κάθε περίπτωση δηλώνω ότι  δεν θα ασχοληθώ περαιτέρω με τον κύριο Παυλίδη,  ασκώντας του δημόσια κριτική για τα παραπάνω  , εκτός βέβαια εάν προκληθώ , καθόσον η υπόθεση πλέον  από πλευράς μου με όλα τα έγγραφα   θα διαβιβαστεί στις αρμόδιες αρχές της δικαιοσύνης, οι οποίες θα επιληφθούν επί των καταγγελιών μου.

Στέργιος Διαμάντης

Πρόεδρος του ΔΣ ΝΠΔΔ με δτ ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας

Δημοτικός Σύμβουλος του Δ. Βέροιας "   

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προγράμματα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια βίου μάθησης    «ΔΙΚΤΥΩΣΗ»

Προγράμματα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια...

Το τμήμα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια βίου...

Προγράμματα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια βίου μάθησης «ΔΙΚΤΥΩΣΗ»

Προγράμματα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια...

Το τμήμα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια βίου...

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ OFFICE ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ OFFICE ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ

Η «ΔΙΚΤΥΩΣΗ», πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης...

Την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου - Εθελοντική αιμοδοσία από το Κέντρο Υγείας Βέροιας

Την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου - Εθελοντική αιμοδοσία από το...

 Το Κέντρο Υγείας Βέροιας, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018...

Ο ποδηλάτης   Βασίλης Καρυοφιλλίδης στην Εύξεινο Λέσχη Χαρίεσσας

Ο ποδηλάτης Βασίλης Καρυοφιλλίδης στην Εύξεινο Λέσχη...

Η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας είχε την χαρά και την τιμή...

Έτοιμες προς   παραλαβή οι νέες   ταυτότητες των εφέδρων αξιωματικών Ημαθίας

Έτοιμες προς παραλαβή οι νέες ταυτότητες των...

Παρακαλούνται οι έφεδροι αξιωματικοί που υπέβαλλαν...

Εκπαίδευση ειδικών ομάδων της Κεντρικής Μακεδονίας, με πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Ημαθίας

Εκπαίδευση ειδικών ομάδων της Κεντρικής Μακεδονίας,...

Από τον Ελληνοαυστρολό Άγγελο Γιαννάκαρο, ιδρυτή της...

Σοφίας Παρασκευόπουλου το ανάγνωσμα...

Σοφίας Παρασκευόπουλου το ανάγνωσμα...

Του Μάξιμου Χαρακόπουλου*Αν τα φαινόμενα ανομίας στα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Το τμήμα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια βίου μάθησης επιπέδου ΙΙ «ΔΙΚΤΥΩΣΗ» ανακοινώνει τρία νέα εκπαιδευτικά προγράμματα στο χώρο της ομορφιάς και των αισθητικών εφαρμογών.1.      Εκπαιδευτικό...

Το τμήμα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια βίου μάθησης επιπέδου ΙΙ «ΔΙΚΤΥΩΣΗ» ανακοινώνει τρία νέα εκπαιδευτικά προγράμματα στο χώρο της ομορφιάς και των αισθητικών εφαρμογών.1.      Εκπαιδευτικό...

Η «ΔΙΚΤΥΩΣΗ», πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης επιπέδου ΙΙ από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) Κε.Δι.Βι.Μ.2 με Αριθμό Αδείας 2000440 ξεκινάει...

 Το Κέντρο Υγείας Βέροιας, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 9:00 πμ - 13:00μμ επί της οδού Μοράβα 2, θα πραγματοποιήσει Εθελοντική Αιμοδοσία για τους υπαλλήλους του και το κοινό της περιοχής μας  που επιθυμεί να...