ΔΕΔΔΗΕ Βέροιας:  «Η ρευματοκλοπή   συνιστά σοβαρό ποινικό   αδίκημα, διώκεται   αυτεπαγγέλτως και τιμωρείται από τον Ποινικό Κώδικα»

ΔΕΔΔΗΕ Βέροιας: «Η ρευματοκλοπή συνιστά σοβαρό ποινικό αδίκημα, διώκεται αυτεπαγγέλτως και τιμωρείται από τον Ποινικό Κώδικα»

Από την ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ / Περιοχή Βέροιας, ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 21-6-2018, εκδικάσθηκε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας, μεταξύ άλλων ρευματοκλοπών και υπόθεση ρευματοκλοπής μεγάλης έκτασης. Ο υπαίτιος της ρευματοκλοπής καταδικάσθηκε σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) υπογραμμίζει για μια ακόμη φορά πως η ρευματοκλοπή συνιστά σοβαρό ποινικό αδίκημα, που προβλέπεται, διώκεται αυτεπαγγέλτως και τιμωρείται από τον Ποινικό Κώδικα.

Η ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, πραγματοποιεί συνεχείς ελέγχους σε μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας, συνδυάζοντας διάφορες μεθόδους, είτε αυτόματα, μέσω κατάλληλων μηχανογραφικών συστημάτων, είτε μέσω ειδικής υπηρεσίας με εξειδικευμένα συνεργεία, υποβάλλει δε σχετικές μηνύσεις σε περίπτωση διαπίστωσης τυχόν παραβάσεων ρευματοκλοπών. Η συγκεκριμένη ρευματοκλοπή μεγάλης έκτασης, αποκαλύφθηκε μέσω των μηχανογραφικών συστημάτων του ΔΕΔΔΗΕ, μετά από έλεγχο της ειδικής υπηρεσίας που είναι επιφορτισμένη με την παρακολούθηση και τον έλεγχο των εγκαταστάσεων του δικτύου.

Σε κάθε περίπτωση, ο δράστης της ρευματοκλοπής, εκτός από την υποβαλλόμενη εις βάρος του μήνυση, καλείται να καταβάλλει όλη την αξία της μη καταγραφείσας ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία υπολογίζεται με όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, με αυξημένη τιμή κιλοβατώρας, όπως προβλέπεται από τον σχετικό Κώδικα Διαχείρισης Δικτύου που αποτελεί νόμο του κράτους. Επιβαρύνεται επίσης με όλα τα έξοδα στα οποία υποβάλλεται η Επιχείρηση εξαιτίας της ρευματοκλοπής.

Γενικότερα σημειώνεται πως η ανεύθυνη και παράνομη αυτή πρακτική της ρευματοκλοπής, επιβαρύνει, με το κόστος της απωλεσθείσας ενέργειας, όλους τους υπόλοιπους συνεπείς καταναλωτές.

Τέλος, επισημαίνεται το γεγονός ότι η πράξη της ρευματοκλοπής, μέχρι να εντοπισθεί, εγκυμονεί πολύ σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών και την ακεραιότητα των περιουσιακών τους στοιχείων, τόσο των ενοικούντων στην ίδια εγκατάσταση, όσο και των ανυποψίαστων γειτόνων τους, λόγω της αυθαίρετης παρέμβασης στο ηλεκτρικό δίκτυο.

* Ο ΔΕΔΔΗΕ είναι η 100% θυγατρική εταιρία της ΔΕΗ Α.Ε. που διαχειρίζεται το ελληνικό δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανακοίνωση της ΝΟΔΕ για τις υποψηφιότητες

Ανακοίνωση της ΝΟΔΕ για τις υποψηφιότητες

  Η μεγάλη δυναμική αλλά και η ανανέωση της Νέας...

Σοφία Ράλλη:

Σοφία Ράλλη: "Δεν θα ξεχάσω ποτέ την αγάπη του...

Η Σοφία Ράλλη δεν συμμετέχει τελικά στο ψηφοδέλτιο...

Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας - Ομόφωνο ψήφισμα για την άμεση επαναλειτουργία του εργοστασίου της πρώην NESTLE, στο Πλατύ Ημαθίας

Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας - Ομόφωνο ψήφισμα για...

Συνεδρίασε εκτάκτως πριν από λίγο το Δημοτικό...

Δήλωση του υποψήφιου βουλευτή της Ν.Δ. Τάσου Μπαρτζώκα

Δήλωση του υποψήφιου βουλευτή της Ν.Δ. Τάσου Μπαρτζώκα

Πάμε μαζί για την τελική μάχη!Μάχη για τις ιδέες μας,...

Επιστροφή στην κοινή λογική

Επιστροφή στην κοινή λογική

 * Του Μάξιμου Χαρακόπουλου Συγκρίνοντας την πολιτική...

Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Ημαθία

Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Ημαθία

Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Ημαθία....

Δήλωση της υποψήφιας βουλευτή ΝΔ Νίκης Καρατζιούλα

Δήλωση της υποψήφιας βουλευτή ΝΔ Νίκης Καρατζιούλα

Είναι μια πολύ όμορφη στιγμή και αυτό διότι ξεκινά η...

Εξιχνιάσθηκε ληστεία σε βάρος 60χρονης στην Ημαθία - Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 2 ατόμων

Εξιχνιάσθηκε ληστεία σε βάρος 60χρονης στην Ημαθία -...

Παραβίασαν την οικία της και με απειλή μαχαιριού...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

  Η μεγάλη δυναμική αλλά και η ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας γίνεται πράξη με τη σημερινή ανακοίνωση των υποψηφίων βουλευτών της σε όλη την Ελλάδα.  Οι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για την...

Η Σοφία Ράλλη δεν συμμετέχει τελικά στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Ημαθία Η τριαντάχρονη πρωταθλήτρια του αλπικού σκι και σημαιοφόρος της Ελλάδας στην Ολυμπιάδα της Κορέας το 2018, ανήκει στο Λιμενικό Σώμα,...