ΔΕΔΔΗΕ Βέροιας: «Η ρευματοκλοπή  συνιστά σοβαρό ποινικό  αδίκημα, διώκεται  αυτεπαγγέλτως και τιμωρείται από τον Ποινικό Κώδικα»

ΔΕΔΔΗΕ Βέροιας: «Η ρευματοκλοπή συνιστά σοβαρό ποινικό αδίκημα, διώκεται αυτεπαγγέλτως και τιμωρείται από τον Ποινικό Κώδικα»

Από την ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ / Περιοχή Βέροιας, ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 21-6-2018, εκδικάσθηκε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας, μεταξύ άλλων ρευματοκλοπών και υπόθεση ρευματοκλοπής μεγάλης έκτασης. Ο υπαίτιος της ρευματοκλοπής καταδικάσθηκε σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) υπογραμμίζει για μια ακόμη φορά πως η ρευματοκλοπή συνιστά σοβαρό ποινικό αδίκημα, που προβλέπεται, διώκεται αυτεπαγγέλτως και τιμωρείται από τον Ποινικό Κώδικα.

Η ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, πραγματοποιεί συνεχείς ελέγχους σε μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας, συνδυάζοντας διάφορες μεθόδους, είτε αυτόματα, μέσω κατάλληλων μηχανογραφικών συστημάτων, είτε μέσω ειδικής υπηρεσίας με εξειδικευμένα συνεργεία, υποβάλλει δε σχετικές μηνύσεις σε περίπτωση διαπίστωσης τυχόν παραβάσεων ρευματοκλοπών. Η συγκεκριμένη ρευματοκλοπή μεγάλης έκτασης, αποκαλύφθηκε μέσω των μηχανογραφικών συστημάτων του ΔΕΔΔΗΕ, μετά από έλεγχο της ειδικής υπηρεσίας που είναι επιφορτισμένη με την παρακολούθηση και τον έλεγχο των εγκαταστάσεων του δικτύου.

Σε κάθε περίπτωση, ο δράστης της ρευματοκλοπής, εκτός από την υποβαλλόμενη εις βάρος του μήνυση, καλείται να καταβάλλει όλη την αξία της μη καταγραφείσας ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία υπολογίζεται με όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, με αυξημένη τιμή κιλοβατώρας, όπως προβλέπεται από τον σχετικό Κώδικα Διαχείρισης Δικτύου που αποτελεί νόμο του κράτους. Επιβαρύνεται επίσης με όλα τα έξοδα στα οποία υποβάλλεται η Επιχείρηση εξαιτίας της ρευματοκλοπής.

Γενικότερα σημειώνεται πως η ανεύθυνη και παράνομη αυτή πρακτική της ρευματοκλοπής, επιβαρύνει, με το κόστος της απωλεσθείσας ενέργειας, όλους τους υπόλοιπους συνεπείς καταναλωτές.

Τέλος, επισημαίνεται το γεγονός ότι η πράξη της ρευματοκλοπής, μέχρι να εντοπισθεί, εγκυμονεί πολύ σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών και την ακεραιότητα των περιουσιακών τους στοιχείων, τόσο των ενοικούντων στην ίδια εγκατάσταση, όσο και των ανυποψίαστων γειτόνων τους, λόγω της αυθαίρετης παρέμβασης στο ηλεκτρικό δίκτυο.

* Ο ΔΕΔΔΗΕ είναι η 100% θυγατρική εταιρία της ΔΕΗ Α.Ε. που διαχειρίζεται το ελληνικό δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άμεσα οι προκηρύξεις για 7.500 μόνιμες προσλήψεις σε Ειδική Αγωγή & «Βοήθεια στο Σπίτι»

Άμεσα οι προκηρύξεις για 7.500 μόνιμες προσλήψεις σε...

Την άμεση έναρξη των διαδικασιών για την έκδοση...

«Από το τούνελ της ύφεσης … στο φως της ανάπτυξης»

«Από το τούνελ της ύφεσης … στο φως της ανάπτυξης»

Γράφει ο Λευτέρης Αυγενάκης*Η Ελλάδα επί των ημερών...

Έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία από κλιμάκια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία από κλιμάκια της...

Από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών και...

Ν.Ε. ΚΙ.ΝΑΛ. ΗΜΑΘΙΑΣ:  Ξεπούλημα!!! 126  ακίνητα στην  Ημαθία  στο Υπερταμείο

Ν.Ε. ΚΙ.ΝΑΛ. ΗΜΑΘΙΑΣ: Ξεπούλημα!!! 126 ακίνητα στην ...

Από τη Ν.Ε. ΚΙ.ΝΑΛ. Ημαθίας δόθηκε η παρακάτω...

Έπεσε το «διατηρητέο» Τουρώνη στην οδό Σοφού - Χάθηκε ένα ακόμα κομμάτι από την παλιά Βέροια

Έπεσε το «διατηρητέο» Τουρώνη στην οδό Σοφού - Χάθηκε...

Αναμενόμενο ήταν και δεν ξάφνιασε κανέναν από...

Συνεδριάζει την Παρασκευή  η Δημοτική Κοινότητα Βέροιας 19/9

Συνεδριάζει την Παρασκευή η Δημοτική Κοινότητα...

Τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας ...

Επίσκεψη του 2ου Γυμνασίου Νάουσας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Επίσκεψη του 2ου Γυμνασίου Νάουσας στη Διεθνή Έκθεση ...

Μια αξέχαστη εμπειρία είχαν οι μαθητές και οι...

24χρονος καλλιεργούσε χασίς στην αυλή του και 23χρονος συνελήφθη για κατοχή κάνναβης

24χρονος καλλιεργούσε χασίς στην αυλή του και 23χρονος...

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Την άμεση έναρξη των διαδικασιών για την έκδοση προκηρύξεων από το ΑΣΕΠ που θα αφορούν μόνιμες προσλήψεις συνολικά 7.500 ατόμων για την κάλυψη των αναγκών της Ειδικής Αγωγής αλλά και των προγράμματος «Βοήθεια...

Γράφει ο Λευτέρης Αυγενάκης*Η Ελλάδα επί των ημερών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καταγράφει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης έχει καταστεί ουραγός σε μια Ευρώπη...

Από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Κ. Πάλλα  ανακοινώνονται τα εξής σχετικά με τη διενέργεια ελέγχων σε σχολικά λεωφορεία,  με την έναρξη...

Από τη Ν.Ε. ΚΙ.ΝΑΛ. Ημαθίας δόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:«Από τη  πιο μαύρη σελίδα της διακυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου, που αφορά στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο για 99 χρόνια αρχίζει σιγά...