ΔΕΔΔΗΕ Βέροιας: «Η ρευματοκλοπή  συνιστά σοβαρό ποινικό  αδίκημα, διώκεται  αυτεπαγγέλτως και τιμωρείται από τον Ποινικό Κώδικα»

ΔΕΔΔΗΕ Βέροιας: «Η ρευματοκλοπή συνιστά σοβαρό ποινικό αδίκημα, διώκεται αυτεπαγγέλτως και τιμωρείται από τον Ποινικό Κώδικα»

Από την ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ / Περιοχή Βέροιας, ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 21-6-2018, εκδικάσθηκε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας, μεταξύ άλλων ρευματοκλοπών και υπόθεση ρευματοκλοπής μεγάλης έκτασης. Ο υπαίτιος της ρευματοκλοπής καταδικάσθηκε σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) υπογραμμίζει για μια ακόμη φορά πως η ρευματοκλοπή συνιστά σοβαρό ποινικό αδίκημα, που προβλέπεται, διώκεται αυτεπαγγέλτως και τιμωρείται από τον Ποινικό Κώδικα.

Η ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, πραγματοποιεί συνεχείς ελέγχους σε μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας, συνδυάζοντας διάφορες μεθόδους, είτε αυτόματα, μέσω κατάλληλων μηχανογραφικών συστημάτων, είτε μέσω ειδικής υπηρεσίας με εξειδικευμένα συνεργεία, υποβάλλει δε σχετικές μηνύσεις σε περίπτωση διαπίστωσης τυχόν παραβάσεων ρευματοκλοπών. Η συγκεκριμένη ρευματοκλοπή μεγάλης έκτασης, αποκαλύφθηκε μέσω των μηχανογραφικών συστημάτων του ΔΕΔΔΗΕ, μετά από έλεγχο της ειδικής υπηρεσίας που είναι επιφορτισμένη με την παρακολούθηση και τον έλεγχο των εγκαταστάσεων του δικτύου.

Σε κάθε περίπτωση, ο δράστης της ρευματοκλοπής, εκτός από την υποβαλλόμενη εις βάρος του μήνυση, καλείται να καταβάλλει όλη την αξία της μη καταγραφείσας ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία υπολογίζεται με όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, με αυξημένη τιμή κιλοβατώρας, όπως προβλέπεται από τον σχετικό Κώδικα Διαχείρισης Δικτύου που αποτελεί νόμο του κράτους. Επιβαρύνεται επίσης με όλα τα έξοδα στα οποία υποβάλλεται η Επιχείρηση εξαιτίας της ρευματοκλοπής.

Γενικότερα σημειώνεται πως η ανεύθυνη και παράνομη αυτή πρακτική της ρευματοκλοπής, επιβαρύνει, με το κόστος της απωλεσθείσας ενέργειας, όλους τους υπόλοιπους συνεπείς καταναλωτές.

Τέλος, επισημαίνεται το γεγονός ότι η πράξη της ρευματοκλοπής, μέχρι να εντοπισθεί, εγκυμονεί πολύ σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών και την ακεραιότητα των περιουσιακών τους στοιχείων, τόσο των ενοικούντων στην ίδια εγκατάσταση, όσο και των ανυποψίαστων γειτόνων τους, λόγω της αυθαίρετης παρέμβασης στο ηλεκτρικό δίκτυο.

* Ο ΔΕΔΔΗΕ είναι η 100% θυγατρική εταιρία της ΔΕΗ Α.Ε. που διαχειρίζεται το ελληνικό δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΟΡΦΕΣ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕΡΟΣ ΙΖ - Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ -ΝΑΥΑΡΧΟΣ Π.Ν. (1871-1945)

ΜΟΡΦΕΣ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕΡΟΣ ΙΖ - Ο...

Γράφει ο Παναγιώτης ΠαπαδόπουλοςΦιλόλογος  Κάποια...

Ο Φιλολογικός και Φιλαρμονικός Σύλλογος «Ελικών» και η Μικτή Μανδολινάτα του Γυμνασίου Βέροιας (Δημιούργησαν τη Ρομαντική εποχή και την Εύηχη Βέροια)

Ο Φιλολογικός και Φιλαρμονικός Σύλλογος «Ελικών» και...

Γράφει ο  Παύλος ΠυρινόςΕισαγωγήΣύλλογοι, με διάφορες...

Συνεδριάζει τη Δευτέρα στη Βέροια το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας

Συνεδριάζει τη Δευτέρα στη Βέροια το Περιφερειακό...

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας...

Παραδόθηκαν οι πρώτες  ποσότητες ανακυκλωμένων ρούχων στην τράπεζα  ενδυμάτων του Δήμου Βέροιας

Παραδόθηκαν οι πρώτες ποσότητες ανακυκλωμένων...

-45.510 κιλά μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης...

Yφυπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής ο Άγγελος Τόλκας στη νέα σύνθεση της Κυβέρνησης

Yφυπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής ο Άγγελος...

Περιορισμένος, όπως άλλωστε αναμενόταν, ο...

Το πρόγραμμά του  για τον Τουρισμό και τους πρώτους υποψήφιους παρουσιάζει ο υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας  Παύλος Παυλίδης

Το πρόγραμμά του για τον Τουρισμό και τους πρώτους...

Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στη ΒεργίναΤο Σάββατο 23...

Εγκαίνια του La Primavera με ιταλική φινέτσα στο κέντρο της Βέροιας

Εγκαίνια του La Primavera με ιταλική φινέτσα στο κέντρο της...

Ένα κομμάτι Ιταλίας στο κέντρο της Βέροιας.Το μοναδικό...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!

Του Ιωάννη Ιασ. ΒελέντζαΔιπλ. Ηλεκτρολόγος...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Γράφει ο Παναγιώτης ΠαπαδόπουλοςΦιλόλογος  Κάποια μέρα του Ιουλίου 1904, παρουσιάστηκε στον Έλληνα Πρόξενο Λάμπρο Κορομηλά στη Θεσσαλονίκη ο γνωστός Γάλλος δημοσιογράφος και διπλωμάτης της πατρίδας του...

Γράφει ο  Παύλος ΠυρινόςΕισαγωγήΣύλλογοι, με διάφορες ονομασίες, εμφανίζονται σχεδόν ταυτόχρονα σε όλο τον υπόδουλο, καθώς και στον ελεύθερο Ελληνισμό που με την οικονομική ενίσχυση των σχολείων...