ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα 100 χρόνια προσκοπισμού γιορτάζουν με εκδηλώσεις οι πρόσκοποι Βέροιας

Τα 100 χρόνια προσκοπισμού γιορτάζουν με εκδηλώσεις οι πρόσκοποι Βέροιας

Με σειρά εκδηλώσεων που θα ξεκινήσουν στις 25 Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν τον Ιανουάριο του 2019 οι πρόσκοποι της Βέροιας θα τιμήσουν τα 100 χρόνια προσκοπισμού. Για τις εκδηλώσεις αλλά και το ρόλο του προσκοπισμού μίλησαν σε συνέντευξη Τύπου στην «Εληά» το απόγευμα της Δευτέρας 25 Ιουνίου, οι Παντελής Ζωγράφου, Ματθαίος Πιστοφίδης, Θανάσης Στάντζος, Δημήτρης Τόλιος, Αλέξανδρος Τρομπούκης και Μερώπη Τσέλιου.

Ο Προσκοπισμός είναι μια παιδαγωγική εθελοντική, πολιτική, μη κομματική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις. Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων, μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου. Για την επίτευξη της Αποστολής, η Προσκοπική Κίνηση στηρίζεται στην εθελοντική, υπεύθυνη προσφορά ενηλίκων καταρτισμένων στελεχών.

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917, και όπως αυτός τροποποιήθηκε με τον 440/76 , εδρεύει στην Αθήνα και αποτελεί ίδρυμα ιδιωτικού δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.). Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Το Σ.Ε.Π. συνεχίζει την Προσκοπική Κίνηση που άρχισε στην Ελλάδα το 1910 και αποτελεί τη μόνη αναγνωρισμένη Προσκοπική Οργάνωση για την Ελλάδα. Το Σ.Ε.Π. είναι ιδρυτικό μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού της Προσκοπικής Κίνησης που συνεστήθη το 1920.

Ο Προσκοπισμός  στην Ημαθία ιδρύθηκε το 1918 και από τις  τάξεις του έχουν περάσει  περισσότεροι από 100000 χιλιάδες συντοπίτες  μας. Οι Πρόσκοποι της Ημαθίας έχουν  φιλοξενήσει και διοργανώσει  Πανελλήνιες και Διεθνείς δράσεις, Σχολές  Εκπαιδεύσεις Ενηλίκων Στελεχών, Συναντήσεις, Συσσίτια, Εράνους, Συναυλίες, Διαλέξεις Ημερίδες, Εκθέσεις, Αερομοντελικούς  Αγώνες. Οι Πρόσκοποι της Ημαθίας ήταν παρόντες σε δύσκολες στιγμές του τόπου μας σε πολέμους  & φυσικές καταστροφές. 

Η Σημαία των Πρόσκοπων Βέροιας έχει τιμηθεί με τα παράσημα Ανδρείας Α τάξεως και Γ τάξεως από το ΣΕΠ και την Πολιτεία και δεν έχει παραδοθεί ποτέ μέσα στην εκατοντάχρονη ιστορία του περνώντας πολέμους και δύο δικτατορίες. Σήμερα λειτουργούν τρία Συστήματα Προσκόπων στην Βέροια και ένα στην Αλεξάνδρεια, στην Καστανιά Βερμίου λειτουργεί για περισσότερες από 6 δεκαετίες Προσκοπικό Κέντρο πρότυπο για τα Προσκοπικά κέντρα όλης της Ελλάδος. Επίσης στην Βέροια λειτουργεί από το 1972 Ένωση Παλαιών Προσκόπων (η αρχαιότερη στην Βόρειο Ελλάδα) και στο γραφείο αυτής, το οποίο αποτελεί δωρεά του Γεώργιοu Μωυσιάδη Παλαιού Προσκόπου, υπάρχει Προσκοπική Συλλογή Ενθυμάτων & Αναμνηστικων. Με το παρόν δελτίο τύπου καλούμε όλους τους συντοπίτες μας να παραβρεθούν στις εκδηλώσεις μας και όσους έχουν διατελέσει μέλη μας να φορέσουν το Προσκοπικό Μαντήλι, να συμμετέχουν και να γιορτάσουμε όλοι μαζί γιατί: 

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΡΟΣΚΟΠΟΣ

ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣΚΟΠΟΣ

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Ένα φιλάκι είναι...λίγο» η θεατρική παράσταση του Προμηθέα που εντυπωσίασε το κοινό

«Ένα φιλάκι είναι...λίγο» η θεατρική παράσταση του...

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 η Κεντρική Θεατρική Σκηνή του ...

Η Εστία Ρουμλουκιωτών αναβίωσε για 5η φορά το Πασχαλιάτικο έθιμο των Λαζαρίνων!

Η Εστία Ρουμλουκιωτών αναβίωσε για 5η φορά το...

Βγήκε το πρωί της 20ης Απριλίου, Σάββατο του Λαζάρου,...

Οι εκδρομείς ευχαριστούν το Πρακτορείο «ΑΛΑΤΣΙΔΗ» για την επιτυχημένη   εκδρομή σε Ανδριανούπολη και Ραιδεστό

Οι εκδρομείς ευχαριστούν το Πρακτορείο «ΑΛΑΤΣΙΔΗ» για...

Μία ακόμη επιτυχημένη εκδρομή του Πρακτορείου...

Επετειακή συναυλία με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας  στο πλαίσιο της 197ης Επετείου του Ολοκαυτώματος στη Νάουσα

Επετειακή συναυλία με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας ...

Ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας στο πλαίσιο εορτασμού...

Tο Μυστήριο του Ευχελαίου τελέστηκε στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Βέροιας

Tο Μυστήριο του Ευχελαίου τελέστηκε στο Ενιαίο Ειδικό...

Στα πλαίσια του μαθήματος των θρησκευτικών καθώς και...

Οι Λαζαρίνες της Βεργίνας γιορτάζουν τον ερχομό της Άνοιξης και της Ανάστασης! - Το έθιμο των Λαζαρίνων

Οι Λαζαρίνες της Βεργίνας γιορτάζουν τον ερχομό της...

                                 Το πρωί του Σαββάτου του...

Το ΚΑΠΗ του Δήμου Βέροιας επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και τον Ιερό Ναό  Αγίου  Δημήτριου

Το ΚΑΠΗ του Δήμου Βέροιας επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό...

Η 18η Απριλίου έχει  ορισθει  ως Παγκόσμια ήμερα...

Θεματικό camp ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού με θέμα τους δεινόσαυρους από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΔΙΚΤΥΩΣΗ

Θεματικό camp ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού με θέμα...

Τελευταίες εγγραφές! Έναρξη τη Μ. Δευτέρα!Η Ακαδημία ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Οι προκλήσεις & το μέλλον του Περιφερειακού & Κλαδικού τύπου - 1η Ενότηταhttps://www.youtube.com/watch?v=LhYHKBT_Up8&feature=youtu.beΟι προκλήσεις & το μέλλον του Περιφερειακού & Κλαδικού τύπου - 2η...

Παρασκευή 20 Ιουλίου και ώρα 9.15 μ.μ.στο Θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη»Η Συνάντηση του Σταύρου Ξαρχάκου με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη ήταν τελικά… Η Συνάντηση που ζητούν όλοι και αυτήν την χρονιά!Η μοναδική...

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 η Κεντρική Θεατρική Σκηνή του Προμηθέα παρουσίασε την παράσταση «Ένα φιλάκι είναι...λίγο» σε απόδοση κειμένων και σκηνοθεσία Δ. Καρολίδη.Ήταν αυτή η συνέχεια μιας θεατρικής...

Βγήκε το πρωί της 20ης Απριλίου, Σάββατο του Λαζάρου,  μια ομάδα από νεαρά κορίτσια από την Εστία Ρουμλουκιωτών Αλεξάνδρειας, η οποία τραγούδησε και χόρεψε μ’ αυτά σ’ όλη την πόλη της Αλεξάνδρειας ...